ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.09.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.07.08
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2010
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Incursiune in tara Manastirilor II (Bucovina)

Ilustrație video-muzicală

Rain Waltz...
TIPĂREȘTE

Partea a doua a a vizitei noastre in partile Moldovei, va cuprinde incursiunea in Bucovina. Desi se intinde pe 3 zile, de povestit nu e prea mult, din cauza vremii nefavorabile si a ploii care ne-a impiedicat sa vedem si sa facem mai multe. Intrucat despre prima zi, deosebit de frumoasa si calda am vorbit : click aici, vom continua cu:

Ziua a II a – dupa ce cu o seara inainte am cunoscut familia deosebita a Biancutei, colega noastra de premiu la pensiunea Montana din Sucevita : click aici, iar seara am stat la vorba pana in miez de noapte, sambata dimineata ne trezim, mancam la pensiune si asteptam sa se opreasca ploaia. Dar cum ploaia se dezlantuia neobosita, o sunam pe Sanziana M, care ne somase sa trecem pe la ea prin Radauti si stabilim sa ne intalnim in centrul orasului, la 20 km de pensiune.

Pornim la drum in formatie marita (noi, Bianca & co), hotarati sa infruntam intemperiile vremii. Ne intalnim cu Sanziana, care bucuroasa de oaspeti l-a adus si piticul ei, foarte simpaticul dar si navalnicul Darius. Am schimbat cateva impresii din ultimile vacante in incinta unui local din centru (ceva cu Toscana) unde am baut o cafea si copii au luat cate o salata de fructe, apoi sub indrumarea avizata si insotiti de Sanziana si Darius, am vizitat un pic orasul, catedrala... si manastirea Bogdana.

Catedrala e o constructie uriasa, mult mai noua decat manastirile celebre din zona. E o cladire inalta cu multe turle zugravita in alb cu contur bleu-gri. Imi aminteste de Grecia normal aceasta combinatie. Interiorul e asemanator unei biserici obisnuite mai noi, dar foarte importante. Am avut voie sa facem poze in interior picturilor deosebite, dar m-am luat cu vorba cu Sanziana si am cam omis acest lucru.

Imediat la cateva zeci de metrii, vis –a vis de catedrala se afla o biserica mult mai veche Manastirea Bogdana, ati citi multe despre ea, dar mai scriu si eu un rand, doua: este prima constructie religioasa de piatra din Moldova si e pastrata in forma ei originala. A fost ctitorita de voievodul Bogdan pe la 1360 si este o combinatie de arhitectura romanica, gotica si bizatina. Ulterior s-au adus cateva mici imbunatatiri si pictura a fost de mai multe ori refacuta. In interior sunt cateva morminte, manastirea respirand un aer de vechi, foarte vechi, e impresionanta din acest punct de vedere, fiind pastrata foarte bine de-a lungul secolelor.

In tot acest timp afara ploua la greu, noi aveam sepci, Sanziana si Darius aveau umbrele smechere, dar Bianca si Roxana nu aveau nimic de-asupra capetelor, asa ca s-au udat foarte frumos. Din fericire n-au racit si am putut continua excursia din aceasta minunata parte de Romanie, binecuvantata.

Ne despartim de Sanziana cu parere de rau in jurul pranzului si o pornim croiti catre vestita Manastire Putna. Inaintand printre ceturi si nori catre nord, am admirat piesajul incantator si gospodariile care mai de care mai dichisite. Ori ca erau vechi ori ca erau noi, ne-a uluit grija cu care erau intretinute: curtile curate, gradinile cu flori, casele varuite si pictate in stilul traditional, fantanile imbracate parca in haine de lemn sculptate. Pacat ca ploua cu galeata si nu am putut imortaliza in poze si exmplifica catre voi toti aceste minunatii. Dar mintea le retine si le vom vedea ori de cate ori vrem. Cred ca Putna este orasul cel mai nordic in care am ajuns, mi-as fi dorit sa merg langa granita, sa arunc un ochi dincolo, n-am vazut niciodata o bucata de teren de sub fosta ocupatie sovietica si am si eu aceasta curiozitate, dar ploaia m-a facut sa renunt.

