ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.01.2019
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: Bucureşti
    ÎNSCRIS: 21.05.17
    STATUS: PREMIUM
    DATE SEJUR
    JAN-2019
    DURATA: 10 zile
    familie cu copii
    2 AD. + 2 COPII -- v: 13, 15

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 6 MIN

    Iordania, vacanta minunata cu bani calculati bine

    TIPĂREȘTE

    Dupa cum stiti, RyanAir are zboruri low cost catre Amman. Ei, pe noi acest lucru ne-a convins sa ne cumparam bilete pentru ianuarie si sa incepem a ne planifica vacanta atat cat putem de bine. Biletele dus-intors ne-au costat mai putin de 50 Euro/persoana.

    Pentru aceasta calatorie am estimat un buget nu foarte mare (pe care nu eram convinsi ca il vom respecta) si, avand in vedere ca erau zece nopti, am ales sa ne cautam cazari cu preturi acceptabile (raportul pret calitate sa fie cat mai bun).

    Iordania nu este o tara cu preturi mici, moneda este dinarul iordanian (JD), iar un dinar costa aproximativ 5.8 lei.

    In primul rand, pe langa avion si cazari, trebuia sa punem pe lista costul vizei si ce presupunea ea. Am aflat ca putem cumpara viza chiar din aeroport si ca pretul ei este de 40 de dinari (asadar aproape 240 lei) pentru fiecare dintre noi. Am aflat de asemenea ca poate fi cumparat Jordan Pass in valoare de 70 de dinari, care sa includa viza, intrarea la Petra (care separat ar fi costat 50 de dinari!) si Jerash (10 dinari) si multe alte intrari; asadar o economie consistenta daca aveam sa vizitam acele situri.

    Am inceput sa mai citesc recomandari pe site si asa am dat de experienta Andreei care reusise sa isi ia viza ASEZA (gratuita). Review-urile ei ne-au fost de mare folos in creionarea planului nostru de vacanta, recomandari punctuale si sfaturi concrete. Am citit mai toate articolele de la sectiunea Iordania, asadar sunt recunoscatoare tuturor celor care au contribuit (@doinafil, @msnd, @mprofeanu, @roth, @fra, @alunelu69 si tuturor celorlalti) si prin ochii carora m-am plimbat virtual inainte de a fi fizic acolo.

    Sperand ca vom putea si noi intra in Iordania pe baza vizei gratuite, am continuat cu calculele de calatorie. Urmatorul punct important era bineinteles biletul de intrare la Petra, una dintre minunile lumii moderne. 50 de dinari (aproape 300 de lei) ! Dar, in mod clar, vizitarea sitului era obligatorie. Ne-am impacat cu gandul si am trecut la urmatoarele puncte de pe lista. Dar, intre timp, am citit despre o intrare ocolitoare in Petra care ar presupune intelegerea cu un oarecare localnic pentru jumatate de pret (25 dinari/persoana). Am mai rascolit putin netul si am inteles mai bine despre ce este vorba.

    Asadar, am facut rost de numarul de telefon al unui beduin la care am facut o rezervare pe whatsup. Urmarisem un documentar (https://www.youtube.com/watch?v=Fb-nVvfzbVI&t=435s) despre cei din tribul B'dou, cum fusesera constransi sa se mute din pesterile din Petra (pentru a nu strica imaginea) in satul construit pentru ei in anii 80, cum se regasesc si se linistesc doar aici (mai ales cei mai in varsta)... Documentarul m-a ajutat sa inteleg un pic cu cine comunic si la cine fac acea rezervare improprie. Bineinteles ca totul era relativ... pana la urma, uneori iti dai seama ca nu ii cunosti bine chiar si pe cei mai previzibili dintre apropiatii tai. Asadar, am zis sa incercam. Si a mers. Beduinul a fost om de cuvant si ne-a aratat o parte din Petra pe indelete. Intre timp, masina a ramas parcata in siguranta in sat, drumul de intoarcere ducandu-ne exact la ea.

