Aeroport Ciampino- Roma (Gara Termini)
In online, am gasit putine detalii despre transferul de pe aeroportul din Ciampino spre Roma, asa ca pentru a veni in ajutorul doritorilor o sa descriu posibilele variante.
Cum WizzAir si-a mutat zborurile pe Ciampino, ce-i ce calatoresc cu ei, odata ajunsi pe aeroport au urmatoarele variate:
- prima varianta este cu autocarul. Sunt cateva firme de transport ce merg spre Roma, mai exact la termini. Dupa ce iesiti din zona unde a-ti ridicat bagajele in stanga si drepta puteti vedea 2 chioscuri ale firmelor de transport (Atral, Terravision si mai sunt cateva, dar nu le-am retinut numele) de unde puteti cumpara bilete.
Pretul unui bilet este intre 3,50 si 4Euro/persoana.
Din ce am inteles, timpul petrecut pe drum intre Ciampino si Termini este de minim 30-35 min, in functie de trafic.
Din ce am vazut puteti achizitiona si bilete tur-retur.
- a 2-a varianta este cu trenul din gara Ciampino. Din aeroportul Ciampino, cum iesiti din zona unde a-ti luat bagajul se face stanga si se ajunge in statia de autobuz. Aici in zona 2 ajunge autobuzul ce merge spre gara. Biletele le cumparati la urcarea in autobuz de la sofer. Din momentul in care va urcati in autobuz, in 10-15 min in traficul infernal de dimineata sunteti in fata garii. Ajunsi in gara, luati bilete de la automatele din statie si asteptati trenul. Nu m-am uitat pe program pentru ca la dus a venit imediat. Durata pana in Termini a fost de 15 min.
La intoarcere din Termini spre Ciampino, se cumpara bilete din Termini din gara de la automat cu destinatia Ciampino. ATENTIE. Nu veti primi un nr de tren pentru ca sunt 3 ce au destinatii diferite dar trec si prin Ciampino (Albano, Veretti, iar pe ultimul nu-l mai stiu). Dupa ce a-ti cumparat bilete va uitati pe panourile din gara unde sunt afisate destinatiile si linia trenului. Sa nu uitati sa taxati biletul la taxatoarele de pe peron, inainte de urcarea in tren.
Dupa, ajuns in gara Ciampino se ia autobuzul catre aeroport din aceasi statie de unde a-ti coborat la sosire.
Ca si costuri, pentru 2 persoane plus bagaje mari 6.5E. Numai stiu fiecare pret in parte.
- a 3-a varianta este taxi-ul, costa 30E.
Noi am ales varianta cu trenul din ratiuni de trafic, pentru ca am ajuns la 8.30 dimineata in plin trafic.
Trimis de Sindrom in 17.02.15 16:38:05
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Sindrom); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Roma" (deja existentă pe sait)
@Sindrom - Sunt curioasa sa stiu cum se numeste autobuzul respectiv (eu am citit ceva de COTRAL) si cat costa calatoria (am inteles ca 1.1 euro de pe site-ul lor).
As vrea sa stiu deasemenea, daca in afara de cel pe care l-am gasit mai exista si altul (in cazul in care nu ne incadram si pierdem autobuzul lor) si pana unde te duce exact acest autobuz. Pe site-ul celor de la Cotral scrie ca pana la statia de metrou Anagnina, insa tu vorbesti de o anumita gara...
Mutat în rubrica "Cu avionul spre Roma, ROMA" (nou-creată pe sait)
- Apr.2019 Transfer aeroport Ciampino-Roma — scris în 08.05.19 de ioanaghili din TURDA - nu recomandă
- Mar.2019 Timisoara-Roma-Timisoara cu avionul — scris în 22.06.19 de Ode19 din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- May.2017 Constanța - Roma Fiumicino - Termini și retur — scris în 25.05.17 de paulcta din CONSTANţA - RECOMANDĂ
- Jan.2017 City break la Roma — zborul si transferul — scris în 28.01.17 de Costi.V. din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Apr.2016 Spre Roma — scris în 02.06.16 de vladix18 din CăLăRAşI - RECOMANDĂ
- Apr.2016 Prima dată cu avionul spre Roma — scris în 01.06.16 de vladix18 din CăLăRAşI - RECOMANDĂ
- Apr.2016 Mai bine cu trenul — scris în 15.04.16 de An_A8 din BOTOşANI - RECOMANDĂ