ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.03.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
FEB-2020
DURATA: 18 zile
familie cu copii
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Organizarea excursiei și drumul

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Nici nu știu cu ce să încep. Scriu aceste rânduri în momente de cumpănă ale omenirii! Sper să trecem cu bine peste această încercare, care ne testează limitele psihologice, dar și ne dezvăluie caracterul ori umanitatea din noi.

M-am întors zilele trecute dintr-o excursie minunată! Dar cu ce costuri? Cu ce emoții? Nu știam ce naiba se întâmplă! Nu stiam dacă mai ajungem acasă. Suntem mult prea mici pentru a afla și a influența deciziile politicienilor! Tocmai azi dimineața s-a anunțat suspendarea zborurilor din America spre Europa! Nu știu ce aș fi făcut dacă ne-ar fi prins pe-acolo. Eram captivi într-o lume nouă și necunoscută pentru noi! Eram într-o lume în care banul primează! Fondurile ar fi fost pe sfârșite așa că nu am nicio idee ce am fi făcut! În fine, bine că am ajuns acasă cu bine! De altfel în momentul in care am ajuns în Europa am declarat sus si tare că am ajuns acasă.

Cert e că pe-acolo pe unde am fost nu prea am întâlnit nebunia de-acasă. Erau stiri la televizor, dra doar atât. Nu erau oameni panicați prin magazine, nu se mergea cu măști pe stradă și nici nu se lua vreo măsură prin aeroporturi. Si vorba aia am trecut în această perioadă de 18 zile, prin 8 țări distincte.

Bine că am ajuns cu bine acasă si am intrat în carantină autoimpusă. Asta cu toate că nu se impunea, dar mai bine așa pentru liniștea vecinilor si a colegilor de serviciu. Dar să vorbim un pic și de turism!

In aprilie 2019 mi-a apărut în fața ochilor o super ofertă de la Level, compania low cost a lui iBeria. Astfel pentru un bilet de avion Barcelona- New York am plătit doar 160 de euro. Perioada era strictă 21 februarie-7 martie 2020. Nu am stat prea mult pe gânduri si am luat biletele de avion. Fii-mea mă înnebunea de prea mult timp că vrea să vada America! Si eu aveam această dorință pe vremuri, dar se estompase destul de mult.

Evident după achiziționarea biletelor de avion primul lucru pe care l-am făcut a fost să aplicăm despre viză. Am obținut-o rapid, așa cum v-am povestit în articolul anterior.

Gata am rezolvat si cu viza, dar doar acum începea cu adevărat greul, organizarea excursiei. Cât aș fi eu de pasionat, dar nu mă vedeam stând două săptămâni doar în New York. Chiar e mult prea mult pentru acest oraș, așa că m-am apucat de organizat un circuit.

M-am gândit că aș putea ieși destul de ieftin dacă aș merge cu autocarul. Ei au o firmă foarte cunoscută Greyhound, pe care i-am contactat pentru am face o idee de orar și de preturi. Astfel am creionat un circuit pe urmatoare rută: NYC-Philadephia-Washington_Niagara-Toronto-Montreal-Otawa-Boston-NYC. Evident că am fi stat câte două, trei zile în fiecare oraș. Distanțele dintre orașe s-ar fi parcurs în cam 2-8 ore după distanțe. Ar fi fost un circuit destul de obositor, dar am fi văzut o mulțime de lucruri.

Aici au intervenit două aspecte. În primul rând prietenii din Canada nu mi-au recomandat acest circuit din pricina vremii improbabile. Nu a fost cazul de o iarnă grea așa că acest obstacol putea fi depășit. Apoi fetele mele nu prea erau încântate de un circuit pe la frig. Aici au avut dreptate pentru că cel puțin la New York a fost tare frig.

Așa că vrând, nevrând m-am reorientat. Am luat legătura cu o agenție de la noi specializată în croaziere și am întrebat-o dacă are vreun circuit prin zonă care să se pupe cu datele noastre. Am găsit doar unul, dar care s-a dovedit a fi perfect.

Astfel ne-am pricopsit cu o croazieră din Miami în perioadă 24 februarie-5 martie. Croaziera dura 10 zile și avea opriri în Bahamas, Republica Dominicană, Jamaica, Grand Cayman, Honduras și Mexic. Returul era tot în Miami.

Deja am început să creionez excursia care a ieșit așa: 2 nopți la NYC, zbor la Miami plus o noapte de cazare la Miami Beach. 10 nopți pe croazieră, retur Miami NYC plus o noapte la NYC apoi retur la București via Barcelona.

Am achiziționat biltele de avion NYC-Miami, am rezervat hoteluri în NYC, Miami și am achitat croaziera. Toate bune si frumoase. A mai rămas cel mai ușor lucru de făcut și anume zborul București Barcelona și retur.

Nu m-am grăbit și l-am luat tocmai în septembrie de la o agenție online. Aveam tur cu Taromul și retur cu Blue air-ul. La fix două zile după ce am luat biletele de avion la un preț destul de mărișor de 160 de euro de persoană, mă anunță Level că a modoficat orele de zbor , cu mai bine de patru ore. Dacă la ducere ne încadram, la întoarcere pierdeam avionul. Ce să fac!? Să iau alt zbor de întoarcere cu o cheltuială suplimentară? Am ales să modific biletul la Blue Air cu o mică penalizare și am luat două nopți în Barcelona. Dacă tot mă costă suplimentar măcar să profit și io. Așa că vrând nevrând o vacanța de 14 zile s-a transformat într-una de 18 zile.