    Activitatile de la Marea Rosie, respectiv scufundari, snorkeling si excursia de o jumatate de zi cu vaporul le-am cumparat de la receptia hotelului cu preturi mai bune decat cele gasite pe net. Adica, scufundari la Rainbow Reef cu 30 dinari/persoana, iar excursiile de o jumatate de zi cu vaporasul - tot cu 30 de dinari. Excursiile includeau masa de pranz (gratar, orez, salata, bautura racoritoare si nu mai stiu ce altceva), plimbare cu vaporasul, apoi cu un submarin din care se puteau admira coralii si pestii colorati, cu explicatii in limba engleza si, pentru doritori, inot sau snorkeling.

    In ceea ce priveste innoptarea in Desertul Wadi Rum, aceasta a costat 50 de dinari/adult si 30/copil. Pretul includea cazare in corturi (foarte curat, conditii bune si atmosfera placuta), 3 mese (pranzul la pachet) si turul de o zi cu jeep-ul la principalele obiective din rezervatie. Organizare extraordinara; a fost minunat cu ei! Ne asteptam la asta, intrucat nota lor pe Booking este 9.7.

    Cu numerele de telefon... nu mai stiu cat au costat. Insa am ales reteaua Zain, caci citisem ca are acoperire inclusiv in desert. Noi la corturi nu am avut, insa in unele zone din desert functionau intr-adevar cartelele.

    Am ales sa vizitam si Rezervatia Naturala Dana, bineinteles cu ghid (altfel nu cred ca m-as duce), iar acesta a costat 45 de dinari/4 persoane pentru o drumetie de 3 ore si jumatate in care am descoperit minunile ascunse ale traseului Sheq Ar-Reesh. Se putea merge cu aceeasi suma si pe aceeasi durata si pe traseul Nawatef. Celelalte trasee necesitau mai multe ore si erau cu grade mai crescute de dificultate.

    La Marea Moarta am ales sa ne cazam la Holiday Inn o noapte pentru a avea o plaja amenajata si piscina cu apa calda. Am fost incantati de alegere, caci am beneficiat de doua zile acolo, iar intrarea pentru cei necazati era de 25 de dinari in cursul saptamanii (40 cu pranz) si 35 in zilele de joi, vineri, sambata, considerate week-end (50 JD cu pranz inclus).

    La izvoarele cu apa termala fierbinte Hammamat Ma’in, intrarea era de 15 dinari (pentru cei interesati, cascada mare de aici nu mai exista ca urmare a inundatiilor majore de la finele anului 2018), iar un ghid la Jerash costa 30 de dinari (sau 7,10 dinari doar pentru partea de inceput a sitului).

    Am fi vrut sa vizitam mult mai multe, dar nu am putut cuprinde. Am ratat Rezervatia Wadi Mujib, intrucat era inchisa pana la sfarsitul lunii martie. Copiii au fost destul de bosumflati din aceasta pricina, caci ii intaratasera si videoclipurile (https://www.youtube.com/watch?v=lAX1tD4s-V0) de pe Youtube cu care ne cresteam adrenalina in avans inaintea plecarii cu cateva saptamani. Oricum, varsta minima era de 18 ani. De asemenea am ratat castelele, Umm Qais si alte cateva obiective. Dar fiecare zi am avut-o plina si foarte frumoasa, iar alegerea celor vizitate a fost facuta in functie de prioritatile pe care le aveam.

    In ceea ce priveste transportul, noi am inchiriat de la aeroport o masina care ne-a costat aproximativ 100 lei/zi. Bineinteles ca nu era de teren, astfel incat in desert am mers cu beduinii de la care cumparasem cazarea si turul, dupa ce am lasat masina noastra parcata la Visitors Centre Wadi Rum.

