ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.03.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
FEB-2020
DURATA: 14 zile
familie cu copii
"ECHIPA" A INCLUS:
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Informații utile despre viza SUA

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Obținerea vizei de SUA

TIPĂREȘTE

De mult prea mulți ani mi-am dorit să merg în state, dar procesul destul de anevoios al obținerii vizei, m-a făcut să-mi revizuiesc de fiecare dată planurile de vacanță. De data asta nu am mai avut scăpare. Îi promisesem fetei mele că o duc în SUA. Zis si făcut!

Am prins niste bilete de avion foarte ieftine si acum efectiv nu mai aveam loc de întors era musai să aplic pentru viză.

Procesul obținerii vizei de State este unul minuțios și destul de pretențios, dar foarte clar si foarte bine pus la punct. În afară de tutun si răbdare este nevoie și de multă sinceritate. Evident acum în 2020 rata de respingere este destul de scăzută, aproximativ de 10%, dar nu destul de scăzută ca să scăpăm definitiv de viză si anume se cere să fie sub 3%.

Noi am fost un grup de patru persoane care am aplicat pentru viză. Noi trei ca și familie am primit-o, dar cea de-a patra persoană nu. Nu-ți spune nimeni de ce ai fost refuzat. Pierzi banii de viză și asta-i tot! Dacă esti extrem de determinat mai poți aplica ulterior.

Viza este de mai multe tipuri: de turism, de business, de muncă, de studii. Găsești toate tipurile de viză pe site-ul ro.usembassy.gov/visas. Vezi foarte clar pentru ce tip de viză aplici. Noi am aplicat pentru cea de turism, care este de tipul B1/B2.

Evident pentru obtinerea vizei se plătește o taxă de 160 usd de persoană la o sucursală a băncii Transilvania.

Acum o să va spun ceva date generale necesare de știut în vederea obținerii vizei. La interviu trebuie cu siguranță să fii foarte sincer. Trebuie să pleci de la premiza că ei deja știu totul despre tine și vor să vadă dacă ai gânduri ascunse și vrei să rămâi pe-acolo. Dacă nu ești sincer este foarte probabil să nu primești viza. Odată cu obtinerea vizei nu ai garantată intrarea pe teritoriul american. Asta rămâne la latitudinea ofițerului vamal de la fața locului. Noi nu am avut probleme. Se spune că te supune unui scurt interviu. Pe mine m-a întrebat doar scopul si durata vizei și apoi mi-a urat ședere plăcută pe teritoriul american.

Viza se obține destul de repede. In doar câteva zile am făcut programarea online, ne-am prezentat la interviu si am primit-o a doua zi după interviu. E de preferat să aplici pentru viză înainte să ai excursia aranjată

Pașaportul trebuie să fie valabil, deoarece viza va fi pusă pe acesta. Nu este o problemă dacă îți expiră înaintea ajungerii pe teritoriul american, așa cum a pățit soția. În acest caz vii și cu noul pașaport și cu cel vechi pe care ai viza și nu ai absolut nicio problemă.

După ce ai ales tipul de viză necesar , trebuie să plătești taxa de procesare a vizei, care nu este returnabilă. O poți plăti fie online, fie la unul din automatele băncii Transilvania. Eu am plătit-o foarte facil la o sucursală BT! Trebuie musai păstrată dovada plății și chitanța aferentă!

Următorul pas și cel mai complicat este completarea formularului online DS-160 Link DS-160. Fii foarte calm, ia-ți tot timpul necesar, cu răbdare îl vei dovedi. Este un formular destul de complex. Pentru completarea acestuia ai musai nevoie de pașaport. Eu l-am completat în numele unui grup, adică al familiei mele ca să ne programeze pe toți în același timp la interviu. Formularul se completează doar în limba engleză. Trebuie să fii sincer și foarte atent. Dacă nu ai încă organizată excursia este musai să-ți faci o rezervare la un hotel cu anulare gratuită, pentru că o să-ți ceară adresa unde vei locui. Așa am făcut și io, după care am anulat-o și am ales alte spații de cazare.

