Firenze Magnifica
Dintre toate orasele Italiei pe care eu le-am vizitat, Florenta, mi-a placut, de departe, cel mai mult.
E un oras mai mic, adevarat, decat rivalele Roma sau Milano, dar este, in acelasi timp, mult mai linistit, mai curat si cu oameni de buna calitate, civilizati, mai putin galagiosi decat cei din Roma.
Nu vreau sa vorbesc aici despre obiectivele turistice, Galeria Uffizi, Plazzo Pitti, il Duomo, Ponte Vecchio sau statuia lui David din Piazza della Signoria. Pe acestea le poti cunoaste si rasfoind un ghid turistic.
Mie mi-a placut atmosfera orasului, care, parca mai pastreaza ceva din epoca renascentista, ceea ce ii da o noblete aparte.
Am vizitat si rivala Florentei din perioada Renasterii, orasul Siena.
Am inteles atunci si mai bine de ce Siena a fost devansata de acest oras, absolut magnific. Magnific, intocmai ca fostul lui conducator, Lorenzo.
Trimis de mariarosa in 15.06.10 08:43:05
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mariarosa); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Eu chiar m-as bucura daca ai descrie obiectivele turistice, nu doar sa le enumeri! Ce zici? Vei reveni, mai jos la ecouri-sa ne faci sa te credem ca intr-adevar, Florenta este atat de frumoasa?? Eu chiar iubesc Italia si am dat bucuroasa click pe subiectul tau,dar cred ca ,poate am avut prea multe asteptari!
Ai si niste poze?? Atunci poate ne convingi sa-ti dam si niste voturi...
Bine, daca nu vrei sa vorbesti despre obiectivele turistice , vorbeste-ne macar despre " nobeletea orasului "
Zena, am inteles ca review-ul meu nu-ti este pe plac.
Mie chiar imi plac criticile si nu agreez neaparat situatiile cand toata lumea imi da dreptate si e de acord cu mine. E plictisitor.
Poate ne povestesti tu mai multe cand ajungi in Florenta. Iti doresc sa ajungi in curand!
Hey..in luna august o sa merg in Florenta pentru 5 zile si inaca 2 in Modena. Ce recomandari ai pentru noi? tu cum ti-ai ales cazarea, locurile in care ai mancat..
Ms
Pentru frumusetea fotografiilor ai votul meu. Inteleg ca nu-ti place sa povestesti, dar pentru cei ce nu au ajuns inca la Florenta era totusi util.
Eu locuiesc in Florenta de doi ani, nu stiu daca pot scrie impresiile mele, avand in vedere ca nu e o vacanta. Desi pasiunea pentru acest oras mi-a venit exact dupa o vacanta de Revelion!
Daca aveti nevoie de informatii utile pentru o eventuala calatorie, o sa incerc sa va ajut
: -)
@elizasws
Bineînteles că poţi să scri. Probabil nu îti vor fi acordate punctele standard. În schimb vei primi foarte multe voturi şi aprecieri din partea vizitatoritor site-ului, ceea ce este mult mai important.
@elizasws
Asteptam cu mare interes impresiile tale. Poti scrie linistita, se vor gasi foarte multi sa citeasca.
”Eu locuiesc in Florenta de doi ani, nu stiu daca pot scrie impresiile mele
@elizasws, asteptam si impresiile tale despre acest frumos oras. Regulamentul permite scrierea a 5 reviewuri/an cu PMA standard despre localitatea de domiciliu si imprejurimi iar fara puncte poti scrie chiar si mai multe.
- Feb.2024 Florența, un vis împlinit — scris în 19.03.24 de calincheita din REGHIN [MS] - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Cum ne-am petrecut celelalte două zile florentine — scris în 11.10.21 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Minivacanță la Florența, capitala artei — scris în 02.10.21 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Mar.2019 Sindromul Florența s-a verificat și în cazul meu — scris în 19.07.19 de Aurici din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- May.2018 Piazza della Santissima Annunziata — scris în 28.02.20 de mihaelavoicu din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- May.2018 Ponte Vechio, Florența — scris în 23.02.19 de mihaelavoicu din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- May.2018 Loggia dei Lanzi, Florența — scris în 25.08.18 de mihaelavoicu din PLOIEşTI - RECOMANDĂ