ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.03.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Constanta
ÎNSCRIS: 04.10.09
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAR-2012
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 15 MIN

8 'must see' muzee din vechiul Tomis

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

MUZEUL DE ISTORIE SI ARHEOLOGIE

(Lat. 44.173808 / long. 28.658144)

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din oraș este Muzeul de istorie si arheologie, localizat in Piața Ovidiu, la numarul 12. Este deschis in fiecare zi cu excepția zilei de luni si marti intre orele 09.00 – 17.00, acest program fiind valabil in extrasezon.

Muzeul, amenajat in fosta clădire a Primăriei, din perioada interbelică, dispune de nenumarate colectii arheologice, unice in tara, din perioada greacă, romană, bizantină, este amenajat pe o suprafață considerabilă, pe trei etaje.

La parter întâlnim colectiile cele mai de preț ale muzeului, este vorba de colecțiile de statuete de la Hamangia, unele dintre ele făcând obiectul unor expoziții temporare internaționale, șarpele Glycon, descoperit pe teritoriul județului Constanța, este considerat o zeitate in mitologia romana, statuia zeiței Fortuna, se spune ca este ocrotitoarea cetații Tomis. Tot la parter descoperim impresionante colecții de unelte, vase, bijuterii si monede din aur, bronz si argint, colectia de statuete Tanagra, bustul zeiței Isiș, precum si tezaurul de la Izvoarele, format din vase de argint.

La etajul 1 si 2 descoperim in ordine cronologică, de la perioada neolitică si până la cea interbelică, numeroase obiecte unicat cum ar fi sabia miceniană de la Medgidia, topoare si ustensile din bronz, colecții de amfore, fragmente din marmură, mozaic, precum și numeroase documente și fotografii ale orașului Constanța la început de secol XX.

De remarcat faptul că Muzeul de istorie din Constanța, este al doilea mare muzeu din țară, datorită unicității și valorii exponatelor, el însuși un obiect de patrimoniu, această deosebită construcție sărbătorind in 1977 un secol de existenta, prilej de renovare, recondiționare si reamenajare.

Taxa pentru adulți este 10 lei, studenții și elevii având un tarif redus cu 50%, adică 5 lei. Pentru foto se aplică o taxă suplimentară de 10 lei. Datorita faptului că o vizită durează aproximativ 60-90 de minute, ultimul vizitator este așteptat până în ora 16.00.

COMPLEXUL MUZEAL DE ȘTIINȚE ALE NATURII

(Lat. 44.205655 / long. 28.642996)

Este amplasat pe bulevardul Mamaia nr. 255, în apropiere de stațiunea Mamaia, pe malul lacului Tăbăcărie. Este una dintre principalele atracții ale orașului, mai ales pentru cei mici, care pot petrece momente deosebite, admirand flora si fauna prezenta aici, dar și pentru părinți, care pot admira cele mai recente miscari pe harta celestă, la Observatorul astronomic.

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, cuprinde mai multe obiective pentru care se percepe o taxă unică de 25 lei pentru adult și 12 lei pentru elevi și studenți. Adică cu acești bani, poți vizita absolut toate obiectivele din interiorul Complexului. Acestea sunt:

Delfinariul – nu cred că trebuie insistat prea mult asupra lui, toată lumea cunoaște noile atracții ale lui, este vorba despre cei trei jucăuși delfini PeiPei, Chen Cheng si Ni – Ni. Este principalul catalizator al acestui complex, locul unde fie vara, fie iarna, te simți răsfățat și te bucuri de bucuria și giumbușlucurile celor trei mamifere marine, aduse in urmă cu trei ani din China.

Puțini cunosc faptul că anul acesta Delfinariul din Constanța, aniversează 40 de ani de la înființarea sa, programul din acest an urmând a fi unul excepțional, cu foarte multe surprize plăcute pentru cei care trec pragul Complexului. Dar și mai puțini cunosc faptul că Delfinariul din Constanța a fost primul astfel de muzeu din sud estul Europei, fiind promovat pe măsură. Vă amintiți acele perioade din anii 75, când practic trebuia să te trezesti foarte devreme pentru a te așeza la rând să prinzi un bilet la spectacol. Era plin de foarte mulți polonezi, cehi si unguri, care îmbinau utilul cu plăcutul, după spectacol deschizându-și tarabe ambulante cu produse diverse aduse de acasa. De foarte multe ori, când eram copil, mă trezeam foarte devreme pentru a mă așeza la coadă

Planetariu, este unul dintre cele mai căutate locuri de pe litoral, este amplasat în perimetrul Complexului Muzeal de Știinte ale Naturii, pe latura de nord, spre Mamaia.