Manastirea se prezinta mareata si impunatoare, demna de onoarea care-i revine: este prima ctitorie a lui Stefan cel Mare si loc de veci al domnitorului. Curte este imensa si la intrare ne asteapta o parcare si o toaleta. Intrarea era la liber, se platea doar pentru aparatul foto o taxa de 6 ron, dar macar aici a meritat din plin pentru ca interiorul manastirii era foarte bine iluminat, iar pozele au prins bine linia si culoarea picturilor. Se poate vizita si muzeul de arta veche, care prezinta broderii religioase, obiecte de cult si manuscrise. Curtea este mare si ingrijita si inconjurata de zidurile de aparare, verdele ud si armata de trandafiri multicolori inveselesc atmosfera. Izul istoric ne-a patruns fara sa ne dam seama si ne-am simtit deoadata emotionati ca am fost si noi acolo. Manastirea nu este pictata la exterior ca si altele, ci are o culoare crem deschisa aproape sau fosta alba. M-au mai imptesionat turnurile din colturile zidurilor de aparare, unul dintre ele e si foarte inalt si se pare ca intr-una din cladiri la un moment dat a innoptat si poetul nostru national Mihai Eminescu. Acesta avand si un bust in curte sub locul cu pricina.

Mai departe, tot insotiti de ploaie si traversand un pod jumatate pravalit spre raul in care mi-a fost frica sa nu cadem si noi cu tot cu logan, am vizitat si chilia lui Daniil Sihastrul, aflata la 2 km maxim de manastirea Putna, foarte deosebita prin forma, pozitia si simplitatea sa. Aici am gasit mult noroi pe strada si ceva gunoi aruncat de turisti nerecunoscatori in interiorul nevizitabil al chiliei. Aici e multa padure in jur si stanca in care e sapata chilia e mancata de vremuri si apa, pe jos piatra e foarte tocita si lucioasa din cauza miilor de vizitatori, ca la Acropole aproape.

De aici pornim la drum din nou, de data la sugestia Biancai care avea notite cu ce trebuie vizitat, ne-am ales ca tinta zona Arbore - Cajvana. De mers am mers prin Solca pentru ca parea mai rapid si a fost si destul de bun, desi Ioana imi spunea ca facem 2h am facut mai putin de una. Prima oprire Cajvana unde am salutat stravechiul stejar ce are un diametru urias, ne-am inclinat in fata inaltimii dar si a anilor acestuia. Cred ca e copacul cel mai batran si mai mare in diametrul trunchiului pe care l-am vazut in Romania, pentru ca sigur am vazut maslini mult mai batrani prin alte meleaguri

Apoi ne-am intors un pic spre comuna Arbore care are pe domenuil sau biserica Arbore, monument inscris in lista patrimoniului mondial UNESCO. Luca Arbore, inalt dregator al Sucevei, si-a ridicat in curtea sa un paraclis in 1503, de forma dreptunghiulara, fara turla, cu o arcada uriasa formata prin prelungirea peretilor, pictata exceptional de catre Dragos Coman in anul 1541. Baldachinul de pe mormantul ctitorului constituie cel mai valoros insemn funerar de stil gotic din Bucovina. Pozele vor ilustra, macar o particica, din tot frumosul perceput de noi aici. Am fost impresionat aici de picturile pastrate exact in forma lor originala si chiar de tanti care ne-a taiat biletele de intrare, care a si prezentat interiorul ca un ghid adevarat si chiar a discutat in franceza si engleza cu cativa turisti straini.

De acum cerul se intuneca mai aprig, semn ca a venit timpul s-o luam spre casa. Totusi, se impunea un scurt popas, la targul de ceramica din Marginea, localitate fara criminalitate, lucru specificat la fiecare iesire/intrare in comuna! Aici exista cateva cladiri cu un mic atelier de olarit si mai multye magazine de prezentare si vanzare a produselor concepute aici. Nici nu se pune problema sa fie de dimensiunile de la Horezu. Aici e ceva foarte mic insa destul de interesant.

Am urmarit pe viu procesul de nastere a unei vaze de flori, apoi am admirat restul pieselor expuse care asteptau cuminti sa fie bagate in cuptor. Pe langa ceramica, intr-o casa veche traditionala, parca desprinsa din poveste, cu o curte frumoasa si o fantana la fel sunt expuse costume traditionale, cojoace si coverturi, toate sunt de vanzare, unele fiind mai veschi altele mai noi. Acolo am vazut ceva ciudat, bunica, cum isi spunea sefa de acolo, o femeie in varsta, vindea si cateva farfurii si ulcele de lut, pe una din ele scria Horezu... oare de ce?