De altfel cu această ocazie am constatat că o vacanță ieftină s-a transformat în cea mai scumpă vacanță din viața noastră. In afară de Tarom la care aveam bagajul de cală inclus, la restul zborurilor a trebuit să plătesc suplimentar pentru un bagaj de cală.

Una peste alta am avut parte de o excursie memorabilă. Ne-a plăcut tare mult, dar am repeta-o doar în alte condiții, mai favorabile.

America este o țară fabuloasă, cu bune si cu rele. Nu am apucat să vedem mare lucru, dar ne-am făcut o idee. Sper să apucăm să aprofundăm.

Tot la organizarea excursiei pot trece si achiztionare de cartele preplătite de la Vodafone cu net și minute incluse special pentru USA și tările exotice, contra sumei de 35 de euro, care s-au dovedit total insuficiente.

Drumul a fost foarte lung, Level e o companie low cost si asta spune multe, important e că am ajuns cu bine acasă în această perioadă neagră pentru turismul mondial.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de robert in 12.03.20 09:51:38
Validat / Publicat: 12.03.20 11:22:40
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA DE NORD.

VIZUALIZĂRI: 1259 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 unul din monștrii ăștia ne-a găzduit preț de 10 nopți
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41150 PMA (din 44 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

robertAUTOR REVIEW
[12.03.20 10:08:37]
»

rog melodia: https://www.youtube.com/watch?v=iV5G512SOtc&list=RDiV5G512SOtc&start_radio=1

mersi frumos!

webmasterX
[12.03.20 11:28:13]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

gettyy
[12.03.20 13:49:01]
»

@robert:

Bine că ati ajuns acasă sănătoşi!

Mare, mare noroc ati avut... Nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă erati încă acolo...

Eu sunt convinsă că o să trecem cu bine peste toată nebunia asta. Nu trebuie să ne panicăm!

Hai, scrie-ne despre aventurile tale de pe acolo si adune câte un zâmbet pe față tuturor!!! Cred că este nevoie!

Spor la scris!

robertAUTOR REVIEW
[12.03.20 14:38:20]
»

@gettyy: mulțumesc frumos pentru încurajări! Am scăpat și de data asta! Acum așteptăm să treacă și nebunia asta mondială, care pe mine personal mă depășeste!

Trebuie să-mi revină cheful de scris, ca să am inspirație. Altfel e cam greu!

Toate bune!

krisstinna
[12.03.20 16:19:44]
»

@robert: Bine ați revenit sănătoși!

Aș vrea să te felicit pentru decizia de a vă autoizola, sunteți oameni cu simt de răspundere.

Ei bine, tocmai de-aia se produce nebunia și haosul din România, pentru că unii nu au niciun gram de răspundere, unii au plecat din țara noastră susținând ca e o țara de cacao, acum e numai bună de a o virusa, refuza sa se izoleze sau sa se testeze.

Iar alții, cadre medicale, cei din linia întâi, nu cred in viruși și uite că unii s-au virusat deja.

Nu poți compara oamenii de peste mari și oceane cu poporul român, noi am făcut foamea, am suferit de frig și de multe altele, am cunoscut umilința in timp ce alții se lafaiau și atunci e de înțeles de ce unii se panicheaza îngrozitor. La asta adaugi un sistem medical deficitar, fără șpăgi nu beneficiezi de nimic omenesc in spitale, deci avem toate motivele sa fim altfel, noi ca nație, față de cei care au trăit liber și îndestulat.

In alta ordine de idei, mă bucur ca ți-ai și v-ați îndeplinit visul, cu peripeții și emoții ați vazut lucruri noi și interesante.

Cu toate că nu mi-am dorit și nici nu îmi voi dori vreodată sa ajung in America (nu îi suport neam), te voi citi cu interes și mă voi bucura pentru voi.

Bravo!!!

Sănătate vă doresc, sa ne revedem cu bine!

PS: chiar nu a fost scumpa excursia, eu cheltuiam mai mult in Turcia

robertAUTOR REVIEW
[13.03.20 09:45:28]
»

@krisstinna: Bine v-am găsit! E înțeleg multe, dar parcă este prea mare nebunie, prea mare isterie pentru prea puțin! Înțeleg nevoia de izolare, nevoia de auto protecție și de igienă, dar mie mi se pare că facem din țânțar armăsar. Și de data asta chiar aș dori să nu mă înșel, ci să am dreptate spre binele tuturor.

Am trecut si noi pe la magazin, pentru că după aproape trei săptămâni chiar nu aveam imic în casă. Era unul în fața noastră cu trei cărucioare care lua tot ce prindea. A luat din fața noastră ultimul bax de spirt. Noi am fi vrut doar o sticlă. Oamenii de genul acesta generează crize, după ei potopul. Nici nu vreau să-mi imaginez ce-ar fi la o criză adevărată, cred că ne-am da în cap pe străzi.

In fine să revenim la America! Nici eu nu aveam o părere prea bună de americani, dar într-o bună măsură mi-am schimbat-o. E clar că e altceva ca pe vechiul continent, e o lume cu o istorie recentă și cu un cu totul alt mod de a vedea lucrurile. Mie mi se pare fascinant!

Multumesc frumos pentru vizită și pentru comentariu!

mishu
[25.03.20 22:14:28]
»

@robert: Un vis devenit realitate! Felicitari, votat cu mare drag.

robertAUTOR REVIEW
[26.03.20 09:04:14]
»

@mishu: mulțam frumos! Chiar așa!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
gettyy, mishu, robert
Alte impresii din această RUBRICĂCircuite, mini-circuite prin statele federației:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.067834138870239 sec
  ecranul dvs: 1 x 1