Planetariul, este cel mai vechi astfel de obiectiv din țară, fiind inaugurat in anul 1969, in locația unde se găsește si astăzi. Este compus dintr-o mică expoziție cu tematică astronomică, cu foarte multe hărți și fragmente de meteoriți. Aici se poate observa structura Universului, pornind de la galaxii și pâna la planetele din jurul nostru.

Un alt element al Planetariului este reprezentat de Observatorul astronomic. Este foarte solicitat atat in timpul programului de vizită, cât și in momentul apariției fenomenelor astrologice, (eclipse, ploi de stele), fiind deschis până târziu în noapte, in funcție de orele apariției fenomenelor astrologice.

Dar poate cel mai importat reper al acestui obiectiv, este oferit de către cupola cu diametrul de 8 metri din sala de proiecție, acolo unde ni se demonstreaza aparitia constelațiilor, a planetelor, dispunerea acestora, totul cu ajutorul unui proiector interesant Karl Zeiss, fabricat special pentru astfel de demonstrații in 1988. Cine a participat la o astfel de demonstrație stie ca este necesar să inchidem telefoanele mobile si să incercăm pe cât posibil să asistâm la proiecție fără copii foarte mici. Se intră intr-o sală circulară de până in 100 de locuri, unde se face întuneric beznă, iar ghidul iși începe povestea cu o voce blajină, manevrând in același timp proiectorul, de la apariția primelor stele pe cer seara, până la apariția zorilor si a soarelui. Sunt informații foarte interesante, iar un telefon atât prin sonerie cât mai ales prin lumina ecranului, creeaza un disconfort major.

Programul de vizitare al Planetariului este de luni până vineri la orele 10.00; 12.30; 14.30, iar sâmbătă si duminică de la 10.00; 12.30 și 15.00, prețul de acces fiind inclus in prețul de acces in Complex. In general programul la Planetariu incepe imediat dupa terminarea programului de la Delfinariu, pentru a exista o continuitate in Complex, deci după terminarea programului cu delfinii, este bine sa vă grăbiți spre Planetariu pentru a prinde locuri cât mai bune.

Expoziția de păsări exotice

Prima expoziție s-a inaugurat in 1982 în cadrul Complexului, devenind in scurt timp una permanentă datorită numărului mare de exponate primate din toate colțurile lumii.

In prezent expoziția adăpostește peste 150 de specii de pe toate continentele, foarte multe specii de papagali, specii de păsări cu talie mica, cinteză, turturică diamant. Exista cătiva papagali vorbitori, însă in zadar te chinui sa-I inveți ceva, nu vor să răspundă si pace. Insă sunt deosebit de frumoși și stau la poze.

Micro Delta

Datorita unui teren de 6 ha. dintre care 2 ha luciu de apa, care apartinea Complexului si nu era valorificat in nici un fel, in 1985, s-a luat decizia înființării Micro Deltei, ca punct de atracție și de relaxare pentru turiști dar și pentru localnici. S-a curățat si amenajat lacul, s-au construit podețe și foișoare, s-au amenajat țarcuri pentru animale, aleile s-au asfaltat, perimetrul a fost ingrădit, au fost aduse câteva exemplare de căprioare, pelicani si lebede, în scurt timp au inceput să apară si vizitatorii. Pe măsură ce numărul animalelor creștea si numărul vizitatorilor devenea important, fiind in competitie cu celelalte obiective din cadrul Complexului.

Astăzi, MicroDelta are în patrimoniu peste 50 de specii de păsări si animale, insumând peste 180 de exemplare. Dintre acestea, cele mai atractive sunt: muflonii, cerbii lopătari, căpriori, în urmă cu doi ani a fost adus un exemplar de cal mongol. Păunii si fazanii sunt foarte solicitați de catre copii, aceștia fiind fascinati de culorile si frumusețea lor.

