Fiind la Paris am optat pentru excursie de o zi pe Valea Loarei (erau doua oferte cu si fara masa... eu va recomand cea cu masa inclusa deoarece altfel iesiti mai scump). Durata excursiei este de o zi intreaga... este cam obositoare dar merita. Castelele pe care le-am vizitat sunt: Chambord, Cheverny si Chenonceaux.
Castelul Chambord este probabil cel mai faimos castel de pe Valea Loarei. Este minunat... un castel parca sculptat si dantelat inconjurat de un domeniu pe care se anteneaza caii.
Castelul Cheverny... ceea ce m-a mirat este ca acest castel este locuit de proprietarii actuali... astfel interiorul este mobilat si dotat (putind observa chiar langa noi cum se desfasoara viata nobililor Frantei). Aici s-a luat masa de pranz intr0-un restaurant de la poarta castelului... iar cei care au optat pentru varianta fara masa (dintre care si eu) am luat masa in sat la o gradina de vara.
Castelul Chehonceaux, acest castel mi-a placut cel mai mult... este un castel construit pe apa si este denumit Castelul Doamnelor.
Desi a fost o excursie obositoare o recomad cu placere... caci veti vizita trei castele superbe care sigur va vor incanta.
Trimis de ghecamelia in 05.11.09 13:05:12
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ghecamelia); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- May.2024 Circuit Paris și Valea Loarei — scris în 08.06.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Informaţii practice de vacanţă pe Valea Loarei, fără mașină — scris în 29.07.20 de DanSta din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Pelerinaj pe Valea Loirei (I) — scris în 09.03.19 de makuy* din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2017 Valea Loarei, valea castelelor franceze — scris în 10.08.17 de cosimo din IASI - RECOMANDĂ
- Oct.2014 Castelul Chambord — scris în 25.02.16 de ania din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2014 Castelul Cheverny, un alt splendid castel de pe Valea Loarei — scris în 04.02.16 de ania din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2014 Fortǎreața Regalǎ și orașul medieval Chinon — scris în 19.01.16 de ania din BUCURESTI - RECOMANDĂ