ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.04.2020
DE Mika
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.08.09
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2019
DURATA: 1 zile
Prieteni
3 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

O zi in cea mai frumoasă parte a regiunii Algarve - Lagos și Sagres

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Cea mai frumoasă parte a regiunii Algarve este, după părerea mea, zona Lagos, unde vei regăsi un oraș al navigatorilor din perioada de aur a descoperirilor portugheze, peisaje de vis și unele dintre cele mai frumoase plaje din Algarve. Orice vizită in Algarve trebuie să aibă in plan și Lagos-ul.

Nu am reușit să mergem decât o singură zi in Lagos, cei 100 Km dintre Tavira și Lagos stând in calea dorinței noastre de a reveni.

Lagosul este situat in vestul provinciei Algarve, beneficiind de vecinătatea râului Bensafrim ale cărui ape se intâlnesc aici cu cele ale Atlanticului. La fel ca intreaga regiune, Lagos a fost sub stăpânire maură intre secolele VIII și XIV, stăpânire care a urmat ocupațiilor feniciene, romane și vizigote. Maurii au numit acest oraș Zawaia (lacul), au construit o fortificație in jurul orașului și au folosit locul ca punct de legătură comercială intre peninsula iberică și nordul Africii.

Maurii au fost alungați definitiv de creștini in secolul al IV-lea iar după o sută de ani Lagos-ul devenea centrul explorărilor maritime portugheze, locul din care au plecat numeroase expediții spre Africa de nord și occidentală. Din Lagos a plecat Gil Eanes spre vestul Africii de nenumărate ori, descoperind Capul Bojador și deschizând astfel calea explorărilor portugheze in Africa. Descoperirile din vestul Africii au dus la dezvoltarea comerțului cu sclavi, Lagos-ul devenind, pe vremea lui Henry Navigatorul, centrul european al acestui tip de comerț.

La fel ca celelalte orașe ale Portugaliei, și Lagos-ul a suferit de pe urma cutremurului din 1755 și mai ales de pe urma valurilor uriașe care l-au urmat, și care au acoperit cu apă orașul. Marele cutremur și urmările lui au determinat mutarea capitalei regiunii Algarve de la Lagos la Faro, oraș aflat la adăpost de valurile uriașe datorită dunelor de nisip din Ria Formosa.

In prezent Lagos-ul este un oraș cu aproape 22.000 de locuitori, majoritatea dintre aceștia lucrând in industria ospitalității din zonă. De altfel, turismul și serviciile conexe lui, reprezintă motorul economiei orașului, plajele frumoase dar și obiectivele istorice atrăgând anual foarte mulți turiști.

Am ajuns in Lagos in prima parte a zilei, mai erau aproape două ore până la prânz iar soarele ardea deja puternic. Am parcat mașina intr-o parcare subterană, foarte aproape de centrul orașului și de râul Bensafrim.

Aveam in plan să vizităm orașul, să facem plajă pe una dintre frumoasele plaje din Lagos și, neapărat, să facem o plimbare cu barca la pesterile și grotele săpate de apele oceanului de-a lungul țărmului. Ordinea era aleatorie și, pentru că era foarte cald, ne-am spus că poate ar fi bine să incepem cu plimbarea pe mare.

Ponta da Piedade

Sunt foarte multe mini croaziere care pot fi făcute de aici. Poți lua o croazieră de o zi, să vezi delfini sau să faci scufundări in larg, sau poți să fac plimbări mai scurte, să vezi insulele stâncoase care ies din ocean sau peșterile și grotele săpate in stâncile țărmului de vânturi și valurile oceanului.

