ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.03.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.02.12
STATUS: PRETOR
LUNA
FEB-2020
familie cu copii
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Vă invit la masă la restaurantul Blue Acqua, pe faleza din Mamaia!

TIPĂREȘTE

Fac parte dintre cei care nu pot lucra de acasă în aceste zile apăsătoare care ne îngrijorează pe toţi. Dar astăzi stau acasă! Nu merg la biserică, la piaţă, în parc, la teatru sau la vreun restaurant aşa cum se întâmplă duminica. Vorbesc cu cei dragi, citesc, mă uit la un film, pregătesc ceva bun de mâncare!

Ştiu că mâine nu voi avea timp dar mai ales nu voi mai avea starea necesară pentru a povesti despre vacanţă. Aşa că astăzi vă invit la Mare! Vă este dor de ea, nu-i aşa? De o plimbare pe plajă, de scoici, de adierea sărată a brizei, de pescăruşi, de un prânz la un restaurant pescăresc, de toate lucrurile simple pe care nu le apreciem decât atunci când par foarte departe de noi...

De multă vreme îmi doream să merg iarna la Mare! Desigur, de la Bucureşti până la Constanţa nu este drum lung, sunt destule hoteluri dechise tot timpul anului, bani s-ar fi găsit pentru o ieşire de sfârşit de săptâmână dar n-a fost să fie. S-a întâmplat anul acesta, la mijlocul lunii februarie când am avut parte de câteva zile calde, cu soare strălucitor... un soi de iarnă deghizată în primăvară care, sinceră să fiu, mi-a plăcut tare mult. Aştept încă o vacanţă la Marea Neagră în decor de iarnă autentică, cu vânt aspru şi valuri îngheţate... ştiu că va veni la momentul potrivit.

Am ales hotelul Iaki din Mamaia, unul dintre puţinele hoteluri de pe litoralul nostru care dispune de un centru spa modern, cu piscină încălzită. Aşa cum am spus şi cu altă ocazie, preferăm să mâncăm la restaurantul hotelului sau pensiunii unde suntem cazaţi. Nu ne mai place să batem drumurile după ce am mâncat... am început să îmbătrânim, recunosc! Am studiat meniul restaurantului de la Iaki şi am observat, dintr-o privire, că este mult prea scump pentru bugetul nostru şi mult prea sofisticat pentru gusturile noastre. Am mâncat câte o porţie de paste (printre cele mai ieftine preparate din meniu) şi nu ne-au impresionat decât prin preţ. Am decis că trebuie să găsim altă variantă, pe măsura buzunarelor şi a poftelor noastre.

La prima plimbare pe faleza pustie ne-a ieşit în cale restaurantul pescăresc Blue Acqua, deschis tot timpul anului, în fiecare zi a săptămânii, de la 11 dimineaţa până la 11 seara. Blue Acqua se află între hotelurile Riviera şi Majestic, la cinci minute de mers pe jos de Iaki. Aşa cum am constatat zilele următoare, este singurul restaurant deschis iarna în această zonă din Mamaia. La prima vedere, nu-ţi spune nimic... este o baracă ceva mai răsărită, frumos luminată după lăsarea întunericului. Vara are terasă, chiar pe aleea de promenadă dar nu are parte de vedere la mare, în faţa restaurantului ridicându-se un bloc cu apartamente de lux, construit ostentativ pe plaja din Mamaia.

Deşi nu ne interesa acest aspect, am observat că restaurantul are o mică parcare cu câteva locuri care poate fi insuficientă în timpul sezonului estival.

Am intrat din curiozitate, cu speranţa că am găsit restaurantul potrivit pentru noi... cu specific pescăresc şi situat foarte aproape de hotelul Iaki. Am fost întâmpinaţi cu amabilitate şi am fost poftiţi să alegem o masă după bunul plac. Restaurantul era gol, după noi s-au mai ocupat vreo două mese. Nu ne-am mirat, era o zi de miercuri, la mijlocul lunii februarie... Ce să caute lumea la Mamaia!? Ospătarul ne-a spus că seara au destui clienţi iar sâmbăta şi duminica este bine să faci rezervare, chiar şi iarna. Ne-am convins în zilele următoare!

