ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.03.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Cluj-Napoca
ÎNSCRIS: 05.01.10
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
MAR-2009
DURATA: 2 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Manastirile din judetul Suceava

Ilustrație video-muzicală

TIPĂREȘTE

Manastirile din Moldova si Bucovina sunt un obiectiv turistic pe care mi l-am propus de mult timp, iar anul trecut, ocazia s-a ivit si am reusit, chiar daca pe fuga, timp de un weekend, sa vizitez o parte din manastiri, respectiv pe cele mai cunoscute din judetul Suceava: Moldovita, Sucevita, Putna si Voronet.

In prima zi, de fapt dupa-amiaza, an vizitat Moldovita (ctitoria lui Petru Rares, fiul lui Stefan cel Mare) si Sucevita. Sucevita mi s-a parut cea mai mare si mai bine edificata cu ziduri de aparare. Anterior vizitei cunoscusem o calugarita de la Sucevita – era studenta la Teologie, la Cluj – care mi-a spus ca majoritatea calugaritelor de la Sucevita sunt plecate prin tara in cea mai mare parte a timpului, fiind studente in diverse centre universitare din tara.

Dupa aceea ne-am indreptat spre Putna, unde am ajuns seara tarziu, asa ca ne-am cazat la o pensiune, lasand vizita pentru dimineata urmatoare.

A doua zi de dimineata am vizitat Putna (care este manastire de calugari), apoi, dupa o scurta vizita la chilia lui Daniil Sihastrul, am pornit spre Voronet.

Cele patru manastiri vizitate sunt impresionante. Le stiam doar din poze, dar in realitate par mult mai frumoase. Pictura este spectaculoasa, mai ales la exterior, fiind ceva inedit. Eu sunt ardeleanca, dar la noi, in zonele din Transilvania, nu am vazut nicaieri biserici cu pictura exterioara.

Putna constituie o exceptie intre cele patru manastiti vizitate, fiind singura nepictata si la exterior. Este, insa, deosebit de importanta pentru faptul ca aici se odihneste Stefan cel Mare, ctitorul manastirii care a fostconstruita in perioada 1466-1469.

Voronet, in schimb, mi-a placut cel mai mult, de acolo am si niste suveniruri, niste oua incondeiate cum numai in nordul tarii se pregatesc. Situata langa orasul Gura Humorului, Manastirea Voronet este ctitorita tot de Stefan cel Mare, fiind construita in 1488, intr-un timp record: numai 4 luni si jumatate. Interesant este ca primul staret al manastirii a fost chiar duhovnicul lui Stefan cel Mare, Daniil Sihastrul.

Singurul meu regret este ca am fost tot pe fuga. Merita vizitate, chiar daca nu sunteti religiosi, pentru ca sunt veritabile monumente istorice. Sper sa revin candva, sa le vizitez mai pe indelete si, desigur, sa mai vad si alte manastiri frumoase, despre care am auzit numai lucruri frumoase, cum ar fi manastirile din judetul Neamt.


[fb]
---
Trimis de corinka in 10.03.10 20:06:09
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6291 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (corinka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Manastirea Moldovita - biserica, loc. Vatra Moldovitei, jud. Suceava
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4600 PMA (din 9 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

corinkaAUTOR REVIEW
[10.03.10 20:06:44]
»

Propun si o ilustratie muzicala:

click aici

webmasterXY*
[10.03.10 20:43:54]
»

Executat!

corinkaAUTOR REVIEW
[10.03.10 21:59:53]
»

Am uitat sa mentionez ca in fata manastirii Putna se afla o bisericuta de lemn, pe care am surprins-o intr-o fotografie, postata, de altfel, pe site.

Ce este deosebit la aceasta bisericuta este faptul ca este cea mai veche biserica de lemn din tara, conform unei inscriptii aflate acolo.

Diaura*
[10.03.10 22:24:47]
»

Frumoase locuri si felicitari pentru alegere. Pacat ca vremea a fost rece. Vara, gradinile bine ingrijite si parfumate de flori iti dau senzatia unui colt de Rai. Chiar azi am scris despre Putna, uita-te sa vezi cum arata vara.

cc_iordachescu
[10.03.10 22:28:01]
»

corinka - sper sa nu te superi daca celor patru manastiri vizitate de tine le mai adaug inca trei: Mn. Arbore, Mn. Dragomirna si Mn. Humor, localizate tot pe teritoriul jud. Suceava.

Cand ai ocazia viziteaza-le si pe astea si vei pleca incantata de cele vazute pentru ca fiecare are farmecul si istoria ei.

Sanziana
[10.03.10 22:34:31]
»

la Dragomirna am fost eu in week end si am atasat fotografii la review-ul meu despre manastiri in Bucovina

corinkaAUTOR REVIEW
[10.03.10 22:34:34]
»

Bineinteles ca nu ma supar, ci, din contra, multumesc pentru informatii. Neavand mult timp la dispozitie (doar un weekend), le-am vizitat doar pe cele mediatizate. Oricum, mai am de bifat pe lista si manastirile din Neamt, am trecut si prin Neamt, dar era tarziu si nu mai aveam timp de vizite, pentru ca ne grabeam sa ajungem la Bacau.

Asa ca ne-am rezumat, pe teritoriul judetului Neamt, la o scurta vizita la Humulesti, despre care o sa va povestesc cand mai gasesc un pic de timp, mai ales ca am si niste poze foarte frumoase.

ileanaxperta*
[11.03.10 18:19:11]
»

In vara asta vreau si eu sa-mi duc copiii in nordul Moldovei sa dau un tur de forta pe la manastiri. Citindu-ti impresiile, deja parca le-am revazut, dar realitatea bate intotdeauna inchipuirile. Te punctez pt. ca mi-a placut modul simplu si frumos cum le-ai descris. Felicitari!

raduu1972
[17.07.10 18:46:50]
»

sper sa nu ratez nici una dintre manastirile descrise aici, anul asta ajung si eu in bucovina si pentru asta de vina este AFA, pentru ca am castigat o excursie acolo, sper sa pot scrie doarte multe despre fiecare manastire si despre acele locuri atunci cand ma voi intoarce, dar pentru asta trebuie sa fim sanatosi, frumos rew tau, abia astept sa ajung si eu pe acele plaiuri de vis pe care poetii le-au descris in culori foarte frumoase.sper sa fie timpul mai bun in septembrie.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cc_iordachescu, corinka, Diaura*, ileanaxperta*, raduu1972
Alte impresii din această RUBRICĂCircuite / mini-circuite "Mănăstiri bucovinene":


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06674599647522 sec
    ecranul dvs: 1 x 1