Ca să le vezi cât mai bine, să poți intra in interiorul acestor formațiuni stîncoase este bine ca plimbarea să fie făcută cu o barcă cât mai mică. Așa ceva am căutat și noi, nu ne-am dus in port, ci de-a lungul țărmului, pe faleza care urca spre Ponta da Piedade. Nu a trebuit să mergem prea mult, am găsit un panou pe care scria” plimbări pe mare, cu barcă cu motor, max. patru persoane” . Prețul a fost de 20 euro/persoană, noi eram trei, nu ne-am tocmit, am acceptat si imediat ne-am urcat intr-o barcă condusă de un marinar in vârstă dar foarte competent. Traseul maritim nu era chiar ușor, presupunea intrarea in peșteri și grote unde valurile izbeau stâncile cu putere, barcagiul trebuind să se folosească de intreaga lui pricepere ca să nu se lovească de stânci. Bâtrânul nostru lup de mare nu era numai un bun marinar, ci cunoștea și zona, ne-a spus câte ceva despre plajele pe care le vedeam, despre peșterile unde intram, ne-a spus denumirile stâncilor și a formațiunilor stâncoase, ne-a arătat locurile prin care lumina care pătrundea printre stâncile grotelor forma adevărate lanterne sub apă și a incercat să oprească barca in grotele și peșterile cele mai frumoase.

Cel mai frumos loc la care am fost in această mini croazieră, atracția principală a acestor plimbări pe mare, a fost Ponta da Piedade, unul dintre cele mai frumoase locuri din Algarve.

Ponta da Piedade este formată din mai multe formațiuni de stânci calcaroase, unele inalte de aproape 20 metri. Stâncile au diferite forme, unele sunt legate intre ele de arcade calcaroase, in altele apele oceanului au format grote spectaculoase sau au săpat adevărate peșteri. Câteva stânci ascund mici plaje de nisip sau formează mici insulițe locuite de pescăruși. Multe stânci au denumiri date de asemănarea lor cu anumite animale - Camelo, Elephant. Altele au denumiri ciudate, care nu știu exact de unde provin –Cozinha (bucătărie), Cuplul care se sărută sau chiar General de Gaulle. Grotele au și ele denumiri frumoase, una dintre ele numindu-se chiar Gruta dos Amores. Apa oceanului in zona Ponta da Piedade este de un turquoise cristalin, contrastând cu coloritul gălbui-roșiatic al stâncilor. Formațiunile stâncoase pot fi văzute și de pe țărm, ori de sus, de pe faleza inaltă, sau mai de aproape, coborând 180 de trepte până la promontoriul stâncos de la baza Ponta da Piedade.

Noi am văzut Ponta da Piedade doar de pe mare, nu am mai mers cei trei km din Lagos până la treptele care coboară la promontoriu. Se poate ajunge și cu mașina, există o parcare amenajată in apropiere. Am un regret că nu am mers, era foarte cald și mai aveam in plan și alte lucururi de făcut.

Nu știu cât a durat plimbarea, mi s-a părut că timpul a trecut foarte repede, aș fi vrut să stăm mai mult in grotele iluminate de felinare naturale subacvatice, dar, cum tot ce este frumos se termină repede, am ajuns cu bine la mal și ne-am despărțit de barcagiul nostru.

Plajele din Lagos

După o plimbare pe mare merge foarte bine puțină plajă și o baie in apele oceanului, așa că am pornit in căutarea unei plaje.

In Lagos sunt unele dintre cele mai frumoase plaje din Algarve. Multe dintre ele sunt mici, poziționate intre stânci, cu o lățime care scade semnificativ in momentul fluxului. Sunt plaje pe care aproape că nu mai poți să stai intins pe nisip, trebuind să te cocoți pe stânci la momentul maxim al fluxului. Sunt și plaje mai intinse, aflate chiar in apropierea centrului orașului. Toate plajele au nisip foarte fin și auriu.

Deși aș fi vrut nu am putut să mergem pe toate plajele, am văzut doar câteva dintre ele.

Praia da Batata, este cea mai apropiată plajă de centrul istoric al orașului. Este o plajă lată, apărată de stânci mari care ies din apă la mică depărtare de țărm, și care mai domolesc din puterea valurilor. Fiind foarte aproape de oraș, este de multe ori aglomerată, așa era și când am fost noi, motiv pentru care nu ne-am oprit ci am mers mai departe.