În contrast evident cu aspectul exterior modest, interiorul restaurantului este de-a dreptul fermecător. Îţi încălzeşte sufletul, cheamă soarele, vacanţa, te face să visezi alb-albastru la o vară fără sfârşit... Muzica grecească se potriveşte de minune cu atmosfera micului local de la ţărmul mării. Restaurantul are ferestre mari spre faleză, este luminos, dichisit, primitor şi foarte curat. Mobilier din lemn masiv alb, feţe de masă albe din damasc apretat, naproane cu dungi albastre, diverse obiecte din recuzita pescărească pe post de elemente de decor, oglinzi ce par ferestrele unor case vechi şi un bar modern, colorat, aprovizionat din belşug cu băuturi fine. Până şi toaletele sunt în aceeaşi notă cu restul restaurantului, cu gresie şi faianţă în nuanţele nisipului, oglinzi cochete, săpun lichid parfumat discret şi obiecte sanitare de cea mai bună calitate.

Micul restaurant pescăresc m-a cucerit la prima vedere, aveam deja o presimţire că şi mâncarea va fi pe placul nostru. Ne doream doar preparate din peşte, proaspete, gătite simplu şi bine. Am răsfoit meniul şi am cercetat oferta bogată care cuprinde, în cea mai mare parte, feluri de mâncare din peşte de apă dulce şi sărată (din ţara noastră sau de pe alte meleaguri), midii, rapane, creveţi şi alte dihănii trăitoare prin apele lumii.

Tentante sunt platourile pentru doi-trei meseni care-ţi permit să guşti câte puţin din cât mai multe bunătăţi:icre de crap sau ştiucă, zacuscă de peşte, pastă de sardine, pui de baltă pane, drob de icre, macrou afumat sau marinat, chifteluţe de peşte, hamsii prăjite, rapane la grill şi multe alte delicatese pescăreşti. Sunt mai multe variante de platouri (Dunărean, Mediteranean, Gourmand, Blue Acqua...), cu preţuri între 40 şi 50 lei.

Ar fi bine să întrebaţi osptarul ce peşte proaspăt, pescuit din Dunăre sau din Marea Neagră, va fi gătit în ziua respectivă în bucătăria de la Blue Acqua. Nouă ne-au recomandat peştele de apă dulce, abia sosit de la Dunăre, şalăul, somnul, carasul, crapul. La mijlocul lunii februarie, oferta de peşte proaspăt din Marea Neagră este destul de modestă.

Există câteva variante pentru cei care nu sunt amatori de peşte, fripturi de porc, vită sau pui la grătar, şniţele, salate, garnituri diverse, spaghete carbonara. Interesant este şi capitolul desert, vă sfătuiesc să mergeţi pe recomandarea ospătarului şi să alegeţi desertul casei, preparat zilnic în bucătăria restaurantului (plăcintă dobrogeană cu brănză dulce, tiramisu, lava cake, panacotta).

În prima zi am comandat o porţie de icre de crap şi una de pastă de sardine cu capere, ciorbă cu perişoare de peşte pentru mine şi clasicul borş de peşte pentru soţul şi fiul meu. Aperitivele au venit însoţite de un castronel cu ceapă tocată mărunt şi de un coş cu pâine proaspăt prăjită. Foarte bune!

Ciorbele ne-au fost servite fierbinţi, în castroane mari, cu mămăligă rece şi ardei iuţi muraţi. Este bine de ştiut că la Blue Acqua se prepară doar ciorbe din peşte (storceag, borş de peşte şi ciorbă cu perişoare de peşte). Am vrut să comand storceag dar nu aveau. în sezonul rece se pregăteşte doar la sfârşit de săptămână când sunt mai mulţi clienţi, storceagul fiind o ciorbă scumpă-29 lei porţia.

Pentru mine şi soţul meu au fost suficiente aparitivele şi ciorbele. I-am pasat jumătate din porţia mea de ciorbă lui Costel... deşi foarte bună a fost prea multă pentru mine. Băiatul nostru a devorat şi un păstrăv crocant în crustă de mălai cu mămăliguţă fierbinte şi pastă de usturoi.

De mâncat am mâncat bine... de băut, mai puţin, ca de obicei! Doar două limonade bune, cu lămâie din belşug. Un pahar de limonadă clasică costă 14 lei, mai mult decât un pahar din vinul casei pe care nu l-am încercat. Nota de plată pentru această masă delicioasă a fost 147 lei.

A doua zi am plecat la plimbare prin centrul vechi al Constanţei şi ne-am propus să mâncăm pe malul mării, în Portul Turistic Tomis. N-a fost să fie nici de data aceasta, fiul meu s-a declarat atât de mulţumit de Blue Acqua încât nici n-a vrut să audă de alt restaurant. Prin urmare, la întoarcerea de la plimbare ne-am oprit direct pe faleza din Mamaia, la micul nostru restaurant pescăresc. Ne era mai mult sete decât foame, aşa că am comandat fiecare câte o limonadă apoi o salată de icre de crap cu ceapă şi pâine prăjită pe care am mâncat-o în trei. Soţul meu, ciorbar de fel, şi-a luat o ciorbă de perişoare de peşte, băiatul nostru a comandat crap prăjit cu mămăligă şi mujdei de usturoi. Cât despre mine... am renunţat la mâncare pentru desertul casei, o porţie mare de plăcintă dobrogeană cu brânză dulce şi stafide, proaspăt scoasă din cuptor. Nota de plată a fost un pic mai mică decât în ziua precedentă-133 lei.

