ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.04.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 12.11.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
DEC-2011
DURATA: 11 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

La mormantul Sfant

TIPĂREȘTE

Continuarea croazierei cu MSC-Magnifica. Dupa vizita Haifei, a doua zi, de dimineata, la ora 7, am coborat de pe vas, iar in port, eram asteptati de 14 autocare, unele erau programate in excursia, numai in Ierusalim, dar cele mai multe pt excursia in Ierusalim si Bethleem, in care ma inscrisesem si eu.

Desi vizita a inceput din Ierusalim si apoi Bethleem, pt. ca asta era ordinea in care ajungeam in orase, eu am sa incep relatarea cu orasul Bethleem, si va amintesc ca eram in preajma Craciunului. Iar acum cand va relatez, aceasta excursie, deabia am iesit din Saptamana Luminata, asa ca ramane ultima, locul unde Iisus a fost rastignit. Bethleem-locul nasteriilui Iisus. Cum am coborat din autocar, ne-am indreptat, pe los, urcand un drum in panta, pana in piata, unde a fost construita Biserica Nativitatii, in anul 326. Aceasta biserica, a fost ridicata aici, dupa ce sapaturile arheologice, au scos la iveala o grota, iar sub lespedea ei, s-a gasit o pestera, Pestera Sfanta, unde Sfanta Fecioara Maria, l=a nascut pe Iisus. In anul 531 imparatul Iustinian cel Mare, a adus modificari, dand forma, in care e si in zilele noastre. In timpul invaziei persane, biserica nu a suferit, nici o deteriorare, deoarece, persanii au fost impresionati, de picturile magilor de la rasarit, imbracati in tinute persane.

Dupa ce am intrat in biserica prin Usa Umilintei, o usa cu bolta foarte joasa, legenda spune, ca a fost denumita asa, de musulmani, pt. a determina pe crestini sa se aplece in fata puterii lor, am ajuns in Naosul bisericii, cu peretii pictati, cu apostolii Domnului, iar pardoseala, mai are parti din mozaicul bizantin original, care este imprejmuit, pt. a putea rezista cat mai mult timp. In fata sunt trei altare, iar prin altarul din dreapta, se coboara in Pestera Sfanta, unde s-a nascut Iisus. Dupa ce am strabatut aceste locuri, asteptand, destul de mult pana am reusit sa ne strecuram in Pestera Nasterii, fiind multe grupuri de turisti, si fiecare grup, bucurandu-se de multi turisti, am iesit din biserica si am coborat panta indreptandu-ne spre autocar, cu mici opriri, pt a achizitiona cateva suveniruri, desi ghida, ne tot indemna sa nu luam nimic de aici, deoarece putem fi pacaliti, de sarmanii comercianti, urmand sa facem o oprire la iesirea din Bethleem, unde sunt magazine, in care ea va negocia o reducere pt. grup de turisti. Nu pot spune ca am fi avut o reducere mare, a fost ceva, dar nu asa cum speram, incat atunci cand am ajuns in fata casei, am mai facut o negociere pe cont propiu, in final declarandu-ma multumita, de pret si am putut plati si cu cardul. Mi-am cuparat, un colier de malachit, o crema lifting, cu alge din Marea Moarta (a fost f. buna, acum am terminat-o) si o cruce de lamn, cu Iisus rastignit, achitand totul cu 46 $.

Dar sa revin la obiectivele vizitate, deci cum v-am spus, cu autocarul am ajuns in Ierusalim, orasul vechi, in jurul orei 10, intai am oprit, pe partea superioara a muntelui, de unde aveam o priveliste generala, a padurii Maslinlor, cat si a intregii Fortarete Antonia, unde a fost judecat si condamnat la moarte Iisus.

Condamnarea la moarte, in vinerea Pastilor ,,dupa care, a fost pusa crucea pe umerii Domnului, in curtea Pretoriului, de aici incepe Drumul Crucii-Via Dolorosa, drumul urmat de Iisus cu crucea pe umeri, pana la Golgota, unde a fost rastignit. Drumul e impartit in 14 opriri, la fiecare oprire fiind ridicate mici altare, in cinstea mantuitoarelor patimi. La Golgota, imediat dupa intrare, in primul altar, pe parte dreapta, s-a facut dezbracarea si strapungerea mainilor si picioarelor, lui Iisus, pe cruce, apoi urmeaza altarul ortodox, unde a fost ridicata crucea, sub sfanta masa din interior, este un disc de argint, care marcheaza locul unde a fost infipta crucea. Atarul are o cruce mare cu Iisus rastignit, iar de o parte si alta sunt icoanele Sfintei Maria si a Sfantului Andrei... Imediat dupa ce treci, de Golgota, in fata e piatra ungerii, unde a fost asezat Iisus, imediat ce a fost coborat de pe cruce si uns cu miresme pt. a fi ingropat. In partea dreata de la piatra ungerii, e mormantul sfant, care e compus din 2 incaperi, una e camera mortuara si antecamera, azi denumita incaperea Ingerilor.