S-a eliminate taxa de intrare, aceasta fiind inglobata in taxa generala de acces in Complex, programul de vizită pe timpul iernii este in fiecare zi de la 9 dimineața, până la ora 16.00 în timpul săptămânii iar în weekend până la ora 17.00. In sezon programul se mărește pănă la ora 20, respective 21.00.

Trebuie precizat un lucru pe care mulți nu-l remarcă la intrarea in MicroDeltă. Undeva pe dreapta, există o moară din lemn, una dintre cele 3 care mai există in România în acest moment, provine din Jurilovca si a funcționat la începutul secolului trecut. De-a lungul timpului a suferit foarte multe transformări pricinuite in special de condițiile meteo severe, insă intotdeuna recondiționările s-au făcut cu simț de răspundere, ceea ce permite ca astazi, moara să poată fi vizitată în grupuri limitate.

Dacă tot am amintit atâtea lucruri plăcute, trebuie să exprim și o nemulțumire, a mea in special și a constănțenilor in general, în legătură cu accesul in Complexul Muzeal. În urmă cu 3 ani avea acces oricine în parcul din interiorul Complexului, tinerii se puteau plimba in voie pe aleile frumos amenajate, bătrânii se puteau odihnii pe băncuțe urmarind nepoții care se puteau juca în spațiile special amenajate pentru ei. De cănd s-a introdus aceasta taxa unică, in Complex nu mai au acces decât persoanele care doresc sa viziteze unul dintre obiectivele sale. Pe timpul extrasezonului, aleile rămân goale, pe băncuțe s-a așezat praful, locurile de joaca sunt pustii, nimeni nu-și permite să plăteasca o taxă de 37 de lei minim pentru a veni cu nepotul sau copilul în parc. Si uite așa, constanțenilor le-a mai fost confiscat un parc, unul dintre puținele care încă mai există.

Acvariul

Cel mai vechi astfel de muzeu din țară, a fost inaugurat in anul 1958, fiind primul obiectiv înscris în patrimoniul Complexului Muzeal de Știinte ale Naturii, înăintea multor alte asemenea muzee vestite din Europa.

Acvariul este localizat in fața Cazinoului din Constanța, pe locul de promenadă preferat de către cei care vizitează orașul, este o clădire care de-a lungul vremii a fost modernizată permanent, iar zestrea exponatelor s-a mărit considerabil. În present exista peste 60 de bazine de diferite dimensiuni, in care traiesc peste 1300 de exemplare de pești grupați pe secții, conform mediului de viață. Astfel există o secție dedicate pestilor de apă sărată (secția marina), cu cele mai multe bazine din Acvariu, care cuprinde mai multe specii de sturioni, pisici de mare, dragoni de mare, stelute si căluți de mare, plus foarte multe specii de pești migratori.

O altă secție importantă este cea a peștilor de apă dulce, foarte multe exemplare din Delta Dunării, dar și din marile lacuri din țara noastră. Aici, printre numeroasele exponate prezente, poate fi admiraț șalăul, bibanul, crapul, știuca, carasul,

Ultima secție este dedicată peștilor exotici din Australia, America, Africa si Asia, sunt prezente peste 50 de specii care încăntă privirea si bucură copii care iși doresc căteva exemplare pentru acvariul de acasă. Există și câteva exempare de pirania, sunt foarte interesante când se reped la degetul lipit pe geamul acvariului, vă dati seama ce interesant ar fi cu ei intr-o piscină sau Aqua Parc înotînd liberi.

Programul de vizită al Acvariului este in fiecare zi între orele 09.00 – 17.00, iar prețul unui bilet de intrare este 10 lei pentru un adult și 5 lei pentru un copil. Pentru copii sub 5 ani intrarea este liberă. Din câte am înteles, pentru grupuri organizate se pot aplica reduceri de tarif.

MUZEUL MARINEI ROMÂNE

(Lat. 44.174707 / long. 28.648521)

Unul dintre cele mai interesante obiective turistice de pe harta constănțeană este Muzeul Marinei Române, singurul de acest gen din țara noastrâ și unul dintre puținele din Europa care prezintă nave de luptă la scară de 1:1.

