Un loc deosebit
Am fost anul trecut la Casa Memoriala Ion Creanga si pot spune ca aceasta ne-a impresionat cel mai mult pana acum.
Este cea mai micuta casa memoriala pe care am vazut-o: o odaita ingusta, cu pereti denivelati ce adaposteste cateva haine, 3-4 piese de mobilier vechi si obiecte traditionale romanesti ce ne-a facut sa ne intrebam cum putea o familie atata de numeroasa sa incapa acolo.
Ai un sentiment inedit cand vezi in ce conditii a trait un mare renume al poporului nostru sau cand ii vezi costumul popular ingalbenit de vreme atarnat pe un perete.
In curtea alaturata este un muzeu foarte frumos cu scene si personaje remarcabile din povestile sale.
Pretul biletului atat la casuta, cat si la muzeu este pana in 3 ron/persoana.
Va sfatuiesc sa nu ocoliti acest obiectiv cand ajungeti prin Neamt.
Trimis de Simonaaa* in 12.07.10 19:39:49
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TÎRGU NEAMȚ.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Simonaaa*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 47.19781400 N, 26.35481500 E - CONFIRMATE
Chiar un loc deosebit, in care ne amintim de povestile copilariei.
Am fost si eu acolo in acest an, insa citind celelalte review-ri existente, mi-am dat seama ca n-am nimic de spus in plus si nu are rost sa scriu si eu unul.
Voi posta insa cateva fotografii, ca sa ma laud si eu ca am fost acolo.
- Sep.2023 Pe urmele lui Nic´a lui Stefan a Petrei din Humuleşti — scris în 19.12.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 O întoarcere în copilărie — scris în 25.06.21 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 La Humuleștii copilăriei lui Creangă — scris în 01.09.20 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2019 Amintiri din copilarie — scris în 02.11.19 de adrianbogdan din CHITILA [IF] - RECOMANDĂ
- Oct.2016 'Amintiri din copilărie', Ion Creangă — scris în 28.12.16 de elviramvio din JUD. ILFOV - RECOMANDĂ
- Sep.2015 Acasa la Ion Creanga — scris în 25.10.15 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Personaje de poveste la Humulești — scris în 27.05.16 de alinaro din VALLADOLID - RECOMANDĂ