Biserica Sfantului Mormant e deschisa zilnic, in perioada de vara intre orele 6-20, iar iarna intre orele 6-19 si in zilele de sambata si duminica, noaptea de la ora 12. Sub scara care duce in altarul Golgotei, e o mica biserica ortodoxa, inchinata Sfintei Maria Egipteanca. Fatada bisericii, are caracteristicile arhitecturala, din perioada cruciata. Poarta are arce duble, usile si ferestrele sunt marginite de coloane cu capiteluri corintiene, iar deasupra intrari, era sculptata Cina cea de taina si scene din evanghelie, care dupa cutremurul din 1927, au fost scoase si duse la Muzeul Rockefeller din Ierusalim. Am sa mai fac o comlectare cu interiorul Bisericii, pe care vreau sa-l mentionez, pt. ca e legat de Sfanta Lumina. In vinerea mare, a Pastelui ortodox, dupa prohod, toate candelele de la Sfantul Mormant sunt stinse, se pune vata pe mormantul lui Iisus, apoi usile sunt sigilate. Sambata dimineata de la ora 9 incepe procesiunea de la sediul Patriarhiei, spre Biserica Invierii, aflate in spatele sfantului mormant, cand se ajunge acolo, incep sa bata clopotele, tot alaiul inconjoara de 3 ori Sfantul Mormant, dupa care patriarhul, dezbraca vesmintele ramanand doar cu epitrahul, braul, si manecutele, este controlat sa nu aibe vreo sursa de lumina, de autoritatile bisericesti, dupa care intra singur, in mormant., unde in timp ce el se roaga, vine Lumina, se aprinde vata presarata pe mormant, lumanarile si candelele. Apoi patriarhul iese in fata Sfantului Mormant, cu facliile aprinse si striga ,,Veniti de luati Lumina “. Vizita mea a fost in decembrie pe data de23 si nu am asistat la aceasta ceremonie, dar soacra mea a fost cu 2 ani inainte de Paste si mi-a spus ca ea a asistat la toata aceasta ceremonie, care ne-a fost povestita., dupa ce am iesit din biserica, am trecut pe langa zidul care inconjoara Ierusalimul vechi, unde autocarul ne astepta, din autocar, am mai vazut partea veche a orasului, cu prima gara din Ierusalim, construita de englezi, cu zidul pictat cu scene, din forfota, din interiorul unei gari de epoca.

Apoi am facut o oprire pt. a lua masa de pranz, unde eram asteptati, in restaurantul celui mai luxos hotel din Ierusalim, si foarte mare, cu sali largi, scari care duceau la etajul superior. Aici am servit mancare calda, tip bufet, unde te serveai singur si cat doreai, fripturi de pui, garnituri vegetale calde, salate, orez, cartofi la cuptor, spaghetti, binenteles nu lipseau dulciurile sau inghetata, fructele, pe care eu in general le prefer, cand sunt pe drum, in loc de dulciuri. De aici am continuat programul, indreptandu-ne spre Bethleem, despre care am relatat, la inceput.

Din Bethleem, in jurul orei17, am pornit, spre vas, era destul de tarziu, tinand cont ca pana la ora 19 trebuia sa ne prezentam. La ora 20, vasul parasea portul Haifa. Adoua zi era zi de mare, deci seara de 24 dec., am petrecut-o pe vas. Am fost anuntati ca tinuta la cina e de ocazie, iar la ora 11 dupa cina suntem invitati la Teatru pt. slujba de Craciun. Incepand de la ora 18, orchestra de camera a inceput, colindele de Craciun, si toti in tinute de seara, ocupam toate locurile din baruri, unde in fiecare se cantau colinde, incepand incalzirea, cu diverse tarii, dar racoritoatele naturale, erau gratis insirate pe tejghele de la bar. Era un dute vino permanent, intre baruri si magazinele, in care se cheltuia, din plin, fiecare cumpara codouri, pt. a le oferi, celor dragi dupa slujba.

