ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.04.2010
DE ms65
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 23.09.09
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2009
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Americanii au Halloween-ul, romanii au Castelul Bran!!!

Ilustrație video-muzicală

TIPĂREȘTE

Fiind in concediu la Sinaia am hotarat ca o zi sa o alocam vizitarii (a cata oara...) a Castelului Bran-important punct de reper al turismului din Romania datorita frumusetii lui, a peisajului, cat si mai ales a legendei contelui Dracula, al carui spirit bantuie inca aceste locuri stravechi. Cel care a creat faima Castelului asociat cu Dracula, a fost scriitorul Bram Stoker, care a publicat romanul «Dracula, vampirul din Carpati». Am mers plecand din Sinaia pe soseaua 73 A (Paraul Rece – Rasnov), drum ce se bifurca din Drumul European 1 inainte de intrarea in Predeal. Totul era frumos, mai ales ca nu ne grabeam, cu exceptia gropilor din sosea.

In Bran, pe drumul principal spre castel si pe stanga si pe dreapta veti da de o multime de comercianti, cu o multime de jucarii, tot felul de bazaconii, tricouri cu embleme specifice temei locului in care ne aflam, dar si cu lucruri facute manual si care aratau priceperea localnicilor in ale artizanatului... multe locatii in care puteti manca gasiti si in oras si in zona castelului. In fine, dupa ce am remarcat randul de la casa de bilete, dar unde totul mergea relativ repede, am intrat in incinta parcului unde se gasea castelul. Gradina castelului e umbroasa, curata si arata destul de bine; casa de ceai a reginei Maria s-a transformat in terasa-bar (interes comercial), casuta in sine e in paragina. E interzis peste tot calcatul pe iarba, iar iazul din mijloc are putina apa si aia statuta.

Am intrat in castel si am avut bucuria sa pot admira obiecte si mobilier care au apartinut familiei de Habsburg, printre cele mai pretioase fiind Coroana, sceptrul si un pumnal de argint care au apartinut Regelui Ferdinand, o fotografie-portret a Principesei Ileana cu semnatura acesteia, un acoperamant al patului Reginei Maria, cateva piese de mobilier care au apartinut Reginei Maria (pacat ca toate acestea nu beneficiaza nici de cea mai mica notita explicativa).

In castel era amenajata si o sala de proiectii cu imagini ale Arhivei Nationale de Film despre istoria familiei regale si a castelului (in care puteau lua loc lejer 20-30 persoane, dupa parerea mea) si o camera a costumelor familiilor regale. Recent Castelul Bran a fost restituit urmasilor principesei Ileana si acestia l-au remobilat cu piese din colectia personala, astfel ca se pot admira exponate ce reproduc si reflecta atmosfera regala de la castel.

Acum trei ani castelul a reintrat in posesia familiei regale, mai precis a arhiducelui Dominic de Habsburg si surorilor sale, mostenitori ai Principesei Ileana. Acestia au vrut mai intai sa il vanda, apoi s-au razgandit, castelul ramanand deocamdata muzeu. Castelul Bran este singurul punct turistic care atrage sute de mii de turisti datorita unei legende: Legenda Contelui Dracula, desi izvoarele istorice spun ca Vlad Tepes ar fi trecut pe aici o singura data, in drum spre Brasov.

Profitati sa vizitati aceasta locatie, care in topuri este evalata la 140 milioane euro, una din cele mai scumpe proprietati din lume si bucurati-va - americanii au Halloweenul, romanii au Castelul Bran!!!


[fb]
---
Trimis de ms65 in 01.04.10 21:28:13
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1854 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ms65); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Castelul Bran, unul dintre cele mai valoroase monumente de arhitectura medievala din România
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3800 PMA (din 8 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

pepsi70ro
[01.04.10 21:45:39]
»

bucurati-va - americanii au Halloweenul, romanii au Castelul Bran!!!

Cred ca avem cu mult mai mult decat castelul Bran. Depinde de fiecare sa descopere valorile tarii noastre. Pentru ca noi chiar avem!

ms65AUTOR REVIEW
[01.04.10 21:51:41]
»

Nu fiti rautacios... faceam referire la subiectul pe care l-am postat... sau mai simplu-cand spui Bran gandesti Dracula(mai mult decat orice, personajul mitic Dracula este cunoscut pentru cruzimea sa nemasurata, trasul in teapa, unul dintre cele mai ingrozitoare moduri de a muri, a fost metoda de tortura si executie preferata a lui Dracula, de aici si numele sau, Vlad Tepes) si am facut asocierea cu un alt eveniment care tine de acest subiect(o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranţilor irlandezi din Statele Unite ale Americii).

Castelul Bran a fost botezat castelul lui Dracula în urma cu trei decenii, de catre turistii, în special americani, veniti în cautarea lui Dracula din filmele de groaza realizate dupa romanul lui Bram Stoker

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
pepsi70ro
[01.04.10 22:27:30]
»

Poate am fost rautacios, poate ai dreptate, in fine... Felicitari pentru review, trebuie sa recunosc ca este frumos scris. Felicitari!

magdalena
[01.04.10 22:49:20]
»

Mi-a placut review-ul! Felicitari!