Vis a vis de zona cu Ceramica de Marginea se afla un mic magazin satesc, intru curios si dornic de tutun si gasesc o bodega in toata regula plina de alcolistii abonati probabil. Intreb de tigari si mi se zice ca au dar numai 3 modele din 2 feluri desi aveau 30 expuse. Aleg un pachet si observ ca pretul e mult mai mic ca la Bucuresti, ciudat.

Si acum chiar am incheiat a 2-a zi de hoinareala prin Obcinele Bucovinei, ne-am dus spre Montana unde am ciugulit ceva si seara iar am iesit la povesti cu Bianca, pana tarziu cand ne-a cazut capul pe masa.

Ziua a III a. Noi constienti ca daca mergem doar doua nopti, cate avea premiul nu apucam sa vedem mai nimic, ne-am prelungit sederea cu inca o noapte si am avut si ziua de duminica intreaga la dispozitie pentru a vedea cat mai multe manastiri, sau alte locuri interesante din Bucovina cea frumoasa. Din pacate Bianca si intreg alaiul au plecat, dupa masa de dimineata, pentru ca drumul pana acasa e lung si luni Roxana fiica cea mare, avea scoala si nu e frumos sa chiulim la varsta asta, nu?

Noi am plecat spre manastirea din satul nostru, Sucevita pe care si acum regret ca nu am apucat sa o pozez din varful dealului, din spate. Ploaia, iarba uda si noroiul si pantofii din piele intoarsa, ca si drumul catre varful dealului pe care nu l-am ghicit deloc, pentru ca erau multe garduri prin zona, m-au impiedicat sa fac o poza memorabila, macar pentru noi.

La intrare in curtea manastirii era un preot tanar si normal l-am intrebat cat e intrarea si taxa foto. Cu mare surpriza aflam ca totul e gratis in timpul slujbei de dimineata si ca putem fotografia in curte oricat, dar in interior e interzis.

Fiind duminica si ora 10.00, biserica era pur si simplu asediata de oameni, vizitatori ca noi sau credinciosi veniti la slujba. Ce sa spun? Ne-a cam luat prin surprindere, noua ni s-a parut poate cea mai frumoasa? din cele vizitate de noi, bininteles. In primul rand ne-a vrajit cadrul natural, apoi pasind dincolo de porti, am descopit adevarata comoara, pastrata cu grija si temei, de zidurile groase de piatra. Sucevita este ultima biserica din Bucovina zugravita pe fatade. Dar ce fatade! Ramai pur si simplu mut! Aici gasim cel mai mare numar de imagini religioase existent pe o biserica din tara. Apoi manastirea este foarte mare ca si constructie, are 3 incinte largi si inalte. Curtea perfect ingrijita, este strabatuta de alei pietruite si impodobita cu trandafiri. Aflam aici o fantana veche si un colt pentru odihna sau mediatie, dar si un muzeu de arta veche. Am zabovit mai mult de parca nu ne puteam desprinde de acest loc, dar trebuia sa mergem mai departe.

Drumul ne poarta spre Gura Humorului din nou prin Solca unde oprim pentru o vizita la manstirea de aici. Manastirea din Solca e mai putin intretinuta si mai mica decat celelalte fiind si mai putin celebra. Mai departe trecem prin Cacica si citind de o salina prin zona mergem sa vedem care e treaba. Foarte tare e ca la intrarea in curte, vis a vis gasim o biserica catolica superba, foarte frumoasa si bine iluminata la interior, plina de oameni care ascultau slujba si dialogau in acest timp cu preotul lor. Usa era deschisa oricui vroia sa intre, asa am pasit si noi putin inauntru. Am vrut sa intram la salina insa a inceput sa ploua tare de tot si curtea minei e foarte, foarte lunga asa ca am hotarat sa plecam si sa mai citim odata acasa review-ul de pe AFA despre aceasta.

