Poze Descoperă Budapesta și împrejurimile / BUDAPESTA — by geani anto [pg. 2 / 3]

total [134] fotografii încărcate de geani anto în această destinație
NOTĂ: în această destinație, autorul are 5 seturi distincte de fotografii. Click pe linkurile de mai jos pentru a FILTRA, eventual, doar fotografiile de un anumit articol.
P06 [JUL-2022]
[50 PMA, +BONUS]
P07 [JUL-2022] Fatada principala, cea dinspre Dunare
[50 PMA, +BONUS]
P08 [JUL-2022] Pe 3 dintre laturile Parlamentului, sunt amplasate cateva statui ale unor personaje care au avut un rol important in istoria Ungariei. Una dintre ele, amplasata pe latura sudica, este statuia ecvestra din bronz a contelui Gyula Andrássy, prim-ministru al Ungariei si ulterior ministru de externe al Austro-Ungariei.
[50 PMA, +BONUS]
P09 [JUL-2022] Intrarea oficiala este cea din Piata Kossuth, scarile exterioare fiind incadrate de doi lei, comunicand in interior cu Scara ceremoniala.
[50 PMA, +BONUS]
P10 [JUL-2022] Intrarea oficiala este cea din Piata Kossuth, scarile exterioare fiind incadrate de doi lei, comunicand in interior cu Scara ceremoniala.
[50 PMA, +BONUS]
P11 [JUL-2022] Statuie noua ce il reprezinta pe sensibilul poet Attila József, ce a adus in prim plan conditia umana, care s-a sinucis la varsta de 32 de ani.
[50 PMA, +BONUS]
P12 [JUL-2022] Statuie noua ce il reprezinta pe sensibilul poet Attila József, ce a adus in prim plan conditia umana, care s-a sinucis la varsta de 32 de ani.
[50 PMA, +BONUS]
P13 [JUL-2022] Semet, Ferenc II Rákóczi, print de Transilvania, care a condus una dintre primele revolte pentru independenta impotriva Habsburgilor, priveste catre trecatori.
[50 PMA, +BONUS]
P14 [JUL-2022] Am urcat pe scara XVII, una dintre cele 4 scari des folosite de vizitatori, denumita "Scara de Aur", datorita celor 40 kg de aur de 24 karate folosite pentru a o orna. Peretii scarii sunt acoperiti cu marmura artificiala, iar flora Ungariei apare in elementele decorative, macul, pe balustrada din fier forjat si vita de vie pe bolta aurita.
[50 PMA, +BONUS]
P15 [JUL-2022] La nivelul etajului principal al scarii se afla candelabre originale iar coridoarele ornamentate in stil gotic asigura legatura intre salile de lucru.
[50 PMA, +BONUS]
P16 [JUL-2022] La nivelul etajului principal al scarii se afla candelabre originale iar coridoarele ornamentate in stil gotic asigura legatura intre salile de lucru.
[50 PMA, +BONUS]
P17 [JUL-2022] Unul dintre cele mai frumoase coridoare este cel al salii de sedinte care a apartinut Camerei Superioare, pe care vedem statui de pirogranit cu figuri care simbolizeaza mestesugurile acelor vremuri.
[50 PMA, +BONUS]
P18 [JUL-2022] Unul dintre cele mai frumoase coridoare este cel al salii de sedinte care a apartinut Camerei Superioare, pe care vedem statui de pirogranit cu figuri care simbolizeaza mestesugurile acelor vremuri.
[50 PMA, +BONUS]
P19 [JUL-2022] Am ajuns la Scara ceremoniala, o bijuterie a cladirii, folosita doar in ocazii speciale, de sarbatorile nationale, cand sosesc delegatii de rang inalt. Scara are 96 de trepte acoperite cu un covor rosu. Pe tavanul casei scarii principale sunt 2 picturi murale mai mari si una mai mica.
[50 PMA, +BONUS]
P20 [JUL-2022] Incaperea este decorata cu 8 coloane de granit, fiecare cantarind patru tone.
[50 PMA, +BONUS]
P21 [JUL-2022] In Salonul Főrendi House exista statui din pirogranit, realizate in fabrica Zsolnay din Pécs si considerate o inovatie la vremea lor, ce simbolizeaza vechile grupuri etnice si mestesuguri maghiare.