Mai se vand carti in incinta? Stiu ca era o librarie acolo care vindea tot felul de carti.

piti
[01.04.10 23:23:15]
»

Da. De acolo am cumparat cartea principesei Ileana , "Traiesc din nou", aparuta la editura Humanitas, in care se vorbeste mult de castelul Bran. Asta in februarie 2010 la intalnirea Amfostacolo.

cc_iordachescu
[02.04.10 00:02:27]
»

ms65: scriitorul Bram Stoker nu face nici o referire la castelul Bran, el localizează acţiunea în Transilvania de nord, zona Bârgaelor (Bistriţa), respectiv pasul Tihuţa, unde şi este amenajat un aşa zis castel ca în roman, special pentru turişti.

Aşa şi Sighişoara are conotaţii Dracul-ilene, mult mai întemeiate.

Trebuie să ştim să profităm şi să dezvoltăm alte obiective în jurul castelului, tocmai pentru a completa profilul turistic al zonei.

webmaster13
[02.04.10 00:23:22]
»

ms65, eu cred ca impresiile tale despre Bran, sunt printre cele mai bune postate pana acum, felicitari!

Am si o propunere muzicala care sper sa-ti placa!

In caz contrar nu-i bai, schimbam!

ms65AUTOR REVIEW
[02.04.10 02:46:53]
»

Va multumesc tuturor... sunt coplesita deoarece nu ma asteptam sa mai atraga atentia un subiect atat de comentat... am scris sub impulsul de moment, fara sa-mi fac iluzii ca o sa mai captez atentia. Am sa adaug si pozele din aceasta calatorie.

Va multumesc mult!

Profit de ocazie, deoarece mai sunt doua zile pana la Sarbatoarea Sfanta, sa va doresc tuturor ca Lumina invierii Domnului nostru Isus Hristos sa va lumineze fiecare clipa din fiecare zi! PASTE FERICIT!

ms65AUTOR REVIEW
[02.04.10 05:09:21]
»

cc_iordachescu: Turistii straini veniti in cautarea lui Dracula (din filmele de groaza realizate dupa romanul lui Bram Stoker) au botezat Castelul Bran ca si Castelul lui Dracula.La intrarea in Transilvania turistii au dat de un castel care se asemana castelului descris de catre autorul irlandez. De aceea l-au botezat Castelul lui Dracula.Care poate fi legatura intre Dracula din imaginatia turistului venit in cautarea vampirului si Castelul Bran? Simplu, cand vorbim de domnitorul Tarii Romanesti, istoria ne arata mai multe actiuni intreprinse de catre Vlad Tepes in care erau pedepsiti negustorii sasi brasoveni care nu se supuneau poruncilor voievodului cu privire la comertul prin targurile din Tara Romaneasca.

Datorita publicitatii filmului si a legendei turistii veniti la Bran pleaca dezamagiti ca nu l-au intalnit pe Dracula, personajul vampir care suge sangele oamenilor (cunoscut din filme si asociat cu figura domnitorului roman Vlad Tepes)... Nici nu-l vor intalni, iar vizitatorii trebuie sa faca distinctie intre realitatea istorica si povestirea la originea careia stau atat Dracula cat si legendele despre Vlad Tepes, in special acelea care-l prezinta ca pe un voievod sadic.

In general vampirii sunt perceputi ca fiind intruchiparea unui duh rau, care tulbura linistea oamenilor, ii chinuie iar pe cei intrati sub stapanirea lui ii transforma in forte ale raului.

Imaginatie, fictiune, adevar, realitate, legenda... de ce sa nu recunoastem ca ne atrage si capteaza interesul? ...

biancuta
[02.04.10 09:09:42]
»

Foarte frumos ai descris acest obiectiv, titlul e tare! Datorita legendei lui Dracula, Halloween-ul isi gaseste astfel locul perfect de desfasurare. Ai superbonus!

ms65AUTOR REVIEW
[02.04.10 13:48:09]
»

Bucuria vine din lucruri marunte... Se pare ca a venit iepurasul mai repede... sunt superbucuroasa, e prima data cand primesc superbonus!!! Va multumesc!

Sarbatori fericite alaturi de cei dragi! Sa aveti parte de multa caldura in suflet si in casa bucurie, sanatate si intelepciune... Hristos a inviat!

webmasterXY*
[03.04.10 17:19:01]
»

ms65: stai pe aproape, calitatea este apreciată aici. Şi cum ai fost descoperit (şi s-a prins gustul, cum se spune), viitoarele superbonusuri depind numai de tine.

Adevărat a inviat!

zena*
[14.04.10 15:50:33]
»

Frumoasa descriere insa ce nu m-a placut atunci cand am vizitat acest castel a fost ceea ce ai precizat si tu lipsa notitelor informative.

Alina Croitoru
[26.04.10 10:32:43]
»

Castelul Bran , pe care tocmai l-am revizitat in acest weekend, este totusi brandul numarul 1 al Romaniei. Nu omiteti acest lucru !

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
biancuta, magdalena, ms65, piti
Alte impresii din această RUBRICĂCastelul Bran:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071480989456177 sec
    ecranul dvs: 1 x 1