Urmatoarea destinatie: Gura Humorului. Am oprit putin in centrul orasului si ne-am plimbat cateva strazi, apoi am plecat mai departe spre comuna Manastirea Humorului. Am vizitat Manastirea Humorului, superba si ea aflata intr-o zona naturala superba si inconjurata de pensiuni care de care mai aratoase. Picturile de pe peretii manastirii sunt superbe si foarte bine pastrate, asemanarea cu Voronetul e foarte mare parerea mea, doar culoarea predominanta in picturi e diferita, aici e mai mult rosu si mai putin albastru, insa mie cel putin mi se pare exact aceeasi culoare si nunata de albastru la ambele manastiri. La intrare exista o parcare mare si daca ai nevoie la toaleta ti se da o cheie cu care mergi la o buda din vecini. Aici se mai gasesc si cateva tarabe cu suveniruri si obiecte vechi de vanzare.

La mica distanta si putin mai jos, se afla Manastirea Voronet. Si aici ne-au incantat picturile si culorile de pe ziduri insa locul e foarte stramt, cred ca e cea mai mica curte de biserica vazuta. Si aici lumea se vantura pe toate partile, sa prinda in imagini cat mai multe detalii. Biserica e inca in restaurare, sunt schele pe afara si inca se mai lucreza si in interior la cateva picturi.

In vecinatate sunt cateva case traditionale, vechi pastrate foarte bine si un targ de suveniruri, produse locale dar si vechituri aflate in stare avansata de degradare, chiar nu am avut ce sa admir, fiecare piesa oferita spre vanzare era defecta sau cu lipsuri.

Ziua se scurge rapid, asa ca luam directia Pojorata, unde avem intalnire cu Georgiana. Trecem prin Campulung Moldovenesc si imediat intram in Pojorata. Aici pentru ca am ajuns cu o ora mai devreme, am luat la pas comuna in sus si in jos si pot sa va spun ca e foarte frumoasa zona, dealurile sunt superbe si padurile incredibil de verzi.

Am gasit si un loc unde sa stam si sa si mancam ceva, in timp ce schimbam impresii din zona. In sfarsit vin si sotii Budur morti de foame, dupa o zi grea de alergatura si ne asezam la o masa la restaurantul pensiunii Floare de Crin. Dupa o masa modoveneasca foarte buna, ne intoarcem catre Sucevita la timp de seara pe un alt drum, pe langa Moldovita. Si inca odata cuvintele nu sunt de ajuns ca sa descrie frumusetea naturii. Soseaua te duce printre dealuri si paduri, serpuieste necontenit, te urca si te coboara, iar aburi de ceata plutesc peste brazi. Ai merge asa o viata intraga!

A doua zi am plecat devreme, tot pe ploie, fara sa mai vizitam nimic, ne-a ajuns atata apa, frig si vreme urata. Pana la Bucuresti nu am mai vazut nici o raza de soare insa a doua zi vremea si-a revenit miraculos.


[fb]
---
Trimis de ionescunic in 30.09.10 22:01:10
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2932 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ionescunic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Radauti : Catedrala din centrul orasului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 2400 PMA (din 1 vot)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

dannek
[30.09.10 22:48:27]
»

Marginea, localitate fara criminalitate, lucru specificat la fiecare iesire/intrare in comuna acesta este un slogan al politiei de proximitate.

Bătrînica din acea casa batrineasca, care este un mic muzeu al zonei, este se pare cea mai în vârstă persoană din neamul Magopat asa ne-a spus ea anul trecut.

În legatura cu acel vas pe care scria "Horezu", cel mai bine era sa intrebi ca sa nu dăm cu presupusul.

Din fotografiile facut de mine anul trecut observ ca ceramica de Marginea este 99% ceramică neagră.

În acel muzeu patronat de bătrînică se gasesc vase de culoarea lutului (deschise la culoare) care pot fi de la Horezu (cred ca este imposibil).

Dar ca să spulberăm orice urmă de îndoială poate va mai merge Sînziana pe acolo și va desluși misterul.

Sper că vorbin de același atelier de olărit din Marginea care este situat pe una din străzile principale iar vis-a-vis un pic lateral stânga (sau dreapta depinde de unde te uiți) se afla o pensiune de 3 stele Luxor care avea atunci la scară o limuzină lungă si albă.

catalinalupu
[30.09.10 22:59:32]
»

Cu riscul de a-mi pune toata AFA in cap...