    In ceea ce priveste mancarea, se poate manca bine si ieftin daca nu sunteti prea pretentiosi. Noi am mancat in locurile recomandate de localnici, iar micul dejun ne-a costat in general intre 5 si 7 dinari, iar pranz/cina cu orez si pui/oaie ne-a costat pana in 15 dinari/4 persoane. Cred ca cea mai scumpa masa a fost cea luata in Aqaba la restaurantul Sham, de la balconul caruia am putut admira privelistea asupra marii si frumoasa moschee in luminile apusului. Si, bineinteles ca am stat si noi la coada aceea impresionanta din Amman pentru a manca niste kenafa nablusiah (in picioare, in strada), cum rar gasesti chiar si in Iordania. Adica la Habibah, ”kenafaria” (o dugheana pe care nu ai da asa pret daca nu ai vedea coada intinsa mult pe bulevard) ascunsa pe o alee dinspre Bazarul cu aur, dar pe care orice rafinat cunoscator al gusturilor orientale o gaseste imediat.

    Per total, pentru noi a fost o vacanta care si-a meritat fiecare banut, dar pentru care am facut un pic ”cercetare” pentru a ii cheltui pe lucrurile cu adevarat preferate de noi.

    Atasez si eu o ilustratie muzicala, desi este cantata de un egiptean; mi-a ramas in minte caci au pus-o pe vaporasul din Aqaba si mi-a placut tare mult.

    https://www.youtube.com/watch?v=ejvpVhvKesM


    [fb]
    ---
    Trimis de Sakiz* in 20.01.19 05:49:16
    Validat / Publicat: 20.01.19 08:43:53
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORIENTUL MIJLOCIU.

    VIZUALIZĂRI: 2897 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    26 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Sakiz*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P15 Orasul antic Jerash
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31250 PMA (din 33 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    26 ecouri scrise, până acum

    Costi
    [20.01.19 13:06:57]
    »

    @Sakiz:

    Foarte utile informațiile din review-ul tău. Sper să le folosesc pe teren! Asta pentru că și noi avem în vedere un sejur în Iordania.

    Călătorii frumoase, în continuare!

    Sakiz*AUTOR REVIEW
    [20.01.19 15:34:03]
    »

    Draga @Costi,

    Iti multumesc pentru ecou! Ma bucur sa citesc ca ai putea folosi informatii din review, cand stiu cat de bun organizator DIY al calatoriilor tale esti!

    Intentionez si eu sa detaliez un pic, cu cateva articole, ceea ce am gasit eu mai putin scris pe site, dar care mi s-ar parea a fi bine de stiut inainte de a ajunge acolo.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    krisstinna
    [20.01.19 20:31:19]
    »

    @Sakiz: Nu am înțeles cât v-a costat vacanța asta

    Te felicit pentru acest articol! Extrem de ușor de citit, plin cu informații utile pentru cei interesați.

    Eu doar citesc și visez, n-am sa ajung in veci pe-acolo

    Sakiz*AUTOR REVIEW
    [20.01.19 21:07:38]
    »

    @krisstinna:

    Multumesc, krisstinna! ????

    Nu spune asa, cine stie! Poate vei ajunge mai curand decat te gandesti.

    Intr-adevar nu am fost exacta cand a trebuit sa scriu cat ne-a costat calatoria asta. Pot sa spun ca aproximativ 500 euro/persoana pentru 10 zile, cu toate activitatile, intrarile, transportul inclus si toate cele. Ne putea costa mai putin daca ne alegeam alte activitati, insa tineam mult sa facem lucrurile astea.

    krisstinna
    [20.01.19 21:47:32]
    »

    @Sakiz:

    Mulțumesc frumos pentru răspuns. Nu v-a costat mult, mă așteptam la vreo 4000 euro.

    Vacanțe la fel de frumoase vă doresc!

    Sakiz*AUTOR REVIEW
    [20.01.19 22:32:40]
    »

    @krisstinna: ????????

