GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Torre del'Orso, plaja Lido La Sorgente
Dupa cum spuneam in articolul anterior, din Lecce am plecat sa vedem un pic imprejurimile si am petrecut o dimineata foarte placuta la plaja. Am ales Torre del Orso dintre multiplele posibilitati de plaja, pentru ca este o fasie destul de lata, cu nisip fin, apa foarte curata si peisaj deosebit. Calitatea plajei si a apei a fost de alfel recunoscuta si premiata cu Blue Flag.
Din Lecce ne-am indreptat direct spre est, spre malul marii, coborand apoi spre sud pe soseaua cea mai apropiata de litoral, pe care doream sa-l admiram, chiar daca numai din masina. Am trecut pe langa rezervatia naturala Le Cesine, o zona verde care ascunde plaja cu acelasi nume, o plaja neamenajata dar frumoasa, sub forma unei fasii lungi de nisip marginita pe de o parte de marea cu intrare lina si pe cealalta parte de o zona de lacuri cu vegetatia si fauna specifice. Aceasta plaja se aseamana un pic cu plaja Vadu, sau chiar cu Gura Portitei dar este complet neamenajata.
Apoi am continuat drumul spre sud, am trecut prin localitatea Torre del Orso si imediat dupa aceea am parcat masina intr-o zona ce parea rezervata pentru acest scop, dat fiind numarul masinilor de toate felurile parcate acolo.
A urmat apoi un drum prin padure, frumos amenajat, o carare suspendata de lemn care parca te facea sa plutesti printre pinii impunatori. Dupa 100 de metri am ajuns la plaja, observand ca in zona exista si o cladire unde se gaseau cateva magazine si un restaurant.
Plaja este intr-adevar destul de lata, cu nisip fin, apa foarte frumoasa, de culoarea cerului aproape. Dar partea cea mai interesanta este relieful ce margineste plaja, in partea ei sudica, o faleza si stanci imense, dintr-o roca moale (limestone) sculptata de vant. Pe aceste stanci se putea urca relativ usor si se putea merge spre sud, admirand de la inaltime golful, si urmatorul golf, Sant Andreea.
Se pare ca una din aceste stanci, al carei forma seamana cu un urs privita dintr-un anumit unghi, a dat numele localitatii dar nu pot sa va spun ca am gasit acel urs de piatra. De altfel mai exista si alte ipoteze referitoare la numele localitatii, care s-ar datora fie unei specii de foci ce ajunge si in zona, foca monaca, fie unui fost proprietar al zonei in epoca medievala, Urso, sau in sfarsit, cum numele localitatilor din jur poarta nume de sfinti, aceasta ar fi trebuit sa se numeasca Torre Sant'Orsola.
Pentru cei care vor ajunge prin zona vreau sa va mai povestesc despre doua forme de relief interesante aflate in imediata apropiere, la mai putin de 1km.
La nord se afla Grotta della Poesia, o mica plaja mai mult cu pietricele, marginita de stanci, cu apa de culoare turcoaz, unde se afla si o grota preferata de amatorii de sarituri. Iar la sud, inainte da a ajunge in locaitatea Sant'Andrea se afla I Faraglioni, o faleza cu stanci sculptate impresionante, turnuri si arcade, un adevarat spectacol al naturii.
Toata zona din jur ofera mici plaje, mai cu nisip, mai cu pietre, mai cu stanci, ce asteapta sa fie descoperite.
Noi ne-am simtit foarte bine la Lido La Sorgente, plaja are si zone cu sezlonguri dar si zone unde se poate sta la liber. Marea era calda si curata, cerul spectaculos, peisajul deosebit. Am fi stat probabil mai mult, deja cautam un loc unde sa mancam dar... a inceput ploaia, mai intai fina, ca o boare apoi mai convingatoare. Asa ca ne-am decis sa strangem si sa plecam cu arme si bagaje la Otranto.
Trimis de IoanaV in 14.08.17 17:13:39
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (IoanaV); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@IoanaV:
Fain drumul amenajat prin padurea de pini si faleza stancoasa. Si sa raspund si la intrebarea din poza: nu e ursul! Sa vedem alte pareri! ????
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2021 Pe țărmul Mării Ionice în peninsula salentină — scris în 16.03.22 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Dec.2021 Lecce - o lecție de istorie și artă renascentistă — scris în 07.03.22 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Feb.2019 Gallipoli... altă Puglie... tot salentină! — scris în 03.03.19 de ultrasro din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2019 Vlad Tepes, Da Vinci's Demons și cei 800 de martiri din Otranto — scris în 24.02.19 de ultrasro din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2019 La plimbare prin Lecce după... un meci pe care il asteptam de 35 ani si care a durat 5 secunde... — scris în 17.02.19 de ultrasro din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2017 [Vacanta in Puglia] Lecce — scris în 19.02.18 de theo1208 din CLUJ NAPOCA - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Porto Cesareo - oraș mic cu un port fermecător — scris în 24.11.16 de BOGDAN DSN din BUCURESTI - RECOMANDĂ