Maestre... te-ai intrecut pe sine... dupa... inspiratele plaje care au strans ropote de aplauze... (spre consternarea multora din noi!) ai ajuns la performanta de-al intrece pe un alt user, in a ne descrie... CE?

" Catedrala din Radauti e "o constructie uriasa", la chilia lui Daniil Sihastrul e "mult noroi pe strada si ceva gunoi aruncat de turisti nerecunoscatori in interiorul nevizitabil al chiliei. " aici se potriveau de minune review-urile de la ziua curateniei, nationale!

Daca ii instiintati pe colegii nostri de pe site... poate faceau un act de mare cultura!

Marginea ca e o "localitate fara criminalitate" unde sunt "cateva cladiri cu un mic atelier de olarit si mai multye magazine de prezentare si vanzare a produselor concepute aici" si ca vizavi este o "bodega in toata regula plina de alcolistii abonati probabil"

Ca Manastirea Sucevita este " foarte mare ca si constructie"

Ca "Manastirea din Solca e mai putin intretinuta"

Ca la Manastirea Voronet "Biserica e inca in restaurare, sunt schele pe afara si inca se mai lucreza si in interior la cateva picturi. "

"A doua zi am plecat devreme, tot pe ploie, fara sa mai vizitam nimic, ne-a ajuns atata apa, frig si vreme urata. Pana la Bucuresti nu am mai vazut nici o raza de soare insa a doua zi vremea si-a revenit miraculos. "

Despre ploaie? Era tot ce lipsea din peisajul, AFA!

Din enervare, astazi pentru ca alti useri au folosit tipul de long... v-ati pus la treaba... si ne-ati lamurit in multe aspecte!...

Va multumesc, pentru toate informatiile care le pot extrage din context!

Se rasuceste STEFAN in mormant... pentru atata consideratie!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sanziana
[01.10.10 07:54:04]
»

Hai sa lamurim niste aspecte: vis a vis de Ceramica Marginea este vestitul Motel restaurant Luxor, mult prea laudat de unul dintre userii de pe site si pe care am incercat sa il combat fara reusita in descrierea locatiei, multumesc Ionescunic ca ai adus putina lumina si aici fara sa vrei !

Cat despre limuzina alba @dannek cred ca esti de acord cu mine ca poate sa aiba si 4 limuzine, daca e bomba, bomba ramane!

La ceramica de Marginea, se gasesc 2 tipuri de ceramica. Predomina cea neagra, insa fiind si eu curioasa cand am mers cu niste turisti straini am intrebat iar raspunsul este ca diferenta provine din tehnica de ardere a vaselor. In cea neagra cuptorul este inchis etans pana la sfarsit, fumul facandu-si astfel treaba iar la cea maro, se deschide cuptorul cu cca 30 de minute inainte de final si rezulta de aici culoarea deschisa, fumul eliminandu-se.

Cat deste casuta traditionala, nu are nici o legatura cu atelierele de ceramica din spate, batranica cred ca vrea sa faca concurenta vecinilor vanzand marfa de Horezu. Promit insa sa trag o fuga si sa edific misterul

@catalinalupu, cred ca de la ploaie ni se trage toata amaraciunea si totusi...

Ionescunic nu a facut decat sa -si povesteasca impresiile de vacanta, cam ploioase, da ce sa-i faci, vremea ne poate schimba starea de spirit. Dar decat sa citim despre maluri, Dragoane si cum face copilul cuiva primul pas, cumetrii si botezuri si alte mini vacante de gen, prefer sa citesc o drumetie, fara citate pompoase si istorice de pe net. Despre Bucovina se scrie din suflet, ceea ce si Ionescunic cred ca a facut. Parerea mea.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
catalinalupu
[01.10.10 08:53:16]
»

@ sanziana... refuz sa combat cu tine (sau cu alt cineva!)... nu pentru ca esti o femeie, ci pentru ca esti o demna urmasa a Marelui Voievod... faci mare cinste Moldovei, Bucuvinei tale dragi tie, dar si mie... si multora din noi... sincer nu pot sa cred ca de la ploaie ni se trag toate... refuz sa cred... ca spiritul Marelui Stefan, doar atata har a putut sa reverse peste noi... sunt moldovenii cei mai alcolisti din tara? !

