Foileton liguric - ziua 2 // Levanto, Monterrosso al Mare, Manarola
Levanto era una din destinatiile propuse; am ajuns acolo foarte devreme, dimineata in jur de ora 8. Cam pustiu pe strazi, eram doar noi si gunoierii :) Am oprit intr-un bar, am baut o cafea si am luat micul dejun. Niciun turist, doar noi si localnici :)
Dupa o scurta recunoastere prin zona falezei, destul de bosumflati ca nu parea nimic interesant, ne-am amintit ca citisem pe net despre un traseu de bicicleta amenajat pe faleza. Ne-am interesat, am gasit in final si un centrul de biciclete de inchiriat (5 euro/bicicleta) si, ziua care se anunta ca fiind cam plicticoasa, s-a transformat pana la urma intr-o zi plina de distractie si voie buna.
Traseul de ciclism are o lungime de 12 km (dus-intors) si este amenajat pe faleza, de-a lungul marii, cu cate o banda pe fiecare sens si inca una pentru cei care fac jogging sau care vor sa mearga pe jos.
Privelistea este frumoasa, drumul merge paralel cu marea, trecand si prin niste tuneluri.
Traseul pleaca din Levanto si ajunge pana in Framura, astfel incat pe net o veti gasi sub denumirea "Pista Ciclopedonale Levanto - Framura"
Traseul este impecabil, foarte bine marcat, cu asfalt in foarte buna stare. In timpul sezonului, poti opri si pe una din plaje, pentru o baie, sau chiar in satele de pe traseu (Bonasola si Framura)
Cu tot cu mersul pe bicicleta, hlizeala de rigoare, poze si masa pranz, am parasit Levanto dupa amiaza; pentru ca ziua e scurta, se intuneca devreme, am mai bifat si Monterrosso al Mare si Manarola, pe care prietenii mei nu le vazusera. +
Ne-am deplasat doar cu trenul, distantele fiind scurte.
Trimis de Chloe in 17.01.18 13:26:06
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Chloe); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Descoperă Liguria» (nou-creată, între timp, pe sait)
@Chloe: O plimbare minunata si care ti-a transformat ziua. Felicitari, votat cu mare drag.
- Jul.2018 La plimbare prin Liguria — scris în 28.05.19 de BOGDAN DSN din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2018 Excursiile mele prin Golful Poeților – Portovenere, Lerici și Tellaro — scris în 23.06.18 de Aurici din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2017 Foileton liguric - ziua 4// Sestri Levante, Camogli, Riomaggiore — scris în 17.01.18 de Chloe din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2017 Foileton liguric - ziua 3 // Santa Margherita Ligure, San Fruttuoso, Portofino — scris în 17.01.18 de Chloe din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2017 Foileton liguric - ziua 1 // Portovenere — scris în 17.01.18 de Chloe din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Prin Liguria în sus și în jos — scris în 05.08.17 de icristis din SUCEAVA - RECOMANDĂ