Monterosso, Cinque Terre — Divin

Ieri am plecat la mare, imi era dor de ea, aveam chef sa stau la soare, sa intru un pic in apa, sa manânc focaccia pâna plesnesc, in Liguria se consuma de dimineata pana seara.
Dar, m- am gandit sa mergem totusi intr-un alt colt, spre Levante, sa vedem Le Cinque Terre, patrimoniu Unesco, un loc foarte cunoscut de turistii din intreaga lume.
Am inceput cu prima 'terra' din cele cinci minunatii, desi am vazut destule materiale pe net, in realitate sunt mult mai frumoase decat in mediul virtual. Da, nici eu nu m- as fi gandit...
Monterosso e singura localitate cu plaja un pic mai mare, asa ca nu am rezistat sa stau sa ma uit, am intrat si in apa. Doar asa cu picioarele, n- aveam curaj sa ma duc mai mult in apa.
Frumos pana la divin, am crezut ca nu-i mai nimeni dar m-am inselat, erau destui, cei veniti din tarile de nord, stateau intinsi direct pe nisipul fierbinte intr-o fericire sublima, americanii erau disperati sa faca poze, era aglomeratie in fata statuii lui Zeus, simbolul oraselului Monterosso.
Pe mine marea ma si intristeaza un pic, cei de la mare cunosc bine senzatia asta, dar zona aceasta e diversa, iti transmite relax si chef de viata, e natura care te domina si in acelasi timp iti panseaza toate ranile.
E de preferat sa vii toamna sau primavara, vara cu siguranta e prea inghesuiala, parcarea cu plata era plina ACUM in proportie de 70%.
Nu-i vorba doar despre facut plaja, de jur imprejur sunt muntii cu terasele agricole de vita de vie, toamna miroase a nectar de struguri dulci ca mierea.
Acum gasesti livezile de lămâi țuguiate care atârnă ca niste opaite, portocalele amare, rotunde care cad nepasatoare in râurile repezi si reci.
Sa intri in sanctuarele pline de liniste, sa te lasi purtat de ding dong-ul clopotelor puternice, icoanele pictate cu arta.
Asta e doar prima localitate din sirul celor cinci...
Trimis de Vizitare in 09.03.25 10:40:07
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Vizitare); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 44.12055600 N, 9.70944400 E - CONFIRMATE
@Vizitare: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_add9.p ... 11&hid=4285.
Sau... poate ceva video de pe acolo? Dacă ai filmat ceva, ar fi chiar util — link încărcare video.
- Oct.2023 Două perle din Cinque Terre - Vernazza și Riomaggiore — scris în 15.11.23 de k-lator din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 Fascinația celor 5 Terre începe la Monterosso — scris în 21.07.23 de micos din ZIMNICEA [TR] - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Cinque Terre - locul unde raiul a coborat pe pamant — scris în 13.04.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Manarola – locul unde soarele saruta marea la apus — scris în 11.04.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Bonasolla si Framura – nestematele ascunse de pe coasta Ligurica — scris în 08.04.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2019 Celelalte patru sate minunate din Cinque Terre: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola — scris în 13.01.20 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Nov.2019 Escapadă italiană de noiembrie în Cinque Terre. Romanticul Riomaggiore și ceva sfaturi de călătorie — scris în 21.12.19 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