Intr-un final, am fost week-endul trecut la Gyula. Din pacate, este frumos - spun din pacate, deoarece noi nu suntem in stare sa facem macar ceva la nivelul acesta. Nu ceva spectaculos, dar, curat, decent, ingrijit.
In total, am fost 6 persoane si am inchiriat un apartament la o pensiune (2 dormitoare + living dotat cu canapea extensibila) - 17.000 forinti pe noapte.
Despre aquapark: intrarea la strand - 1800 forinti pentru adulti/1600 forinti pentru copii si pensionari (stiu ca am avut si copii si pensionari - socrii - cu noi).
Intrarea la centrul welness - 1000 forinti (am fost intr-o zi in care a plouat) si merita din plin!
Allte preturi de pe acolo: sezlong - 600 forinti/zi; balansoar - 1500 forinti/zi (se poate inchiria pentru cate zile doresti)
Cate ceva despre posibilitatile de a servi masa in interiorul strandului:
- gulas /bobgulas - 7-800 forinti (portie maare si buuuun);
- friptura/snitel + garnitura - 1200-1300 forinti
- berea 250-500 forinti halba (recomand Dreher neagra - excelenta)
- paharul de vin - 160 forinti
- sticla de cola/fanta/sprite - 300 - 350 forinti
- langos cu cas (mare si bun) - 400 forinti
- kurtosh kalach (adica colaci secuiesti - nu stiu daca am scris corect) - 450 forinti
Trebuie sa va avertizez, e o problema cu limba - engleza este limba straina pt. ei (in afara de gazda care stia ceva engleza, am intalnit in 4 zile doar 2-3 persoane ce o mai rupeau pe engleza - dintre care 2 la banca ...). Dar te descurci foarte bine cu romana in zona strandului - chiar daca nu vorbesc romaneste, majoritatea inteleg. In plus, la terasele unde nu exista personal vorbitor de limba romana, au meniuri in limba romana, deci te descurci fara probleme deosebite.
Oraselul este frumos, plin de verdeata, flori (nu am vazut atatea flori nicaieri in Romania), fantani arteziene.
La rubrica diverse :) : cu banii am luat o mica tzeapa - in loc sa merg cu banii pe card, am luat leii in portofel in ideea ca-i schim in forinti la granita. Greseala - la casa de schimb din vama aveau doar 20.000 forinti. In Gyula, la banca nu schimbau decat euro. Socrul meu, avand banii pe card a scos fara probleme forinti de la ATM-ul bancii. Eu, a trebui sa umblu o ora pana am gasit un casa de schimb valutar (nu la banci) unde am reusit sa schimb leii in forinti. Curs slabut - 60 de forinti/1 leu. Deci, daca nu aveti de unde luat forinti in tara, mergeti cu banii pe card si scoateti de la ATM - este cursul bun si scapati de stress.
Ca si concluzie: una peste alta, mi-a placut, ne-am simtit bine si in mod cert o sa mai mergem (poate chiar in iarna pentru o tura la welness)
Trimis de marr in 30.08.08 07:25:43
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marr); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
buna!
o intrebare-la ce curs a scos forinti de la bancomat (conversia)
a avut lei pe card si la bancomat i-a transformat in forinti?
multumesc
- Oct.2018 Distracție și bălăceală — scris în 14.11.18 de Rox.Patrik din ARAD - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Revenind cu plăcere! — scris în 02.08.17 de opre_m din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Frumos și relaxant — scris în 14.08.15 de ungureanica din REșIțA - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Strand pt cei carora nu le place la strand — scris în 10.08.15 de ioana.seiche din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Concediu minunat la GYULA, in UNGARIA. — scris în 03.02.16 de DORICA din VALEA MARE [VL] - RECOMANDĂ
- Sep.2011 Cum am vazut noi Aquaparcul din Gyula — scris în 27.11.15 de adrianbogdan din CHITILA [IF] - RECOMANDĂ
- Sep.2011 Baile Cetatii din Gyula - Relaxant & distractiv — scris în 10.02.12 de ctc din SIBIU - RECOMANDĂ