Firenze
un oras cochet si boem, in care "gelateriile" aflate la tot pasul te imbie la o inghetata in ciuda ploii de afara (vorbim de luna februarie), unde arta evului mediu se impleteste cu cea renascentista si unde in aceasta perioada iti poti face cumparaturi serioase pentru ca fiecare magazin afiseaza saldi si chiar asta inseamna... reduceri.
orasul isi pastreaza istoria la fiecare pas, stradutele inguste te poarta pe langa vechile palazo, pe langa biserici vechi sau pe langa opere de arta autentice. de vazut sunt extrem de multe, pensiunea unde am stat, hostel- archi rossi, oferea in fiecare zi un tur pietonal cu ghid de limba engleza, bine informat si extrem, extrem de amabil care te poate sfatui daca iti doresti un sejur cultural.
am vazut si aici o multime de vanzatori de fake-uri cu marfa la 10 m de politisti, am vazut si aici mizerie insa atmosfera este extraordinara iar Florenta e un oras care nu trebuie ratat.
pentru amatorii de shopping exista la cativa km buni inspre Pisa un outlet - Barberini cu vreo 90 de magazine, de la Prada, C. Klein la Kappa, Segue sau Motivi care in aceasta perioada aveau niste preturi f bune - hanorac Kappa - 10 -20 euro, genti Segue - intre 10-25 euro, portofele pana la 10 euro, blugi la Levi's, Lee, United Colors of Bennetton - de la10 euro... biletul pana aici costa insa multicel 24 euro de persoana dus/intors insa merita
am mancat bine la ZA ZA langa Piata centrala, o specialitate de supa (crema de fapt) de rosii cu multe legume si paine in interior - dupa care eu nu m-am dat in vant ceilalti insa au adorat-o si un gratar minunat, insa desi portia de supa era destul de serioasa, cea de gratar cam mica.
Trimis de anca i* in 23.02.10 21:51:35
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (anca i*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Cu ceva timp in urma am vizitat si eu orasul. Mi-a placut mult si mi-a ramas in memoria papilelor gustative inghetata lor. Cred ca nu am mancat alta mai buna de atunci.
Mutat acest review la rubrica
”Descopera Florenta
unde incercam sa grupam toate impresiile despre minunatul oras toscan.
Interesant reviewul tau, daca mergi la cumparaturi, dar eu te votez pentru fotografii, cu toate ca sunt cam putine.
- Feb.2024 Florența, un vis împlinit — scris în 19.03.24 de calincheita din REGHIN [MS] - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Cum ne-am petrecut celelalte două zile florentine — scris în 11.10.21 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Minivacanță la Florența, capitala artei — scris în 02.10.21 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Mar.2019 Sindromul Florența s-a verificat și în cazul meu — scris în 19.07.19 de Aurici din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- May.2018 Piazza della Santissima Annunziata — scris în 28.02.20 de mihaelavoicu din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- May.2018 Ponte Vechio, Florența — scris în 23.02.19 de mihaelavoicu din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- May.2018 Loggia dei Lanzi, Florența — scris în 25.08.18 de mihaelavoicu din PLOIEşTI - RECOMANDĂ