ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.09.2010
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 03.06.09
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
SEP-2010
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 5 [ani]

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Castelul Cantacuzino

Ilustrație video-muzicală


TIPĂREȘTE

Voi incerca sa conturez, atat cat pot si cat ma pricep, fara a avea pretentii de mare naratoare sau de mare istoric, respectand numele Cantacuzino pe cat posibil... nu voi devia de la subiect, incercand sa surprind cel mai reusit apus de soare din Bucegi, sau locul unde este cea mai grasa iarba de pe Valea Prahovei, nu voi detalia DN1, pentru nimic in lume, nu voi sublinia gaurile din asfalt, sau politistii de pe drum, nu ma voi abate de la crezul meu Am Fost Acolo, si despre asta voi scrie atat cat voi putea pe acest site! Multumesc Cornel pentru ingaduinta ta, fata de mine si sper ca vei putea face ceva cu cei care se abat de a subiectul Am Fost Acolo, luand-o pe scurtatura catre niste premii mult ravnite, scriind mult despre nimic! Sunt conviinsa ca aceste impresii vor fi lecturate de multi si criticate de si mai multi, verificate cuvant cu cuvant, analizate gramatical... faceti-o dragii mei, toti cei care va simtiti cu musca pe caciula! Repet scara voastra valorica nu-mi stirbeste mie in nici un fel placerea de a-mi impartasii impresiile de calatorie, celor ce doresc sa ma citeasca, nu particip la nici un concurs, deci pot fi, spun eu, obiectiva si crtica in acelasi timp!

---

Colturi de Rai in Busteni mai vechi sau mai noi

Castelul Cantacuzino

Am aflat de Castelul Cantacuzino intamplator, prin tot Busteniul este facuta publicitate, de la panouri indicatoare, pana la cele electronice care incearca sa te atraga, sa bei o cafea la Nababu'... am plecat asadar exact ca in povesti, dupa un miraj...

...

Aflat la poalele Muntelui Zamora, in cartierul cu acelasi nume din Busteni, Castelul Cantacuzino, este ultimul edificiu construit al dinastiei Cantacuzinilor.

Piatra lui de temelie a fost pusa de Gheorghe Grigore Cantacuzino, care era descendentul unei vechi familii nobiliare, in 1901 iar constructia lui s-a finalizat in 1911, conform planurilor maretului proiect purtand semnatura arhitectului-inginer Grigore Cerchez.

Dar sa incepem cu ceva istorie, caci mie asa imi place, cand vad ceva, si-mi simt sufletul vibrand, caut sa aflu cat mai multe detalii, inclusiv detalii mai mult sau mai putin picante daca se poate.

Gheorghe Grigore Cantacuzino, zis si Nababu' era unul din cei doi copii ai marelui vornic Grigore Cantacuzino şi al Luxiţei Creţulescu. S-a nascut la 22 septembrie 1832, la Bucuresti. A urmat scoala primara la Bucuresti, apoi ca mai toti copii marilor dregatori sau ai nobilimii bogate ai vremii, la Paris, unde isi doctoratul in Drept.

Ca mai toti membrii familiei sale, isi poarta numele cu mare mandrie. Este unul din numele care a facut istorie si care a ramas emblematic in multe domenii, Cantacuzinii au fost domnitori, oameni politici, diplomati, s-au facut remarcat in medicina, arhitectura, istorie, geografie.

Este stiut faptul despre Cantacuzini ca erau foarte evlaviosi, crestini-ortodocsi convinsi, ctitori de biserici si manastiri. Ca sa fac o incursiune in timp, arborele genealogic al Cantacuzinilor este colosal, se inrudesc cu toate familiile mari regale, iar primul Cantacuzino care este consemnat de istorie, in vremea Bizantului, pe numele sau Ioan, acesta era rubedenie cu imparatul bizantin Manuil Comnenul... dar ma opresc aici, cine vrea sa ma verifice sa o faca...

Revin la Nababul, Gheorghe Grigore Cantacuzino...

