ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.12.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
NOV-2019
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii
2 AD. + - COPII
PREȚ SEJUR 92 euro ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ FĂRĂ MASĂ

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 37 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

Affittacamere Lunamar2

AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • NB: Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
  [fb]
  NOU TIMP CITIRE: 9 MIN

  Affittacamere Lunamar, La Spezia, o cazare frumușică și bine amplasată

  Ilustrație video-muzicală
  TIPĂREȘTE

  În perioada în care mă documentam despre Parcul Cinque Terre, am înțeles destul de repede că cea mai bună bază, pentru a aborda sătucele fermecătoare, ar fi orașul La Spezia. Asta pentru că pe de-o parte, cazarea într-unul din satele din parc este cam piperată, iar pe de altă parte, seara în La Spezia ai ce face și pe unde te plimba, pe când în sate, greu de făcut așa ceva mai ales după lăsarea serii. Atunci, am decis, fără dubiu, că trebuie să mă orientez la o cazare în La Spezia și cu cât mai aproape de gară, cu atât mai bine!

  Planul excursiei a fost să stăm în La Spezia două dintre cele trei nopți ale minivacanţei, ca mai apoi să ne cazăm în Pisa având drept obiectiv orașul, iar dimineața următoare la prima oră să ne îndreptăm spre aeroport, zborul spre Otopeni fiind programat la 07,00. Așadar, ne trebuia ceva nu foarte pretențios, nu prea scump, dar curat, cu condiții decente, eventual cu mic-dejun, ceea ce până la urmă nu a fost, dar mai bine așa. Însă, aveam nevoie de frigider, iar camera să fie prevăzută cu încălzire fiind vorba de luna noiembrie. Cum zborul a fost cu Ryanair, am căutat o cazare pe saitul acestei companii (Ryanairrooms) că-mi părea la îndemână, în plus mi se întorceau 10% din valoarea cazărilor ca și credit de zbor, poate cu folos pentru altă dată.

  După câteva perieri, m-am oprit la o locație foarte bine amplasată lângă gară, pe nume Affittacamere Lunamar, care mi s-a părut mie că întrunește tot ce am fi vrut noi de la o cazare în acele circumstanțe. Avea și note mari pe saiturile de rezervări, peste 8,50, ceea ce m-a făcut să cred că trebuie să fie bine acolo, cel puțin așa rezulta din comentariile clienților. Erau disponibile, la momentul acela, trei tipuri de camere (single, matrimoniale economy și double/twin standard), iar eu am ales o cameră dublă standard la prețul total de 82 €/două nopți.

  Câteva cuvinte despre Affittacamere Lunamar

  Adresă: Via Pietro Paleocapa, 2 - La Spezia, Italia

  Website: http://affittacamerelunamar.com/? lang=en

  E-mail: reception@affittacamerelunamar.com

  Cu o poziție excelentă, la doar 100 m de gara Stazione Centrale din La Spezia, Affittacamere Lunamar pare o variantă ideală de cazare, în condițiile în care deplasarea cu trenul spre parcul Cinque Terre este principalul obiectiv urmărit. Dar nici distanța față de centrul oraşului nu pare descurajatoare, fiindcă într-o plimbare lejeră de nici 10 minute, se ajunge în zona centrală pietonală, acolo unde vor toți turiștii să ia orașul la pas.

  Este un mic boutique hotel cu nouă camere dispuse integral la parterul unei clădiri impozante, istorice, renovate/modernizate complet, în care mai există încă alte câteva unități de cazare. Se pare că este deschis turiștilor din 2012 în această formă, lăudându-se cu atmosferă de familie și confort ridicat, aș zice adevărat.