Era foarte cald, ne era sete, așa că pe drum ne-am oprit la Restaurantul Mar, care are o frumoasă terasă deasupra mării, unde ne-am răcorit cu un pahar de vin alb rece (eu) și câte o bere (C. și prietena noastră).

Praia dos Estudantes, cunoscută și sub numele de Praia Formosa este o plajă mică la care am ajuns coborând pe o scară cu trepte de lemn care pornea chiar de pe terasa restaurantului. Plaja este inconjurată de stânci, și comunică intr-o parte printr-un tunel săpat in stâncă cu Praia Batata iar in calaltă parte printr-un alt tunel, cu o altă plajă mică. Această a doua plajă este situată intr-un golfuleț mărginit de două formațiuni stâncoase legate intre ele de un pod din piatră numit Ponte Romana.

Si aceste plaje au nisip fin, iar la flux apa pătrunde in cele două tuneluri făcând mai dificilă trecerea intre plaje și aducând pe pereții tunelurilor diferite vietăți acvatice. Stâncile din mare protejează și aici plaja de valurile mari, ceea ce face foarte plăcută baia in apele din apropierea țărmului.

De pe mare, in timp ce ne plimbam cu barca, am văzut alte plaje foarte frumoase, la care nu am reușit să ajungem dar care cu siguranță merită vizitate.

Praia da Balança, situată chiar lângă Ponta da Piedade. Accesul pe această plajă este dificil de pe uscat, cel mai bine se poate ajunge de pe apă. Cei care au curaj, pot coborîpe plajă printr-o crăpătură in stânca din mijlocul plajei, unde s-au format niște trepte. Din acest motiv plaja mai este denumită și” Plaja Scării” . Am trecut pe lângă ea, era pustie și tare mult ne-ar fi plăcut să ne oprim acolo.

Praia do Camilo, cunoscută și sub numele de Praia da Boneca (Plaja Păpușii), nume dat se pare de asemănarea cu trupul unei femei a unei stânci din apropierea plajei. Nu am recunoscut stânca, poate trebuia să stau mai mult in zonă sau să găsesc unghiul potrivit. Oricum, plaja este foarte frumoasă dar este una dintre acele plaje inguste care este acoperită aproape integral de apă in momentul nivelului maxim al fluxului. Accesul pe plajă a fost ușurat de construirea unei scări din lemn, motiv pentru care plaja era destul de populată in momentul in care am trecut prin apropiere.

Lagos

După ce ne-am răcorit puțin pe plajă am mers să vedem orașul, mai exact centrul istoric al Lagos-ului. Orașul nu este mare, dar este frumos, cu străzi pietruite mărginite de case albe cu maxim două etaje, la parterul cărora sunt magazine, restaurante sau baruri.

Nu era multă lume pe străzi, era devreme, turiștii erau incă pe plajă, așa că ne-am putut plimba destul de lejer. Seara insă, tot centrul forfotește iar terasele restaurantelor sunt pline.

Venind de la plajă, primul obiectiv văzut a fost Forte da Ponta da Bandeira sau Forte de Nossa Senhora da Penha de França. Asezat pe malul oceanului, la intrarea in estuarul râului Bensafrim, fortul a fost construit in secolul al XVII-lea, in perioada când Lagos-ul era capitala regiunii Algarve. Scopul principal al fortului era apărarea orașului, iar la momentul construcției lui, era unul dintre cele mai puternice construcții de apărare din Algarve. Fortul are o singură intrare la care ajungi trecând peste un pod suspendat. La colțuri sunt patru turnuri de apărare, cu o formă cilindrică, iar in interior este o capelă din secolul al XVII-lea, dedicată Sfintei Barbara. Fortul a fost complet restaurat in anii 1960, in prezent găzduind un muzeu al descoperirlor și expoziții temporare.

