GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Apartment Wine House, Sibiu - „The best in town!"
Pentru 1 Decembrie am vrut un Târg de Crăciun, neapărat. Și Târg de Crăciun, și Ziua României... Cam greu... Două mulțimi ce s-au intersectat (fericit, avea să se dovedească) în Sibiu, mai ales că trebuia să nu fie prea departe, că toți cei implicați în această activitate veneau din direcții diferite: eu din Galați, Istețica din Cluj și Tati dinspre Otopeni, unde avea să aterizeze nu-mai-știu-de-unde...
Deci ne trebuia cazare pentru 3 adulți, 3 nopți în Sibiu. Evident că primul care mi-a venit în cap a fost Wine House Apartment, pe care îl mai rezervasem de 2 ori înainte și tot de atâtea ori fusesem nevoită să-l anulez. (Hmm... mai am o cazare în Sibiu în aceeași situație, aia se pretează pentru 2 persoane, încă nu i-a venit rândul...) Ia să vedem, o fi liber?! (Bine, asta se întâmpla cu vreo 3 luni înainte de scadență.) Da, ce bucurie! Rezervat! - a treia oară să sperăm că va fi cu noroc! Și chiar a fost, voi detalia în cele ce urmează.
Prima care a ajuns a fost Istețica, normal, Clujul e cel mai aproape de Sibiu. I-am trimis coordonatele și i-am zis să se instaleze, n-avea sens să mă aștepte, așa cum pretindea ea inițial. Și bine am făcut, căci trenul de m-a adus a avut întârziere semnificativă. Priveam pe geam, la câmpurile depresionare pudrate cu zăpadă proaspătă, pierdută în visare, când m-au trezit mesajele fetei: „Mami, e superb apartamentul, e mai frumos decât în poze! ” Am zâmbit în barbă: știam eu...
Aflasem de la fetiță că nu-i departe de gară, ea mersese pe jos, și dacă mersese ea... Într-adevăr, de când am descoperit cu adevărat GoogleMaps, continui să mă tot minunez de cât de eficientă poate să fie această aplicație și din câte belele te poate scoate... (Îmi amintesc amuzată ce pății cu prietena M în Frankfurt-pe-Main acum două ierni, când am căutat disperate o seară întreagă Primăria cu harta în mână și, până nu ne-a lămurit un polițist, nici c-am găsit-o!)
Așa că am setat GoogleMaps și în cam 15-20 de minute am ajuns în fața apartamentului! De unde știam eu că e chiar apartamentul cu pricina?! Păi știam! ; cu trei săptămâni înainte fusesem la un congres în Sibiu și cercetasem deja locul, mă împietenisem cu el, cum ar veni.
E vorba de fapt despre un ansambu găzduit într-o veche casă săsească: la parter - magazinul de vinuri „Wine not?” (fain nume, a propos!), iar la etaj dormitoria cu pricina, cu mușcate la ferestre. Adresa este Str. Târgu Vinului (cum altfel?!!) nr. 11, se află la doi pași de una din intrările în centrul vechi din Sibiu, aproape de Pasajul Scărilor. Asta înseamnă că e în buricul centrului - o cazare de excepție bună în orice perioadă a anului, nu?! Luați aminte așadar!
Am intrat întâi la magazinul de la parter, așa cum convenisem cu copila mea, să nu creadă proprietarii (cărora le explicasem situația în avans) că fata n-are mamă, n-are tată. Am și plătit ce era de plătit: echivalentul a cam 170 de euro, nu mai știu exact. Printre altele, mi-a fost recomandată o pizzerie din apropiere, au zis că să le spunem că suntem cazați la Wine House, că or să ne facă reducere de 10%! Nu prea mă încred eu în oferte de genul, însă de data asta chiar avea să se adeverească (dar despre mâncătorii în alt episod!).
