EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Chalet Georgia [Cozănești](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Chalet Georgia sau in mijlocul naturii
„Ma duc la munte azi
Ma duc la munte
Ma duc la munte azi
Ma duc pe dealu’Polonic
Ii tot un munte
Da-i mai mic” ...
Si ne veni si noua dor de duca, dor de munte! Si cum la munte mergem cam mai tot timpul trambitand adunarea din trei zari si acum ne adunam de la Cluj, Bacau si Botosani si pornim spre Dorna Arini, mai exact satul Cozanesti. Cozanesti e un sat lipit de Dorna Arini care e lipita de Vatra Dornei si care e cunoscuta pentru locurile pitoresti si cazarile frumoase.
Ca de obicei incep cautarile pentru o cazare de 2 nopti, 6 persoane. De data aceasta Booking nu este in stare sa imi ofere ceva pe masura (o mare parte din pensiuni s-au retras de pe site), dar gasesc pe harta ceva care imi face cu ochiul, Chalet Georgia din Cozanesti. Pozele postate sunt promitatoare, ceva recenzii favorabile, gasesc si numarul de telefon si sun. E disponibila pentru data aleasa de noi, dar se inchiriaza in intregime. Pensiunea are 3 camere si un apartament cu 2 dormitoare, deci ar fi nevoie de 10 persoane si noi suntem 6! Ce sa zic? Atatia suntem si nu prea am plati in plus 2 camere... La capatul firului, proprietarul imi spune ca ar fi dispus sa ne inchirieze cabana si in aceste conditii, daca noi ne hotaram. Adica folosim 3 unitati de cazare si vom plati doar pentru astea, dar toata cabana e a noastra. Nu mai vine nimeni! Scurta si rapida consultare cu grupul si revin pentru confirmare, platim un avans si gata asteptam sa...” ma duc la munte...”
In ziua stabilita ne adunam la Cozanesti, unii mai devreme, altii mai pe inserat, dar ajungem sanatosi cu totii.
Cum ajungem la Cozanesti? Stie GPS, dar are si el limitele sale. Dupa ce iesim din Vatra Dornei pe drumul ce duce la Piatra Neamt, trecem de Dorna Arini, intram in Cozanesti si dupa ce apare si indicatorul de terminare a localitatii Cozanesti, atentie la un indicator spre dreapta unde sunt trecute numele a mai multor pensiuni, inclusiv” Chalet Georgia” . Drumul este neasfaltat, e ingust, dar se poate circula cu orice fel de masina daca are 4 roti si un motor. Dupa ce trecem de cateva cladiri, GPS-ul ne comunica ca am ajuns, dar noi nu vedem nimic ce ar semana cu o pensiune. Nu disperati, mai faceti cativa metri si dupa o cladire parasita si abandonata, tot pe partea dreapta rasare si „Georgia” , eleganta si gatita asa cum se prezenta in fotografii.
Spatiul unde se afla e generos, inconjurat de brazi si are o parcare cu pietris pregatita sa primeasca 5-6 masini, iar vecini in preajma nu sunt. Locul e pentru noi si vietuitoarele padurei!
Cladirea este construita in stilul cabanelor de munte aparute in ultimii ani, cu spatii vitrate, cu trease exterioare si din materiale prietenoase cu mediul, piatra, lemn si sticla. Inainte de a intra descoperim in curte o sauna, un ciubar/jacuzzi (inca nefolosibil), un gratar, fotolii din lemn in asteptarea zilelor de vara si mult spatiu pentru iubitorii de natura.
In exterior ne-a placut ce am vazut. Intram si suntem incantati de tot ce gasim. Spatiul este vitrat, cu vedere spre mediul ce ne inconjoara si este foarte bine impartit pentru diferite destinatii. Relaxare-o zona cu canapele si fotolii de culoare albastru intens, masute din fier forjat si blat din sticla, un televizor cu diagonala mare si multe obiecte decorative potrivite finisajelor si mobilierului. Zona de dining-o masa cu blat tot din sticla si 8 scaune cu tapiterie de culoarea mustarului foarte confortabile. Pe masa doua suporturi metalice pentru lumanari si un aranjament dragut. In aceiasi zona se afla o masa –bar cu 2 scaune inalte cu tapiterie albastra ce se completeaza cu mobila de bucatarie tot de culoare albastra. Blatul barului este din Tablou Sticla (foarte la moda acum) si acelasi model se regaseste si la mobila de bucatarie placand peretele din spate. Ce pot spune e ca bunul gust si calitatea sunt pe primul loc!
