ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.05.2020
DE Mika
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.08.09
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2020
DURATA: 1 zile
Familie
PREȚ 100 lei
incl. cost transp. (cu auto propriu)
Raport PREȚ/CALITATE: EXCELENT
"ECHIPA" A INCLUS:
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

La pas prin Munții Ciucaș

Stare de alertă pe Vârful Gropșoarele

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

După două luni de stare de urgență, când mai toți am stat in casă aproape de frigider și am trăit din amintirile vacanțelor trecute, iată că, in sfârșit, a venit și ziua când am putut să evadăm in afara localității. Starea de alertă a venit cu permisiunea de a putea ieși in afara localității cu motive ”foarte intemeiate”, și ce motiv mai intemeiat decât o drumeție pe munți am fi putut găsi!

Pentru prima zi după această perioadă de sedentarism, ne-am gîndit la un traseu mai ușor, dar foarte frumos, intr-un loc aflat nu prea departe de București. Și, ca să evităm DN1, care cred că a redevenit șoseaua aglomerată pe care o știm cu toții, ne-am gândit să mergem in Masivul Ciucaș, mai exact pe Vârful Gropșoarele.

Am format un grup din trei persoane, eu, soțul și mezinul nostru și, sâmbătă dimineața la ora 7.30, am plecat in drumeție, pe traseul București-Cheia-Cabana Muntele Roșu. Șoseaua nu a fost foarte aglomerată, am mers destul de bine, cel mai aglomerat a fost prin Vălenii de Munte unde parcă toți locuitorii ieșiseră pe străzi.

Am urcat la Cabana Muntele Roșu unde erau deja vreo douăzeci de mașini parcate. Deh, nu numai noi ne-am gândit să respirăm puțin aer de munte😜!

Ne-am echipat, ne-am luat rucsacii in spate, și, pe-aci ți-e drumul.

Am mai fost pe Gropșoarele, dar ăsta nu este un motiv să nu merg cu plăcere incă o dată. Tocmai asta este frumusețea muntelui, vei redescoperi un traseu de fiecare dată când il parcurgi.

Oricum, dacă eu mai urcasem pe acele cărări, soțul și mezinul nu mai fuseseră așa că parcurgerea traseului era binevenită.

Am sperat că voi găsi inflorit rhododendronul, dar nu, era prea devreme, cred că abia peste o săptămână sau chiar două vom vedea muntele colorat in roșu de frumoasele flori.

Dar nu am dus lipsă de flori, poienile fiind colorate de alte flori de primăvară, foarte frumoase.

Am pornit pe marcajul ”triunghi roșu”cu o primă parte de urcuș mai solicitantă până la altitudinea de 1766 m, la seismograful de pe Muntele Roșu. Chiar dacă inima a inceput să ne bată mai repede din cauza efortului depus la urcare, aerul curat de munte, ciripitul vesel al păsărelelor și florile frumoase din poienițele pe lângă care treceam ne făcea să uităm de durerea din picioare și să mergem mai departe.

Am continuat, urcușul a devenit mai ușor, până sus in Șaua Gropșoarele, unde am făcut o primă pauză. Șaua Gropșoarele oferă un loc minunat de belvedere, de jur imprejur putându-se vedea Ciucașul cu Tigăile și Vârful Ciucaș, Munții Buzăului, Vârful Zăganu, Cabana Muntele Roșu, Munții Grohotiș și, puțin mai departe, crestele Pietrei Craiului, care acum erau parțial acoperite de nori.

După scurtul popas am plecat mai departe, insoțiți de un cățel negru care apăruse nu se știe de unde, până ce am ajuns in zona numită ”La Răscruce”. Aici ai mai multe variante, locul, așa cum îi spune și numele, fiind la intersecția mai multor cărări montane. Una dintre ele, marcată cu Cruce Roșie, merge spre stânga, spre Șaua Chirușca și Cabana Ciucaș, in vreme ce altă cărare, cu același marcaj, merge spre dreapta in Cheia cu trecere prin Vârful Gropșoarele și Zăganului. O a treia cărare merge inainte, pe marcajul Triunghi Galben, și ajunge la Valea Stânei, iar cea de a patra era cea de pe care veneam, dinspre Muntele Roșu.

Noi ne-am propus să mergem până pe Vârful Gropșoarele până la care mai aveam de mers, conform indicatorului, aproximativ jumătate de oră.

Am inceput să ne grăbim, niște nori negri și amenințători veneau dinspre Bucegi, meteorologii anunțaseră că era posibil să plouă in jur de ora 15.00, iar noi vroiam să profităm incă de vremea frumoasă și de vizibilitatea bună.

Am trecut pe lângă stația meteo și, după un ultim urcuș ușor, am ajuns la alt. de 1883 m, pe Vârful Gropșoarele. Peisajul din jur era de vis, norii sporind frumusețea munților din jur.