    Da, am vazut si eu o reclama ieri cu o oferta pt Iordania, 8 nopti, aproape o mie de euro/persoana, fara activitati si intrari (!).

    Dar cazarile erau de 4-5 stele. Noi am ales cazari mai ieftine si am incercat sa ne organizam cat mai bine si mai economicos.

    fra
    [20.01.19 22:52:25]
    »

    Ați reușit să faceți o mulțime de lucruri! Ați avut și mai multe zile la dispoziție, dar cred că v-ați documentat chiar mai bine decât noi, ceea ce e meritul vostru. Totuși cu toată documentarea posibilă, nu cred că aș fi ales varianta intrării prin "spate" de la Petra nici dacă știam de ea. Fiecare vacanță cu peripețiile ei. Dar coada de la kenafe e una dintre cele mai frumoase amintiri ale noastre din vacanța noastră (așa de tare ne-a plăcut că am mers de două ori ????) !

    Aștept cu interes celelalte articole, în special despre locurile astea mai puțin cunoscute pe la noi și mai puțin atinse de turiștii români.

    ...

    Acum am văzut că ați mai avut și alte experiențe arăbești și poate și asta v-a dat mai mult curaj pentru trasee pe cărări mai puțin bătătorite. Noi am fost la prima ieșire din Europa. Foarte fain. Bravo vouă!

    Sakiz*AUTOR REVIEW
    [20.01.19 23:45:44]
    »

    @fra:

    Multumesc! ❤

    Intrarea aia la Petra de 50 de dinari ma enerva tare, iar din câteva documentare si articole aflasem ca locuitorii vechi ai Petrei, nevoiti sa se mute in acel sat, traiesc in conditii destul de grele. Pana sa am un pret de la beduinul nostru si pana sa finalizam rezervarea, imi pusesem in minte ca ar merita platit beduinului chiar si mai mult de jumatate din pret. Ma gandeam ca macar se duc banii acolo unde e nevoie. Da, stiu, nu suna deloc ok si nici etic dpv al bunei functionari al unui sistem turistic etc... Dar Petra este unul dintre putinele lor surse de venit. Castiga bani din faptul ca iti arata drumuri, ca iti povestesc cate ceva, ca te plimba cu cate un "ferrari" (magarus), camila... ca te insotesc in varf pentru poze panoramice...

    Pot sa spun, insa, ca am avut mai mare incredere atunci cand am vazut ca beduinul in cauza isi face reclama pe net. Atunci m-am gandit ca interesul lui este ca noi sa fim in siguranta si sa ramanem multumiti. Nu am auzit/citit despre niciun incident petrecut cu localnicii de la Petra, desi ei se tin scai pentru a-ti putea vinde ceva si par dubiosi intr-un fel. Insa ei vor doar sa vanda si atat.

    Ma bucur sa aud ca si voua v-a placut kenafa de la Habibah... si acum imi ploua in gura cand ma gandesc la ea!

    Multumesc pentru incurajari! ???? Ma gandesc sa scriu despre Rezervatia Dana (caci am vazut ca nu prea s-a scris despre ea) si despre izvoarele termale de la Ma'in dupa alunecarile masive de teren si disparitia cascadei mari.

    CIOMBE
    [14.02.19 09:11:53]
    »

    Felicitari si multumesc pentru artocol. Anul trecut calculasem si eu bugetul pt 10 zile (tarom 140 eur) total general 1600 eur 2 pers. Din pacate a trebuit sa anulez cu 3 sapt inainte de plecare. Anul acesta am luat bilete cu ryanair si am luat de la capat planificarea vacantei. Am constatat insa ca au crescut un pic preturile (cazare, Wadi Rum...)

    Ti-as fi recunoscatoare daca m-ai ajuta cu cateva informatii:

    1. cu ce firma ati fost in Wadi Rum?

    2. cum fac rezervare la neptun submarin si barca cu fund fe sticla in Aqaba?

    3. care este programul de vizitare la moscheia din Aqaba?