In bucatarie mai avem o plita electrica, cuptor, un frigider mare, cana electrica, vesela, tacamuri, vase pentru gatit, cani de cafea si ceai, pahare de diferite dimensiuni, fete de masa, detergent lavete, servetele. Nu cred ca au uitat ceva gazdele ci doar eu e posibil sa fi omis unele aspecte.
Pe langa aceasta zona la parter mai este un dormitor cu baia proprie si o baie comuna langa care se afla un cuier pentru hainele groase. Nu am spus si nu vreau sa uit, la intrare in pensiune suntem rugati sa lasam incaltamintea de afara si sa luam papucii de casa pusi la dispozitie de gazde. Lucru pe care l-am facut negresit, am lasat ghetele si am luat niste papucei draguti cu cate un animalut colorat brodat deasupra la papucii pentru doamne. Cei pentru domni sunt simpli, barbatesti!
Si daca am omis cate ceva va las sa descoperiti, eventual, in fotografiile ce le voi atasa.
Pe scara la fel de eleganta si potrivita interiorului descris urcam la etaj unde se afla 2 camere si apartamentul. Distributia camerelor s-a facut imediat si noi vom avea apartamentul, cu mentiunea ca vom folosi doar o camera. Camerele dispun de baie proprie si balcon.
Pentru apartament este doar o baie, dar fiecare camera are balcon propriu. In prima camera a apartamentului se afla si dulapul comun celor doua incaperi precum si intrarea in baie.
Baia este de dimensiuni rezonabile, are un geam mic ce permite aerisirea directa, este frumoasa si eleganta cu peretii placati in culori mai inchise, dar placute. Totul este de calitate si dispunem de consumabile, uscator de par, prosoape albe, pufoase cu broderie personalizata. Grija maxima pentru confort! La fel vom gasi si camera aleasa de noi, din cele doua din apartament. Culorile sunt aceleasi intalnite si la parter, albastru intens si mustar regasite in mobilier, decor, tapiterie, draperii, mocheta.
Camera este spatioasa si foarte frumoasa, un perete intreg e doar sticla si ai senzatia ca de fapt cazarea iti este in mijlocul naturii. Zona vitrata dispune insa de draperii groase ce te pot izola, in caz de nevoie, de lumina zilei sau dogoarea soarelui.
In camera, piesa centrala e patul dublu cu o saltea cu memorie, lenjerie de un alb stralucitor si cu numele pensiunii brodat in fir de matase, doua noptiere cu lumini locale si spatiu necesar pentru telefon, carte... Alaturi de pat se afla oglinda si un corp de mobilier, iar opus patului se gaseste un alt corp de mobilier ce poate tine loc de birou, un scaun si un televizor fixat pe perete. Langa acest birou mai avem un fotoliu de culoare mustar, caci scunul e de culoare albastra si totul se invarte intre aceste culori. Eleganta, confort si mult bun gust! Si ar mai fi ceva, locul in care este amplasata pensiunea e de vis. In seara in care am ajuns a fost senin iar cerul era „brodat” cu mii de stele stralucitoare „supravegheate” parca de luna ce se furisa printre crengile brazilor. O noapte de poveste si o dimineata pe masura. Cand ne-am trezit, in fata pensiunii printre brazi, 5-6 caprioare isi luau micul dejun din fanul si grauntele puse la dispozitie de aceiasi oameni inimosi. Nu poti crede ca atata frumusete se poate aduna intr-un singur loc! Si in timp ce ma bucuram de aceasta priveliste, o veverita sprintara trece in mare viteaza pe gard dupa care urca in varful bradului din apropiere. Cine a lipsit de la apel? A fost o vulpita, care, ne-au spus gazdele, venea pana in prag pe covorul de la usa, dar acum probabil plecase si ea in week-end.
Daca despre loc am avut doar cuvinte de lauda si gazdele au fost de exceptie desi am interactionat foarte putin.