Doar atata am in cap! " bodega in toata regula plina de alcolistii abonati probabil"... adica ce cei din Bucuresti, ori Satu-Mare... ori la Constanta nu beau? !... Nu vroiam pasaje de pe net copiate... dar repet... despre Bucovina, Moldova, sau oricare catun din tara asta... putem scrie cu sufletul... nu cantitate!

Preferam sa spuna atat: vorbesc fotografiile in locul meu... am ramas impresionat de tot! Desi vremea n-a fost prielnica!

Si era suficient!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
biancuta
[01.10.10 09:51:29]
»

Vad ca si a doua zi ati avut o zi plina, ca si cea petrecuta impreuna! Daca eu am prins obiectivele dintre Sucevita si Radauti (nu toate, bineinteles), tu prelungesti aria obiectivelor pana la Gura Humorului!

Am avut o lista foarte lunga, care cuprindea si Suceava si Botosani. Nu stiam pe unde vom merge si de aceea am fost pregatita pentru mai multe zone. Daca tot ai adus in prim plan Gura Humorului, vreau sa amintesc aici de Casa Memoriala Ciprian Porumbescu si muzeul, din localitatea cu acelasi nume data in cinstea lui, vechea denumire fiind Stupca. Casa este situata langa Gura Humorului, cam 20-25 km de Suceava. Tare am vrut sa ajung acolo, dar pasii ne-au dus in alta parte.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmasterJr
[01.10.10 14:05:11]
»

Am atasat o melodie, in amintirea ploii care v-a cam suparat... Daca nu e pe plac, cautam altceva!

deliutza27
[01.10.10 16:22:37]
»

Un review cu multe puncte de atractie turistica ce merita vizitate. Pacat, intr-adevar de vremea rea.

ionescunicAUTOR REVIEW
[02.10.10 09:48:04]
»

Imi pare rau daca am dezamagit, insa nu sunt chiar initiat in acest domeniu si mi-ar fi placut sa fie si vremea mai putin potrivnica.

Noi ne-am bucurat de ce am vazut si de zona cu mult mai frumoasa si mai bogata decat ce avem noi in judetele din apropiere. Se vede cu ochiul liber ca majoritatea terenurilor sunt ingrijite si cultivate, casele si gospodariile din Bucovina si chiar din intreaga Moldova sunt foarte frumoase si deosebit aranjate.

Din pacate as fi dorit sa fi vazut mai mult si sa fi putut descrie mai frumos, insa inafara de prima zi cand a fost foarte frumos, am avut parte de cele mai friguroase si ploioase zile de pana acum, veneam de la 30 de grade si aici am gasit brusc o vreme potrivnica. Tot timpul era ceata si intunecat, iar ploaia destul de suparatoare.

Multumesc pentru completari si ajutor, am incercat doar sa prezint impresiile mele de vacanta cu bune si cu rele.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dannek
[02.10.10 16:06:21]
»

@Sanziana_m

Nu vreau sa te contrazic dar nu am vrut sa scot in evidentă "Luxor-ul" l-am pomenit ca orientare, nu cumva să vorbin de alt atelier de ceramică din localitate.

În text se spune Vis a vis de zona cu Ceramica de Marginea se afla un mic magazin satesc, putem face distinctie între o pensiune și magazin sătesc, care mai are în interior o bodegă.

În legatura cu casuța construită în stil traditional care are expuse pe lîngă produse ceramice și articole traditionale de îmbrăcăminte, te înseli pentru ca ea este în aceeasi curte cu atelierul de olărit.

Poate site-ul atelierului te va convinge: click aici

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ionescunicAUTOR REVIEW
[04.10.10 22:09:57]
»

Multumesc foarte mult pentru muzica Web JR, e deosebita, abia acum reusesc sa o ascult si e perfecta, cu mult mai frumoasa decat ar trebui.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
anadragusin, biancuta, catalinalupu, chelie_d, dannek, deliutza27, trandafir 1970*
Alte impresii din această RUBRICĂCircuite / mini-circuite "Mănăstiri bucovinene":


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.069693088531494 sec
    ecranul dvs: 1 x 1