ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.03.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Ploiești
ÎNSCRIS: 06.03.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
PREȚ 40 euro ?
incl. cost transp. (cu auto propriu)
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

O zi în Garmisch-Partenkirchen şi împrejurimi

Doar câteva ore în Garmisch-Partenkirchen

TIPĂREȘTE URM de aici

("Impulsul de a călători este unul dintre cele mai benefice lucruri ale vieţii" )

Am mai spus-o şi în alte ocazii că sunt fan înrăit al sportului de iarnă, ski jumping. An de an urmăresc concursurile de sărituri desfăşurate în staţiunile de munte din Europa, SUA sau Japonia şi de fiecare dată mă entuziasmez de performanţele acestor ”Icari” moderni, unii din eu cu vârste atât de fragede.

Televiziunile obişnuiesc să prezinte, înaintea concursurilor şi în pauzele publicitare, imagini cu locul de disputare a întrecerii sportive şi a împrejurimilor. În urmă cu ceva ani am urmărit un set de imagini din Garmisch-Partenkirchen, oraşul bavarez unde are loc una din cele patru etape de sărituri cu schiurile ( Turneul celor patru trambuline) şi am rămas impresionat de frumuseţea locurilor. Apoi am citit şi excelentul review al colegului nostru BOGDAN DSN şi m-am aprins şi mai tare.

Eram cazat în staţiunea turistică Mayrhofen din Tirol şi gândul că mă aflam la aproximativ 125 de km de Garmisch- Partenkirchen nu-mi dădea pace. Aş vi vrut să ajung acolo, dar timpul nu-mi era prieten prea bun în situaţia dată. Într-o dimineaţă însă m-am sculat hotărât, mi-am luat ” copilotul” şi... direcţia Germany. Numai că am mai pierdut din timp cu vizitarea altor locuri în Zillertal şi nu a mai fost posibil să vizităm tot ce ne oferea oraşul-staţiune. Ne-am gândit că fiind o destinaţie de iarnă principalele locuri de vizitat sunt cam prin zona pârtiilor şi le parcurgem rapid.

Nu a fost deloc aşa, pentru că cele două ”cartiere” (Garmisch şi Partenkirchen), despărţite de râul Partnach , oferă şi altceva de vizitat în afară de zona trambulinei şi a pârtiilor de schi. Despre numeroasele drumeţii ce pot fi făcute pe munte nici nu a putut fi vorba în cele câteva ore pe care le-am avut la dispoziţie. Şi aşa timpul scurt ne-a permis vizitarea doar a zonei situate în vestul râului Partnach.

Din Zillertal se poate ajunge în Garmisch- Partenkirchen pe două rute turistice principale, una prin Pertisau şi cealaltă (un pic mai lungă) prin Mittenwald, un frumos oraş aflat la poalele alpilor. Am ales ruta din urmă, pentru că are o porţiune de drum alpin şi oferă imagini panoramice asupra munţilor. Dincolo de Innsbruck am părăsit autostrada, am setat sistemul de navigaţie GPS pe ”evitaţi autostrad㔺i pe un drum foarte bun am ajuns în urcare pe un platou împădurit şi plin de verdeaţă, deasupra oraşului-staţiune Garmisch- Partenkirchen.

După un mic popas pe acest platou am coborât spre oraş şi la intrare am făcut stânga spre celebra trambulină. Aici nu erau prea mulţi turişti şi nici nu se desfăşurau antrenamente de sărituri pe iarbă artificială, aşa cum am văzut în 2015 la Planica în Slovenia. Am plecat din zona schiabilă, am intrat în oraş şi am găsit parcare cu plată pe una din străzile mai puţin turistice, în apropiere de St. Martin, o biserică mai puţin arătoasă la exterior, dar cu un interior baroc foarte frumos.

Acest a fost şi primul obiectiv pe care l-am vizitat, iar turnul bisericii a fost reperul nostru în plimbarea prin oraş. Nu am avut un itinerar anume, paşii ne-au condus aproape la întâmplare pe străduţele înguste, pietruite şi rămase aproape neschimbate de sute de ani. Mulţimea de clădiri pictate în culori atrăgătoare fac ca oraşul să pară desprins dintr-o poveste. Ne-am plimbat ore bune pe străzi, ”ghidaţi” de clădirile colorate şi credem că am acoperit 90% din ”cartierul”Garmisch.

Dintre obiectivele turistice care mi-au plăcut în Garmisch, aş pune pe primul loc Michael Ende Kurpak, o oază plină de verdeaţă şi linişte din plin centrul „cartierului”, cu multe aranjamente florale, alei de promenadă şi copaci seculari. Fără să respect o anumită ordine a preferinţelor, Aleea pietonală Am Kurpak, Klamstrasse, cafeneaua Konditorei Kronner, haioasele fântâni arteziene, cele două clădiri cu farmacie la parter, la Kongresshaus, magazinele sau băncile pentru odihnă şi relaxare au fost alte puncte turistice care ne-au rămas adânc întipărite în memorie.