Acesta a fost membru al lojei masonice "Sages d'Heliopolis" si a participat la indepartarea domnitorului Cuza de la conducerea Romaniei. In 1866 este ales deputat iar situatia impetuoasa din tara dar si faptul ca este scolit in Drept face sa fie ales unul din membrii comitetul desemnat sa elaborareze Constitutia. Are o activitate politica foarte bogata fiind in numereoase randuri ales deputat sau senator, primar al Bucurestiului intre aprilie 1869 - ianuarie 1970, ministru de Interne de doua ori, presedinte al Consiliului de Ministri, ministru al Lucrarilor Publice, ministru al Justitiei... Preia conducerea Partidului Conservator, dupa moartea lui Lascar Catargiu.

Despre viata lui privata se stie ca s-a casatorit de doua ori prima data cu Zoe Bibescu, fiica domnitorului Gheorghe Bibescu, pe care a cunoscut-o in timpul studiilor de la Paris, iar dupa moartea acesteia si-a marit averea considerabil, dar neavand nici un mostenitor s-a recasatorit cu Ecaterina Baleanu cu care a avut 6 copii: Mihail, Nicolae, Irina, Serban, Grigore, Alexandra, Draghici si Stefan, cei din urma doi copii au decedat la o varsta frageda, din cauza difteriei, boala infectioasa a cailor respiratorii, mortala la aceea vreme...

A fost poreclit Nababul, datorita bogatiei sale impresionante, fiind cel mai mare proprietar de pamant din Romania la vremea respectiva, putand concura chiar cu regele ca averea, ca pozitia sociala, dar si ca nume (tinand cont de arborele sau genealogic).

Sa ma intorc la poveste, pentru ca ideile mele sunt la fel de multe si intortocheate ca familia Cantacuzinilor, incerc sa conturez detalii despre castel.

Poarta castelului este de fier forjat avand blajonul Cantacuzilor. La o ghereta mica pe stanga, platim biletele: 20 ron/persoana.

Aici incepe incursiunea, pentru inceput neorganizata, exploaram cele trei fantani arteziene de la baza castelului, dar si grota antropica ce pare ca deschide calea catre alta lume. Fantanile nu sunt intr-o stare nemaipomenita, dar nici distruse, sunt doar neingrijite si atinse de vreme. Lasam fantanile si pajistea, care din pacate nu este chiar amenajata, dar care este de o frumusete rara datorita branduselor violete de toamna ce-o fac sa ne uimeasca prin simplitatea ei.

Urcam, pe alee catre castel cu emotia unor copii ce urmeaza sa descopere o comoara. In fata noastra se infatiseaza Castelul. E impunator ca si ctitorul sau peste anii ce par ca nu l-au impovarat.

In fata castelului pe terasa acestuia, este cafeneaua Nababului (noii propietari sper ca vor sti cum sa-l administreze si sa-l aduca la stralucirea de odinioara). De aici poti admira, in toata splendoarea ei, Crucea Craimanului, cred ca e locul de unde se vede cel mai bine, de pe toata Valea Prahovei. Privelistea rivalizeaza cu orice loc de pe Valea Prahovei (parerea mea, cred ca m-a coplesit inainte de a “descoperi” comorile ascunse ale castelului), cred ca Nababul a fost indragostit iremediabil de frumusetea si deschiderea avuta asupra Busteniului, cum Pelesul o are asupra localitatii Sinaia. Urmam drumul pietruit si ajungem in spatele castelului intr-o superba curte interioara. In centru o mica fantana arteziana.

Castelul este de tip pavilionar si a fost contruit pe locul unei mai vechi resedinte a Cantacuzinilor, ce era o veche cabana din secolul 18, ce servea ca locuinta de tranzit in bejenia Cantacuzinilor spre Transilvania cand situatia devenea critica si Valahia era cotropita de otomani.

Are trei laturi:

-latura nordica cea care deservea personalul castelului si avea si dependintele denumit pavilion de servicii, cu suprafata sol 201,90 mp, parter si etaj cu supraf desfasurata de 403,80 mp;

-latura estica, cea aflata la liziera padurii care avea rol de grajd si garaj, pavilionul administrativ, suprafata sol 114,41 mp, un singur nivel;

-iar cea vestica este cea care a fost folosita de familia Cantacuzino, pavilion central al castelului are o suprafata 1.200,30 mp format din demisol, parter si etaj cu suprafata desfasurata de 3.148,09 mp, avand fundatie din beton, pereti de piatra cioplita, invelitoare de tigla, aici se afla cele mai importante incaperi din castel. (Datele sunt preluate de pe site-ul oficial al castelului).