Meniul, format din 3 feluri la alegere, la fiecare capitol, antre, meniul principal, desertul, era deosebit fata de celelalte seri. Puteai alege peste, berbecut, beef-si toate aveau un aranjament, cum vedem acum, la master chef, pareau, cantitatile mici, dar constatai ca, cu greu puteai sa termini portia. La desert, fata de colegii mei de masa, am fost inspirata, pt. ca am luat platoul de fructe, care a fost tare subtire, si initial am regretat, cand i=am vazut pe ceilalti cu portii mari de inghetata (iar inghetata italiana e dementiala), dar in momentul in care s-au stins luminile si in sala au intrat, chelnarii, fiecare cu un tort in brate, cu o flacara deasupra, mi-am dat seama ca am fost inspirata in alegerea mea. Fiecare s-a oprit la masa pe care o servea, si ne-a taiat felie de tort, iar surpriza a fost si mai mare, cand am vazut, ca tortul era de inghetata, cu un strat de bezea deasupra.

De aici ne-am dus in sala de teatru, unde a avut loc slujba, la care au participat, nu numai pasagerii, dar si tot stafful de pe vas, inclusiv capitanul, care alaturi de noi toti, la sfarsitul slujbei, ne-am dat mana, urandu-ne Pace. Pt. cei ce nu cunosc, slujbele baptistilor, am sa va spun, ca pt. mine nu a fost o surpriza, deorece am fost in NY, la o astfel de slujba, si toate se incheie la fel, cu acest mesaj.

Dupa aceasta seara, a doua zi am ajuns in Pireu. Despre acest loc nu am sa ma opresc pt. ca s-a scris mult, despre Athena, iar timpul petrecut acolo a fost scurt, iar majoritatea, fusesem in Athena-Pireu. Oricum se simtea aerul, ca de acum croaziera se apropia de sfarsit. Afost frumoasa, chiar deosebita, si merita sa faceti o asemenea excursie.


[fb]
---
Trimis de grecudoina in 26.04.12 21:54:52
Validat / Publicat: 27.04.12 21:45:54
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în #CROAZIERE
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5952 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (grecudoina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 de la Haifa la Ierusalim
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9450 PMA (din 11 voturi)

ECOURI la acest review

14 ecouri scrise, până acum

georgiana
[27.04.12 23:14:01]
»

Foarte frumos, interesant si deosebit de util!

Te rog frumos, scrie-ne si ce se poate face si in Atena, chiar daca au scris altii, nu au scris despre posibilitatile care exista intr-o zi de oprire in croaziera.

Si inca ceva, nu ai scris despre pretul excursiei cat a fost aici!

grecudoinaAUTOR REVIEW
[28.04.12 00:23:00]
»

@georgiana: pretul excursiei in Ierusalim + Bethleem, a fost de 105 euro, incluzand si masa de pranz si sticla cu apa. Am scris intr-un ecou, la inceput, cand m-a intrebat cineva cat a costat cu toate cheltuielile aceasta croaziera. Repet toata cheltuielile, deci croaziera a fost de 11 zile cu camera single, la etj. 11 230 euro, transport cu avion Lufthansa, Buc. -Munchen-Venetia si retur, 170 euro (am gasit o oferta in luna nov.), in Bari, am luat titi-car, cu 15 euro, in Rhodos, nimic, pt. ca am mers pe jos, ai timp sufiicent, in Haifa tot pe jos, iar intrarile sunt gratuite, deci nimic, Ierusalim+Bethleem-105 euro, in Pireu am ramas in port, pt. ca e frumos, o parte s-au dus in Athena la Acropole, dar acolo era greva si era inchis, asa ca s-au plimbat pri Athena, si au vazut schimbarea garzii, au mers cu taxi, care l-au platit cu 20 euro, dus-intors 40, au fost 4 persoane. Dar merita sa stai si in Pireu, o sa fac un rw, cu Pireul, care e interesant, pt. asezarea orasului pe munte, cu restaurante, de mai multe nationalitati, chiar si romanesc. Pt ca era in ziua de Craciun, am ramas la niste sarmale, unde am mers si cu personalul romanesc, si am platit 10 euro/persoana ,,pt. sarmale si ciorba de burta. Pe vas inainte de coborare ni s-a oprit de pe card, 6 euro/noapte, deci 60 euro, pt. serviciile de pe vas, apa, cafea si ceai a fost la discretie, de la dozatoare. Asa, ca fara suveniruri si alte prostioare, costul a fost de 590 euro+18 euro transportul la aeroport-vas-aeroport=608 euro

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
milenia*
[28.04.12 01:29:29]
»

@georgiana: De la Pireu la Atena se ajunge f. bine cu metroul, 1,40 euro biletul. Statia de metrou se afla la 10 min de la nava.

iulianic
[28.04.12 09:17:54]
»

@grecudoina: Cum se face acum trecerea din Ierusalim in Bethleem? Sunt restrictii de securitate, controale?