Localizat pe strada Traian 53, este găzduit de clădirea fostei Scoli Superioare de Marină, prima de acest gen din Dobrogea și una dintre construcțiile emblematice ale orașului. De mai bine de 40 de ani, de când a luat naștere muzeul, acesta și-a mărit considerabil, zestrea, ajungând ca în 2012 să adăpostească peste 40.000 de exponate din diferite perioade istorice.

Dintre colecțiile cele mai apreciate, merită să amintim colecțiile de machete ale unor nave de luptă din secolele XVI-XIX, dar si ale unor nave civile contemporane, aici amintim si macheta petrolierului Independența, tinutele militare și civile ale marinarilor din primul si cel de-al doilea război mondial, diferite instrumente de navigatie folososite in diferte perioade, colectii de pavilioane și drapele de luptă, fotografii si foarte multe hărți de navigație cu diferite drumuri trasate.

Un loc aparte il ocupa navele de luptă, din curtea muzeului, vedete rapide din cel de-al doilea război mondial, mine, torpile, armament de artilerie, sisteme de dragaj, ancore, elice ale unor nave de patrulare.

Deosebit de interesanta mi s-a parut si lampa farului de la Tuzla, este alcătuită din sticlă și bronz, se alimentează cu petrol și a servit mult timp pa ghidarea navelor spre coastă.

Un reper important in cadrul muzeului, este reprezentat de arme, de la cele mici, individuale, pana la bateriile de tun, atăt cele descoperite in Marea Neagra, apartinănd corăbiilor otomane, căt și ale navelor ceva mai moderne care au făcut cele două războaie mondiale.

N-am să vă povestesc foarte multe despre muzeu, vă las placerea unei vizite de 1-2 ore, este un obiectiv important care neapărat trebuie vizitat. Este unic și plin cu surprize. Multe dintre exponate, pe vremea când încă eram puștan, m-au convins să mă fac marinar. Și n-am greșit. Dacă îl veți vizita, veți înțelege cu siguranță.

Programul de vizită este de marți până duminică, între orele 09.00 – 17.00 pe timpul verii și între orele 10.00 – 18.00 iarna. Tariful de intrare este de 10 lei pentru un adult și 5 lei pentru elevi și studenți.

EDIFICIUL ROMAN CU MOZAIC

(Lat. 44.173030 / long. 28.658439)

Edificiul roman cu mozaic, aparține de Muzeul de Istorie si Arheologie din Constanța, fiind amplasat chiar lângă acesta, pe latura de sud, către Catedrala Ortodoxă. A fost descoperit în anul 1959, datorită unor săpături care s-au executat în zonă, fiind una dintre principalele construcții din epoca romană.

Cineva spunea ca Edificiul roman cu mozaic “este măreția portului și a orașului greco-roman Tomis”; de la începutul secolului IV și până spre sec. VII a servit ca gară maritimă și târg armatorilor și negustorilor care acostau in cetatea Tomis.

Inițial construcția a fost structurată pe trei terase suprapuse făcînd legătura între portul antic si centrul orașului vechi, exact zona dintre Parcul Tomis de astăzi și intrarea in port, pe la Poarta 1, adică zona peninsulară a orașului. Foarte multe dintre elementele care alcatuiau acest centru vechi s-au pierdut sau au fost distruse, astfel ca astazi putem admira doar o portiune de aproape 700 m. p, cu arcade, construcții din calcar și foarte mult mozaic. Mozaicul este alcătuit din o mulțime de pietricele de diferite culori deschise, desenele s-au pastrat in condiții excelente, unele cuprind forme geometrice, altele simple desene stilizate. Au fost descoperite numeroase vase, amfore cu diferite uleiuri, ceară, rășini, dar și numeroase statuete, lingouri și obiecte de uz caznic.

Întreg Edificiul, este protejat de o construcție cu multe geamuri, care a fost recondiționată in urmă cu câțiva ani, însă un nou proiect ambițios a fost aprobat, pentru a pune in valoare intreaga zonă până la intrarea in port. Mai precis, este vorba de o reconstrucție a întregului Edificiu, cu amenajarea terasei, a scărilor, construcția unor alei si punerea in valoare a mai multor statui și obiecte vechi, construirea unor mici bazine și fântâni arteziene, așa cum existau în trecut, însă mult mai moderne, amenajarea întregii zone care să inglobeze zidurile adiacente ale cetații, care in prezent n-au nici un fel de protecție, fiind la discreția boschetarilor si a hoților din port.