Vineri am avut ocazia să mâncăm storceg... foarte, foarte bun! Storceagul este o ciorbă pescărească din Delta Dunării, preparată din cubuleţe de carne de sturion sau alt peşte alb, fără oase (de obicei somn sau ştiucă), dreasă cu ou şi smântână. Un deliciu, nu degeaba este numită regina ciorbelor pescăreşti! Fiul nostru a mai comandat, la recomandarea ospătarului, saramură de strapazan proaspăt cu mămăliguţă. Strapazanul acesta este un mic monstru răpitor de apă dulce, un şalău de Dunăre care cântăreşte 300-500 grame. Excelentă şi saramura, preparata ca în Deltă, cu peştele fript pe grătar adus alături de un castron cu saramura propriu-zisă (apă fierbinte cu sare, oţet, ardei iute, roşii coapte şi verdeaţă). Când a venit să strângă vesela, ospătarul ne-a atras atenţia că am lăsat în farfurie ce era mai bun. Am privit miraţi oasele iar ospătarul ne-a spus amuzat că cea mai bună carne de la peştii răpitori sunt fălcuţele... aşa este!

Ciorbele, strapazanul şi trei limonade cu căpşuni şi fructul pasiunii... 174 lei. Scump dar ne-am răsfăţat de data aceasta!

Deveniţi clienţi fideli ai restaurantului Blue Acqua, la ultima noastră masă am comandat o ciorbă de perişoare de peşte pentru soţul meu, crap cu cartofi prăjiţi şi usturoi pentru fiul nostru, tochitură de crap cu bacon şi mămăliguţă pentru mine, o plăcintă cu brânză şi o panacotta cu fructe de pădure la desert. De băut, nelipsitele limonade. Totul foarte bun doar că tochitura n-a fost chiar pe gustul meu, mi s-a părut un pic cam sărată şi cu prea mult sos dar am primit ajutor de la soţul meu. Nota de plată de 181 lei am achitat-o cu cardul la fel ca în zilele precedente, lăsând în numerar un binemeritat bacşiş.

Ne-a plăcut la Blue Acqua, mâncarea a fost proaspătă şi bună, atmosfera plăcută, personalul atent şi comunicativ. Dacă aş fi acum la restaurant, aş alege salată de icre, storceag şi plăcintă cu brânză dulce şi stafide. Tot ce am mâncat acolo a fost bine pregătit, dar acestea sunt preparatele din topul preferinţelor mele.

În clasamentul restaurantelor din Mamaia întocmit de Tripadvisor, Blue Acqua ocupă primul loc. Pe AmFostAcolo există doar o singură recomandare pentru acest restaurant, semnată de @Dragoş. Cu cine credeţi că ne-am întâlnit la Blue Acqua, vineri la prânz? Cu Dragoş şi soţia!

În Mamaia mai există un restaurant Blue Acqua, în aceeaşi zonă a staţiunii dar pe malul lacului Siutghiol. Este mai nou şi mai mare decât cel de pe faleză, are terasă spre lac şi organizează diverse evenimente. Am trecut pe lângă el dar nu m-am lămurit dacă este dechis în permanenţă în sezonul rece sau doar cu prilejul unor evenimente.

Desigur, recomand restaurantul pescăresc Blue Acqua de pe faleza din Mamaia, cu menţiunea că recomandarea mea se referă la perioada de extrasezon. Nu am fost acolo într-o perioadă aglomerată şi ştiu, din proprie experienţă, că pot fi diferenţe mari, mai ales în ceea ce priveşte timpul de aşteptare.

Dacă iubiţi plajele pustii, zbuciumul mării, liniştea întreruptă doar de ţipetele ascuţite ale pescăruşilor, mergeţi iarna la marea noastră! Dacă ajungeţi la Mamaia, nu ocoliţi restaurantul Blue Acqua, este un loc romantic, cu oameni primitori şi mâncare gustoasă! Nu ştiu când dar noi vom mai merge acolo...

Vă doresc multă, multă sănătate! Este o încercare peste care vom trece împreună. Poate trebuie să redescoperim credinţa, familia, solidaritatea, bucuria adusă de lucrurile simple pe care le-am cam uitat în ultima vreme! Pe lângă familia de acasă, avem marea şi frumoasa familie AmFostAcolo. Până la vacanţele care par acum foarte departe, haideţi să avem grijă de noi şi de familia noastră şi să ne încurajăm prin poveşti frumoase care aduc optimismul şi calmul!


