Poze Descoperă Budapesta și împrejurimile / BUDAPESTA — by geani anto [pg. 1 / 3]

total [134] fotografii încărcate de geani anto în această destinație
NOTĂ: în această destinație, autorul are 5 seturi distincte de fotografii. Click pe linkurile de mai jos pentru a FILTRA, eventual, doar fotografiile de un anumit articol.
P01 [JUL-2022] Castelul Grassalkovich, unul dintre cele mai frumoase castele baroce din Ungaria. Are forma unui dublu U, fiind destul de intins, insa intrarea este amplasata in mijlocul exterior al acestuia, dand impresia din sosea ca este mic.
[50 PMA, +BONUS]
P02 [JUL-2022] Ne-am oprit pentru a admira arhitectura exterioara, iar muzica clasica din fundal ne-a introdus in atmosfera anilor 1700-1800, pe care am si ,,topait”, ignorand picaturile de ploaie. Castelul poate fi vizitat zilnic intre orele 10-18, iar pretul este de 3200 HUF/persoana. Teatrul baroc, Scoala de echitatie si grajdurile se pot vizita doar in grupuri organizate, iar buncarul lui Horthy, doar cu ghid, cu rezervare prealabila.
[50 PMA, +BONUS]
P03 [JUL-2022] Mica sufragerie, locul in care familia servea masa in cadru restrans, impresioneaza prin soba alba in stil rococo. Pe perete este un tablou ce o infatiseaza pe regina Maria-Tereza impreuna cu familia, cantand la diferite instrumente muzicale.
[50 PMA, +BONUS]
P04 [JUL-2022] Camera incoronarii este dominata de un tablou care ii infatiseaza pe imparatul Franz Joseph si imparateasa Sisi in momentul incoronarii. Si aici exista o frumoasa soba in stil empire.
[50 PMA, +BONUS]
P05 [JUL-2022] Camera incoronarii este dominata de un tablou care ii infatiseaza pe imparatul Franz Joseph si imparateasa Sisi in momentul incoronarii. Si aici exista o frumoasa soba in stil empire.
[50 PMA, fără bonus]
P06 [JUL-2022] Camera incoronarii este dominata de un tablou care ii infatiseaza pe imparatul Franz Joseph si imparateasa Sisi in momentul incoronarii. Si aici exista o frumoasa soba in stil empire.
[50 PMA, +BONUS]
P07 [JUL-2022] Camera incoronarii este dominata de un tablou care ii infatiseaza pe imparatul Franz Joseph si imparateasa Sisi in momentul incoronarii. Si aici exista o frumoasa soba in stil empire.
[50 PMA, +BONUS]
P08 [JUL-2022] Camera incoronarii este dominata de un tablou care ii infatiseaza pe imparatul Franz Joseph si imparateasa Sisi in momentul incoronarii. Si aici exista o frumoasa soba in stil empire.
[50 PMA, +BONUS]
P09 [JUL-2022] In salonul de receptie al imparatului Franz Joseph sunt expuse doua statui din marmura neagra care ii reprezinta pe cei doi, calare. In interiorul castelului exista foarte multe tablouri sau exponate care reflecta aceasta pasiune a lor pentru cai si echitatie.
[50 PMA, +BONUS]
P10 [JUL-2022] In salonul de receptie al imparatului Franz Joseph sunt expuse doua statui din marmura neagra care ii reprezinta pe cei doi, calare. In interiorul castelului exista foarte multe tablouri sau exponate care reflecta aceasta pasiune a lor pentru cai si echitatie.
[50 PMA, +BONUS]
P11 [JUL-2022] In Salonul de receptie al imparatului Franz Joseph se afla una dintre cele mai frumoase sobe realizate in stil neo-renascentist, reconstruita din piesele originale, dupa ce a fost distrusa in 1945.
[50 PMA, +BONUS]
P12 [JUL-2022] In partea centrala exista, ca in toate castelele, sala de ceremonii, ai carei pereti sunt acoperiti cu stucco din marmura, iar tavanul din stucco decorat cu flori si ghirlande.