Programul de vizita pe timpul iernii este intre orele 09.00-17.00, iar vara intre orele 08.00 – 20.00, iar pretul unui bilet este de 10 lei pentru un adult și 5 lei pentru copii și studenți.

MUZEUL DE ARTĂ POPULARĂ

(Lat. 44.176331 / long. 28.654889)

Amplasat pe bulevardul Tomis la numărul 32, către Piata Ovidiu, Muzeul de artă iși desfașoară activitatea intr-o clădire emblematică a orașului Constanța, construită la sfârșitul sec. al XIX-lea. A fost sediul Primăriei, sediul Poștei, iar în timp a suferit numeroase transformări și restaurări, ultima dintre ele încheindu-se în anul Revolutiei din 1989.

Deși pe plan local acest muzeu nu se bucură de o foarte mare mediatizare și nici de foarte mulți vizitatori, turiștii străini care ajung să viziteze orașul, optează în primul rând pentru acest muzeu, datorită zestrei uriașe de etnografie specifica zonei Dobrogea, dar și din țară.

L-am vizitat de câteva ori, cu ocazia unor expoziții temporare din incintă, este un muzeu care necesită mai mult de două ore din timpul vostru, datorită numeroaselor exponate, multe dintre ele unicat și a explicațiilor destul de amanunțite oferite de ghizi.

Aici gasim aproape orice ține de arta populară, de la icoane pictate pe lemn sau sticlă, până la colecții ceramice, vase și căni pictate, din diferite zone dobrogene. Țesăturile, de la cearșafuri, ștergare, fețe de pernă, până la covoare din lână, țesute manual, sunt o atracție pentru vizitatorii străini, mulți dintre ei dorind să achiziționeze replici ale acestor exponate.

Muzeul mai cuprinde o secție dedicate podoabelor din diferite locuri naționale, lucrate manual, multe dintre ele unice, dar și costume populare, lucrate manual, din diferite zone ale Dobrogei.

Pentru ca cei mici să nu se plictiseasca, sunt amenajate diferite panoplii cu măști populare folosite în diferite ocazii, de multe ori aceștia sunt îndemnați să participle la ateliere de creație, unde se pot vopsi ouă, sau se pot confecționa mărțișoare, se pot desena felicitări sau se pot confecționa păpuși în ținute tradiționale. Nu de puține ori, aici au loc manifestări culturale, unde cei mici învață din obiceiurile străbune și dansează costumați în ținute populare.

Muzeul este deschis intre orele 09.00 – 20.00 vara și 10.00 – 18.00 iarna, iar prețul unui bilet este de 10 lei pentru un adult și 5 lei pentru copii și studenti.

MUZEUL DE SCULPTURĂ ION JALEA

(Lat. 44.170805 / long. 28.660530)

Se află amplasat în imediata apropiere a Catedralei Ortodoxe și a statuii inginerului Saligny care străjuiește portul Constanța, este un muzeu ceva mai mic, însă deosebit de interesant, nelipsit din programul agențiilor de turism care promoveaza obiectivele locale. Cladirea in care iși desfașoară activitatea muzeul, face parte din patrimonial județului Constanța, fiind considerat monument istoric.

Muzeul a luat naștere în 1968 și cuprinde peste 200 de lucrări realizate de celebrul sculptor după încheierea Primului Război mondial, unde și-a pierdut una dintre măini.

Exponatele donate muzeului, sunt din marmura, calcar și bronz, infățisează diferite busturi ale unor personalități, statui si reliefuri, dar și foarte multe schițe. De asemenea în cadrul muzeului putem cunoaște mai bine viața celebrului artist plastic, care și-a lucrat toate operele doar cu mâna dreaptă.

Programul de funcționare este între orele 10.00 – 18.00 pe timpul sezonului și între 09.00 – 17.00 în extrasezon, iar tariful de intrare este 5 lei. Luni și marți muzeul este închis.

MUZEUL DE ARTĂ

(Lat. 44.178957 / long. 28.651782)

Adesesa este confundat cu Muzeul de artă populară și din acest motiv nu este foarte cunoscut ca obiectiv turistic al urbei. Este amplasat pe bulevardul Tomis nr. 82, in apropiere de Primăria orașului, vis-à-vis de locul unde s-a aflat cel mai cunoscut hotel din Constanța – Continental.