Am ieșit din vinărie și am încercat să deschid poarta masivă de lemn de alături; n-a fost chip, se încuie automat pe dinăuntru, așa că a trebuit să coboare Istețica să-mi dea drumul. Curtea mică, un pic neîngrijită (citisem despre asta, dar nu mă interesa, nu era obiectivul vizitei noastre). Am urcat cele câteva trepte și am pătruns într-un mic antreu căptușit cu lambriuri, închis cu ferestre pe două din laturile sale. Chiar în față era o băncuță, iar pe latura din dreapta, fixată în perete, sub geam, o măsuță (cu o scrumieră pe ea) - ambele din lemn vopsit în verde-închis, pictat cu flori albe și roșii. Cred că ăsta e un loc de socializare minunat vara și, desigur, în orice anotimp - camera de exil a fumăcioșilor; noi doar l-am tranzitat, n-aveam ce face pe verandă în toiul iernii, mai ales că era singurul spațiu din casă neîncălzit. A doua zi aveam să remarc într-un colț o mătură, un făraș, un mop și un extinctor.
Imediat în stânga, se face ușa pe care se pătrunde în locuința propriu-zisă. Un hol mic, cu un cuier, oglindă și pantofar (în care aveam să găsim papuci de casă de mai multe mărimi, dar noi i-am folosit pe cei personali); bucătăria în stânga, baia în dreapta, sufrageria în față; din sufragerie se intră, tot în stânga, în dormitor. Știam la ce să mă aștept, totuși am fost de acord cu fiica mea, mi s-a părut mai frumos decât în pozele de prezentare de pe booking!
În primul rând că toată mobila e pictată! Îmi place la nebunie mobila pictată, mi se pare atât de romantică! Doar că, spre deosebire de cea din antreu, mobilierul bucătăriei și al dormitorului era pe fond bej-natur, iar cel din sufragerie, pe albastru. Să le luăm pe rând.
Sufrageria este dotată cu o canapea extensibilă, pe care am găsit-o desfăcută și pregătită de dormit: lenjerie albă de bumbac, un pled potrivit de gros, perne moi. 3 pernuțe decorative făcute din același material ca draperiile - un imprimeu înflorat, în ton cu mobila. Decorul era completat de o masă scundă, acoperită cu un mileu brodat, o comodă de colț ce susținea TV-ul, un lampadar și un ansamblu format dintr-o măsuță fixată în perete, un taburet și două etajere. Pe măsuță am găsit câteva mostre din colecția de vinuri a proprietarilor - nu ne-am atins de ele, deși am fi putut (contra cost, desigur; dar Tati tocmai se întorsese cu cadouri lichide și am profitat, ce să facem, nu-i ziua României în fiecare zi!). Pe ultimul raft al etajerei trona nota acordată de clienții booking pentru anul anterior: 9,8. În plus - pereții văruiți în alb, un tablou deasupra patului, o lustră cu multe becuri (ce puteau fi aprinse doar parțial, dacă doreai) și un covoraș pufos alb, peste podeaua de lemn.
Trecem în dormitor, unde întâlnim un pat dublu învelit în același tip de lenjerie (la fel, decorat cu pernuțe asortate cu draperiile - tot un material înflorat, dar pe nuanțe trandafirii), noptiere de-o parte și de alta (și niște veioze foarte frumoase, cu abajururi filigranate), un dulap în 3 uși (înăuntru fier și masă de călcat, precum și uscător de păr), o măsuță, TV deasupra, un scaun cu tapiserie brodată foarte frumos și cu spătarul terminat printr-un trandafir sculptat, de mare efect! Pereții un pic rozulii, tablou cu decor sibian, covoraș verde-praz pe podeaua de lemn.
Revenim în bucătărie, unde avem pe dreapta masa cu scaune plus o etajeră fixată în perete, iar pe stânga, înglobate într-un blat comun lung cât tot peretele, toate sculele utile într-o bucătărie: combina frigorifică (4 sticle de vin aranjate provocator pe rastelul de sus! ; aveam să primim una din partea casei la plecare, totuși), mașina de spălat vase, chiuveta, aragazul, precum și dulapuri pline cu tot felul de accesorii: tacâmuri, farfurii, pahare, căni, castroane, oale etc. Pe blatul de bucătărie, într-un colț, am găsit și prăjitor de pâine, cană electrică, filtru de cafea. Am avut coș de gunoi, detergent de vase și bureți, rezerve pentru mașina de spălat vase, ulei, oțet și sare. Mi-au plăcut la nebunie perdeluțele brodate, terminate cu dantelă adevărată, lucrată manual! Gresie bejulie pe jos, asortată cu faianța de pe peretele cu chiuveta; în rest, același var alb strălucitor.
