ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.09.2018
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Ploiești
ÎNSCRIS: 27.11.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
MAR-2018
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Majorelle si YSL

TIPĂREȘTE

Ultima zi, ultimele obiective...

Gradina Majorelle si Muzeul Yves Saint Laurent, formeaza un tot unitar si merita vizitate impreuna. Pictorul Jacques Majorelle, fondatorul si primul lor proprietar impreuna cu celebrul couturier YSL, cel de al doilea proprietar al lor, reusesc sa creeze, cu ajutorul culorilor un spatiu de un echilibru perfect.

Trei la numar, culorile primare percepute de ochiul uman, sunt: albastru, rosu si verde.

Tot trei sunt culorile primare folosite in pictura, doar ca, verdele este inlocuit cu galben. Informatiilor, nu le-am acordat mare atentie pana la momentul intalnirii cu ele in realitate.

Cand cele patru culori construiesc singure o gradina, iar impactul este notabil si devastator de placut.

Gradina, o recomand ca pe un obiectiv turistic de neratat la Marrackes. Impreuna cu Muzeul Berber din incinta sa si cu Muzeul YSL din imediata vecinatate ofera un punct de vedere cu totul diferit al Marocului in general si a ceea ce inseamna creatia si culoarea in special. Plimbarea pe alei are farmecul unui vernisaj in aer liber. Cu libertatea de a-ti putea creea singur tablourile, avand deplina libertate in a alege perspectiva si unghiul dorit.

Verdele

Majoritar coloreaza tot spatiul, in forma sa cea mai naturala, prin nenumaratele plante din interior. O mica gradina botanica prezentata in cel mai artistic mod. Bancile din gradina sunt tot verzi, aproape pierdute in peisaj. Cactusii imensi, palmieri zvelti... m-as fi pierdut printre ei daca nu as fi urmarit cu atentie drumul, colorat in...

Rosul

Ne-a incercuit fara drept de apel. Zidurile ce inconjoara gradina si aleile din interiorul ei sunt rosii. De fapt o culoare imposibil de povestit roz – caramiziu daca va puteti imagina sau ati mai auzit asa ceva. O culoare care te imbie sa o descoperi cu fiecare pas, suficient de frumoasa sa nu te superi cand ai ajuns la final. Gustul ei dulce iti ramane in memorie. Sunt curioasa daca este la fel de dulce...

Galbenul.

Pe care l-am gasit mai greu. Doar in detalii, ici sau colo, la un ghiveci, la marginea unui geam. Nu este dulce. Este fierbinte si nerabdator. Vocea lui sparge pe alocuri linistea gradinii. Uimitor de nepotrivit se pricepe perfect sa insufle viata locului. Spre marea noastra surpriza. Aproape de final descoperim si...

Albastrul.

Este celebru. numele lui este Albastru de Majorell. Si este spectaculos O culoare electrica care uimeste retina si racoreste privitorul insetat. Casa, pavilionul din gradina, bazinele cu apa si fantanile sunt toate albastre. Pictorul imprumuta numele sau nu doar gradinilor create de el ci si culorii al carui parinte este. Pentru ca aici, in gradina, albastrul este rege. Tot spatiul pare a-l sarbatorii.

Este suficient sa parcurgi perimetrul gradinii pentru a intalnii toata atractiile sale. O fantana joasa, rotunda, ceramica imediat dupa intrare te introdice in atmosfera... Aleea continua pana la pavilionul albastru din balconul caruia privesti spre cea dea doua fantana, dreptunghiulara si punctul central al intregului spatiu asa cum aveam sa constatam un pic mai tarziu, cand vom privi din nou spre ea, de data aceasta de pe terasa Muzeului Berber.

Primul loc de relaxare, un mic spatiu circular cu banci pe margine, apare dupa alti cativa pasi. Dincolo de el ajungi la micul helesteu in care pestii, de culoare rosie, inoata nepasatori. Drumul continua spre dreapta indreptandu-te spre monumentul comemorativ al celebrului YSL. Restul de coloana adus din Tanger, vegheaza placa comemorativa. O noua schimbare de directie, din nou spre dreapta. Si ai inainte pergola cu trepte. Din balconul ei privesti un nou bazin. Cu nuferi de data asta. Ultimul bazin amesteca plante si pesti chiar inaintea intrarii in...