  Experiența noastră

  De cum am sosit în gară, am setat maps. me pentru a găsi proprietatea și cred că am ajuns în cinci minute în fața intrării, apoi am fost ghidați de săgeți către recepție care este situată într-o curte interioară plină cu verdeață: plante, flori. Ne-a primit extrem de amabil și politicos amfitrionul, Luca, un tânăr care ne-a dat informații generale despre La Spezia și Cinque Terre, ne-a oferit hărți, mersul trenurilor, cum luăm autobuzul spre Portovenere dacă vrem. Ne-a condus la camera noastră după ce ne-a făcut instructajul asupra celor trei chei: una de la clădire, cea de-a doua de la grupul de camere ce aparțin de boutique-hotelul său, cea de-a treia de la camera propriu-zisă. Apoi, am achitat cei 82 € plus încă 10 € taxa de oraș (2,5 €/persoană/zi) și fiind într-o grabă totală, am consultat hârtiuța cu orarul trenurilor. Constatând că mai aveam vreo jumătate de oră până la proxima cursă de tren spre Cinque Terre, am ieșit să ne cumpărăm de la cel mai apropiat market cele trebuincioase, de primă necesitate: apă, bere, fructe, ceva de ronțăit. În zonă sunt mai multe magazine alimentare, unele mai mari, altele mai mici, o cafenea chiar vis-à-vis, de fapt este vorba despre cafeneaua/barul cu care boutique hotelul are înțelegere pentru micul-dejun contra cost (3€/persoană) constând într-un croasant şi o cafeluță espresso. Total neinteresant pentru noi, așa că am preferat niște produse de patiserie sărată de la magazin și cafea solubilă (pliculețe pe care le-am luat de acasă).

  Dar, m-am luat cu altele și nu v-am povestit despre cazarea în sine. Intrând în clădirea istorică, de trei etaje, trebuie să urcăm o scară destul de înaltă până la parter. Apoi, Luca ne prezintă în dreapta o ușă care se deschide cu yală pe care scrie din nou Affittacamere Lunamar și ne spune că urmează un mic hol din care se desprind trei camere, una fiind cea rezervată nouă, adică cea cu numărul 4. În hol se află un panou de perete pe care sunt agățate toate informațiile utile de care cineva are nevoie când vrea să plece în Cinque Terre sau prin oraș.

  Pe urmă, ne-a descuiat ușa camerei noastre în care am intrat abia după ce am pătruns într-un hol liliputan și am descoperit că pozele de pe saiturile de rezervări, inclusiv cel propriu, relevă realitatea pură, fără nicio exagerare.

  Camera este decorată șic în tonuri de alb și bej, mobila este integral de culoare albă, iar pardoseala este din gresie bej, nuanță regăsită și la draperie împreună cu alb. Dimensiunea este medie, circa 18 mp, iar tavanul este foarte înalt, tipic pentru clădirile vechi de câteva sute de ani, gen palazzo.

  Din acel hol mic de la intrarea în cameră, aveam pe stânga două uși, una ducea către garderobă, alta către baie. În dreapta se desfășoară camera propriu-zisă, în care piesa de bază este patul matrimonial, decorat cu o sumedenie de perne și pernițe, care s-a dovedit a fi superconfortabil. Peretele de la capătul patului este zugrăvit în dungi groase, albastre suprapuse peste albul general. Motive decorative cu peștișori și ancore marine erau prezente peste tot prin cameră, uşor de observat din orice unghi.

  Mobilierul mai era completat în stânga patului de o toaletă cu scaun și oglindă ce putea fi folosită și pe post de birou, în dreapta cu un fotoliu, iar în față cu un stativ foarte util, bun de „sprijinit” orice pe el. Patul era încadrat la capete de niște noptiere foarte originale cu sertărașe, cam sofisticate după părerea mea, și veioze fixate în perete acționate cu fir. Pe toaletă/birou am găsit regulile casei pe câteva foi, căni, pliculețe cu ceai, zahăr, cafea solubilă, iar lângă aceasta/acesta se află frigiderul, foarte eficient, iar pe acesta era aşezată cana electrică de încălzit apa.

  Televizorul cu ecran plat, de dimensiuni apreciabile, este suspendat pe peretele din fața patului, iar pe peretele cu fereastra, aparatul de AC întru-un colț, iar pe acesta se mai poate vedea o oglindă tot așa, încadrată de motive specifice, și, desigur, caloriferul. Nu există balcon.