[0 PMA, fără bonus]
P22 [JUL-2022] Salonul Főrendi House, bogat decorat cu motive gotice, inveselit de canapelele circulare, tapitate in catifea rosie, plasate in mijlocul incaperii si de covorul turcoaz desenat cu ghirlande de flori.
[0 PMA, fără bonus]
P23 [JUL-2022] Coridorul lateral de acces in marea sala de sedinte a fostului Senat are de-a lungul pervazului, scrumiere pentru trabucurile domnilor, fiecarui senator corespunzandu-i un numar.
[0 PMA, fără bonus]
P24 [JUL-2022] Coridorul lateral de acces in marea sala de sedinte a fostului Senat are de-a lungul pervazului, scrumiere pentru trabucurile domnilor, fiecarui senator corespunzandu-i un numar.
[0 PMA, fără bonus]
P25 [JUL-2022] Sala de sedinte, cu scaunele dispuse in forma de potcoava, cu tapiteria din piele, iar mobilierul este simplu, din lemn de stejar maro inchis.
[0 PMA, fără bonus]
P26 [JUL-2022] Sala are o acustica excelenta iar stemele pictate ale familiilor conductoare ale Ungariei pot fi vazute pe peretele principal din spatele platformei prezidiului. Pe ambele parti ale platformei exista picturi murale care evidentiaza rolul istoric al nobilimii.
[0 PMA, fără bonus]
P28 [JUL-2022] Ultima sala in care patrundem este Sala Béla Neÿ unde exista o macheta la scara 1:100 a cladirii Parlamentului, dar si ecrane unde putem descoperi detalii interesante din spatiile neincluse in turul ghidat si instalatii tehnice ascunse vederii.
[0 PMA, fără bonus]
P01 [AUG-2022] Unul dintre podurile cele mai frumoase ale Budapestei, pe care l-am strabatut ca pietoni este Podul Libertatii. Stalpii de fier sunt acoperiti cu tabla, bogat decorata in stil Art Nouveau. Legatura dintre acestia se face prin intermediul cate unui portal arcuit, pe fiecare dintre acestia exis
[50 PMA, +BONUS]
P02 [AUG-2022] Acesta este si unul dintre cele mai vechi, construit intre 1894 si 1896, iar la inaugurarea sa a participat insusi imparatul Franz Joseph, care a batut simbolic ultimul nit de argint in capul de pod, pe partea din Pesta. A fost in intregime reconstruit după ce a fost distrus denazisti in timpul celui de-al doilea razboi mondial, fiind o replica exacta a celui original. Initial a purtat numele impăratului Franz József, ulterior, in perioada comunista acesta fiind redenumit.
[50 PMA, +BONUS]
P03 [AUG-2022] Acesta este si unul dintre cele mai vechi, construit intre 1894 si 1896, iar la inaugurarea sa a participat insusi imparatul Franz Joseph, care a batut simbolic ultimul nit de argint in capul de pod, pe partea din Pesta. A fost in intregime reconstruit după ce a fost distrus denazisti in timpul celui de-al doilea razboi mondial, fiind o replica exacta a celui original. Initial a purtat numele impăratului Franz József, ulterior, in perioada comunista acesta fiind redenumit.
[50 PMA, +BONUS]
P04 [AUG-2022] Acesta este si unul dintre cele mai vechi, construit intre 1894 si 1896, iar la inaugurarea sa a participat insusi imparatul Franz Joseph, care a batut simbolic ultimul nit de argint in capul de pod, pe partea din Pesta. A fost in intregime reconstruit după ce a fost distrus denazisti in timpul celui de-al doilea razboi mondial, fiind o replica exacta a celui original. Initial a purtat numele impăratului Franz József, ulterior, in perioada comunista acesta fiind redenumit.
[50 PMA, fără bonus]
P05 [AUG-2022] Acesta este si unul dintre cele mai vechi, construit intre 1894 si 1896, iar la inaugurarea sa a participat insusi imparatul Franz Joseph, care a batut simbolic ultimul nit de argint in capul de pod, pe partea din Pesta. A fost in intregime reconstruit după ce a fost distrus denazisti in timpul celui de-al doilea razboi mondial, fiind o replica exacta a celui original. Initial a purtat numele impăratului Franz József, ulterior, in perioada comunista acesta fiind redenumit.
