ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.03.2025

la PMM* = 34 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Perfect amplasat – Hotel Continental Forum din Sibiu

TIPĂREȘTE

Unirea Mică a Principatelor Române ne-a adus în 24 ianuarie o zi liberă legală. Fiind vorba de o zi de vineri s-a creat ocazia perfectă pentru o mică vacanță de ianuarie, undeva prin țară. Am ales să revedem Sibiul și câte ceva în plus pe lângă urbea transilvană, dar și în timpul drumului dus-întors. Cunoșteam amplasarea hotelului Continental Forum și citisem multe impresii bune despre această unitate de cazare de patru stele. Rezervarea am efectuat-o direct pe site-ul hotelului, unde am beneficiat și de o reducere de 20% (promoție valabilă și acum).

Vizită: ianuarie 2025

Adresă: Piața Unirii nr. 10

Web: continental-forum-sibiu.c ... nentalhotels.ro

După o scurtă oprire în stațiunea Păltiniș, pentru a „gusta” iarna (care nu venise încă la București), am ajuns după-amiaza târziu în fața hotelului. Am optat pentru parcarea hotelului, destul de spațioasă, fără rezervare, contra cost: 30 lei/zi (vis-à-vis se află parcarea „Cazarma 90” , a Primăriei, la doar 10 lei/zi). Procesul de cazare s-a desfășurat rapid, am completat formularele cunoscute și am primit cartelele de acces în cameră.

În lobby predomină decorațiunile alb-negru-gri, marmură, metal și sticlă, câteva accente de culoare: albastru de la canapele și verdele plantelor. Există două lifturi de acces la etajele superioare, dar și scări acoperite cu o mochetă având nuanțe de albastru. Ultima renovare a dat un aer modern hotelului, atât în camere, cât și în spațiile comune.

Ne-a fost repartizată o camera dublă standard, conform rezervării, la etaj superior. Spațiul interior de circa 24 m include un hol, camera propriu-zisă și baia. Da, acea baie cu pereți de sticlă... hi, hi. Nuanțe de gri-albastru „împodobesc” camera, un perete e tapetat cu un peisaj floral, podeaua e mochetată. Pe ferestrele duble vedem curtea interioară și clădirea restaurată a Băii populare (arată super la interior, vezi aici: baiapopularasibiu.ro/new/galerie). Avem în cameră toate condițiile pentru a petrece câteva zile fără probleme.

Pe hol găsim un dulap cu o ușă (avem umerașe, perie, papuci de unică folosință, iar pe un raft sunt halate de baie), o bancă tapițată, cârlige-cuier și oglindă pe perete. Urmează un dulap deschis cu rafturi unde sunt așezate (de jos în sus): minibarul (plin cu produse contracost), o tăviță cu pahare și două sticle de apă (gratis), seiful, o pilotă de rezervă.

În cameră spațiul e ocupat în mare parte de patul dublu (acoperit cu lenjerie albă, destul de confortabil pentru mine), flancat de noptiere și veioze fixate în perete; nu lipsesc întrerupătoarele cu funcții multiple și prizele pe ambele laturi ale patului. Într-un colț este prezent un birou prevăzut cu veioză. Avem și o măsuță cu scaune, pe blatul de sticlă fiind așezate facilitățile de preparare a ceaiului/cafelei (fierbător de apă, cănițe și plicuri de zahăr/ceai/ness). O perdea albă și draperii albastre acoperă fereastra.

Baia e luminoasă, parte datorită culorii deschise a plăcilor de gresie, parte datorită geamului mat care formează pereții acestei încăperi pe două laturi. Vasul de toaletă este situat în colțul cel mai îndepărtat, iar în alte camere de hotel l-am văzut închis într-o nișă separată din baie. Geamurile, deși sunt mate,  permit vizualizarea direct din pat a siluetei persoanei ce face duș. :) Am avut prosoape albe de tot felul, uscător de păr, oglindă pentru bărbierit, coș de gunoi și consumabile (hârtie igienică, săpun/gel de duș la dozator, căști de baie, pungi igienice).

Altele/diverse. Camera nu are balcon, de fapt cred că nici o cameră a acestui hotel nu beneficiază de balcon. Încălzirea/răcirea încăperii se efectuează printr-un sistem centralizat, mascat în tavan. Încă găsim telefon fix în cameră și telefon de urgență în baie. Pentru entertainment avem un tv lcd cu diagonală mare. Pe birou există o mapă cu diverse materiale și un meniu de la restaurant (se poate comanda în cameră).