Atat curtea castelului cat si exteriorul sau sunt pavate si placate cu piatra din zona.

Exteriorul este bogat ornamentat, stilul constructiei amintind de stilul neo-romanesc datorita logiei cat si foisorul (se servea la urmarirea vanatului) de tip cula dar si de cel brancovenesc, coloanele lui aducand cu Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia.

Deasupra usilor masive de lemn sculptat, cu feronerie originala se afla o fresca ce aminteste de anul inaugurarii, 1911, ce s-a facut cu mare fast, fiind prezenti la inaugurare reprezentanti ai familiei regale, Regina Maria si Principesa Ileana, dar si multi oameni politici ai vremii.

Cum treci de marea poarta de care aminteam, se”deschide” o lume feerica, ghida care ne-a calauzit ne-a facut sa o”vedem” si acum la un secol de la inaugurarea lui... mai sunt doar cateva trepte de marmura ce te vor duce in lumea Nababului.

Pe peretii laterali ai usii sunt placati de blazonale Cantacuzinilor, in care este prezent binenteles si vulturul bicefal (simbolul bizantin al reunificarii vestului și estului Imperiului Roman).

Alta usa, alte sculpturi, intram. In partea stanga a vestibulului sunt trei jilturi domnesti de piatra, masive, decorate cu crucea celtica, ce alta data erau pline de perne din materiale scumpe, pe care se odihneau domitele in asteptarea calestilor.

Scara monumentala de marmura cu balustrade de fier forjat (ce au ca elemente decorative spice de grau si stuleti de porumb, ce vroiau sa intruchipeze bogatia, dar si frunza de dovleac foarte prezenta la stilul brancovenesc), din pacate, n-a fost la fel de norocoasa, a suferit din plin este incarcata de lucrarile artistilor de prin anii '50... doar friza este cea originala (este peste tot prezenta in castel, fiind cea originala si avand decoratiuni cu picturi de tema vegetala-frunza de dovleac-, sau animala-pauni, caprioare, lei).

Scara ne duce in holul central, incadrat de patru incaperi oficiale, mozaicul venetian este in stare buna si uimeste prin coloristica sa, specifica curentului art noveau. Tot aici, in incapere se mai afla un semineul minunat de culoarea albului calcaros.

Luam spre “analiza” fiecare incapere din cele patru, parchetul, tocaria feretrelor ce sunt toate numai vitralii, feroneria lor precum si a usilor camerelor sunt originale, sunt toate in stare buna. Doar peretii au suportat modificari, picturile murale au fost acoperite de o vopsea pe baza de ulei, verde... frizele din partea superioara a peretilor au suprevietuit sunt la fel de frumoase si de bogat ornamentate, tavanul este la fel si el, intact, ca de altfel in tot castelul, este de tip casetar cu grinzi decorate si ornamentate diferit in fiecare incapere.

Ni se explica ca s-a efectuat un studiu deparament si ni se arata locurile unde a fost decapata vopseaua verde, sunt spatii mici de maxim 20*10cm, unde se vede veche pictura murala, pentru care Nababul adusese artisti plastici de la Venetia. Acum o echipa de 80 de specialisti vor incerca sa-i restaureze decoratiunile parietale redandu-i frumusetea si maretia

In cea mai mare incapere, Salonul Mare, descoperim, o colectie de heraldica pe laturile de nord-vest ale camerei, unica in Romania, colectie formata din blazoanele tuturor familiilor remarcabile cu care se inrudea familia Cantacuzino. Uimirea e si mai mare cand ni se explica ca ea nu a suferit modificari, restaurari, imbunatatiri sau retusuri.

Deasupra noastra troneaza, opus colectiei de heraldica, 12 reprezentanti ai Cantacuzinilor, ca si cei 12 apostoli, pictati in marime naturala pe piele de Cordoba portretele lor fiind inspirate din picturile bisericilor unde au fost ctitori.

Vitraliile (foarte bine intretinute, comandate la Venetia) la fel ca si in celalalte incaperi au figuri Cantacuzine.

Sub fiecare portret din vitralii este scris in latina: “Ceea ce nu raneste, invata. ”

In aceasta incapere descoperim singurul candelabru original din tot castelul, este imens, o adevarata bijuterie. Sala include si o mica scena, acustica fiind foarte buna, nu ne putem imagina decat balurile minunate sau serate muzicale ce s-au dat aici.