[50 PMA, +BONUS]
P13 [JUL-2022] In apartamentele imparatesei predomina culoarea ei preferata, violet albastru. In camera de receptie a Elisabetei exista cateva tablouri care o infatiseaza pe aceasta in momentul incoronarii ca si regina, dar si reparand roba Sf. Stefan, un tablou infatisand momentul crestinarii arhiducesei Marie Valerie, ultimul copil al cuplului regal.
[50 PMA, +BONUS]
P14 [JUL-2022] In apartamentele imparatesei predomina culoarea ei preferata, violet albastru. In camera de receptie a Elisabetei exista cateva tablouri care o infatiseaza pe aceasta in momentul incoronarii ca si regina, dar si reparand roba Sf. Stefan, un tablou infatisand momentul crestinarii arhiducesei Marie Valerie, ultimul copil al cuplului regal.
[50 PMA, +BONUS]
P15 [JUL-2022] Biroul este locul in care aceasta a invatat limba maghiara, ajutata de un profesor, dupa un an vorbind fluent.
[50 PMA, +BONUS]
P16 [JUL-2022] Biroul este locul in care aceasta a invatat limba maghiara, ajutata de un profesor, dupa un an vorbind fluent.
[50 PMA, +BONUS]
P17 [JUL-2022] Biroul este locul in care aceasta a invatat limba maghiara, ajutata de un profesor, dupa un an vorbind fluent.
[50 PMA, +BONUS]
P18 [JUL-2022] Biroul este locul in care aceasta a invatat limba maghiara, ajutata de un profesor, dupa un an vorbind fluent.
[50 PMA, +BONUS]
P19 [JUL-2022] Biroul este locul in care aceasta a invatat limba maghiara, ajutata de un profesor, dupa un an vorbind fluent.
[50 PMA, +BONUS]
P20 [JUL-2022] Biroul este locul in care aceasta a invatat limba maghiara, ajutata de un profesor, dupa un an vorbind fluent.
[50 PMA, +BONUS]
P21 [JUL-2022] Biroul este locul in care aceasta a invatat limba maghiara, ajutata de un profesor, dupa un an vorbind fluent.
[0 PMA, fără bonus]
P22 [JUL-2022] Biroul este locul in care aceasta a invatat limba maghiara, ajutata de un profesor, dupa un an vorbind fluent.
[0 PMA, fără bonus]
P23 [JUL-2022] Camera reginei, creata de contele Antal Grassalkovich I pentru imparateasa Maria Tereza, pe care aceasta a folosit-o o singura data, incapere care a devenit apoi dormitorul imparatesei Elisabeta. Peretii sunt acoperiti cu stucco auriu, marmura rosie si un portret reprezentand-o pe Maria-Teresa, in costumatia de la incoronare.
[0 PMA, fără bonus]
P24 [JUL-2022] Urmeaza Expozitia memoriala a reginei Elisabeta, organizata in suita cititoarei maghiare Ida Ferenczy, în stilul Biedermeier din anii 1830-1840. In prima incapere invatam despre ce inseamna sa fii membru al Curtii regale ungare. In cea de a doua, sunt expuse portrete ale reginei si obiectele ei personale, suveniruri, fotografii, carti, monezi, medalii. Cea de a treia incapere evoca moartea tragica a acesteia.
[0 PMA, fără bonus]
P25 [JUL-2022] Urmeaza Expozitia memoriala a reginei Elisabeta, organizata in suita cititoarei maghiare Ida Ferenczy, în stilul Biedermeier din anii 1830-1840. In prima incapere invatam despre ce inseamna sa fii membru al Curtii regale ungare. In cea de a doua, sunt expuse portrete ale reginei si obiectele ei personale, suveniruri, fotografii, carti, monezi, medalii. Cea de a treia incapere evoca moartea tragica a acesteia.
[0 PMA, fără bonus]
P26 [JUL-2022] Urmeaza Expozitia memoriala a reginei Elisabeta, organizata in suita cititoarei maghiare Ida Ferenczy, în stilul Biedermeier din anii 1830-1840. In prima incapere invatam despre ce inseamna sa fii membru al Curtii regale ungare. In cea de a doua, sunt expuse portrete ale reginei si obiectele ei personale, suveniruri, fotografii, carti, monezi, medalii. Cea de a treia incapere evoca moartea tragica a acesteia.