După ce am terminat de completat acest stufos chestionar a urmat programarea la interviu. Îți faci un cont, te loghezi și apoi îți alegi o dată și o oră din cele disponibile. Pentru toți pasii ai nevoie de pașaport și de numărul chitanței care dovedește plata taxei de viză. Evident pe formularul completat ai și opțiunea de încărcarea unei poze personale, dar cum cerințele erau destul de stricte am apelat la un laborator foto specializat.

La data și ora programată m-am prezentat la sediul amabsadei americane din București. Aveam la noi pașapoartele valabile, fotografiile în formatul cerut, chitanțele cu plata taxei de viză și dovada printată a programării. Opțional se vine cu dovada domiciliului, cu un extras bancar cu o sumă destul de mare pentru întreținerea în SUA, talonul mașinii ori adeverința de la locul de muncă. Eu am mers pe premiza că ei deja stiu totul despre tine si nu am adus absolut nimic suplimentar.

Ultimul si cel mai important pas este susținerea interviului la sediul Ambasadei din București. Ne-am prezentat acolo la ora și locul stabilit. Mai bine zis cu doar 10 minute înainte, așa cum este recomandat. Deasemenea în afară de dosarul necesar este bine să nu ai altceva cu tine, pentru că oricum nu vei avea acces cu ele înăuntru.

Te pui frumușel la coadă, iar un ofițer din cadrul ambasadei îți verifică programarea și te introduce în circuit. Circuit care este foarte strict, dar și foarte bine organizat. La intrarea în ambasadă vei fi supus unui control de securitate similar cu cel de la aeroporturi. Îti va fi oprit atât telefonul, cât si cheia de la mașină sau orice mai ai suplimentar. Intri doar cu dosarul necesar.

Dupa ce traversezi curtea interioară ajungi într-o sală mare de asteptare, unde au loc restul formalităților. Initial te înregistrezi cu pașaportul și numărul de programare pentru a primi un bon de ordine. Te pui pe băncuțele din interior si aștepți să fii strigat. Sala este de obicei plină de oameni transpirați si emoționați ca și tine. Aștepți să fii strigat de trei ori, la trei ghișee diferite.

Prima dată ești chemat pentru verificarea actelor, un proces care se desfășoară rapid și transparent. La al doilea ghișeu esti chemat pentru amprentare si fotografiere. Doar la al treilea ghișeu ești chemat pentru interviu. Interviul se desfășoară în limba engleză, dar dacă vede că nu o stăpânești bine trece automat în limba română. Noi am fost intervievati în ambele limbi. Am fost întrebați despre scopul si durata vizitei, dacă avem rude sau prieteni în SUA sau în Canada și cam asta a fost tot! Important este să fii sincer, să fii relaxat pe cât posibil si să răspunzi concis la întrebări. Ofițerul chiar nu a fost de tipul inchizitor. ci chiar a făcut glume cu fii-mea. Noi eram un pic stresați deoarece prietena noastră a avut interviu cu o zi înaintea noastră și nu a primit viza. Noi pesemne am fost mai norocoși. Ne-a felicitat și ne-a oprit pașapoartele. Ăsta-i un semn clar de acceptare.

Pașapoartele cu viza aferentă le-am ridicat a doua zi de la sediul TNT! Poți aștepta să ți le livreze acasă, dar eu personal nu am mai avut răbdare!

Cum spuneam viza nu-ți garantează accesul pe teritoriul american, dar la vama de intrare în țară din NYC nu am avut nici cea mai mică problemă! Așa că acum sunem posesorii unei vize de SUA pe 10 ani și anume până în 2029. Deci e musai să o mai vizităm, mai ales că ne-a plăcut foarte mult acolo, dar asta-i deja o altă poveste.

 

P.S. Poze nu am atașate din motive evidente.