Micul dejun a fost inclus în prețul plătit, masa de dimineață se desfășoară la mezanin într-un spațiu destul de mic raportat la capacitatea hotelului. Sub formă de bufet suedez, micul dejun conține toate produsele întâlnite de obicei la o astfel de masă matinală: ouă, brânzeturi, mezeluri, legume, prăjituri, cafea, ceai, cereale, lapte, fructe etc. Sunt momente când nu mai sunt mese disponibile în acest spațiu și se apelează la o încăpere alăturată; din când în când se forma coadă la espressoarele de cafea; tăvile golite erau înlocuite repede cu altele pline.

Concluzii. Am fost mulțumiți de raportul calitate/preț, de dotările camerei primite, de curățenia din acest spațiu de cazare, de micul dejun. Interacțiunea cu personalul a fost plăcută, am fost întâmpinați cu amabilitate, comportamentul tuturor a fost prosocial. Recomand o cazare la Hotel Continental Forum aflat la câțiva pași de centrul vechi al orașului.

Alegeri inspirate!

Trimis de tata123 🔱 in 05.03.25 13:55:28
Validat / Publicat: 05.03.25 15:38:42
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa

VIZUALIZĂRI: 173 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
P18 La mic dejun.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15300 PMA (din 17 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 34.40 EUR pe cameră

• ECOURI la acest review

5 ecouri scrise, până acum

DOINITA
    [05.03.25 16:44:41]

De reținut! Hotelul arată bine, la fel și camerele, iar micul dejun chiar apetisant. Dacă ai un hotel bine plasat încât mașina să fie lăsată să se odihnească, ai cameră confortabilă și o masă după gust, vacanța, fie ea și mai scurtă, îți aduce relaxarea dorită.

Se pare că ați beneficiat de toate astea așa că să vă fie de bine și de folos!

Să ne vedem cu bine!

mprofeanuPHONE
    [05.03.25 18:47:01]

@tata123 🔱: O cazare foarte bună, arată frumos totul! Cred că este o mică greșeală, în căsuța de sus stânga este scris nu recomandă.

mishu
    [05.03.25 20:07:38]

@tata123 🔱: Hotel Continental reprezinta amintiri placute pentru mine, acolo fiind cu familia cu ocazia unui concurs de dans.

Mi-a placut hotelul, ce-i drept mama a fost favorizata, avand o camera la o categorie superioara , dar nu degeaba este numita ea "doamna general", insa in rest totul a fost ok. La micul dejun ne descuram bine pentru ca suntem, matinali, asa ca locul se ocupa cand noi eram deja pe final. Un lucru bun intradevar era parcarea, chiar cu plata (de altfel a fost singurul lucru pe care l-am platit noi cu aceasta cazare .

Hotelul este bine pozitionat asa incat reprezinta un punct bun de plecare in calatorie.

Felicitari, votat cu mare drag.

tata123 🔱AUTOR REVIEW
    [06.03.25 11:10:59]

@DOINITA: Minisejurul petrecut la Sibiu și în împrejurimile orașului a fost plăcut, iar hotelul a contribuit la starea de bine din timpul vizitei. Am fost mulțumiți de condițiile oferite raportate la prețul plătit (mai ales că am „prins” și o reducere de 20%). Micul dejun a fost bun, personalul amabil, amplasarea perfectă!

Mulțumesc pentru vizită și ecou. Numai bine!

@mprofeanu: Consider că Hotelul Continental Forum este o opțiune foarte bună de cazare în centrul Sibiului. Cunoșteam condițiile oferite de unitatea de patru stele de la vizite anterioare ale unor rude apropiate. Alegerea a fost foarte bună, pentru noi.

P. S. Modificat! Mulțumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    tata123 🔱AUTOR REVIEW
    [06.03.25 11:51:46]

@mishu: Continental Forum se detașează în rândul hotelurilor mari din Sibiu prin apropierea de centrul vechi, practic e situat la înceutul pietonalului Nicolae Bălcescu. Serviciile bune, condițiile de cazare la fel de bune, parcare, restaurant - sunt elemente care pot conta în procesul de alegere a unui loc de cazare.

Hotelul are și o istorie interesantă în spate - de la prima formă ridicată la începutul secolului al XX-lea (pe o structură mai veche, de pe la 1876), la construirea unei aripi noi în perioada interbelică, până la adăugirile din anii '90. Amănunte și fotografii găsiți aici: razvanpop.ro/2010/05/30/i ... nostru-sibiu-36.

Mulțumesc. Călătorii frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]

3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    DOINITA, mishu, mprofeanu
    Alte impresii din această RUBRICĂContinental Forum Hotel: