Mai aproape de Dumnezeu la Manastirea Cudalbi - [Cudalbi,GL]
Pelerinaj la manastirea Gologanu – Cudalbi
In noiembrie 2011 impreuna cu vreo 20 de persoane am plecat spre manastirea Cudalbi (jud. Galati) pentru a participa la sfanta slujba. Am ajuns repede la manastire, urmand traseul: Tecuci – Matca – Cudalbi (vreo 27 de km), la iesire din Cudalbi spre Galati este un indicator spre manastire, destul de vizibil.
Interesandu-ma de istoricul manastirii am aflat ca aceasta a fost ,,ctitorită de Eugenia Pană, fiind denumită ”Mănăstirea Gologanu”, după numele moşiei pe care a fost construita. Biserica a fost ridicată între 1925 şi 1933. Prima stareţă a mănăstirii, monahia Haritina Vasiliu, s-a îngrijit de construcţia bisericii, sfinţită în anul 1938.
Mănăstirea Gologanu, ca si alte manastiri din tara, a fost desfiinţată în 1950.
Mănăstirea este reînfiinţată în 1990. Prin eforturile actualei stareţe, Mariani Popa şi a întregii obşti a fost construită o nouă biserică, o nouă clopotniţă şi 3 corpuri de chilii, au fost amenajate incinta mănăstirii şi anexele gospodăresti." (www.edj.ro)
In prezent la aceasta manastire, cu hramul ,,Nasterea Maicii Domnului", sunt vreo 30 de maici, iar la momentul vizitei noastre la lacasul religios inca se mai lucra la pavajul curtii dar si la construirea unei cladiri (cred ca un arhondaric).
Mergeti la manastirea Gologanu – Cudalbi, mai ales daca sunteti prin zona, intrucat se merita!
Trimis de cojocaru a.* in 04.10.12 19:06:08
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în #CĂLĂTORII prin MOLDOVA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cojocaru a.*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@cojocaru a. : parcă era nevoie de delimitarea textului copiat şi specificarea sursei (conform regulamentului), nu?
@webmaster0: intradevar, m-am cam grabit (daca asta poate fi o scuza). sursa este www.edj.ro
@webmaster0: Buna ziua,
Vis-a-vis de mail-ul Dvs. in care ma criticati (ca si cadru didactic) cu tot respectul, vreau sa va spun urmatoarele:
In primul rand vreau sa va multumesc pentru validarea review-ului despre manastirea Cudalbi GL
In al doilea rand trebuie sa va spun ca eu nu m-am logat pe acest sit pentru puncte sau premii, ci pentru faptul ca, as vrea si eu sa pot ajuta (cat pot) cu informatii pe cei interesati de manastiri, la care eu am fost.
Vreau sa va mai spun ca, descoperind sit-ul Dvs., m-am bucurat mult intrucat informatiile postate aici de membrii sit-ului mi-au fost de mare folos. Cu siguranta ati observat ca nu am un mare talent la ,,povestit ,,insa m-as bucura mult daca informatiile oferite de mine referitoare la locatia manastirilor, locurile de cazare oferite de acestea, etc., ajuta putin pe ceilalti membrii ai sit-ului (si nu numai) asa cum si pe mine m-au ajutat review-urile lor.
Cu deosebit respect, prof. Cojocaru A.
@cojocaru a. : Eu personal nu am absolut nicio obiecţie privitoare la meseria Dv. Mesajul la care faceţi referire a fost scris de către Admin.
Dar ca să răspund şi celor de mai sus - fiecare scrie cum se pricepe. Noi ne bucurăm pentru fiecare articol primit, pentru că - într-o formă sau alta - alţi utilizatori vor primi informaţii utile. Singura noastră "pretenţie" este respectarea regulamentului.
"Punctele" însă pot fi (şi ar fi excelent dacă majoritatea utilizatorilor le-ar vedea astfel) o măsură a audienţei şi utilităţii impresiilor publicate reflectate din prisma cititorilor.
Mare surpriză am avut când am văzut scris ceva despre Mănăstirea Gologanu. Maica Stareță, o femeie foarte puternică și întreprinzătoare merită toată lauda. Au acolo grădină de zarzavat, cresc animale, au stupi, atelier de țesut covoare, dar ce este mai important au locuri de cazare într-un cadru natural deosebit. Am cumpărat miere de albine la un preț derizoriu.
Mulțumesc pentru expunerea Mănăstirii Gologanu, Galați.
- Sep.2023 Mănăstiri din jud. Iaşi de care nu auzisem: Vlădiceni şi Hadâmbu — scris în 01.02.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2015 Prodromita și Berbecul cu lână de aur sau legendele Mănăstirii Valea Neagră din Vrancea — scris în 23.01.15 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Mănăstirea Sihla și peștera Sfintei Teodora din Munții Neamțului — scris în 01.09.16 de Lucien din MIERCUREA CIUC - RECOMANDĂ
- Aug.2012 Schitul Sfânta Parascheva [Rădeni, NT] - Desprins din Patericul românesc — scris în 04.03.13 de alexa91 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2011 Schitul Pahomie cel Mare Hangu acolo unde este nevoie de voi — scris în 21.11.11 de Qvadratvus din PIATRA NEAMț - nu recomandă
- Aug.2011 Schiturile Piciorul Crucii și Nifon din Parcul Vinatori Neamt — scris în 13.08.11 de Qvadratvus din PIATRA NEAMț - RECOMANDĂ
- Apr.2011 Dealul Braditel şi Manastirea Braditel — scris în 26.04.11 de Qvadratvus din PIATRA NEAMț - RECOMANDĂ