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de robert in 11.03.20 10:30:43
Validat / Publicat: 11.03.20 16:56:07
VIZUALIZĂRI: 1010INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA DE NORD.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
25 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 56600 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

25 ecouri scrise, până acum

webmasterX [11.03.20 16:55:14] »

Mutat în rubrica "Sfaturi utile pentru vacanța în USA, #DESCOPERIND AMERICA" (nou-creată pe sait)

ioana74 [11.03.20 17:03:38] »

@robert: asa cevaaa, pai bine Robert, articol fara poze!? Macar un puscas marin acolo, ceva, sa ne clatim macar ochii

Astept seria ta de articole cu SUA, cred ca a fost interesanta experienta.

gettyy [11.03.20 17:53:31] »

@robert:

Articolul tău mi-a amintit de ziua când am luat eu viza pentru Canada. Cel mai emotionant moment a fost interviul, bineînteles. Cum ai spus si tu, am fost foarte sinceră si foarte relaxată. Asta era acum vreo 15 ani. Am trecut testul cu bine, mi-a dat viza in aceeasi zi, fără probleme. Mai greu a fost cu drumul până la Bucuresti, că pe vremea aia nu aveam avion.

E foarte bine că ai scris despre asa ceva aici.

În altă ordine de idei, mă bucur că ati ajuns în sfârşit acasă!!! Chiar mă întrebam dacă mai veniți...

Astept cu mare, mare nerăbdare să ne povestesti cum a fost acolo!!!

Spor la scris!

robert [11.03.20 18:25:34] »

@ioana74: scuze Ioana! Promit că o să ma revanșez când o să public articolele detailate!

robert [11.03.20 18:27:48] »

@gettyy: să știi că drumul de întoarcere acasă a fost extrem de lung și la propriu și la figurat! Mulțumesc frumos pentru vizită! De spor chiar am nevoie, pentru că în perioada asta tulbure nu prea am tragere de inimă!

nrs [11.03.20 18:48:15] »

@ioana74:

ce puscas marin? macar un selfie putea sa faca

oricum ai zis ca a fost ceva mai simplu decat la Rusia

Rodel [11.03.20 18:52:02] »

Foarte util articolul tău, l-am citit cu atenție, deși eu nu am în plan SUA. O invitație am avut din partea prietenei mele care trăiește în California, dar pur și simplu nu am dat curs invitației pentru că nu m-a tentat la vremea respectivă și nici acum.

Felicitări pentru deosebita excursie, încă una deosebită!

robert [11.03.20 19:19:03] »

@nrs: ai inteles gresit, la Rusia a fost mult mai usor. Acolo a fost greu doar cu programarea!

Mika [11.03.20 19:35:27] »

Foarte util ce ai scris. Îmi doresc sa ajung în SUA dar, sincer, mereu m-am gândit cu groaza la procesul de obținere a vizei. Am auzit fel si fel de povesti, asa ca nu prea ne-am grăbit pana acum sa ne planificam o vacanță în Stare.

robert [12.03.20 07:48:52] »

@Rodel: e o țară fabuloasă, e o țară de văzut! Dacă ai posibilitatea să o faci, nu ezita! Bine, nu acum, ci doar după ce se termină nebunia asta!

Mulțumesc frumos pentru vizită si pentru comentariu!

robert [12.03.20 07:51:30] »

@Mika: mersi frumos! Așa cum le spuneam si colegilor e o țară fabuloasă ce merită să fie văzută! Iar cu viza nu mai e draq așa de negru!

nrs [12.03.20 08:32:59] »

acum e dracu negru cu zborul! ce te faceai daca te tineau astia cu japca pe acolo?

robert [12.03.20 08:41:30] »

@nrs: aurolac! ; - (

Cristian_h [12.03.20 08:52:06] »

Acum 20 de ani, am apelat la o agenţie de turism, trei saptamani pe coasta de vest, L. A., Vegas si Honolulu... a trebuit doar sa intocmesc un dosar in care sa demonstrez că am locuinţa, maşina, job stabil si extras cont bancă, cei de la agenţie s-au ocupat de obţinerea vizei (viză cu o singură intrare in SUA valabila 30 de zile de la data intrării pe teritoriul american)...

am inţeles că au fost chemate la interviu căteva persoane cu precădere cei ce lucrau cu computere... au fost refuzate 3 persoane din 35...

mă întreb cum se mai procedează în cazul în care apelezi la o agenţie de turism, acestea nu se implica de loc, obtinerea vizei este doar responsabilitatea fiecaruia?

...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
ANILU [12.03.20 10:51:37] »

@robert: Nu am intenția de a merge în State dar am să citesc cu plăcere despre aventura voastră americană, tu să ai spor la scris... după 14 zile de plimbare!

Utile informațiile pentru cei interesați să meargă în State.

Să fiți sănătoși și sigur veți mai ajunge prin America în ăștia 10 ani de viză!

Toate cele bune!

robert [12.03.20 14:22:20] »

@Cristian_h: din câte știu agenția se ocupă contra cost de completarea formularului și de programarea la interviu. La interviu trebuie să te prezinți personal!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
robert [12.03.20 14:24:50] »

@ANILU: 18 zile de plimbăreală! Lili niciodată să nu spui niciodată. Nu știi cum te trimite cu serviciu sau cum apare vreo mătușă bogată!

Mersi frumos! Chiar am nevoie de spor. Timp am, dar cu sporul stau incredibil de prost!

Dacă ne ajută DZEU și suntem sănătoși e musai să mai merem! Mie chiar mi-a plăcut cu toate neajunsurile!

patrice [15.03.20 10:42:24] »

Imi aduc aminte cand am fost si eu in 2002 sa iau viza pentru state. Era la un an dupa atacul din 2001 si nu se mai dadea viza pe 10 ani. Pe atunci nu eram casatorita, nu aveam proprietati, nu aveam un cont cu multi bani, dar aveam o invitatie de la o persoana care lucra in ambasada. Deci practic m-am dus cu "pile" .

Tin minte ca atatea m-a tot intrebat ofiterul american, pana m-a scos din fire si i-am spus: eu sunt inginer aici in tara mea nu merg sa spal vase in America! Apoi a zambit si mi-a spus sa vin dupa jumate de ora dupa pasaport. Mi l-au dat prin gard.

A fost umilitor... Mi-a pus viza pe 3 luni, dar nu am mai vrut sa plec.

webmaster [15.03.20 13:17:00] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Informații utile despre viza SUA, #DESCOPERIND AMERICA - SUA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

webmaster [15.03.20 13:29:12] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

robert [15.03.20 14:21:39] »

@patrice: alte vremuri!

patrice [15.03.20 14:54:53] »

@robert: Bineinteles! Atunci nu prea erau sanse sa iei viza. Doar mi-am adus aminte experienta.

E foarte bine ca acum se ia viza mult mai usor, sunt multe de vizitat si in state.

Felicitari pentru articol, este foarte util!

robert [16.03.20 08:31:47] »

@patrice: Mulțumesc frumos!

mishu [25.03.20 22:10:22] »

@robert: Aici a fost mai simplu, articolul il citisem deja, acum trebuia sa vad si ecourile, sa vad ce zice lumea, cine ce isi doreste. Eu imi doresc sa ajung in America, nu pentru visul american, ci pentru visul meu, imi doresc sa ajung in preajma sarbatorilor de Craciun, la New Yorc, sa admir decoratiunile, sa mananc pe strada castane coapte, sa ma plimb prin Central Parc, chiar sa iau un hot dog la colt de strada... si sa vad si niste muzee care chiar mi se par interesante.

Felicitari, votat cu mare drag.

robert [26.03.20 09:03:09] »

@mishu: merită cu prisosință! După ce s-o termina cu nebunia asta o să încerc si eu să mă reîntorc! Sunt extrem de multe locuri de văzut! Mersi frumos pentru vizită si comentariu!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, gettyy, ioana74, Mika, mishu, patrice, robert, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂ:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.0658628940582 sec
ecranul dvs: 1 x 1