Aici am făcut o pauză puțin mai lungă, era prea frumos ca să ne grăbim. Cărarea care merge spre Zăganu șerpuia in fața noastră, tentându-ne să o urmăm. Ne-ar fi plăcut, traseul din Vârful Gropșoarele spre Zăganu și Cheia fiind unul foarte frumos dar puțin cam lung și, in plus, locul unde ajunge in Cheia este cam departe de parcarea de la Cabana Muntele Roșu. Nu vroiam să ne obosim prea tare din prima zi, am preferat să ne intoarcem pe același drum. Am mai oprit să fotografiem florile care parcă mai infloriseră in cele două ore de când trecusem pe lângă ele, am mai admirat munții din jur amenințați de norii negri, și am ajuns la Cabana Muntele Roșu, exact când câteva picături de ploaie iși făceau simțită prezența. Dacă atunci când am plecat spre vârf erau cam douăzeci de mașini, acum numărul lor era mai mult decât dublat, semn că foarte multe persoane ieșiseră să respire aer de munte după cele două luni de izolare.

Aceasta a fost prima zi de relaxare după marea izolare. Un traseu ușor, care poate fi făcut de oricine vrea să depună puțin efort.

Sper că ați ieșit cu bine din izolare și că ați reinceput să vă faceți planuri de vacanță!

 

Vă rog dacă se poate atașa melodia youtube


despre LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Munți, pădure, flori de primăvară, ciripit de păsărele.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Nimic nu este mai relaxant decât o drumeție pe munte


---
Trimis de Mika in 18.05.20 21:42:27
Validat / Publicat: 18.05.20 22:07:59
VIZUALIZĂRI: 344INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ROMÂNIA. A mai fost în/la: Vârful Ciucaș, Gropșoarele, Zăganu
23 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mika); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 36650 PMA (din 39 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

23 ecouri scrise, până acum

webmasterX [18.05.20 22:03:01] »

yeeeee -- prima drumeție, prima excursie, primul review cu dată recentă, de ceva timp...  

-

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).​​

tataye [18.05.20 22:13:51] »

wow! ce rapizi ati fost. felicitari!

Mika [18.05.20 22:18:43] »

@webmasterX: Mulțumim, abia așteptam să ieșim pe munte!

Mika [18.05.20 22:25:21] »

@tataye: Mulțumim, dorul de munte a fost mare!

Zoazore [18.05.20 22:37:50] »

@Mika

Nimic nu este mai relaxant decât o drumeție pe munte!

Nimic mai adevărat! Uite că și eu am urcat cu voi și nu pot spune c-am obosit prea tare! Adevărul e că dacă urci așa alert după cum scrii, nu m-aș încumeta cu tine!

Ce frumoasă-i primăvara pe munte! Ce colorată și luminoasă!

Ați fost sâmbătă? Felicitări!

Mikascris / TELEFON [18.05.20 22:48:05] »

@Zoazore: Am fost sâmbăta ca duminică am avut programare la coafor. Să știi că mi se mai întâmplă să merg prea repede pe munte, dar se întâmplă să rămân și la coadă. Depinde de stare. Sâmbăta am fost în mare vervă, am ajuns pe vârf înaintea lui Cristi cu vreo 20 de minute. Mulțumesc de vizita!  

Zoazore [18.05.20 23:00:23] »

@Mika: Am avut dreptate! Scrii așa de alert și de incitant, încăt ne faci să zorim și noi, să ținem pasul cu tine!

Superb! ​

mishu [18.05.20 23:12:22] »

@Mika

Am mai fost pe Gropșoarele, dar ăsta nu este un motiv să nu merg cu plăcere incă o dată. Tocmai asta este frumusețea muntelui, vei redescoperi un traseu de fiecare dată când il parcurgi

In timp ce ma uitam la poze si ma gandeam cat de dor ti-a fost de muntii astia, parca vedeam coada de la magazinul "ZARA"si cat de disperate erau toate acele fatuce sa isi ia ceva ca nu mai aveau nimic, mai sa fie .  

Multi si-au dorit sa nu mai stea in casa, dar nu ca sa iasa in natura, ci sa intre in alta casa, tu ai facut insa ceea ce iubesti cel mai mult si pe langa minunatul cadou pe care ti l-ai facut, ne-ai facut si pe noi partasi la aceasta frumusete.

Felicitari, votat cu mare drag. ​

Dan&Emascris / TELEFON [19.05.20 07:52:42] »

Ai (ati) spart gheatza! Bravo! Foarte buna alegere de (re) pornire. Ati prins si vreme (inca) buna pe varf. ​​

​​Am citit ca au inceput curatarea a 3 trasee ce pornesc din Cheia de copacii cazuti dupa furtuni. Valea / Poiana Stanii, Gropsoarele pe cruce rosie si Muntele Rosu pe punct albastru. ​​

Superbe florile de munte primavara! Ce urmeaza? ​​

​​Numai bine! 😃

robert [19.05.20 08:20:51] »

super tura asta și superbe pozele! Oricum să stii că mi-ai dat idei! Bravo!