De aici pasii ne sunt indreptati catre scara de stejar, unica ca si conceptie, neavand nici un pilon de sustinere, fiind doar incastrata in perete. Este la fel puternic ornamentata cu decoratiuni sculptate.

Sus se pastreaza ideea arhitecturii de la nivelul precedent, holului central ii ia locul Salonului Ardelenesc... din care nu s-a pastrat nimic... usile nu mai sunt la fel ca celelalte bogat ornamentate, sunt simple, cred ca au fost inlocuite cu unele banale de lemn masiv, nu cred ca Nababul si-ar fi pus la castel asemenea usi. Ai fost decapate de multiplele randuri de vopsea, au un aspect le lemn natur. La fel feroneria usilor e ieftina, din cea care o gaseam pe vremuri peste tot in spitale... S-au pastrat ca peste tot in castel frizele, si vitraliile deasemenea sunt impresionante, alaturi de tavanele cu grinzi incastrate care sunt parca pictate ieri. Acum in domnitorul Nababului sunt expuse lucrari de arta...

Sunt convinsa ca puterea mea de redare e limitata, iar toate detaliile pe care am incercat sa le creionez sunt si ele “subtiri” ca si continut... insa va invit sa delectati vizitand castelul.

Este vizitabila doar o parte din aripa ce-a fost folosita de familia Cantacuzino, restul fiind in renovare urmand ca aici sa se deschida un hotel de 5* si un centru comercial in viitor, proprietarii actuali spera sa-si termine proiectul in 2018.

Mobila lipseste cu desavarsire in tot castelul, nu se stie cum era, ce a fost, unde a disparut, nu sunt decat 5 fotografii (expuse pe un panou jos in holul mare) din care putem observa Salonul Ardelenesc, Salonul Mare cu picturile Cantacuzinilor si cu heraldica, Maiestatile sale regale Regina Maria si Principesa Ileana la inaugurare.

Datorita constructiei sale impunatoare, bogat ornamentata cu coloane brancovenesti dar si cu fresce originale se poate compara cu Palatul patriarhal, sau complexul Peles din Sinaia, ori cel de la Cotroceni.

Despre Nabab, se pot spune multe inclusiv anecdote, care au toate la baza bogatia lui imensa:

- Una ar fi ca era atat de bogat ca putea pava toate aleiile casteluilui cu monezi de aur,

- Alta ca a dorit sa-si acopere castelul nu cu tigla, ci cu monezi de aur, dar care sa fie puse pe cant nu in forma de solzi de peste, pentru ca ar fi incaput mai multe.

- Alta era ca vesnic in buzunarele sale se auzeau zornaieli metalice, dar nu erau de monezi ci de chei, chei mari de fier ale tuturor caselor care le detinea.

Nababul nu s-a bucurat mult de capodopera sa, incetand din viata in1913 la Bucuresti, in urma unei raceli urmate de o pneumonie. Odata cu el a disparut si spiritul vechi al boierului mare. Isi doarme somnul vesnic la Bucuresti, in cimitirul Bellu, in capela familiei Cantacuzinolor.

In viata a fost calauzit de idealuri marete iar temele conservatorismului romanesc, au fost devizele lui personale: familia, traditia crestina, ierarhia valorilor, patriotismul, ordinea si legalitatea, ideea europeana...

Ma intreb astazi, la un secol de la trecerea in nefiinta a Nababului, nababii nostrii, de azi, macar cunosc teoretic aceste idei? !

Citatul sau celebru e si astazi valabil: “Noi, domnilor, facem legi foarte frumoase, pe hartie sunt minunate, dar cand vine timpul sa le ducem la indeplinire, nu avem cu cine le aplica. ”...

