ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.03.2023
MAR-2023
DURATA: 5 zile

DISTRACŢ. / RELAXARE:

NOTA MEDIE REZULTATĂ
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm www.ghidroma.com
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
  • [fb]

Programul nostru pentru city break Milano

TIPĂREȘTE URM de aici

Las si eu aici programul nostru de city break in Milano, poate serveste cuiva ca sursa de inspiratie, pentru o mai usoara organizare😊

Joi

- ora 11.15 aterizare pe Milano – Malpensa

Din Malpensa pana in oras am avut un transfer privat gratuit bonus, pe care l-am folosit pentru a ajunge in zona cazarii. Pentru ca era devreme si nu ne puteam caza, am incercat un restaurant sicilian din zona cazarii: pe FB

Sfat: daca intri pe site-ul thefork.com si faci rezervare la acest restaurant, poti beneficia de un discount de 20% la preturile de la mancare (fara bauturi). E de retinut acest site, ofera discount-uri atractive la multe restaurante

Foarte buna mancarea, preparate exclusiv pe baza de peste si fructe de mare, preturi putin peste medie (chiar si cu discount-ul de 20% aplicat)

Apoi:

- Check in cazare

- Mers la metrou, luat cartela pentru 3 zile (13 euro/pers)

- Ajuns la Dom, vizita Dom si turnul Domului

- Vizitat (window-shopping) galeriile Vittorio Emanuele

- Gustare rapida la Panzerotti Luini (zona Dom)

- Retur la cazare, nu inainte de a bea un cocktail la barul de langa casa😊

Vineri

- Excursie cu trenul de o zi, in Parma (luat trenul din gara Milano pana in Parma, pret 12 euro/persoana, durata 1h si 30 minute)

- Vizita Parma, posta (cladire cu o arhitectura interioara foarte frumoasa), muzeul marionetelor, biserici, shopping de parmesan si prosciutto

- Pranz bun-bun la Mama Bottega Piaceri (tripadvisor.com/Restauran ... 7&ff=447869263_

- Parcul Ducale Parma

- Am fi vizitat si celebra biblioteca din Parma, dar, fiind vineri, avea program scurt si inchisese la pranz

Sambata:

- Vizita muzeele si castelul Sforzesco

- Vizita parcul Sempione (langa castel)

- Pranz frugal in parc (pannino)

- Vizita biserica San Bernadino alle Ossa (pereti decorate cu oase si cranii umane)

- Plimbare in zona Domului

- Cina la o pizzerie langa casa, mancare si servicii bune: pe FB (pizza intre 8-15 euro, sucurile 4 eur, cocktail 9 euro)

Duminica:

- Tur pietonal free ghidat, 3h (rezervat pe freetour.com); foarte interesant, cu un ghid de exceptie (Marco); lasi tips cat vrei

- Vizitare biserica Santa Maria delle Grazie + fresca Cina cea de taina (neaparat cu bilet cumparat si programare in avans)

- Pranz in zona Brera, o pizzerie altfel, cu preparate mai speciale, re-inventate tripadvisor.com/Restauran ... n_Lombardy.html

- Plimbare in cartierul Brera, vizita pinacoteca din Brera (cu bilet cumparat in avans)

- Cina si un cocktail in zona canalului Navigli (zona cu mici magazine, baruri si restaurante)

Luni

– plecare spre aeroport; cu taxi, pret fix pana la Malpensa, masina de 6 persoane = 104 euro

(mai aveam varianta de shuttle de la gara, 10 euro/persoana, dar am inteles ca orarul de plecari nu prea se respecta, sau varianta de metrou + tren 2.20 euro + 13 euro, dar, pentru ca eram multi, ne-ar fi costat aproape cat transferul cu taxiul)

Milano este un oras ofertant pentru un city break, desi nu prea pare😊. Au mai ramas cateva obiective de bifat si pentru data viitoare (cimitirul, cladirea Bosco verticale, stadionul San Siro, teatrul Scala etc)

Trimis de Chloe in 16.03.23 16:50:19
    Validat / Publicat: 16.03.23 17:38:25
    VIZUALIZĂRI: 746INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
    greșeală / conținut, limbaj
    Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Chloe); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
    P17 castelul Sforzesco
    Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20800 PMA (din 16 voturi)

5 ecouri scrise, până acum

webmaster [16.03.23 17:59:35] »

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

iulianic [17.03.23 07:59:02] »

Scurt și la obiect! Un adevărat îndreptar pentru cei ce-ți vor călca pe urme. Mulțumim! Pentru mine, Milano - orașul în care am ajuns de mai multe ori - este un cumul de amintiri. Două dintre ele îmi revin adesea în memorie - urcarea și admirarea orașului de pe acoperișul domului (am văzut și cum se curăță turnulețele de pe acoperiș) și porumbeii din Piața Domului.

Din România, am adus cu mine o punguță cu boabe de grâu pentru porumbeii de acolo. Ce poze frumoase am făcut cu ei zburând în jurul meu, așezându-mi-se pe umeri și ciugulindu-mi din palmă. Și cum mă priveau colegii de grup așteptând să vadă cum măcar unul dintre ei mă va milui cu vreo pată de murdărie! Dar, nu s-a întâmplat. Porumbeii mi-au fost recunoscători.

sorindezmi [17.03.23 08:12:49] »

Din ce localitate ati zburat cu aterizare pe Milano – Malpensa?

Chloe [17.03.23 10:43:34] »

@sorindezmi: din Bucuresti

sorindezmi [17.03.23 13:17:31] »

@Chloe: multumesc mult

• Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI

3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Chloe, iulianic, sorindezmi
    Alte impresii din această RUBRICĂ:

SOCIALs

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    pagină generată în 0.0860919952393 sec