In afara de astea, am o curiozitate: La Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim ati avut voie sa fotografiati?

georgiana
[28.04.12 10:54:42]
»

Multumesc pentru raspunsuri. Citisem si celelalte review-uri, dar ecoul respectiv nu era scris in acel moment. Ar fi util daca ai vrea sa scrii despre fiecare port cate ceva in cate un review separat, pentru ca atunci cand cautam o destinatie s-o gasim usor, exact in acel loc.

Pretul croazierei este foarte bun. Si itinerariul este pe placul meu, doar ca as prefera mai bine sa nu fie iarna.

Iar serviciile de pe MSC stiu ca sunt de exceptie, pentru ca in luna mai si eu am fost pe Marea Mediterana, cu MSC Lirica, vezi impresii

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
grecudoinaAUTOR REVIEW
[28.04.12 11:21:57]
»

@iulianic: da nu sunt nici un fel de restrictii pt. fotografiat sau filmat, singura restrictie am avut-o la Zidul plangerii, in sensul ca nu mi-au dat voie sa merg pt, foto, pana langa el, doar la distanta, asa cum am facut, eu poza. Ref. la trecerea din Ierusalim in Bethleem, nu exista nici un fel de restrictie, controale, cum nu au fost pe nici o portiune de la Haifa-Ierusalim -Bethleem, chiar nici nu a fost dat, nici un fel de semnal, din partea celor de la security, de pe vas. Am uitat sa va scriu, la urcare pe vas, au fost retinute pasapoartele, pt. a fi date, celor de la biroul de emigrare din Israel, care au urcat pe vas, in Venetia. Dupa ce am plecat din Rhodos, am fost chemati, pe etaje, in sala de teatru, pt. a ne restitui pasaportul, cu viza de intrare in Israel, nu pe pasaport, ci pe un carton atasat pasaportului. Deci dupa ce plecam din Israel, putea arunca cartonul, fara a avea viza, Israelului, asta pt. a nu avea probleme, in vizitele altor tari, exemplu Dubai. Am auzit ca niste arabi, nu stiu din ce tara, nu ar fi primit viza, pt. a cobora pe teritoriu Israelului, dar noi cetatenii Romani, suntem bine primiti, chiar mi-au urat, vizitare placuta. Atat in Haifa, cat si pe oriunde am fost, nu am vazut, nici o restrictie, nici o securitate. Au fost mici grupuri, care au mers, la Nazaret, cu trenul sau autobuze, care sunt in apropierea portului, cu 10 euro, dus-intors

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulianic
[28.04.12 11:43:48]
»

@grecudoina: Multumesc!

In anul 2007 cand am fost eu, vizita in Betlehem (la 8 km sud de Ierusalim) in afara amintirilor legate de Grota Laptelui - locul in care Sfanta Familie s-a refugiat in fuga spre Egipt, cripta unde s-a nascut mantuitorul si steaua de argint cu 14 colturi unde am cantat cu totii "O, ce veste minunata!", ne-a lasat o amintire in plus: trecerea in zona palestiniana.

Am fost coborati din autocar si am trecut - la unda verde a unui beculet aflat deasupra unei porti infioratoare (grilaj gros de fier, cu zgomot de puscarie) - printr-un coridor ingust de la ale carui geamuri fumurii, prin care noi nu vedeam nimic, un glas ni se adresa sever in engleza.