    Multumesc

    Sakiz*AUTOR REVIEW
    [14.02.19 20:41:37]
    »

    @CIOMBE: Buna!

    Pentru Wadi Rum gasisem Desert Sunset & Tour pe Booking (nota 9.7), unde ne-au lasat numarul de telefon. Apoi am luat legatura prin whatsup si am cerut un pret care sa includa si turul in desert (la principalele obiective), adica full day jeep tour, transferul de la intrarea in rezervatie pana la tabara (si inapoi), cina, micul dejun si pranzul la pachet. Ne-au cerut 50 de dinari/adult si 30 de dinari/copil.

    Dupa ce tot cautasem preturi bune si am observat ca pe net gaseam mai mult de 60 de dinari/pers (pret care nu prea includea tot ce am avut noi), ceea ce ei mi-au oferit mi s-a parut ok. Astfel ca am rezervat si a fost super in regula.

    La corturile beduinilor a fost foarte curat, iar ei ospitalieri. Cina a fost aceea coapta sub nisip, iar pranzul consta intr-un pachetel cu lipie, apa, conserva de ton, checuri, rulade si suc cu pai (se poate sa imi fi scapat cate ceva).

    Unul dintre beduini ne-a plimbat pe la principalele obiective, adica vreo 8-10, dintre care cele trei poduri, canionul, Desertul Alb, inscriptiile nabateene si cele islamice timpurii, Casa lui Lawrence... etc.

    Am uitat sa spun ca am lasat masina noastra inchiriata la Visitor Center (unde nu am platit pentru parcare) si am gasit-o a doua zi in aceeasi stare. Dar am platit intrarea in Wadi Rum, adica 5 dinari/persoana.

    Pentru plimbarea cu submarinul si acea excursie de jumatate de zi pe Marea Rosie, noi am vorbit cu hotelul. Am fost cazati la un hotel destul de modest (dar de care am ramas tare incantati) - Weekend Hotel, la receptia caruia se gaseau tot felul de oferte pentru diving, snorkeling sau excursii. Cand ajung acasa de la serviciu, ma voi uita daca am notat pe undeva contactele lor.

    Oricum, va recomand sa va orientati si acolo, caci la receptiile hotelurilor sunt tot felul de oferte.

    Moscheea este deschisa cam tot timpul, de dimineata pana seara. Am obervat asta pentru ca noi traversam curtea pentru a ajunge pe strada paralela, moscheea avand doua intrari: una de pe Raghadan Street si alta (de fapt principala) de pe Al Malik Husain Street, adica strada de unde cobori spre mare. Noi am vizitat moscheea in mod informal (nu stiu daca exista vreo cale formala).

    Am evitat, totusi, orele de rugaciune, pentru a nu vizita in timp ce oamenii se roaga. Am nimerit inainte de apusul soarelui, am vorbit cu gardianul (ca sa ma asigur ca se poate) si am intrat impreuna cu o alta turista nemtoaica.

    Nu am avut parte de informatii cine stie ce, ci doar am putut admira moscheea pe dinauntru, iar un binevoitor a explicat ce si cum despre moschei in general (turista nemtoaica nu stia nimic in acest sens). Ambele aveam capul acoperit, asadar nu stiu daca ar fi o problema sa intrati fara.

    Moscheea este chiar foarte frumoasa, arhitectura in stil maur si se numeste astfel in cinstea stra-stra-stramosului regelui actual, care a fost un initiator al Revoltei Arabe si un inrait nationalist arab.

    CIOMBE
    [14.02.19 21:04:37]
    »

    @Sakiz: multumesc mult pentru informatii.

    Inca o intrebare: la Wadi Rum unde ati lasat bagajele, nu le-as lasa in porbagaj (nici nu stiu inca daca vor incapea macar fiind 4 persoane)?

