GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
3 luni.
3 luni și zece zile, mai precis, de când n-am mai scris nimic pe AFA.
Lipsă de inspirație (că ceva subiecte mai am), o țâră de delăsare, astenie în nici un caz, că astenie de iarnă nu este, iar aia de primăvară abia a început. Și ca să nu mă prindă asta de primăvară - de astenie zic -, hai să scriu ceva rapid, că se pare că am și ceva inspirație.
Înainte de plecarea noastră spre întâlnirea AFA din 15 – 17 martie de la Băile Herculane, am zis că este bine să nu facem drumul dintr-una (erau totuși peste 600 km cam greu să îi facem deodată), ci să înnoptăm undeva, pe parcurs.
Așa că, uitându-ne noi pe hartă, hotărârăm să facem un popas de o noapte la Craiova, la una dintre pensiunile existente în capitala Olteniei.
Am ales, și bine am făcut, pensiunea Casa Craiova Nuova, loc în care aveam să ne cazăm și la întoarcerea spre casă.
Cu toate că rendez-vous-ul cu prietenii din AFA era programat pe 15.03, noi am plecat de acasă pe data de 13 (și n-a fost zi cu ghinion, am avut doar o mică întâmplare, spre finalul călătoriei, despre care am să vă vorbesc ceva mai la vale), nu că ne-ar fi fost teamă că nu ajungem – și dacă plecam cu teleguța soseam la locul faptei până pe 15 – ci pentru că aveam programată, la Buzău, o vizită la service pentru mașină (ulei, bujii, alea-alea).
Joi, pe 14 martie, dimineața, plecăm din Buzău, având programată o oprire la București, la copiii noștri și ajungem la Craiova, la locul de dormit, pe la ora 16.30.
Cum găsiți Casa Craiova Nuova? Este situată pe str. Adrian Păunescu nr. 63, însă Ioana (GPS-ul nostru – sau GPS-ista noastră -) o știe după vechea denumire, adică str. Deva (probabil că schimbarea numelui s-a făcut de puțină vreme).
Str. A. Păunescu pleacă din Bd. 1 Mai și este o străduță liniștită care se termină (adică se înfundă) chiar la pensiunea de care fac vorbire.
Coordonatele GPS: 44°18'26.0"N 23°47'19.7"E.
La cca. 20 de min. de mers pe jos se află Parcul Nicolae Romanescu, parc pe care, din păcate, nu l-am putut vizita având în vedere ora destul de târzie la care am ajuns la pensiune, plus oboseala drumului.
Situată într-o zonă liniștită, Casa Craiova Nuova este o pensiune mică, catalogată la 3*, cu trei nivele (P+2 etaje), având doar patru spații de cazare: 3 camere duble și un apartament, toate amplasate la caturile 1 și 2 (mansardat). Parcarea este în curtea imobilului.
Prima noapte de cazare, la dus, a fost în cam. nr. 1, situată la et. 1. Intrarea în spațiul propiu-zis de cazare (cameră dublă twin) se făcea printr-un fel de antecameră, destul de mare, dotată cu cele necesare rezolvării problemelor legate de hrană: frigider, filtru de cafea, chiuvetă, dulapuri cu veselă, cană electrică pentru încălzit apa și un fotoliu. Tot în această încăpere se afla și centrala termică ce deservea pensiunea (et. 1 și 2, fără parter).
Tâmplăria și mobilierul din încăperile pensiunii sunt fabricate din lemn masiv, în fabrica proprie, fabrică în care se execută comenzi de mobilier și tâmplărie din lemn pentru terțe persoane juridice (N. B. - o parte din mobilierul de la hotelul Minerva din Băile Herculane, unde am fost cazați la întâlnire, este lucrat aici).
Camera este elegantă, cu cearșafuri albe, lucru ce ne-a plăcut foarte mult – urâm lenjeria colorată sau cu diverse desene din unele spațiile de cazare, pentru că aceasta poate ascunde eventuale imperfecțiuni ale procesului de spălare (așa cum am pățit-o la o pensiune din Rânca, impresii împărtășite în primul meu review: vezi impresii, și de atunci evităm astfel de cazări).
În afară de paturi camera avea un dulap pentru haine, masă și trei scaune, noptiere și, bineînțeles, televizor. Pardoseala era acoperită cu parchet din lemn, peste care erau așezate câteva carpete.
Din antecameră se ajunge și la baie, spațioasă, încăpere dotată cu cadă, dar și cu ceea ce este necesar turistului: săpun, șampoane, prosoape albe, uscător de păr.
La întoarcerea de la Băile Herculane, ne-am oprit tot aici și am fost cazați la cam. nr. 3, amplasată la et. 2. Această odaie, mansardată, este mai mică decât cea descrisă anterior, fără holul acela la intrare, însă la fel de plăcută și cu acel ceva care te îmbie la somn. Baia, prevăzută cu cabină de duș completă, cu toate dotările necesare, mai mică decât cea de la et. 1. Și această cameră are frigider în dotare.
Pensiunea are și o mică curticică cu spațiu verde, cu balansoar și un foișor acoperit în care, așezat comod la masă, pe canapeaua din dotare sau pe scaunele tapițate îți puteai savura în tihnă o cafea, o bere, să stai la o șuetă, sau să-ți duhănești în liniște o țigară, aici fiind și spațiu pentru fumători (în incinta pensiunii fumatul este interzis).
Poate vă întrebați de ce ne-am cazat aici de două ori. Pentru că ne-au plăcut: liniștea, curățenia, dotările (inclusiv free Wi-Fi), faptul că parcarea este în curtea pensiunii și nu în ultimul rând amabilitatea și disponibilitatea gazdelor.
Cam atât deocamdată.
Sau nu. Pentru că zisesem mai sus de o mică întâmplare căreia nu i-aș zice ghinion. La întoarcerea spre casă, ne-am oprit iarăși la copiii noștri. Am oprit motorul, am descărcat bagajele și, pentru că mi s-a părut că am auzit un zgomot la motor, revin la mașină, dau o cheie, nimic, bordul nu se aprinde, motorul mort. Problema: așa cum bănuiți ne-a lăsat bateria (păi, era cam bătrână săraca, avea 11 ani). Zic că n-a fost ghinion deoarece, în drum spre București, am făcut o haltă la o benzinărie la Albota. Ghinion era dacă acolo nu pornea motorul.
Închei urându-vă, ca de obicei:
“Drumuri bune și excursii frumoase! ”
Trimis de Mitica49 in 29.03.19 18:49:36
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CRAIOVA.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mitica49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 44.30722222 N, 23.78861111 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bună recomandarea
--
Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.
Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Mitica49: Așteptam să ne povestești despre cazarea intermediară! Bine c-ai avut inspirație, că tare frumos le zici!
Frumoasă cazare, plăcută pensiunea, dar știi ce? Mie camera 3 mi-a plăcut mai mult! E mai... ”cumva”. Și ce dacă-i mai mică? E mai intimă! Și e interesantă ușa la culoare cu mobila din cameră!
Și privind P12, realizez că aduce cu eleganța Minerva!
Păi să vă fie de bine și poate mai repetați!
@Zoazore: Mulțumesc pentru lectură, comentariu și vot!
Da, aduce cumva cu eleganța de la Minerva, că ziceam undeva în articol că o parte din mobilierul de la Minerva este făcut de firma ai cărei patroni sunt și patronii pensiunii Casa Craiova Nuova.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2022 Locatie foarte buna — scris în 25.05.22 de cristisch2003 din BUZăU - RECOMANDĂ