Dan&Emascris / TELEFON [19.05.20 08:31:39] »

@robert: Iar te lauzi ca vii in drumetii? 😁

abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [19.05.20 09:37:08] »

Alaltăieri chiar asta am pus la cale cu niște prieteni, cînd s-o deschide cabana Ciucaș cu tot cu restaurant să mergem un weekend acolo ca să avem 2 zile de plimbare.

robert [19.05.20 09:38:08] »

@Dan&Ema: prind curaj! ;-)

Mika [19.05.20 10:05:49] »

@mishu: Mulțumesc Mishulica! Să știi că și eu m-am amuzat când am văzut ce coadă a fost la Zara sau la alte magazine! . Eu abia așteptam să ies, și am fost bucuroasă că am fost pe munte, după mult timp, in familie, chiar dacă nu a fost completă.   

Mika [19.05.20 10:10:31] »

@Dan&Ema: A fost o vreme superbă, tocmai bună de drumeție. Ploaia doar ne-a amenințat și a picurat puțin dar nu a fost decât o alarmă falsă. Am văzut dezastrul produs de furtuna din ianuarie parcă, era o pădure intreagă culcată și intr-adevăr, lucrau la inlăturarea copacilor. Noi sâmbătă cred că mergem pe Piatra mare cu intrare prin Șapte Scări, unde nu am mai fost de mult timp. Poate vă tentează și pe voi.  

Mika [19.05.20 10:12:54] »

@robert: Păi ce mai așteptați! Sunteți un grup legal de trei, completați declarația, și... la drum!

Mika [19.05.20 10:17:24] »

@abancor: Am vrut să trecem pe la cabană la intoarcere de pe Gropșoarele, dar ploaia care ne cam amenința ne-a făcut să ne răzgândim. Se vedeau ceva mașini parcate lângă cabană, probabil că aveau deschsă terasa, nu știu sigur.

Dana2008scris / TELEFON [19.05.20 10:23:32] »

@Mika: Felicitări!!!

Noi ne-am mai abținut weekendul acesta, dar următorul ne va prinde pe munte, așa plănuim.

Drumeții frumoase!

Te pup!

PS. Ce scriai acolo? Ai ajuns ​​​​cu 20 de minute înaintea lui Cristi??? 🤣😂

Așa face și soțul meu, pornim împreună și ne întâlnim în vârf!!!... Are alt ritm​ și rezistentă la urcare!... Nu mă așteptam ca și tu, femeie inimoasa să îți abandonezi aproapele pe traseu. Pe mine mă deranjează, dar m-am obișnuit. Avantajul e că nu mă mai stresez, merg in ritmul meu, admir și fotografiez in voie peisajul. Eu merg pe munte pentru peisaj, nu pentru performante de timpi de urcare.

Mika [19.05.20 10:31:17] »

@Dana2008. de obicei merg mai repede decât el, dar asta pentru că el se oprește prea des și mult ca să filmeze. Și eu mă opresc, fac fotografii, dar totuși trebuie să ne incadrăm intr-un timp. Dar am fost și cu alții muuult mai buni decât mine, care mă lăsau la coadă. La inceput mi-era jenă că nu puteam ține pasul cu ei, dar acum nu mai am problema asta. Incerc să fiu cât mai aproape de grup ca să nu mă aștepte prea mult, și ei au ințeles că am un ritm al meu și nu mai sunt chiar tânără .  Drum bun week-end-ul viitor, și noi avem in plan o nouă evadare.  

Michi [19.05.20 13:55:34] »

@Mika: Nu pot să-ţi spun decât felicitări pentru dragostea de munte şi drumeţiile după care tânjeai, pentru rapiditatea cu care te-ai orientat în alegerea traseului dar şi cu care ai ajuns sus şi nu în ultimul rând, că te-ai desprins de starea de recluziune cu care ne obişnuisem toţi şi mulţi se dezbară cu greu de ea. 

​Ca una care a iubit enorm muntele, cu toată condiţia fizică precară, îţi dau un sfat: mergi pe munte cât poţi de des petru că pauzele lungi şi dese, cheia multor insuccese!

Mika [19.05.20 14:02:18] »

@Michi: Mulțumesc, aveți mare dreptate cu pauzele și insuccesele. Ruginisem de atata stat in casă! Inainte de izolare la fiecare sfârșit de săptămână eram pe munte, incerc să recuperez timpul pierdut.  

Dan&Emascris / TELEFON [19.05.20 16:58:05] »

@Mika: 👍

mprofeanu [19.05.20 21:18:31] »

Ce frumos!! Am urcat și eu cu tine, am admirat culmile de sus ca tine... Chiar dacă ai mai fost acolo, orice anotimp aduce ceva nou cu el, iar muntele prin ce oferă el este mereu în mișcare... Frumoase petele de culoare, atât de vii, atât de proaspete! ​ 

Așa stare de alertă am vrea cu toții! Ar fi minunat!​

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, Michi, Mika, mishu, mprofeanu, robert, tataye, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.138242959976 sec
ecranul dvs: 1 x 1