Vis-a-vis de Forte da Ponta da Bandeira se află Castelos dos Governadores, ale cărui ziduri inconjoară orașul. Zidurile orașului au fost construite de romani, arabii le-au consolidat iar in secolul al XVI-lea portughezii le-au extins. Zidurile inconjoară centrul istoric al orașului, partea cea mai frumoasă fiind Porta de São Gonçalo, o intrare in orașul vechi flancată de turnuri de apărare.

Mergând pe lângă zidurile orașului am ajuns in Praça Infante D. Henrique, in centrul căreia se află statuia lui Henry Navigatorul. Piața este marginită in partea de sud-est de Igreja Matriz de Santa Maria. Biserica a fost construită in 1498, dar marele cutremur aproape că a pus-o la pământ, ceea ce vedem azi fiind o reconstrucție a ei din secolul al XIX-lea. In interiorul bisericii este un singur naos, cu trei capele laterale, și o statuie a Sfântului Goncalo, patronul pescarilor locali.

In apropiere de Igreja Matriz de Santa Maria se află una dintre cele mai frumoase biserici din Algarve, Igreja de Santo Antonio. Biserica construită in anul 1707, a fost grav deteriorată de cutremurul din 1755 și reconstruită in anul 1769. Este dedicată Sfântului Anton, născut la Lisabona și foarte iubit de portughezi, și a cărui statuie o regăsim in interiorul altarului bisericii. Biserica este in stil baroc, naosul este decorat cu azulejo din secolul al XVIII-lea și are un tavan pictat. Din anul 1924 biserica a fost clasificată monument național.

Tot in Praça Infante D. Henrique se află Armazem Regimental, o clădire construită in anul 1665 și folosită la depozitarea produselor aduse de navele care ancorau in Lagos. Pe fațadă, deasupra fiecărei uși, se află stema Regatului Algarve iar intre uși pecetea contelui de Avintes. Ușa principală este formată din două obloane de lemn deasupra cărora se află un fronton baroc.

Lângă Praça Infante D. Henrique se află Mercado de Escravos (Piața de Sclavi), o clădire unde se presupune că a fost prima piață de sclavi din Europa. Piața de sclavi a funcționat intr-o clădire construită in anul 1444, unde au fost vânduți sclavi aduși de pe o insulă din largul coastei Mauritaniei. Clădirea pe care o vedem azi a fost construită in anul 1691 și a funcționat ca vamă. In prezent la parterul clădirii funcționează un muzeu unde sunt expuse obiecte folosite in timpul comerțului cu sclavi.

Ne-am continuat plimbarea pe străzile care incepeau să se anime, am mai pierdut ceva timp prin magazinele cu suveniruri și am plecat spre mașină. Mai aveam un obiectiv in acea zi, vroiam să ajungem să vedem apusul la Sagres.

Fortaleza de Sagres

In Algarve, locul din care poți să vezi cel mai frumos apus de soare este la Sagres, mai precis la capătul sudic al peninsulei Sagres. Spre acel loc ne-am indreptat și noi, am părăsit Lagos-ul și, după aproximativ patruzeci de minute de mers șerpuitor pe N125, am ajuns la capătul peninsulei Sagres, pe un platou intins, unde se afla o parcare. Ținta noastră era vizitarea Fortalezei Sagres și a Capului Sagres de unde să vedem o parte din coborârea soarelui in ocean.

Fortaleza Sagres a fost construită de Henry Navigatorul in secolul al XV-lea, iar locul, pe un promontoriu inalt, deasupra apelor Atlanticului, a fost perfect ales pentru realizarea scopului principal al construcției, acela de apărare impotriva atacurilor piraților. In afară de rolul de stavilă impotriva atacurilor dinspre mare, fortaleza a avut un rol important și in epoca descoperirilor, Henry Navigatorul petrecându-și o mare parte din timp aici planificând viitoarele călătorii inclusiv pe cea finală, Sagres fiind locul unde, la 13 noiembrie1460, Infantele a murit. Se pare că Henry Navigatorul a iubit mult această parte a Portugaliei, reședința privată a lui aflându-se la doar trei km de Sagres, la Cabo Vincent. După moartea lui, fortul a fost atacat de englezii conduși de Sir Francis Drake și aproape distrus de valurile uriașe care au urmat cutremurului din 1755. Deși sunt mai mult de 60 de metri de la capătul promontoriului până la apele oceanului, valurile au măturat fortul, rezistând furiei apelor doar arcul de la poarta de intrare și o parte din zidurile de apărare.