Cu părere de rău că nu ne-am calculat bine timpul de vizitare în acest frumos oraş din Bavaria, ne-am întors în Zillertal, de data acesta pe ruta prin Pertisau. Obisnuiesc să procedez mereu la fel în plimbările mele; nu-mi place să mă întorc pe ruta pe care am venit. Aleg întotdeauna o alta, chiar dacă este mai lungă şi, uneori, mai rea.

Ajunşi pe platoul de deasupra oraşului nu am făcut la dreapta spre Innsbruck, via Mittenwald, ci am făcut la stânga spre Wallgau, un sat, mai degrabă un orăşel, absolut superb. Casele sunt vopsite în culori atrăgătoare, la fel ca cele din în Garmisch- Partenkirchen, cele câteva hoteluri de lux şi restaurantele la fel, iar imaginile panoramice asupra munţilor din regiunea Zugspitz, asociate cu un albastru strălucitor al cerului, te uimesc.

Din Wallgau sunt două posibilităţi de a ajunge în Zilleretal, via Pertisau. Prin Vorderriss (112 km), paralel cu râul Isar, sau prin Bad Tolz (148 km), pe lângă lacul Walchen. Imediat după ieşirea din sat urma drumul spre Vorderriss, însă sistemul nostru de navigaţie nu ne -a lăsat. Ne-a întors în sat, apoi ne-a dirijat pe drumul cel mai lung. Din teamă de necunoscut ne-am luat după GPS şi la final nu ne-a părut rău.

Am străbătut valea Walchen, pe o şosea alpină impecabil de curată şi străjuită de brazi semeţi, am vizitat două lacuri alpine foarte frumoase, Walchen şi Kochel, am trecut prin câteva localităţi curate şi frumoase din Bavaria Superioară.

Când drumul ales de noi s-a întâlnit cu cel refuzat de sistemul GPS, ne-am lămurit ce s-a întâmplat; drumul scurt trecea printr-un tunel şi din moment ce am setat ”evitaţi autostradă” s-a setat şi ”evitaţi drumuri cu taxă”. Şi aşa am făcut aproximativ 40 de km în plus.

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de traian.leuca in 04.03.19 15:42:06
Validat / Publicat: 04.03.19 19:46:32
VIZUALIZĂRI: 768INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (traian.leuca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 48800 PMA (din 52 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  4 ecouri scrise, până acum

  mihaelavoicu [04.03.19 22:03:48] »

  Merită un drum numai pentru casele alea superbe!

  liviu49 [05.03.19 08:02:31] »

  @traian. leuca: Votul 20 ajuta la ceva? Daca da, sa fie primit!

  Nu pot sa nu remarc frumusetea cladirilor, pe care am intalnit-o si in Austria, in anul 2014. Aceste cladiri specifice Tirolului, unele vechi de sute de ani, fac deosebirea intre frumosul adevarat si cel neadevarat (ca sa fiu elegant in exprimare) pe care il intalnim, din belsug, la Ranca, Moieciu si alte locuri de la noi din tara. La ei se poate cladi comform traditiei locului, la noi daca nu trantim langa niste brazi o magaoaie din beton cu termopane nu putem Am intalnit la Lofer o casa construita in anii 2000, in acelasi stil ca cele din 1700, dar izolate mai bine, cu ferestre din lemn, nu din plastic. Or fi austriecii mai prosti ca noi daca mai construiesc in stilul medieval al zonei? Eu nu prea cred. Dar de ajuns cu rautacismele!

  Felicitari pentru articol, dar mai ales pentru poze!

  Numai bine si calatorii placute!

  traian.leuca [06.03.19 21:50:30] »

  @mihaelavoicu: Aşa este, casele din Tirol m-au fascinat şi pe mine.

  @liviu49:

  Am intalnit la Lofer o casa construita in anii 2000, in acelasi stil ca cele din 1700, dar izolate mai bine, cu ferestre din lemn, nu din plastic.

  Iar eu am vizitat pe la noi câteva palate (castele) restaurate cu uşi şi ferestre din termopan.

  Vă mulţumesc pentru vizită!

  abancor CONS. ONORIFIC AFA / GERMANIA [11.03.19 23:37:33] »

  Sînt frumoase drumurile astea prin Alpi, dar trebuie spus că iarna, în funcție de căderile de zăpadă, pot fi închise, sau cu acces limitat celor cu lanțuri montate pe roți. Mai ales Achenpass (drumul prin Pertisau).

  Așa că, cine călătorește iarna, e bine să se informeze în prealabil pe pagina Asfinag (compania care administrează drumurile Austriei) - asfinag.at. Deja pe pagina principală e o hartă cu restricțiile în timp real.

  Cel mai nasol a fost în ianuarie anul ăsta, cînd au fost ninsorile alea de s-au dat și la știri în România, și au fost închise toate trecerile dintre Tirol și Bavaria, cu excepția autostrăzii. Să vezi acolo cozi și întîrzieri de ore!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  liviu49, mihaelavoicu, Zoazore
  Alte impresii din această RUBRICĂ:


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0966889858246 sec
  ecranul dvs: 1 x 1