[0 PMA, fără bonus]
P27 [JUL-2022] Urmeaza Expozitia memoriala a reginei Elisabeta, organizata in suita cititoarei maghiare Ida Ferenczy, în stilul Biedermeier din anii 1830-1840. In prima incapere invatam despre ce inseamna sa fii membru al Curtii regale ungare. In cea de a doua, sunt expuse portrete ale reginei si obiectele ei personale, suveniruri, fotografii, carti, monezi, medalii. Cea de a treia incapere evoca moartea tragica a acesteia.
[0 PMA, fără bonus]
P28 [JUL-2022] Urmeaza Expozitia memoriala a reginei Elisabeta, organizata in suita cititoarei maghiare Ida Ferenczy, în stilul Biedermeier din anii 1830-1840. In prima incapere invatam despre ce inseamna sa fii membru al Curtii regale ungare. In cea de a doua, sunt expuse portrete ale reginei si obiectele ei personale, suveniruri, fotografii, carti, monezi, medalii. Cea de a treia incapere evoca moartea tragica a acesteia.
[0 PMA, fără bonus]
P29 [JUL-2022] Urmeaza Expozitia memoriala a reginei Elisabeta, organizata in suita cititoarei maghiare Ida Ferenczy, în stilul Biedermeier din anii 1830-1840. In prima incapere invatam despre ce inseamna sa fii membru al Curtii regale ungare. In cea de a doua, sunt expuse portrete ale reginei si obiectele ei personale, suveniruri, fotografii, carti, monezi, medalii. Cea de a treia incapere evoca moartea tragica a acesteia.
[0 PMA, fără bonus]
P30 [JUL-2022] Langa camerele reginei se afla camera de receptii impartita de printul Rudolf si sora sa, Arhiducesa Gisela. Mai tarziu, dupa ce a fost nascuta Marie Valerie, a devenit camera de receptie a suitei sale. In 1919, cartierul general al stafului Armatei rosii a avut sediul aici, iar dupa Primul Razboi Mondial, cand palatul a devenit resedinta de odihna a guvernatorului Miklós Horthy, aici stateau copii regentului.
[0 PMA, fără bonus]
P31 [JUL-2022] Camera este decorata cu o soba in acelasi stil rococo, iar oglinzile vieneze sunt cele originale.
[0 PMA, fără bonus]
P32 [JUL-2022] Camera este decorata cu o soba in acelasi stil rococo, iar oglinzile vieneze sunt cele originale.
[0 PMA, fără bonus]
P34 [JUL-2022] Camera este decorata cu o soba in acelasi stil rococo, iar oglinzile vieneze sunt cele originale.
[0 PMA, fără bonus]
P35 [JUL-2022] Prin gradinile castelului nu ne-am plimbat datorita vremii neprietenoase, cu ploaie de vara si tunete, insa am facut cativa pasi prin curtea interioara, pustie si neamenajata.
[0 PMA, fără bonus]
P36 [JUL-2022] Prin gradinile castelului nu ne-am plimbat datorita vremii neprietenoase, cu ploaie de vara si tunete, insa am facut cativa pasi prin curtea interioara, pustie si neamenajata.
[0 PMA, fără bonus]
P01 [AUG-2022] Monumentul Mileniului, a fost construit pentru a comemora cea de-a 1000-a aniversare a cuceririi maghiare din 896. Acesta cuprinde 2 colonade semi-circulare, in mijlocul carora se afla o coloana cu statuia arhanghelului Gavril, care tine in mana stanga o cruce dubla, iar in mana dreapta, Sfanta Coroana. Conform legendei, Arhanghelul Gavril l-a indemnat, in vis, pe primul rege al Ungariei, Stefan, sa se converteasca la crestinism si sa se incoroneze.
