- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
Descoperă zona Huşi / HUȘI
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 6 din care: 1 VECHI (DE ARHIVAT)
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 9.15
- GRAD RECOMANDARE: 100.00%
- INFO ON WEB: N/A
Descoperă zona Huşi / HUȘI - impresii și recomandări
[6] Impresii de la turiști
[ordonate după data încărcării;
ptr ordonare după data sejurului: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: APRILIE, 2023
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 08.05.23
Mănăstirea "Dimitrie Cantemir"
Până de curând credeam că Mănăstirea Mera din Vrancea este singura ctitorie monahală a familiei Cantemireștilor, dar - în recentele mele peregrinări prin Moldova - am mai descoperit una. De fapt, nu știu dacă așezământul monahal pe care l-am vizitat eu în satul Grumezoaia, comuna Dimitrie Cantemir, la 20 km de orașul Huși, este chiar o ctitorie cantemirească. Dar, să vedem ce spune istoria! Istoric, pe scurt Constantin Cantemir, tatăl lui Dimitrie și Antioh Cantemir, [...] — vezi review [+30 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: APRILIE, 2023
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 28.04.23
Catedrala Episcopală a Hușilor - Mănăstirea "Sfinții Apostoli Petru și Pavel"
Revenind la Huși - după 11 ani am vizitat și Catedrala Episcopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel", una dintre cele mai vechi biserici din Episcopia Hușilor. Sfântul lăcaș a fost ctitorit de Ștefan cel Mare, în anul 1495, ca biserică a curții domnești de la Huși, pe locul primei biserici din localitate, din lemn. Știam toate acestea din documentările anterioare, dar ideea de a păși din nou pe urmele marelui voievod mă atrăgea cu atât mai mult cu cât nu mai fusesem [...] — vezi review [+30 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: APRILIE, 2023
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 25.04.23
La Huși - după 11 aniMG
Prin Huși - orășelul moldav situat la 20 km vest de Prut și de frontiera cu Republica Moldova - am trecut de mai multe ori, dar am poposit acolo numai de două ori. În 2012, în drum spre străvechile hotare ale Moldovei lui Ștefan cel Mare, în orașul Huși am făcut prima oprire din programul nostru turistic. Nu am vizitat nimic, dar faptul că am descins în centrul istoric al orașului ne-a ajutat să ne facem o primă impresie (destul de superficială) privind fosta capitală a [...] — vezi review [+41 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2014
- trimis de: Diaura* PRETOR, din [Bucuresti] — în 31.08.14
Husi – orasul dintre viiMG
Orasul din estul tarii, in care Stefan cel Mare a ridicat o biserica cu hramul Sf. Apostoli Petru si Pavel este vestit pentru viile care il inconjoara si pentru vinul bun care se produce acolo, pe vremea domnitorului Dimitrie Cantemir fiinnd al doilea dupa cel de Cotnari. Orasul desi nu este un obiectiv turistic de prima clasa, are totusi cateva obiective demne de vizitat atat pentru localnici cat mai ales pentru cei ce se afala in trecere prin Moldova. Cum de cativa ani nu mai ajunsesem [...] — vezi review [+4 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2014
- trimis de: Diaura* PRETOR, din [Bucuresti] — în 31.08.14
Muzeul Viticol din Husi - Templu al traditiei vinicole moldovene si nationale
Muzeul viticol din Husi este primul de acest fel deschis in Romania, in 1966. Cu 60 de ani inainte de deschiderea sa, Spiru Haret impreuna cu alte personalitati ale vremii sale, a deschis la Husi prima vinoteca scolara, ca un loc inde sa se invete " cu carte " vechiile traditii moldovenesti in ale prelucrarii strugurilor. Toata dragostea si priceperea moldovenilor din aceasta parte a tarii in fabricarea vinului, este reprezentata in acest modest muzeu. Muzeul apartine de Colegiului [...] — vezi review [+23 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: OCTOMBRIE, 2012
- trimis de: diana-camelia* PREMIUM, din [Bacau] — în 09.08.13
Degustare la Casa de Vinuri Husi
Uneori ai ocazia chiar si dupa 40 de ani sa te bucuri de experiente noi, e adevarat, din ce in ce mai rar... Marturisesc ca pana acum nu mai fusesm la o degustare de vinuri. S-a intamplat ca la o reunire cu colegii, dupa multi ani sa ajungem la Husi. Acesta este unul din orasele judetului Vaslui, asezat in estul tarii si avand o populatie de 30000 de locuitori. Asezarea lui in depresiunea cu acelasi nume, la intalnirea dintre Dealurile Falciului si Podisul Central Moldovenesc, face ca aici [...] — vezi review [+7 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review