    Va doresc multe vacante frumoase

    Sakiz*AUTOR REVIEW
    [14.02.19 21:13:00]
    »

    @CIOMBE:

    Noi pe cele mai multe le-am lasat chiar in portbagaj. Dar am si luat cu noi o valiza si doua rucsace in care aveam cele necesare. Noi mergand in ianuarie aveam o mare teama de frigul de peste noapte, deci aveam cu noi chiar si o paturica. ???? Cel care vine sa va preia, vine cu un jeep (nu nou) descoperit. E mult loc pentru bagaje, in caz ca e nevoie.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    CIOMBE
    [14.02.19 21:15:54]
    »

    @Sakiz: multumesc, o seara frumoasa!

    Sakiz*AUTOR REVIEW
    [14.02.19 21:43:06]
    »

    @CIOMBE: Cu drag! Seara frumoasa si calatorii minunate!

    fra
    [14.02.19 21:52:55]
    »

    Și noi tot în portbagaj am lăsat bagajele. Noi nu am plătit intrarea la visitor center, că era inclusă în Jordanpass ????

    Eu am făcut o comparație între foarte multe oferte pentru dormitul în deșert și ce oferă turul efectiv ca obiective și am observat că cele de 4 ore sunt cam cele mai cuprinzătoare (cele de 5 ore sau full day practic nu aveau obiective în plus; o lălăiau un pic mai mult pe la obiective).

    Un pont, dacă vă ajută: dacă ajungeți mai pe după-amiază, faceți turul dimineața următoare și îl faceți în sens invers (ceea ce se vizitează e cumva în cerc, în jurul unor grupări de stânci).

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sakiz*AUTOR REVIEW
    [14.02.19 22:16:39]
    »

    Intr-adevar noi am intrat in Iordania cu viza ASEZA si a trebuit sa ne platim intrarea in Wadi Rum. Din cat citisem si cat comparasem intre ofertele gasite pe net, sunt diferente in ceea ce priveste numarul de obiective vizitate.

    Noi am ajuns in Wadi Rum seara, inainte de ora 18 (de fapt am ajuns pe la apus), caci urma sa avem cina la 18.30.

    Pentru apus am fost dusi intr-un loc din care apusul si toata privelistea sa fie de neuitat. Si asa a fost! Nu recomand sa ratati apusul din Wadi Rum; e dintre cele mai spectaculoase apusuri pe care le-ati putea avea vreodata.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    fra
    [14.02.19 22:20:23]
    »

    @Sakiz: da, da. sunt diferențe. Adică la cele de 2-3-4 ore. Dar de la 4 ore în sus zic eu că nu mai sunt diferențe. Da, și noi tot la apus am mers. Dar la altă tabără (se chema ceva de genul wadirumdesertcamp site-ul).

    Sakiz*AUTOR REVIEW
    [14.02.19 22:30:40]
    »

    @fra:

    Poate, nu stiu ce sa zic. Ma gandesc doar ca noi, de exemplu, am stat destul de putin la fiecare dintre obievtive. A fost chiar o zi plina cu obiective vizitate. Nu stiu cum ar fi putut fi vizitate in timp mai scurt aceleasi obiective. ???? Dar... cine stie... poate cu un alt traseu. ????‍♀️

    Am fost impresionati de cat de bine a fost organizat programul. Pentru fiecare moment al zilei a fost ales un obiectiv care era ideal sa fie vazut atunci. Inainte de plecare, am vizualizat putin si programul extins pe cateva zile si cred ca asta ar fi intr-adevar o experienta cu adevarat deosebita.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    fra
    [14.02.19 22:43:18]
    »

    @Sakiz: da, și pe mine mă atrage ideea mai multor zile în deșert, mai ales că acum știu despre ce e vorba. Pe mai multe zile e traseu de tracking și include și ceva cățărări. Se pătrunde mai adânc în deșert. E extraordinar deșertul. Culoarea, liniștea, formele... Tot.