Cazarea noastra a fost fara masa, dar gazdele au tinut sa ne rasfete si am primit din partea lor mai mult decat ar putea cineva crede. Ni s-a comunicat ca tot ce gasim in bucatarie si in camere este din partea casei. Ce am gasit? Va spun imediat:
- in camere - o apa plata si una minerala, o punga cu bombonele MM
- in bucatarie - afinata, tuica, un cos cu fructe, apa plata si minerala pentru perioada petrecuta la ei, zahar, cafea, iar a doua zi am mai primit un cos cu de toate, placinte, paine, cascaval, carnati de 2 feluri, costita, salata de opintci, zacusca cu ciuperci, dulceata de afine, sirop de brad. Toate foarte gustoase! O parte din aceste bunatati sunt produse de gazdele noastre carora le multumim inca o data!
Si daca aveti vreo indoiala daca recomand sau nu aceasta pensiune, fiti siguri ca nu pot sa pastrez doar pentru mine acest loc superb cu oameni minunati!
Deci, daca va ganditi ca nu v-ar strica o iesire in Bucovina, Chalet Georgia ar fi o optiune excelenta!
Trimis de DOINITA in 22.02.24 10:02:04
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în VATRA DORNEI.
- Alte destinații turistice prin care a fost: Europa
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DOINITA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 47.34538204 N, 25.43720888 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Foarte bună și această recomandare
-
Mutat în rubrica "Chalet Georgia [Cozănești], VATRA DORNEI" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
@webmasterX: Multumesc frumos! Localizarea este in regula.
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
Cât de adevărată este vorba:” o fotografie face cât o mie de cuvinte” . Sincer, descrierea locației era săracă fără pozele atașate.
Pensiunea/cabana arată deosebit de bine, totul strălucește, dotările, amenajarea, felul în care arată pe afară și prin interior au un singur scop și își spun:” simte-te bine!”
Fructele, băutura, cârnații și altele au fost tot în prețul plătit inițial sau ați mai plusat?
Felicitări pentru alegere și se vede din tonul articolului că v-ați simțit bine.
Drumuri bune și excursii frumoase!
@Mitica49: Da, ne-am simtit excelent! Totul a fost la inaltime si ce am primit a fost din partea gazdelor, asa cum am spus si in prezentare. Nu am platit nimic in plus fata de cat discutasem in momentul rezervarii si a fost o foarte placuta surpriza si pentru noi cand, pe langa ce gasisem cand am ajuns, a doua zi am mai primit si cosul cu merinde. Surpriza a fost placuta, dar si fara toate aceste "bonusuri" din partea gazdelor imi doresc sa mai ajung pentru cateva zile in acel loc.
Multumesc frumos pentru vizita, vot si ecou!
Vacante frumoase!
Wow, cum arata. Imi aduce aminte de cazarea mea de la Shim Residence - Rădăuți, la fel de luxoasă, sau aproape la fel precum cea unde ați stat dvs acum.
Felicitări, foarte foarte faină și exclusivistă. Nu mai mă săturam de fotografii iar cele cu preparatele locale speciale ar trebui interzise și banate. 😂
@⭐ValentinB_88⭐: Ca bucur ca place si la cei care isi fac timp sa citeasca randurile mele, dar nu sunt de acord🤣ca pozele cu bunatati sa fie interzise! 😇
De ce sa nu viseze si altii?!
Multumesc pentru vizita, vot si ecou!
@DOINITA: Atunci propun o degustare online. 😋Îl rugăm pe domnul Cornel să activeze o funcție nouă, să ne delectăm virtual papilele gustative.
Foarte bună cazarea la acest Chalet Georgia! Mi-au plăcut atât interioarele cât și împrejurimile! Faci tu ce faci și alegi doar cazări de top! Felicitări!
@doinafil: Multumesc frumos, Doina! Ma bucur ca ti-a fost pe plac si aceasta cazare. 😘
@DOINITA: Elegant, frumos, modern, chic... deci superb! Mi-a plăcut. Este un loc excelent pentru un weekend cu prietenii... păcat că suntem așa departe ca să-l accesăm și să-i convingem să bată atâta drum. Sunteți norocoși că-l aveți în zonă.
Despre coșul ăla cu bunătăți... nici nu mai am cuvinte - salivația abundentă mi le-a topit .
Bravo!
@k-lator: Da, este un loc superb si nu numai conditiile din pensiune ci si
imprejurimile. Cu padurea la doi pasi, cu caprioarele ce vin pana aproape in prag, cu
veveritele in cautare de nuci sau alune si trilul de pasari, raiul e acolo!
Trebuie sa convingi prietenii si sa faceti o iesire la... Georgia!
Multumesc pentru vizita!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)