Baia - definiția eleganței. Chiuvetă fixată pe un suport, ambele din... travertin, cred. Oglindă cu ramă din lemn natur, cu etajeră simplă, în partea inferioară, din același fel de lemn. Cabină de duș îmbrăcată în faianță ce imită mozaicul - un desen superb, nuanțe de gri-bej; în rest, faianță și gresie gri deschis. Robineți retro - tare îmi mai plac! Suport de fier forjat sub chiuvetă și încă o etajeră asemănătoare cu 3 rafturi triunghiulare într-un colț, bune să-ți pui pe ele una, alta (2 și jumătate le acaparase deja Istețica!). Vas de toaletă, coș de gunoi cu capac. Consumabile: săpun lichid, gel de duș, 2 săpunele rotunde, hârtie igienică. Prosoape albe și pufoase, câte 2 de căciulă.
Calorifere peste tot, numai bine de cald. Wi-fi funcțional la parametri optimi. Cărățenia ne-am întreținut-o, nu știu ce se întâmplă dacă stai o perioadă mai lungă - dacă vine cineva să-ți ducă gunoiul sau să-ți schimbe prosoapele.
A fost foarte bine la Wine House, aș reveni acolo oricând și poate chiar se va ivi ocazia s-o fac! Până una, alta, îl recomand cui apuc. Un apartament cochet, intim, romantic - în inima orașului, foarte aproape de majoritatea punctelor de interes. Câteva magazine în vecinătate, în caz că-ți trebuie ceva „pentru de dimineață”, de exemplu (noi ne-am aprovizionat de la Carrefour-ul din Piața Mare, din vecinătatea Turnului Sfatului). Mâncătorii - cât încape, pe aleselea! Zona de shopping de pe „pietonală” și ea la maxim 10 minute de mers pe jos... Ce mai, „the best în town”, vă mai îndoiți?!
Trimis de crismis in 02.04.18 21:40:27
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIBIU.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@crismis: Parcă te și văd zâmbind bucuroasă răsfătandu-ți privirea privind pozele atașate. Se simte veselia ta in articol, excelent ai descris totul, ai pus lumină și culoare cu toate că apartamentul avea din plin aceste ingrediente.
Ce mobilă frumoasă, ce picturi și ce îmi place și fierul forjat
Am trecut pe lângă această casă in decembrie, după sărbătoarea noastră națională.
Știi ce mă derutează casele astea? Ai impresia că nu pot vorbi, se află după ziduri și porți dar in realitate ele cântă și încântă de-a dreptul , sunt ascunse dar valoroase.
Bună recomandarea ta, e de luat in calcul
@crismis: Nuuu, nu mă pot îndoi!
Casa asta parcă te ia în brațe. Am senzația că te-mbrățișează cu căldură, drăgălășenie și discreție și că miroase a grădină cu trandafiri și-a ștrudel cu mere! Asta simt eu văzând-o!
Un decor de poveste! Superb articolul iar pozele un deliciu. Felicitarile mele!!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 De ce nu Galeria Grafit Apartments Sibiu? Pentru că da, aș reveni. — scris în 30.07.24 de gojavaler din SATU MARE - RECOMANDĂ
- Apr.2024 [Roro Residence] Vacanță minunată în Sibiu — scris în 08.06.24 de AlinaAlina1 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2024 [Apartament] Illia — scris în 11.01.24 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 Limette Home - str. Plopilor nr 2, aproape de centrul vechi — scris în 01.05.24 de cris1982 din TURNU MăGURELE - nu recomandă
- Aug.2022 Nicolas Central Apartament - citybreak la Sibiu — scris în 03.10.22 de pama din SFâNTU GHEORGHE [CV] - RECOMANDĂ
- Nov.2021 Cum e cand alegi cazarea cu ochii la semineu – Apartament Meno — scris în 15.03.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Rodica Apartment Sibiu – o cazare pe care o recomand cu drag — scris în 21.07.21 de RoxanaGRS din IAşI - RECOMANDĂ