    CIOMBE
    [14.02.19 22:56:32]
    »

    @fra: anul trecut a trebuit sa anulez vacanta cu 2 saptamani inainte de plecare, asa ca am reluat acum cautarile pentru luna aprilie 10 zile. Zilele trecute pe tripadvisor a fost postata o atentionare de furt din masini in zona marii moarte si pe marginea drumului de catre expati cu recomandarea de a nu lasa nimic in masini. trebuie sa mai intreb la Wadi Rum. Ar mai fi de vazut cum sa procedam cand vizitam Kerak, fiind in drumul dintre Petra si Amman.

    Am rezervat masina pentru prima data prin RENTALCARS pt THRIFTY (in Europa apelez la AVIS de care am fost multumiti pana acum) si nu reusesc sa aflu cum cumpar si cat platesc pentru super cover (full casco). Aveti vreo idee? Multumesc

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sakiz*AUTOR REVIEW
    [14.02.19 23:16:54]
    »

    @CIOMBE:

    Noi cand am fost chiar nu am avut probleme si nu am auzit de asa ceva. La Marea Moarta am avut masina parcata in fata hotelului sau chiar pe marginea drumului.

    In legatura cu full casco, inteleg ca fiecare firma are mentionata in politicile ei si suma aferenta pentru fiecare zi.

    CIOMBE
    [14.02.19 23:29:20]
    »

    @Sakiz: multumesc

    Sakiz*AUTOR REVIEW
    [14.02.19 23:34:09]
    »

    @CIOMBE:

    Cu drag! Alegeri inspirate sa aveti!

    fra
    [15.02.19 08:13:03]
    »

    @CIOMBE: noi am avut mașina închiriată direct din aeroport de la firma Sixt sau ceva asemănător. Oricum era singura de acolo. Am avut o mașină mică rezervată, dar ne-au văzut că eram 4 și ne-au făcut un upgrade gratuit. automată am avut și noi, un Chevrolet care arăta exact ca un Logan. Rezervarea am avut-o de acasă făcută și știu sigur că ne-au blocat vreo 300 dolari de pe cont până am adus-o înapoi. Știam de măsura asta și eram pregătiți. Acum fiecare cu gândirea și alegerile lui...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Popika
    [12.11.19 12:09:28]
    »

    @Sakiz:

    Hello. Am observat ca ai fost in Iordania in Ianurie.

    Noi am vrea sa petrecem acolo revelionul!

    Oare cum este vremeea? am vazut ca ai facut scufunfdari... este vreme de baie?

    Merci mult!

    Sakiz*AUTOR REVIEW
    [13.11.19 01:41:02]
    »

    Buna!

    Noi am prins vreme foarte frumoasă în Aqaba. La orele prânzului ieșeam doar cu un tricou, însă pentru dimineata/seara e bine sa ai o geacă sau pulover. Apa Mării Roșii era plăcută, 21-22°, iar partea cu scufundarile a fost cea mai grozavă!

    Dar, vremea nu a fost tot asa si in restul Iordaniei. Noaptea petrecuta la Petra a fost friguroasa (pentru ca hotelul nu avea încălzire și chiar nu era ok). Noaptea în desert, la Wadi Rum, a fost friguroasa, dar suportabila avand in vedere ineditul .

    Una peste alta, depinde în care oras din Iordania vei petrece. La Aqaba, e minunat chiar si in decembrie-ianuarie! Vreme plăcută, liniștit, activitati extraordinare, scufundari (dar nu bronzat la soare). In restul tarii sunt temperaturi un pic mai scăzute decât în sud, dar tot e ok. Noua ne-a placut mult si la izvoarele termale cu apa calda (fierbinte), Hamamat Ma' in.

    E bine totusi sa fiti atenti ca in camera de hotel sa aveti macar un aparat de aer conditionat functional, in caz de nevoie.

    Vacanță minunata va doresc!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    CIOMBE, fra, Popika, Sakiz*
    Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Iordania:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10588407516479 sec
    ecranul dvs: 1 x 1