Muzeul este format din două corpuri de clădire, prima a fost data in folosința la sfârșitul secolului XIX, iar a doua, o clădire modernă, ridicată prin anii 80.

Zestrea muzeului este compusă din picturi ale unor artiști clasici, Luchian, Andreescu și Grigorescu, sculpturi semnate Ion Jalea, Georgescu și Paciurea. In holul de la parter sunt organizate expoziții de pictură, sculptură, uneori au loc concerte de pian, vioară ale unor artiști celebrii sau în devenire.

Programul de vizită este între orele 09.00 – 17.00 în extrasezon, iar în sezon se mărește până la ora 20.00. Luni și marți este închis. Tariful este de 6 lei de persoană, însă uneori crește datorită concertelor care au loc aici.

Cam acestea ar fi cele 7 muzee must see care trebuie vizitate, pe lângă acestea eu as recomanda cu toată căldura si Muzeul Militar Național filiala Constanta, despre care am scris aici (vezi impresii).

Constanța are multe obiective turistice care au început să fie promovate, trebuie doar să găsiți o zi pe care să o dedicați acestor muzee, zestrea de informații este imensă iar la sfărșitul zilei veti descoperi faptul că bagajul vostru de cunoștințe s-a îmbunătațit considerabil, iar locurile pe langă care treceați indiferenți, capătă acum o nouă dimensiune, multe dintre necunoscute, pierzându-se în urmă.

Rog atașarea acestui clip:

http://www.youtube.com/watch?v=iOwpo9bwUU0

Multumesc.


[fb]
---
Trimis de pepsi70ro in 03.03.12 15:55:42
Validat / Publicat: 03.03.12 16:57:41
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6805 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 45650 PMA (din 49 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

webmaster0
[03.03.12 16:42:31]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

Ataşat şi clipul.

amero
[03.03.12 20:12:36]
»

am citit cu interes si bucurie rew.

imi amintesc numai de o vizita scurta la muzeul de arheologie acum ceva ani in urma.

sigur, cu prima ocazie il voi vizita

felicitari

urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[03.03.12 22:15:29]
»

Desi cu o parte din aceste obiective turistice deja am "facut cunostinta", de abia astept sa am ocazia sa le revad deoarece nu le-am mai vizitat de... anul trecut. Cat despre celelalte, tocmai le-am adaugat pe lista pregatita pentru anul acesta. Asadar lista exista, biletele pentru concediu sunt deja luate, mai ramane doar sa vina vara.

In alta ordine de idei, din pacate, pentru o parte (destul de mare) din numarul turistilor Constanta inseamna doar plaja, mare, distractie. Insa nici nu stiu ce au de pierdut, limitandu-se doar la atat. Noi, chiar daca statiunea de suflet este alta, nu am ezitat ca in fiecare an (macar) o zi sa o petrecem in acest frumos oras. Si niciodata nu am regretat. Ba chiar am fost dezamagiti ca timpul parca intotdeauna era prea scurt.

Astfel de review-uri sunt binevenite, chiar recomandate. Poate asa vom descoperi mai usor frumusetea locurilor pe unde poate am trecut dar carora nu le-am dat importanta.

Multumim mult.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
magdalena
[04.03.12 09:09:06]
»

Ma bucur sa mai citesc despre muzee si sa aflu ca exista atatea in Constanta! Un motiv in plus pentru a ajunge aici, unde n-am mai fost de ani de zile...

pepsi70roAUTOR REVIEW
[04.03.12 18:21:03]
»

Pe langa aceste muzee, mai exista o multme de obiective turistice in localitate, deosebit de apreciate si foarte vizitate. Amintesc doar:

-Moscheea Constanta;

-Biserica romano-catolica Sf. Anton;

-Biserica greaca "Schimbarea la fata";

-Muzeul portului Constanta, amplasat langa vechiul far de intrare in port (Gara maritima);

-Farul genovez;

-Catedrala ortodoxa "Sf. Petru si Pavel";

-Cazinoul din Constanta

Multumesc tuturor pentru aprecieri, va astept cu drag la Constanta

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
roth
[04.03.12 23:31:03]
»

Inca un asa rw maestre si trec muzeele de pe lista cu... nu se viziteaza pe cea cu prioritati de vazut.

tot timpul am zis ca un muzeu e o carte in sine si daca nu stii sa o citesti/intelegi ai trecut degeaba pe acolo.