[fb]
---
Trimis de Floria in 15.03.20 13:21:20
Validat / Publicat: 15.03.20 14:06:53

VIZUALIZĂRI: 3880 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Restaurantul Blue Acqua-Faleza Mamaia. Pastrav in crusta de malai cu mamaliguta fierbinte si pasta de usturoi.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42050 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

crismis
[15.03.20 15:15:40]
»

@Floria: Să vă fie de bine, mă bucur că v-a plăcut Blue Aqua!

Mda, aduce la decorațiuni cu cel de la Galați... Iar meniul pare cam la fel, dacă n-o fi chiar identic.

Blue Aqua din Galați e una din mâncătoriile noastre preferate, mergem destul de des aici, anul ăsta l-am ales inclusiv pt a-mi sărbători ziua de naștere, alături de prieteni. Îmi plac la nebunie icrele de știuca, chiftelele de pește și pasta de sardine! Dar nu numai... Borșul de crap e printre cele mai bune pe care le-am mâncat vreodată și într-adevăr, porția e foarte mare...

În recenta noastră excursie la Mamaia, nu ne-a ieșit în cale decât restaurantul de pe malul lacului Siutghiol, care era închis. Am crezut că ăla e singurul, n-am știut că mai are un frate pe faleză. Oricum, noi ne-am declarat mulțumiți cu mesele servite la Splendid, dar e bine de știut pentru altădată...

... Da, vom trece noi și peste asta! Și apoi vom călători cu și mai mare drag! Toate cele bune tuturor!

FloriaAUTOR REVIEW
[15.03.20 15:49:27]
»

@crismis: Voi sunteţi norocoşi, aveţi minunea asta de restaurant acasă şi mai aveţi şi Dunărea... Şi soţul meu a declarat convins că borşul de peşte este excelent şi a apreciat porţia ca fiind suficientă chiar şi pentru el, mare mâncător de ciorbă. Mie mi-a plăcut mai mult storceagul... scump dar merită!

Fără Blue Acqua plimbarea noastră primăvăratică la ţărm demare n-ar fi fost atât de reuşită. Pentru băiatul meu, plimbarea fără mâncare bună n-are farmec.

Să ne revedem sănătoşi şi voioşi!

Dan&Ema
[15.03.20 16:13:29]
»

@Floria:

De doua ori imi amintesc sigur ca am trecut pragul acestui restaurant in ultimii doi ani.

Am fost de fiecare data toamna, o data in extrasezon, alta data la sfarsit de sezon.

Si parerea mea este ca mancarea este buna, bazata pe preparate din peste. ????????????

Am ramas in memorie ca e cam scumput. Cand este “varf” e greu de gasit masa libera.

Felicitari, Floria, pentru articol.

Ultima poza e o provocare mare... pentru iubitorii de mare!

⛱????

Numai de bine! ????

FloriaAUTOR REVIEW
[15.03.20 19:51:20]
»

@Dan&Ema: Un pic cam scump ni s-a părut şi nouă dar a meritat din plin! Acum depinde şi ce alegi din meniu, dacă te rezumi la un borş de peşte sau o ciorbă de perişoare de peşte cu mămăligă şi ardei iute, preţul este rezonabil-15 lei porţia. Dacă mai iei ca aperitiv o salată de icre de crap cu ceapă şi pâine prăjită sau o porţie de pastă de sardine la două persoane, mănânci foarte bine şi ieşi chiar bine la bani.

Dacă pofteşti la storceag, strapazan ori midii gătite în fel chip, se schimbă situaţia... Mai pui o limonadă, un pahar de vin şi un desert... nota de plată capătă greutate, ca peste tot!

Sănătate multă întregii familii! Să ne revedem în cea mai bună formă!

Dan&Ema
[16.03.20 20:22:23]
»

@Floria:

Si voua numai bine! ????

mishu
[23.03.20 21:11:59]
»

@Floria: Recunosc cinstit am citit articolul mai pe sarite, inghiteam la greu in sec de cand am vazut pozele pe care le consideram ca nu se mai termina, dar sa si povestesti despre fiecare in parte, deja era mult peste puterile mele de a indura.

Chiar daca este ceva mai scumput, consider ca a meritat si din cate am citit din ecouri, si altii au fost multumiti de bucate.

Felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, Dan&Ema, Floria, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Mamaia?:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.41769409179688 sec
  ecranul dvs: 1 x 1