Ghida noastra evreica nu ne-a insotit din motive politice, dar in Betlehem am fost asteptati de o alta ghida care ne-a prezentat orasul si ne-a condus la cele mai importante obiective.

milenia*
[30.04.12 13:01:39]
»

@iulianic: eu am fost in martie... controalele sunt si acum ca atunci cand ai fost tu, foarte riguroase. E plin de soldati peste tot, sunt puncte de control si pe strada, ghizii evrei nu intra in Palestina. Doamna Doina a facut excursie cu compania MSC si de aceea zice ca nu este control, autocarele de la nava trec fara ca turistii sa coboare, ar fi trebuit insa sa vada ca s-a schimbat ghidul si soferul. Fotografii la zidul plangerii se pot face si de aproape, eu le-am facut.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulianic
[30.04.12 18:02:39]
»

@milenia: Multumesc pentru clarificare!

Da, atunci cand am fost eu, peste tot controalele erau riguroase si supravegherea severa. Langa hotelul in care am stat in Ierusalim - Jerusalem Gate Hotel – era un Mall Shopping, mare si cu de toate, dar nu l-am vizitat tocmai pentru ca nu-mi placea ca trebuie sa trec din nou prin filtrul politiei, printre pusti-mitraliera si figuri iscoditoare. Tot controale si la intrarea in Gradinile Bahai din Haifa, despre aeroport ce sa mai vorbesc?

Ghida noastra - evreica - nu a intrat in Palestina. Am trecut doar cu soferul care fiind arab crestin, neavand nici o restrictie, ne-a condus pana la locul de intalnire cu ghida din Palestina, tot o romanca emigrata.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
grecudoinaAUTOR REVIEW
[30.04.12 23:12:44]
»

@milenia: nu s-a schimbat nici un ghid si nici un sofer, nu am fost opriti nicaieri, se vede si in poza, dupa ce am coborat, in cetatea Antonia, la intrare, am coborat cu totii, in frunte cu ghida, si in urma ei am intrat, la Zidul Plangerii. De pe deal, de sus se vad autocarele care erau in fata noastra, cum merg pe drum spre intrare. Am sa mai atasez poze. De ghida ne-am despartit, cand ne-a lasat la vas si era evreica, dar la intrare in Bethleem, s-a mai suit un ghid, in autocar, si acolo numai el a dat toate explicatiile

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
milenia*
[02.05.12 10:24:43]
»

@iulianic: ai dreptate, noi am fost intr-un mall la Haifa si a trebuit sa trecem de control ca la aeroport, pe strada de la Haifa la Ierusalim am intalnit puncte de control cu soldati inarmati pana in dinti. Evreii nu intra in Palestina, pai ii omoara in Israel, ce sa mai spunem in Palestina...

milenia*
[02.05.12 10:31:56]
»

@grecudoina: pai noi ziceam de Betheleem, nu de Zidul Plangerii, care e la Ierusalim. Ziceati ca nu au fost controale, fara control intra numai autocarele de la nava... daca v-ati fi dus cu taxiul a-ti fi vazut mai multe...

grecudoinaAUTOR REVIEW
[02.05.12 19:27:19]
»

@milenia: ultima poza era din biserica din Bethleem. Excursia mea a fost croaziera pe Mediterana, pana la Haifa, si inapoi. Cand o sa merg in excursie in Israel, o sa fac circuit si o sa vad totul, eu am vrut sa va spun doar ce se poate face in cele 2 zile cat am stat acostati in port. Dar in Haifa, am mers pe jos o zi intreaga, am intrat in mallul de pe str. care duce din port pana la gradina, pe partea dreapta si nu era nici un fel, de soldati inarmati, chiar pe strada se oprise circulatia, dupa-masa, cand m-am reantors, la vas, pt. ca se instala o scena pt. un spectacol de muzica, eram pe data de 22 dec. Deci nu are rost sa mai intru in nici un fel de polemica, am facut un rw cu o croaziera, cine doreste sa faca o astfel de excursie, si doreste informatii, cu preturi f. avantajoase, pt. tot ce a inclus ea, le voi da cu drag. Urmatoarele rw. vor fi destinate USA, unde anual imi petrec 2 luni, si am promis pt. alti utilizatori care stui ca urmeaza sa plece pe acele meleaguri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
koko48
[19.04.14 19:44:59]
»

@grecudoina: desi au trecut 2 ani de cand ai fost in croaziera, acum am inceput sa caut si eu asa ceva. Si pentru ca se pare ca ai fost singura m-ar interesa mai multe detalii, eventual cu ce agentie ai fost si cum te-ai descurcat cu socializarea

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
georgiana, grecudoina, iulianic, koko48, milenia*
Alte impresii din această RUBRICĂCroaziere cu MSC Magnifica:

INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052541017532349 sec
    ecranul dvs: 1 x 1