Iesim din Castel cu regretul, ca n-am trait acele vremuri, ca suntem saraci spiritual si material, ca suntem prea mici si vulnerabili si ne inclinam cu respect in fata colosului Nababului... indreptandu-ne pasii catre mica bisericuta maramureseana, construita prin1933-1936, nu se stie exact data, care si ea a fost construita pe locul uneia mai vechi de pe la 1700. Are hramul Sfantului Gheorghe, purtator de biruinta si deserveste acum locuitorilor cartierului Zamora si nu numai. Turistii ce viziteaza castelui pot poposi aici pentru a aprinde o lumanare. Sfintirea sa a fost facuta de primul patriarh al Romaniei, Miron Cristea. In 1948, slujbele au incetat, bisericuta a fost inchisa, pentru ca domeniul a fost nationalizat. Castelul intra in jurisdictia Ministerului de Interne, transformandu-l in sanatoriu pentru bolnavii de plamanii sau nevrotici... Gurile rele din Busteni, spun ca numai sanatoriu n-a fost... aici neavand loc decat generalii de MI si Secu... Mai sunt povesti un pic mai picante, dar nu-mi permit sa le etalez pentru ca nu vreau sa dau cu subsemnatu'... pe undeva candva...

Slujbele la bisericuta s-au reluat in 1994, atunci ministerul a renovat-o si dotat-o cu obiecte de cult necesare, facandu-se si resfintirea sa.

Aleea ne poarta catre iesirea din domeniul castelului... plecam incarcati si un pic mai bogati spiritual, cu speranta ca alesii neamului de azi... vor face legi mai bune si mai frumoase nu numai pe hartie... dar ajungem acasa, deschidem televizorul si ce vedem... scandal mare cu fraudarea votarii noi legi a pensiilor...

Cateva site-uri care sa contureze cele descrise de mine:

cantacuzinocastle.ro

wikipedia


[fb]
---
Trimis de catalinalupu in 26.09.10 18:20:40

VIZUALIZĂRI: 6919 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

22 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (catalinalupu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Una din cele trei fantani de la baza Castelului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9150 PMA (din 9 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

22 ecouri scrise, până acum

magdalena
[26.09.10 20:08:16]
»

“Ceea ce nu raneste, invata"

extrem de adevarat!...

Marturisesc ca nu stiam nimic despre acest castel pe care abia astept sa il vad cu ochii mei!

Ghida v-a spus cand se preconizeaza finalizarea restaurarii picturii murale?

Cat priveste noul hotel, am inteles eu bine, se va naste intr-o aripa a Castelului??

catalinalupuAUTOR REVIEW
[26.09.10 20:42:05]
»

Exact... ai inteles bine... hotelul va lua nastere in latura nordica cea care deservea personalul castelului si avea si dependintele denumit pavilion de servicii...

sandu.53
[26.09.10 20:44:52]
»

am trecut atat de des prin Busteni stiam de acest castel dar uite ca nu l-am vizitat... multumesc pentru informatii si chiar o sa ma opresc sa-l vizitez cu prima ocazie!

krondia*
[26.09.10 22:04:07]
»

Până de curând, Castelul Cantacuzino funcţiona în circuit închis, se organizau doar evenimente somptuoase, diverse gale, de puţin timp şi-a deschis porţile pentru publicul larg. M-am bucurat când am aflat de la o emisiune de ştiri că acum poate oricine să îi calce pragul.

Am citit cu plăcere descrierea ta şi sper să ajung şi eu cât de curând aici.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
catalinalupuAUTOR REVIEW
[26.09.10 22:07:47]
»

@ krondia: ma bucur ca ti-a placut... eu am ramas placut impresionata de ce-am vazut dar si trista din cauza faptului ca as fi putut vedea mai multe, dar, sa ne bucuram de ce este inca si sa etalam marile valori! Ma tot gandeam ce s-a intamplat cu mobilierul... pe unde o fi...

@ magdalena, am intrebat ghida acest lucru, insa a stiut sa evite raspunsul, deviind subiectul catre o alta tema...sincer, nu cred ca foarte curand...

creivean
[26.09.10 22:44:55]
»

Ce review, ce locuri, ce poze. Felicitările mele sincere.

Alina Morar
[26.09.10 23:30:00]
»

Uite ca eu am avut noroc si ti-am dat si super bonus.