[50 PMA, +BONUS]
P02 [AUG-2022] Colonadele semi-circulare cuprind statui de bronz ale unor personaje istorice importante in procesul de formare al Ungariei moderne, iar la baza acestora exista cate o placuta care prezinta un moment important din viata personalitatii respective. In partea de sus a colonadelor exista statui ce reprezinta carele pacii si razboiului si figuri alegorice ale muncii si bunastarii, ale cunoasterii si gloriei.
[50 PMA, +BONUS]
P03 [AUG-2022] Baza coloanei lui Gavril este înconjurata de statuile ecvestre ale capeteniilor celor sapte triburi maghiare, conduse de printul Árpád.
[50 PMA, +BONUS]
P04 [AUG-2022] Castelul Vajdahunyad, situat in spatele Pietii Eroilor, în Parcul Orasului (Városliget) este construit pe o mica insula, accesul realizandu-se de pe 4 poduri. Privit de pe pod, am descoperit asemanarea fatadei acestuia cu cea a castelului Corvinilor din Hunedoara. Castelul nostru, care a fost resedinta lui Matia Corvin, regele Ungariei, a servit drept model castelului Vajdahunyad.
[50 PMA, +BONUS]
P05 [AUG-2022] Interesanta este povestea acestui castel, care nu a fost resedinta vreunei familii regale, fiind initial construit din lemn si carton, destinat unei expozitii temporare. Succesul pe care cladirea l-a avut in randul localnicilor si al turistilor, a facut ca in anul 1904, sa fie reconstruit din piatra si caramida. Cladirea imbina elementele de stil ale bisericilor romanice si gotice, palatelor renascentiste si castelelor baroce, gazduind Muzeul Agricol Maghiar.
[50 PMA, +BONUS]
P06 [AUG-2022] O capela in stil romanesc reprezinta copia unei capele reale a unei manastiri benedictine, aflata la granita de vest a Ungariei, Capela Jak.
[50 PMA, +BONUS]
P07 [AUG-2022] O capela in stil romanesc reprezinta copia unei capele reale a unei manastiri benedictine, aflata la granita de vest a Ungariei, Capela Jak.
[50 PMA, +BONUS]
P08 [AUG-2022] In capatul opus al parcului este deschis noul Muzeu etnografic, inaugurat chiar la inceputul verii acestui an, cu o structura armonizata cu parcul, care face parte din cea mai mare dezvoltare urban-culturala din Europa, numita Proiectul Liget Budapesta.
[50 PMA, +BONUS]
P09 [AUG-2022] In capatul opus al parcului este deschis noul Muzeu etnografic, inaugurat chiar la inceputul verii acestui an, cu o structura armonizata cu parcul, care face parte din cea mai mare dezvoltare urban-culturala din Europa, numita Proiectul Liget Budapesta.
[50 PMA, +BONUS]
P10 [AUG-2022] Dealul Gellert, locul in care este situata Citadela (fortareata) Budapestei. Dealul poarta numele episcopului Gellert, care l-a ajutat pe Regele Stefan sa crestineze populatia maghiara. Potrivit legendei, episcopul a avut un sfarsit tragic, fiind aruncat de pe deal intr-un butoi, de catre opozanti. In amintirea lui, o statuie care il reprezinta a fost amplasata deasupra unei cascade create artificial pe una dintre pantele dealului.
[50 PMA, +BONUS]
P11 [AUG-2022] Statuia Libertatii, ridicata pe un piedestal de 26 m inaltime, reprezentand o femeie care tine deasupra capului, cu mainile intinse, o frunza de palmier.
[50 PMA, +BONUS]
P12 [AUG-2022] Din pacate, Citadela, inclusiv perimetrul Statuii Libertatii, sunt inchise pentru renovare. Se poate insa ajunge in zona care iti ofera cele mai frumoase panorame ale orasului.
[50 PMA, +BONUS]
P13 [AUG-2022] Din pacate, Citadela, inclusiv perimetrul Statuii Libertatii, sunt inchise pentru renovare. Se poate insa ajunge in zona care iti ofera cele mai frumoase panorame ale orasului.