  Garderoba era amplasată într-o nișă ca o debara și consta dintr-un spațiu dotat cu umerașe şi rafturi deasupra, foarte util de altfel, creând impresia de aerisit, tot acolo era și un seif pe care nu l-am folosit.

  Baia era foarte elegantă, destul de spațioasă, placată cu bucăţi mici de faianță albă, bej și maro, în timp ce pardoseala era de gresie bej. Obiectele sanitare: chiuvetă, bideu, vas WC, deși nu noi, moderne, de culoare albă cu baterii perfect funcționale, ca și instalațiile de altfel. Cabina de duș, de mărime potrivită, se închidea etanș, fără nicio picătură în afara ei. Uscătorul de păr era agățat pe peretele de lângă chiuvetă. Ca și consumabile am găsit hârtie igienică, gel de duș și săpun lichid la dozator.

  Prosoapele le-am găsit pe pat, în cameră, albe, imaculate, inclusiv pe cel de picioare, acestea ne-au fost schimbate zilnic, curățenie, la fel, ni s-a făcut zilnic, e adevărat, aspectul de curățenie impecabilă este vizibil peste tot.

  Wi-fi-ul a funcționat perfect, semnalul fiind foarte bun, parola am primit-o încă de la check-in, dar era scrisă şi pe hârtiile din cameră.

  Prize am avut suficiente, nevoile noastre fiind destul de mari, pentru a ne încărca telefoanele, bateriile externe, acumulatorii pentru camera foto.

  Affittacamere Lunamar mai pune la dispoziția oaspeților săi un serviciu de închirieri biciclete, cameră de bagaje lângă recepție, parcare privată contra sumei de 15 €/zi, pentru care este nevoie, însă, de programare prealabilă din cauza locurilor limitate. Recepţia nu are program non-stop, fiind deschisă între 08,00-23,00, dar se poate apela unul dintre numerele de telefon afişate pe un panou la poartă pentru sosiri târzii sau decazări timpurii.

  În încheiere, pot recomanda o ședere la Affittacamere Lunamar, este o locație ce merită luată în seamă de orice turist ce vrea să se cazeze în La Spezia, fără niște pretenții prea ridicate. Cu micul-dejun se poate rezolva ori pe cont propriu, ori la cafeneaua/barul de vis-à-vis, ori la alt local din jur (băieții de la recepție, Luca și Alex, pot intermedia), dar nouă ne-a fost bine cumpărând de la magazin câte ceva, mai ales că în cea de-a doua dimineață a trebuit să plecăm devreme spre gară pentru a lua un tren rapid către Pisa, deci n-am mai fi avut timp să mâncăm.

   

  Nu în ultimul rând, Crăciun fericit tuturor!

   

  Vă rog, atașați următorul videoclip: youtube

  Citește și CONTINUAREA aici

  [fb]
  ---
  Trimis de irinad in 25.12.19 11:59:53
  Validat / Publicat: 25.12.19 15:02:51
  VIZUALIZĂRI: 1080INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
  SESIZEAZĂ
  greșeală / conținut, limbaj
  Adn. FAVORIT
  11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

  NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
  Poze atașate (se deschid în pg nouă)
  P08 Grădina interioară din zona recepţiei
  EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 67000 PMA (din 50 voturi)
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 37.00 EUR pe cameră
 • INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest review

  11 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [25.12.19 14:58:08] »

  Bună recomandarea

  Mutat în rubrica "Affittacamere Lunamar, LA SPEZIA" (nou-creată pe sait)

  --

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  --

  Din câte-mi dau seama, „unitatea” e în aceeași clădire cu Afittacamere Tre Fre' , despre care un alt autor a scris, mai demult, aici

  webmasterX [25.12.19 14:59:11] »

  Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  irinad [25.12.19 15:13:04] »

  @webmasterX: Da, poziţionarea este întocmai! Aceeaşi clădire găzduieşte mai multe unităţi de cazare şi privind pozele din acel review, este clar că e vorba de aceeaşi clădire, judecând după uşa de la intrarea principală care se regăseşte şi în fotografiile mele.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  webmaster [25.12.19 18:37:38] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  irinad [25.12.19 19:08:15] »

  @webmaster: Mulţumesc frumos!

