MiniGhiduri AFA BUCUREȘTI [pg.7/10]
In luna mai a acestui an o prietena care locuieste pe alte meleaguri dar care iubeste cu inflacarare tara in care s-a nascut mi-a propus sa vedem sau mai bine spus sa revedem pentru ca mai fusesem aici cu ceva ani in urma manastirea ei de suflet, Caldarusani.
Drept pentru care dupa cafeaua de dimineata am purces amandoua sa vizitam, sub un soare generos de primavara si o temperatura tocmai buna pentru o mica excursie, zic am purces la drum.
Mijloace de transport in comun am remarcat pe [...]citește review
- scris de amero
în 04 Jun 2013 în rubrica Mănăstirea Căldărușani [Gruiu, IF] [ 25 voturi, 22500 PMA, 3545 viz.]
L-am vizitat in noaptea muzeelor din mai 2013
Situare: str. Nicolae Minovici nr. 3, sector 1 Bucuresti
puncte de reper: Gara Baneasa, Fantana Miorita, zona cartierului Baneasa si a Pietei Presei Libere.
mijloace de transport: 131,205,261,304,335, exista suficient spatiu de parcare pentru auto propriu in zona din fata Garii Beaneasa
program: de miercuri pana duminica intre 9-17
Ghid dl. Costi Cioanca o persoana deosebit de competenta, un bun cunoscator al istoriei constructiei casei care [...]citește review
Adresa; Bd. Dacia nr. 12 sect. 2 Bucuresti
Taxa acces= 5 lei taxa foto= 15 lei ghidaj= 5 lei
Am vizitat acest muzeu in una din frumoasele, calduroasele si inca insoritele zile de noiembrie, inainte ca o iarna grea sa inghete cel putin pentru o vreme Bucurestiul. Cladirea imi era de multi ani cunoscuta si o apreciam de cate ori treceam pe langa ea. Din fericire am gasit un loc de parcare chiar in fata muzeului, asaca pot spune ca am pasit cu dreptul.
Dar inainte de [...]citește review
- scris de Diaura*
în 25 May 2013 în rubrica Muzeul Național al Literaturii Române [ 16 voturi, 14400 PMA, 3883 viz.]
Când ne gândim la Mânastirea Argeşului din Curtea de Argeş-monument pe care cei mai mulţi români l-au văzut măcar o dată în viaţă, începând cu excursiile şcolare din copilărie-legenda şi adevărul istoric se împletesc adesea până la contopire. În ceea ce mă priveşte, de câte ori am ajuns în acest loc, am avut impresii şi sentimente amestecate, aparent inexplicabile... Biserica Mânăstirii Argeşului, construită la inceputul veacului al XVI-lea, mi-a părut [...]citește review
- scris de Floria
în 17 May 2013 în rubrica Muzeul Național de Artă [ 25 voturi, 21150 PMA, 2534 viz.]
Nov-2012Catedrala Sf. Iosif
Monument istoric
Adresa: str. G-ral Berthelot, nr. 19, sector 1, Bucureşti
Hramul Catedralei: Sfantul Iosif, sotul Sfintei Fecioare Maria - 19 martie.
Cred ca sunt destul de multi bucuresteni care au auzit de aceasta catedrala. Din pacate in ultimii ani a fost implicata intr-o serie de scandaluri, de luari de atitudine si chiar de plangeri la Strasbourg impotriva unei cladiri ce in final, cu toate protestele, a fost construita la doar 8 m. distanta de catedrala. Cladirea care are un [...]citește review
- scris de Diaura*
în 02 May 2013 în rubrica [Alte] Biserici, mânăstiri în București și împrejurimi [ 14 voturi, 12600 PMA, 2101 viz.]
Prima dată când m-am plimbat pe Lipscani, a fost în timpul armatei, prin 1989 şi atunci cu un ochi la clădirile istorice şi cu altul la patrula militară care avea obiceiul să controleze orice militar în termen întâlnit în cale. Atunci nu aveai voie în ţinută civilă, iar cea militară de “oraş” trebuia să fie impecabilă, foarte greu datorită condiţiilor din unităţile militare.
După terminarea armatei, la începutul lui aprilie 1990, am vizitat „Casa Poporului”, [...]citește review
- scris de pepsi70ro
în 16 Apr 2013 în rubrica La pas prin Bucureşti [ 42 voturi, 35550 PMA, 2980 viz.]
Muzeele din Bucureşti fac parte din viaţa mea de multă vreme. Pragul unora dintre ele îl trec de mai multe ori pe an cu ocazia unui eveniment, unei expoziţii temporare sau unui târg, pe altele le regăsesc după ani de zile de uitare.
Recunosc, am fost întotdeauna atrasă de muzeele mici, în care poţi intra şi dacă ai puţin timp la dispoziţie, în care ai răgazul să admiri pe îndelete având senzaţia că ești deja de-al casei.
În centrul Bucureştiului, aproape de Piaţa [...]citește review
- scris de Floria
în 13 Apr 2013 în rubrica Muzeul de Artă Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck [ 40 voturi, 34200 PMA, 7333 viz.]
In afara de programul pe care il vedeti in fotografie, in prima miercuri a fiecarei luni, intrarea este libera. (in rest un bilet costa 7 lei)
"Am daruit poporului colectia mea de arta, deoarece si talentele pe care le-am intrunit sunt ale poporului; ele fac mandria lui, altfel as fi tradat poporul si pe artistii carorea le-am cules rodul"
spunea Krikor Zambaccian in ultimul capitol al cartii sale "Insemnarile unui amator de arta".
Dar cine a fost acest colectionar? Ce viata plina de [...]citește review
Situare: Piata Hurmuzachi (fosta Piata Muncii, fosta Bariera Vergului) cu intersectia sos. Mihai Bravu si bd. Basarabia, statia de metrou Muncii. -
'"Acest sfant lacas inceput in vremuri de grea cumpana dar si de mare mandrie nationala pentru tara noastra se zideste ca marturie nepieritoare a legamantului sfant pe care biserica noastra l-a avut intotdeauna cu neamul si tara noastra" - 28 iunie 1943, Maresalul Antonescu - asa sta scris pe placa comemorativa asezata pe latura stanga exterioara [...]citește review
- scris de amero
în 08 Mar 2013 în rubrica [Alte] Biserici, mânăstiri în București și împrejurimi [ 28 voturi, 25200 PMA, 7962 viz.]
Biserica Casin este una din cele mai cunoscute biserici din Bucuresti – multi o cunosc sub numele de Manastirea Casin, nume folost pentru a evita cacofonia - unul din cele mai iubite asezaminte de cult ortodox si mandria multor bucuresteni cand este vorba despre cununii sau botezuri.
Dar oare cati din cei care trec pe langa ea sau au avut bucuria sa ii treaca macar odata pragul, au avut rabdarea sa ii afle de la unul din preoti istoria.
Pentruca este o biserica tanara, nu a prins [...]citește review
- scris de Diaura*
în 13 Feb 2013 în rubrica [Alte] Biserici, mânăstiri în București și împrejurimi [ 25 voturi, 21150 PMA, 15447 viz.]
Afișate [61—70] MG în dest. BUCUREȘTI // din total 96