Am fost pe 3 zile în Copenhaga, cu bilete transport și cazare printr-o agenție de voiaj.
Pentru că hotelul nostru era în apropierea aeroportului, deci la ceva distanță de centrul orașului, am cumpărat un City Pass pentru zonele 1-4, valabil 72 ore pe toate mijloacele de transport în comun, inclusiv S-tog -trenuleț de suprafață- (200 DKK), card pe care l-am folosit zilnic.
Din apropierea hotelului GO unde am locuit, aveam și autobuz direct în centrul orașului. De altfel sistemul de transport este pus la punct și oriunde te-ai afla, în orice stație găsești harta cu punctele de legătură pentru alte obiective sau retragerea la hotel.
Am vizitat primăria orașului - Radhuset - parter și primul etaj, unde intrarea era liberă și tot liberă era și intrarea la OROLOGIUL LUI JENS OLSEN.
Acesta a fost proiectat încă din 1872 de ceasornicarul J. Olsen, dar abia în 1943 a demarat executarea propriu zisă. După moartea bătrânului ceasornicar lucrările au continuat, s-au montat 14000 piese, fiind pus în funcțiune abia în 1955.
Celebru pentru precizia sa, ceasul pierde mai puțin de o secundă într-un secol, indică ora locală, timpul solar, sideral, al răsăritului și apusului, mișcarea polului celest și a planetelor.
Trimis de mihaelavoicu in 29.09.17 20:39:03
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ȚĂRILE SCANDINAVE.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mihaelavoicu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@mihaelavoicu: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
”Din apropierea hotelului GO unde am locuit
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)
Scurt, concis şi la obiect. Informaţiile sunt suficiente pentru a te pune în temă cu obiectivul. Bine ai venit în AFA şi-ţi urez acelaş succes ca în grupul Prieteni...
@Michi: Mulțumesc mult. Încerc să fiu mai activă.
- Jul.2024 City break Copenhaga — scris în 20.09.24 de Chloe din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2023 Copenhaga, capitala țării celor mai fericiți oameni, în 3 zile — scris în 25.02.24 de sunflower din ALBA IULIA - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Copenhaga pentru copii — scris în 01.05.23 de danah71 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Am dat o fugă și prin Copenhaga — scris în 04.01.23 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2019 Copenhaga – oraşul oamenilor fericiţi — scris în 29.04.20 de gettyy din IASI - RECOMANDĂ
- Apr.2018 De capul nostru prin Copenhaga — scris în 18.05.18 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ
- Apr.2018 Cu Allan prin capitala daneză — scris în 14.05.18 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