  DOINITA [26.12.19 08:03:14] »

  Ca intotdeauna, informatii utile pentru a alege un loc placut. Sa va fie de bine deplasarea si sa va bucurati de sarbatori frumoase! La multi ani si multe calatorii!

  irinad [26.12.19 08:34:55] »

  @DOINITA: Mulţumesc din tot sufletul pentru urări, urări pe care ţi le întorc cu mare drag! De asemenea, mulţumesc pentru aprecieri, tu ştii că eu aleg cazări încercând să fiu cât mai eficientă, mai ales atunci când suntem în deplasare mai tot timpul. Important este să fie decent şi să te simţi bine acolo unde stai! Te îmbrăţişez cu drag!

  maryka [26.12.19 09:33:58] »

  Și de această dată ai reușit o cazare tare bună, foarte aproape de gară, aproape de deplasările pe care le făceaţi. Mi-au plăcut întotdeauna clădirile acestea vechi, iar în Italia mi se pare a fi ceva normal.

  Deasemenea mi-a plăcut foarte mult interiorul, camera tare șic, albul este elegant întotdeauna, este preţios.

  Până în centrul orașului, plimbarea era o plăcere, nu? Astfel puteai cunoaște orașul. Și noi preferăm așa.

  Așadar, te felicit, mi-a plăcut foarte mult alegerea ta și aștept continuarea aventurii italiene!

  Te pup cu drag!

  Crăciun fericit tuturor! 🎄

  irinad [26.12.19 20:47:31] »

  @maryka: Crăciun fericit şi ţie, totodată scuze pentru răspunsul acesta întârziat! Ne-am adunat cam târziu de pe drumuri şi timpul a trecut îngrozitor de repede, aşa încât abia acum am putut intra, de pe telefon mă descurc mai greu.

  Mă bucur că ţi-a plăcut şi ţie alegerea mea pentru şederea în La Spezia, în apropierea parcului Cinque Terre: modestă, decentă, dar drăguţă şi de bun gust, în plus deloc scumpă. Ştiu că şi voi aţi fi optat pentru o cazare în genul acesta, doar suntem pe aceeaşi lungime de undă.

  Într-adevăr, până în centrul oraşului La Spezia era o plimbare de câteva minute, extrem de plăcută, voi detalia în următorul articol. Chiar mi-a părut rău că timpul nu ne-a permis să-l aprofundăm, dar a fost bine şi aşa.

  Mulţumesc de ecou, vizită, aprecieri, să aveţi sărbători minunate în continuare!

  O seară liniştită!

  roth [15.01.20 19:19:47] »

  Un articol picat la tanc ca sa zic, in aprilie, imediat dupa sarbatoarea Pastelui plec in aceasta zona. Am sa ma uit de cazare la acest hotel si voi lua notite atent din articolele urmatoare.

  Vacante minunate

  irinad [16.01.20 19:58:51] »

  @roth: Cu scuzele de rigoare pentru acest răspuns întârziat, îţi spun că această cazare este foarte avantajoasă, mai puţin din punctul de vedere al micului dejun care poate fi unul italian, simbolic, asigurat de un bar vis-a-vis de proprietate. În rest: amplasare, curăţenie, funcţionalitate, spaţiu, dotări, excelente pentru un raport optim calitate/preţ.

  Oricum, pentru La Spezia, în opinia mea, o cazare trebuie aleasă în preajma gării, mai ales dacă vrei să ajungi şi în Cinque Terre.

  Vacanţe minunate îţi doresc şi eu! .

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  DOINITA, irinad, maryka, roth
  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0700240135193 sec
  ecranul dvs: 1 x 1