[50 PMA, +BONUS]
P14 [AUG-2022] Biserica grota, construita in roca de pe dealul Gellert, formata acum cateva sute de ani, prin eroziune, servind ca adapost saracilor, dar si ca spital de campanie in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. In prezent este un lacas de cult, adapostind o capela si o manastire.
[50 PMA, +BONUS]
P16 [AUG-2022] Biserica grota, construita in roca de pe dealul Gellert, formata acum cateva sute de ani, prin eroziune, servind ca adapost saracilor, dar si ca spital de campanie in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. In prezent este un lacas de cult, adapostind o capela si o manastire.
[50 PMA, +BONUS]
P17 [AUG-2022] Statuia Regelui Sfantul Stefan
[50 PMA, +BONUS]
P18 [AUG-2022] Compania ,,Legenda City Cruises”, care ofera tururi atat ziua (Duna Bella) cat si seara (Danube Legend). Pentru croaziera de seara am platit 19 euro/persoana, timp de 1 ora plimbandu-ne de-a lungul celor mai importante obiective, frumos iluminate, trecand pe sub 4 poduri si vazand in total 6 dintre ele. In pretul biletului intra audio-ghidul, care ofera informatii in 30 de limbi, inclusiv romana si o bautura la alegere.
[50 PMA, +BONUS]
P19 [AUG-2022] Obiectivele descoperite pe traseul croazierei cu Danube Legend.
[50 PMA, +BONUS]
P20 [AUG-2022] Debarcaderul ,,Legenda City Cruises” si vaporul Danube Legend.
[50 PMA, +BONUS]
P21 [AUG-2022] Podul Libertatii si dealul Gellert cu Statuia Libertatii.
[50 PMA, +BONUS]
P22 [AUG-2022] Palatul Regal din Buda, castelul Buda, Biserica Matthias, locul unde multi regi au fost încoronati, dar si locatia de unde, timp de 150 de ani, muezinii rosteau chemarea la rugaciune, se recunoaste prin turlele sale tuguiate.
[0 PMA, fără bonus]
P24 [AUG-2022] Palatul Parlamentului, al doilea cel mai mare parlament din Europa.
[0 PMA, fără bonus]
P01 [JUL-2022] palatul Parlamentului este la fel de impresionant ziua, ca si noaptea, in stil neogotic, cu cele 365 de turnuri mari sau mici, cu fatada simetrica si o cupola centrala, pe care in perioada comunista exista o stea rosie, inlaturata ulterior.
[50 PMA, +BONUS]
P02 [JUL-2022] palatul Parlamentului este la fel de impresionant ziua, ca si noaptea, in stil neogotic, cu cele 365 de turnuri mari sau mici, cu fatada simetrica si o cupola centrala, pe care in perioada comunista exista o stea rosie, inlaturata ulterior.
[50 PMA, +BONUS]
P03 [JUL-2022] palatul Parlamentului este la fel de impresionant ziua, ca si noaptea, in stil neogotic, cu cele 365 de turnuri mari sau mici, cu fatada simetrica si o cupola centrala, pe care in perioada comunista exista o stea rosie, inlaturata ulterior.
[50 PMA, fără bonus]
P04 [JUL-2022] palatul Parlamentului este la fel de impresionant ziua, ca si noaptea, in stil neogotic, cu cele 365 de turnuri mari sau mici, cu fatada simetrica si o cupola centrala, pe care in perioada comunista exista o stea rosie, inlaturata ulterior.
[50 PMA, +BONUS]
P05 [JUL-2022] palatul Parlamentului este la fel de impresionant ziua, ca si noaptea, in stil neogotic, cu cele 365 de turnuri mari sau mici, cu fatada simetrica si o cupola centrala, pe care in perioada comunista exista o stea rosie, inlaturata ulterior.
[50 PMA, +BONUS]
 
  • MO=

  • AiFostAcolo? »» Încarcă fotoAfișate [1 - 62] din total 134 FOTOGRAFII Descoperă Budapesta și împrejurimile / BUDAPESTA — by geani anto
  • NOU! Toate pozele încărcate de geani anto pe AFA

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre
  • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  • [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051273822784424 sec