Fortaleza a fost restaurată la mijlocul secolului XX, fiind deschisă azi vizitatorilor zilnic intre orele 9.30 și 20.00 (in timpul sezonului).

In interiorul fortăreței mai poți vedea o biserică albă, un perfect contrast cu albastrul oceanului din spatele ei. Igreja da Nossa Senhora da Graça a fost construită in anul 1570, pe locul unei vechi capele dedicată Fecioarei Maria ridicată in timpul lui Henry Navigatorul. Clopotnița bisericii, de același alb imaculat, a fost ridicată peste osuarul vechiului cimitir. In interiorul bisericii, deasupra altarului, se află un retablu baroc din secolul al XVII-lea, adus aici de la Capela de Santa Catarina do Forte de Belixe. De o parte și de alta a altarului se află statuile Sf. Vincent și Francisc, care se presupune că provin de la o mănăstire distrusă aflată la Cabo Vincent.

In fața bisericii se află o piatră de marcaj, un etalon din piatră de genul celor pe care exploratorii portughezi le foloseau la revendicarea noilor teritorii.

Dar cea mai frumoasă parte este plimbarea de-a lungul promontoriului Sagres, de unde se vede cum soarele cade ușor in apele oceanului, se vede Cabo Vincent și câteva dintre frumoasele plaje din apropiere. Plimbarea durează aproximativ o oră, și mai poți vedea un far, o cameră a sunetelor unde vântul cântă printre zidurile in formă de spirală, precum și o grotă adâncă, la fundul căreia se aud valurile. Un vânt puternic și destul de rece bate pe promontoriu, zona fiind perfect expusă. Este bine să ai o imbrăcăminte ceva mai groasă dacă vrei să stai până la apusul soarelui. Noi nu ne-am luat cu noi, nu ne-am gândit că ne va fi frig, motiv pentru care ne-am grăbit și nu am mai stat până când soarele a plecat la culcare in ocean.

Era incă lumină când ne-am indreptat spre mașină. Zona se aglomerase, o mulțime de turiști veniseră să vadă apusul.

Ziua petrecută la Lagos și Sagres a fost una dintre cele mai frumoase din vacanța petrecută in Portugalia. Nu am reușit să vedem tot, Lagos-ul fiind un loc unde să stai mai multe zile, un loc unde poți să faci o vacanță frumoasă.

Dacă mergeți in Algarve, planificați-vă un sejur de câteva zile in zona Lagos. Nu veți regreta.

 

Vă rog, dacă se poate atașa ilustrația muzicală youtube


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Lagosul este situat in vestul provinciei Algarve, beneficiind de vecinătatea râului Bensafrim ale cărui ape se intâlnesc aici cu cele ale Atlanticului.

De văzut Ponta da Piedade și plajele din zonă, considerate unele dintre cele mai frumoase din Europa.

In Sagres, de interes este Fortaleza dar și câteva plaje foarte retrase. De văzut apusul de la Sagres.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Sunt foarte multe posibilități de relaxare - lenevitul pe plajă, plimbarea cu barca, sporturi nautice. In Lagos sunt multe baruri și restaurante cu o viață de noapte activă.