[50 PMA, fără bonus]
P06 [AUG-2022] Acesta este si unul dintre cele mai vechi, construit intre 1894 si 1896, iar la inaugurarea sa a participat insusi imparatul Franz Joseph, care a batut simbolic ultimul nit de argint in capul de pod, pe partea din Pesta. A fost in intregime reconstruit după ce a fost distrus denazisti in timpul celui de-al doilea razboi mondial, fiind o replica exacta a celui original. Initial a purtat numele impăratului Franz József, ulterior, in perioada comunista acesta fiind redenumit.
[50 PMA, +BONUS]
P07 [AUG-2022] Acesta este si unul dintre cele mai vechi, construit intre 1894 si 1896, iar la inaugurarea sa a participat insusi imparatul Franz Joseph, care a batut simbolic ultimul nit de argint in capul de pod, pe partea din Pesta. A fost in intregime reconstruit după ce a fost distrus denazisti in timpul celui de-al doilea razboi mondial, fiind o replica exacta a celui original. Initial a purtat numele impăratului Franz József, ulterior, in perioada comunista acesta fiind redenumit.
[50 PMA, fără bonus]
P08 [AUG-2022] Acesta este si unul dintre cele mai vechi, construit intre 1894 si 1896, iar la inaugurarea sa a participat insusi imparatul Franz Joseph, care a batut simbolic ultimul nit de argint in capul de pod, pe partea din Pesta. A fost in intregime reconstruit după ce a fost distrus denazisti in timpul celui de-al doilea razboi mondial, fiind o replica exacta a celui original. Initial a purtat numele impăratului Franz József, ulterior, in perioada comunista acesta fiind redenumit.
[50 PMA, +BONUS]
P09 [AUG-2022] Cel mai vechi pod permanent, peste Dunare, din Budapesta este Podul cu lanturi, care alaturi de Parlament reprezinta un simbol al orasului. Pe cat de frumos este ziua, pe atat de spectaculos e noaptea, generand o priveliste fenomenala cand este iluminat, in special din zona Dealului funicularului de pe Buda.
[50 PMA, +BONUS]
P10 [AUG-2022] Cel mai vechi pod permanent, peste Dunare, din Budapesta este Podul cu lanturi, care alaturi de Parlament reprezinta un simbol al orasului. Pe cat de frumos este ziua, pe atat de spectaculos e noaptea, generand o priveliste fenomenala cand este iluminat, in special din zona Dealului funicularului de pe Buda.
[50 PMA, fără bonus]
P11 [AUG-2022] Podul este strajuit la ambele capete de statuile uriase ale ,,leilor fara limba”. Legenda spune ca sculptorul acestora a uitat sa le ciopleasca limbile si cand cineva i-a atras atentia, artistul s-a sinucis de rusine.
[50 PMA, +BONUS]
P12 [AUG-2022] Urmatorul pod permanent construit dupa Podul cu lanturi este Podul Margareta, impartit in doua segmente ce fac intre ele un unghi de 165°, prima latura a unghiului unind intre ele Buda cu insula Margareta, iar cea de-a doua porneste de pe insula ajungand pe celalalt mal al Dunarii, Pesta.
[50 PMA, +BONUS]
P13 [AUG-2022] Desi toate podurile Budapestei au fost distruse in cel de-al doilea razboi mondial, Podul Margareta a fost avariat inca din 1944, in urma unei explozii accidentale, iar pentru reconstructie a fost utilizata o mare parte din materialul original recuperat din apa.
[50 PMA, +BONUS]
P14 [AUG-2022] Podul Arpad este cel mai lung, avand aproape 1 km lungime, cu pasaje pietonale, piste de biciclete, tramvai si cate 3 benzi pentru circulatia rutiera, pe ambele sensuri. Desi proiectul a fost demarat inca din 1939, a fost finalizat in 1950, iar autoritatile comuniste au decis sa-l numeasca Podul Stalin, revenind la numele initial in 1958.
[50 PMA, +BONUS]
P15 [AUG-2022] Podul Arpad este cel mai lung, avand aproape 1 km lungime, cu pasaje pietonale, piste de biciclete, tramvai si cate 3 benzi pentru circulatia rutiera, pe ambele sensuri. Desi proiectul a fost demarat inca din 1939, a fost finalizat in 1950, iar autoritatile comuniste au decis sa-l numeasca Podul Stalin, revenind la numele initial in 1958.