Este frumos acest castel, sper sa-l vizitez si eu candva.

biancuta
[26.09.10 23:31:56]
»

Foarte frumoas ai descris acest castel, nu stiam de el. Merita vizitat, doar sa ajung in zona!

catalinalupuAUTOR REVIEW
[27.09.10 09:19:19]
»

@creivean, multumesc

@Alina Morar, multumesc frumos, cum voua va place si voi iubiti muntele... e o zona minunata, iar pentru voi 294 de km... e o nimica toata

@biancuta, multumesc, castestelul este doar de trei saptamani vizitabil, in el se organizeaza si acum baluri de caritate, simpozioane, galerii de arta, spuneam ca era una chiar acum, in dormitorul Nababului... neavand mobilier se poate adapta usor... iar proprietarii stiu sa foloseasca acest atu...

david
[27.09.10 15:48:22]
»

La urmatoarea vizita in Busteni, trebuie neaparat sa vizitez acest castel. Pozele sunt foarte frumoase.

catalinalupuAUTOR REVIEW
[27.09.10 15:50:46]
»

Multumesc, david... pentru mine a fost o incantare deplina, sper sa-l vezi si sa-ti placa la fel de mult.

catalinalupuAUTOR REVIEW
[28.09.10 08:57:37]
»

Multumesc tuturor celor care si-au aruncat privirea peste incercarile mele de a aduce pentru cateve clipe, efemere, in lumina, un obiectiv ce a stat "ascuns" vizitatorilor aproape un secol de la inaugurarea lui!

Multumesc celor care au votat, postat sau nu, dar in primul rand celor care au citit!

Diaura*
[28.09.10 19:11:21]
»

..... " Sub fiecare portret din vitralii este scris in latina: “Ceea ce nu raneste, invata. ”...

Si din frumoasa ta poveste are fiecare ceva de invatat. Stiam de existenta lui, si asteptam si eu deschiderea pentru muritorii de rand. Cu prima ocazie cand ajung in Busteni ii voi trece pragul.

catalinalupuAUTOR REVIEW
[28.09.10 19:14:06]
»

D'asta mai sunt "membra" AFA... pentru cate unii ca noi care au pasiuni... si care spera sa gaseasca aici ceea ce cauta!... MUltumesc!

presario
[28.09.10 19:33:04]
»

Foarte tare - felicitari!

Si introducerea este perfecta, vine la fix.

pepsi70ro
[28.09.10 19:37:15]
»

Foarte frumos povestit, stiu ca anii trecuti nu se vizita, mi-ar place sa-l vizitez, multumesc pentru ca ne-ai povestit despre el. Felicitari!

Diaura*
[28.09.10 19:39:36]
»

Chiar asa catalinalupu; presario are dreptate cu privire la introducere.

Cred ca la rubrica noua " filozofari turistice " ai avea ceva de spus.

catalinalupuAUTOR REVIEW
[28.09.10 20:00:20]
»

Nu raman niciodata datoare... pot fi acuzata de orice... o repet... dar am niste principii, peste care nu trec!

Cand am descoperit AFA, am ramas, in inocenta mea (ca sa nu ma jignesc singura si sa ma fac proasta!) coplesita, desi era la inceput, eu gasindu-mi informatiile necesare am considerat ca trebuie sa ma achit de datoria mea morala iei ceva, dai dublu, tocmai ce vorbeam de datorii morale... nu sunt in joc, nu sunt partinitoare. Apreciez calitatea relatarilor si obiectivitatea lor, daca cel ce le scrie are si har pentru a exprima e unul care m-a castigat de cleinta! Votez cu placere, nu cu obligatia de-a- mi intoarce serviciul! Dar la fel sar ca arsa cand vad nedreptate!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster13
[01.10.10 00:27:09]
»

sper sa placa melodia atasata!!

micutzugeorge
[22.02.11 05:11:38]
»

pentru curiosi, poze unicat cu Busteniul vechi gasiti aici; chiar merita.

catalinalupuAUTOR REVIEW
[22.02.11 08:51:05]
»

Multumesc @micutzugeorge, chiar am revazut cladiri care astazi nu mai sunt, desi erau considerate monumente istorice... au disparut... Fabrica de celuloza...

webmasterX
[29.07.15 13:21:57]
»

Mutat în rubrica "Castelul Cantacuzino [Bușteni], AZUGA / BUȘTENI" (nou-creată pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina Morar, biancuta, catalinalupu, david, Diaura*, magdalena, micutzugeorge, sandu.53
Alte impresii din această RUBRICĂCastelul Cantacuzino:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047652959823608 sec
    ecranul dvs: 1 x 1