Lagos-ul și Sagres sunt locuri incărcate de istorie, cu multe obiective istorice și muzee. Nimeni nu se plictisește aici.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Mika in 30.04.20 22:54:52
Validat / Publicat: 30.04.20 23:53:03
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în PORTUGALIA

VIZUALIZĂRI: 11481 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mika); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Lagos -centrul istoric. In spate se vede Igreja de Santo Antonio
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 46200 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[30.04.20 23:50:55]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

mishu
[01.05.20 00:00:00]
»

@Mika

Traseul maritim nu era chiar ușor, presupunea intrarea in peșteri și grote unde valurile izbeau stâncile cu putere, barcagiul trebuind să se folosească de intreaga lui pricepere ca să nu se lovească de stânci.

cred ca as fi avut ceva retineri daca as fi stiut, iar daca nu as fi stiut, in mod sigur spuneam toate rugaciunile pe care le-as fi stiut, dar la final as fi spus ca a meritat din plin.

Minunate plajele, asa micute si placute, si am vazut ca erau destul de cautate. Frumos si orasul, o recomandare minunata, felicitari, votat cu mare drag.

Stiam eu de ce nu merg la culcare, trebuia sa citesc ceva atat de frumos ca sa visez frumos. ​​

gettyyPHONE
[01.05.20 06:04:04]
»

Frumoase plaje!  

Pozele sunt superbe!!!

Algarve este pe lista mea de priorităti si sper să reusesc anul viitor să ajung acolo.

Felicitări pentru articol; votat cu mare drag!

webmaster
[01.05.20 07:48:16]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

===

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.​​

Dan&EmaPHONE
[01.05.20 09:06:47]
»

Vad in titlu LAGOS. Ma duce gandul la Lagos, capitala Nigeriei, si la continentul african, unde mi-am propus sa ajung in aceasta viata.

Deh! De la autoizolarea asta prelungita.  

De la randul 2 in jos, am venit cu picioarele pe pamant! ????

Superba zona Lagos - asta portugheza - vizitata si prezentata in acest MG. Mi-a placut!

Numai bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
MikaAUTOR REVIEW
[01.05.20 11:19:55]
»

@mishu: Să știi că am avut și eu câteva emoții, mai ales când intra prin grotele mici. Manevra destul de repede barca, și trecea milmetric pe lângă stânci. Dar aveam și veste, așa că cel mult ne puteam alege cu o baie bună!

​Sper că ai visat frumos după ce ai văzut plajele minunate din Lagos. Mulțumesc de vizită și ecou!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
MikaAUTOR REVIEW
[01.05.20 11:22:58]
»

@webmaster: Mulțumesc!

MikaAUTOR REVIEW
[01.05.20 11:29:56]
»

@gettyy:   Mulțumesc! Las-o pe listă cât mai sus! Este o zonă foarte frumoasă, de fapt tot ce am văzut in Portugalia mi-a plăcut - locuri, peisaje, oameni!

MikaAUTOR REVIEW
[01.05.20 11:32:16]
»

@Dan&Ema. Să vezi când am pus pe GPS Lagos și mă trimitea in Africa!

​Tot Portughezii au dat denumirea orașului African, posibil chiar in amintirea orașului de unde au plecat in descoperirea vestului Africii.

​Și eu aș vrea să merg in Lagos-ul african, deocamdată m-am mulțumit cu cel european. Mulțumesc de vizită și ecou!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismisPHONE
[01.05.20 12:11:19]
»

@Mika: Minunat! Plimbare pe străduțele orașului vechi, slalom cu barca pe mare, printre stânci și prin grote, un pic de plajă și un apus pe cinste! Am simțit soarele arzându-mi pielea, gustul sării pe buze, valurile spărgându-se în stânci, vântul infrigurandu-ne la apus!...

Fotografiile mi-au confirmat ceea ce am simțit: că e musai să ajung cândva acolo! ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
MikaAUTOR REVIEW
[01.05.20 12:27:30]
»

@crismis: Iți doresc să ajungi, sunt sigură că va fi pe placul tău! Și eu imi doresc să mai merg, a fost prea frumos! Dar, vom vedea pe unde vom mai putea merge. Mulțumesc de vizită și ecou!

adrianbogdan
[01.05.20 20:40:56]
»

Doamneee, ce frumos!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, crismis, Dan&Ema, gettyy, Mika, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Lagos:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.44480895996094 sec
    ecranul dvs: 1 x 1