[50 PMA, +BONUS]
P16 [AUG-2022] Podul Arpad este cel mai lung, avand aproape 1 km lungime, cu pasaje pietonale, piste de biciclete, tramvai si cate 3 benzi pentru circulatia rutiera, pe ambele sensuri. Desi proiectul a fost demarat inca din 1939, a fost finalizat in 1950, iar autoritatile comuniste au decis sa-l numeasca Podul Stalin, revenind la numele initial in 1958.
[50 PMA, +BONUS]
P17 [AUG-2022] Podurile Margareta si Arpad delimiteaza insula Margareta, oaza de verdeata a orasului, un fel de Hyde Park, unde copiii pot vizita gradina zoologica, iar parintii se pot relaxa plimbandu-se prin gradina japoneza sau prin cea cu trandafiri ori se pot odihni si asculta muzica ambientala a fantanii monumentale (despre care se spune ca este cea mai mare dintre toate fantanile din Budapesta).
[50 PMA, +BONUS]
P18 [AUG-2022] In Evul Mediu insula se numea Insula Iepurilor si reprezenta un domeniu de vanatoare pentru nobilime. Actualul nume provine de la numele fiicei Regelui Bela al IV-lea, care a jurat ca daca Ungaria reuseste sa supravietuiasca invaziei mongole, fiica sa se va calugari, ceea ce s-a si intamplat.
[50 PMA, +BONUS]
P19 [AUG-2022] In Evul Mediu insula se numea Insula Iepurilor si reprezenta un domeniu de vanatoare pentru nobilime. Actualul nume provine de la numele fiicei Regelui Bela al IV-lea, care a jurat ca daca Ungaria reuseste sa supravietuiasca invaziei mongole, fiica sa se va calugari, ceea ce s-a si intamplat.
[50 PMA, +BONUS]
P20 [AUG-2022] In Evul Mediu insula se numea Insula Iepurilor si reprezenta un domeniu de vanatoare pentru nobilime. Actualul nume provine de la numele fiicei Regelui Bela al IV-lea, care a jurat ca daca Ungaria reuseste sa supravietuiasca invaziei mongole, fiica sa se va calugari, ceea ce s-a si intamplat.
[50 PMA, fără bonus]
P21 [AUG-2022] In Evul Mediu insula se numea Insula Iepurilor si reprezenta un domeniu de vanatoare pentru nobilime. Actualul nume provine de la numele fiicei Regelui Bela al IV-lea, care a jurat ca daca Ungaria reuseste sa supravietuiasca invaziei mongole, fiica sa se va calugari, ceea ce s-a si intamplat.
[0 PMA, fără bonus]
P22 [AUG-2022] Gradina zoologica de pe insula Margareta
[0 PMA, fără bonus]
P23 [AUG-2022] Pe insula exista si un frumos Turn de apa, construit in stil arhitectonic Art Nouveau, care furnizeaza apa hotelurilor si restaurantelor de aici.
[0 PMA, fără bonus]
P25 [AUG-2022] Pe insula sunt interzise mijloacele auto, astfel ca este amenajata cu piste pentru jogging si pentru biciclete, fiind una dintre locatiile principale alese de companiile care organizeaza tururi pe bicicleta in Budapesta.
[0 PMA, fără bonus]
P26 [AUG-2022] Arhitectul János Feketeházya conceput podul plecand de la structura unui pod cu lanturi, caruia i-a dat un aspect maiestos, recurgand la cele mai moderne curente ale vremii. Stalpii de fier sunt acoperiti cu tabla, bogat decorata in stil Art Nouveau. Legatura dintre acestia se face prin intermediu
[0 PMA, fără bonus]
P01 [JUL-2022] Orasul Vechi Buda s-a dezvoltat in jurul unui castel construit de regele Béla al IV-lea in secolul al XIII-lea. Castelul a fost construit pe un deal care se ridica la 170 m deasupra Dunarii, pentru a fi protejat de hoardele invadatoare.
[50 PMA, +BONUS]
P02 [JUL-2022] Dealul Castelului si Orasul Vechi sunt in mare parte pietonale, aici putand ajunge fie pe jos, fie cu ajutorul funicularului. Acesta face legatura intre Podul cu Lanturi si Castelul Buda. Ceea ce caracterizeaza sistemul funicular este prezenta a doua poduri pietonale situate deasupra caii ferate, perpendicular pe aceasta, care au fost construite inca de la inceput, insa atunci cand gradina castelului s-a extins, au fost indepartate.