Precum acele carti "grele" care se cer citite de catre cunoscatori tot asa erau muzeele pt mine.

Daca as avea pe cineva sa-mi turuie lin la urechiuse cat eu cas ochii... e s-ar schimba treaba.

Si asta e probat fiindca nu mai demult decat saptamana trecuta am avut privilegiul de a vedea um muzeu pe teme religioase, in Valladoid si ghici ce ghid am avut... ?.. da pe draga si inimoasa noastra colega de povesti @alinapopii care a stiut sa-mi tina atentia treaza cu mici povestioare. O placere sa ai ghid personal dar de unde atatea sanse mereu.

Tu insa stii sa ne faci sa iubim: marea, desi la noi e MAREA NEAGRA, si trebuie sa recunosc... cam neagra... obiectivele turistice chiar daca sunt de genul Cazinoului care azi e intr-o stare jalnica insa tu ai stiut sa faci sa auzim pasii celor ce au trecut prin el in clipele lui de glorie, iar acum ne arati cate are de oferit litoralul nostru si asta doar pe o bucatica.

Poate gresesc, desi nu as crede, tu esti cel mai indragostit de locul unde traiesti, stii sa ne arati partile lui cele mai frumoase astfel incat sa fugim cat mai putin la vecinii Bulgari.

Poate voi face o vizita special pt a vedea aceste lucruri si daca timpul i-ti permite as fi tare incantata se stam la povesti ...cat o fi cu putinta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
pepsi70roAUTOR REVIEW
[05.03.12 08:00:54]
»

Multumesc pentru frumoasele cuvinte, intr-adevar cred ca este datoria fiecaruia sa promoveze valorile locale, sa mentinem treaz interesul pentru bucatica de istorie pe care avem privilegiul sa o cunoastem, sa o respectam si apreciem. Si mai cu seama, sa-i facem pe copiii nostri sa cunoasca, inteleaga si sa nu uite, istoria locului, si a tarii in general.

@roth, mi-ar face placere sa pot fi ghidul tau (si al oricui altcuiva care doreste sa viziteze orasul meu), te astept cu cea mai mare placere, pentru ca ai foarte multe vazut.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
MCM
[18.03.12 10:39:56]
»

Excelent rw. Felicitari.

Si sunt de acord si cu urjanclaudiu, care spune "pentru o parte (destul de mare) din numarul turistilor Constanta inseamna doar plaja, mare, distractie".

Si sa nu uitatm statuia lui Ovidiu cu ale sale cuvinte catre sotia lui:

„Sub asta piatra zace Ovidiu cantaretul

Iubirilor gingase rapus de al sau talent.

O, tu ce treci pe aicea si daca ai iubit vreodata

Te roaga pentru dansul sa-i fie somnul lin. ”

Chiar m-am rugat, si nu odata.

Iubesc orasul Constanta, inca de pe vremea cand mergeam in timpul faculatii, la culeg de gogosari, la Nazarcea. Nu am vazut toate muzeele, dar... mai este timp.

C

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
cristianam
[16.07.14 15:19:01]
»

Doamne, de cate locuri dragi mi-a amintit articolul tau! Am vizitat Constanta 2 ani la rand, cate 2 saptamani, dar mi-am dat seama ca nu este pentru mine atata aglomeratie, imi ajunge cea din Bucuresti asa ca am exclus din lista aceasta destinatie pentru vara, in schimb imi place sa vin iarna si toamna. Vremea este numai buna de hoinareala. Delfinariul l-am vizitat de nenumarate ori, Acvariul si Cazinoul la fel (imi odresc sa vad si interiorul sau dar din pacate am inteles ca nu se poate), mica gradina Zoo, Planetariul se inscriu pe lista obiectivelor bifate, la fel si Moscheea. Credeam ca am bifat tot dar bag seama ca mai am multe de vazut... Poate in toamna ne esti ghid...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
amero, cristianam, magdalena, MCM, roth, urjanclaudiu
Alte impresii din această RUBRICĂAlte muzee în Constanța și împrejurimi:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.6971709728241 sec
    ecranul dvs: 1 x 1