[50 PMA, +BONUS]
P03 [JUL-2022] Palatul regal din Buda gazduieste astazi trei muzee, printre care se numara Galeria nationala a Ungariei, aflata in aripa principala, cu vedere la Dunare, unde sunt expuse peste 40.000 de lucrari. In frumoasa curte amenajata in fata palatului, se afla o statuie a Printului Eugen de Savoia, care comemoreaza batalia din care a iesit invingator in razboiul turcesc. Basoreliefurile de pe baza reprezinta scene din lupta, cu doi prizonieri turci ghemuiti la picioarele printului.
[50 PMA, +BONUS]
P04 [JUL-2022] Tot aici se afla Fantana copiilor pescari, care infatiseaza doi copii luptandu-se cu un peste, iar manopera fina a plasei de pescuit este remarcabila. Fantana a fost indepartata in 1955 si mutata in Piata Rákóczi din Pesta, dar adusa la locul initial in 1976.
[50 PMA, +BONUS]
P05 [JUL-2022] O poarta ornamentala duce catre o alta parte a Palatului Regal, in apropierea acesteia fiind o sculptura din bronz a pasarii din mitologia maghiara, turul. Aceasta statuie marcheaza aniversarea mileniului de la cucerirea maghiara din 896.
[50 PMA, +BONUS]
P06 [JUL-2022] O poarta ornamentala duce catre o alta parte a Palatului Regal, in apropierea acesteia fiind o sculptura din bronz a pasarii din mitologia maghiara, turul. Aceasta statuie marcheaza aniversarea mileniului de la cucerirea maghiara din 896.
[50 PMA, +BONUS]
P07 [JUL-2022] In curtea de nord-vest a Palatului Regal se afla Fantana Mátyás, care ii infatiseaza pe regele Mátyás Corvinus si pe iubita lui Ilonka.
[50 PMA, +BONUS]
P08 [JUL-2022] In curtea de nord-vest a Palatului Regal se afla Fantana Mátyás, care ii infatiseaza pe regele Mátyás Corvinus si pe iubita lui Ilonka.
[50 PMA, +BONUS]
P09 [JUL-2022] Poarta Leului, care duce la o curte din spate a Palatului Regal, isi ia numele de la cei patru lei care o vegheaza.
[50 PMA, +BONUS]
P10 [JUL-2022] Poarta Leului, care duce la o curte din spate a Palatului Regal, isi ia numele de la cei patru lei care o vegheaza.
[50 PMA, fără bonus]
P11 [JUL-2022] Domul Palatului Regal a fost reconstruit in stil neo-clasic dupa ce domul neo-baroc a fost distrus odata cu palatul, in al Doilea Razboi Mondial.
[50 PMA, +BONUS]
P12 [JUL-2022] Palatul Sándor este resedinta oficiala a presedintelui Ungariei si poate fi admirat doar de la distanta, pe exterior. A fost grav avariat in 1944 si aproape in intregime reconstruit dupa al Doilea Razboi Mondial.
[50 PMA, +BONUS]
P13 [JUL-2022] Manastirea Carmelita din Buda este o fosta resedinta monahala catolica, actualul sediu al primului ministru al Ungariei. A fost construita de ordinul carmelitilor pe fostul loc al unei moschei distruse in timpul asediului care a eliberat Buda de ocupatia otomana. Imparatul Iosif al II-lea a desfiintat ordinul si a transformat cladirea intr-un teatru pentru functionarii de rang inalt.
[50 PMA, +BONUS]
P14 [JUL-2022] Fata in fata cu manastirea se afla Casa garzii, in care, la parter au fost create si doua sali de evenimente, numite dupa primul si al doilea capitan al garzii de corp nobiliare maghiare, Lipót Pálffy si contele Miklós Esterházy, aceasta din urma functionand si ca o cafenea.
[50 PMA, +BONUS]
P15 [JUL-2022] Bastionul Pescarilor, de la distanta pare un castel precum cele de nisip construite la malul marii, insa de aproape e o bijuterie ce combina elemente neo-gotice si neo-renascentiste.
[50 PMA, +BONUS]
 
  • MO=

  • AiFostAcolo? »» Încarcă fotoAfișate [63 - 124] din total 134 FOTOGRAFII Descoperă Budapesta și împrejurimile / BUDAPESTA — by geani anto
  • NOU! Toate pozele încărcate de geani anto pe AFA

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre
  • AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  • [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049114942550659 sec