Muzeul Berber.

Ne indreptam spre el. Deschis in casa care gazduia in trecut atelierul de pictura., expune trei sali micute in care, fotografiatul din pacate este interzis. Salile sunt intunecate, in prima, ai la alegere mai multe ecrane de proiectie. cu filmele vechi, in varianta originala de alb-negru... in cea de-a doua incapere, cea a bijuteriilor, pe manechinele (cate unul pentru fiecare trib berber, aproxinativ 10 la numar) acoperite din crestet pana in talie, sunt prezentate exclusiv obiecte de podoaba. De o creativitate fara egal, lucrate exclusiv manual sunt uimitoare prin originalitate. Nomazii care le-au creat, foarte ingeniosi, s-au bucurat de un talent formidabil de a capta in ele spiritul Marocului, atat de diferit de la o regiune la alta... Ultima sala este cea a costumelor, uimitoare si complicate. Urmeaza Libraria... si din nou afara in soarele orbitor... Vizitam pe rand Cafe Majorelle, Boutique Majorelle, Galerie Love, ultimele secrete ale gradinii ne sunt dezvaluite.

In afara acesteia la cativa zeci de metrii, intr-o constructie moderna, gasim intrarea in Muzeul YSL. Toata curtea interioara de forma circulara, pare a se invartii in jurul mult prea cunoscutelor 3 litere ce formeaza simbolul locului. Prilej evident pentru alte cateva fotografii. Cu un interior foarte aerisit, muzeul te indeamna sa intri la inceput in sala pentru expozitii temporare (la data vizitei noastre am putut admira exponatele unei tinere creeatoare de moda.) si abia apoi ajungi in sala principala, unde evident, din nou fotografiatul este interzis.

Intunericul in care patrundem are rolul de a sublinia si mai mult frumusetea creatiilor vestimentare, artistic luminate, prezentate in ordine cronologica, pe colectii. Vedete incontestabile stralucitoare, aduna si acum admiratia publicului de ambele sexe. Cunoscutul creator a gasit in aceasta tara o sursa inepuizabila de inspiratie.

La final, ne odihnim, in amfiteatrul unde, cu ajutorul filmului regasim fascinanta lume a Modei.

(doar pentru unii)

PS. Am fost nemiloasa!

Din cele 9o de fotografii initiale au reusit sa treaca doar 30.


[fb]
---
Trimis de mecut in 29.09.18 16:10:42
Validat / Publicat: 29.09.18 18:25:51
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în MAROC

VIZUALIZĂRI: 2027 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

21 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mecut); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Alee in Gradina Majorelle
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 75400 PMA (din 57 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

21 ecouri scrise, până acum

MCM
[29.09.18 18:36:21]
»

Romantica incurabila ce esti!!

Nu ai scris, ai pictat povestea cu vorbe.

Mi-nu-nat!!! Albastrul are o nuanta perfecta

PS n-am stiut ca a facut costumele pt filmul Casablanca

webmaster
[29.09.18 19:45:27]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

mireille
[29.09.18 19:58:03]
»

@mecut: ai fost prea zgârcită cu pozele m-am îndrăgostit de locul acesta, e o grădină ca un vis, paradisiacă... am vrut să ajung în Maroc anul trecut, am renunțat din cauza căldurii.

Un articol plin de culoare ca și grădinile, ce revărsare de fantezie, simt că plutesc într-o oază minunată de rafinament, albastrul e divin, mă bagă în boală.

Am citit pe undeva că Yves Saint Laurent a murit la Paris, cenușa i-a fost adusă la Marrakesh, fiind împrăstiată în grădina de trandafiri a vilei Oasis... mă bucur nespus că ne-ai plimbat prin grădini și prin muzeu... poate mai scoti ceva materiale de la naftalină.

ioan marinescu
[29.09.18 20:14:27]
»

Foarte util! L-am votat cu drag!

mprofeanu
[29.09.18 20:15:47]
»

@mecut: Ce frumos ai descris această grădină și jocul culorilor! Deosebite și pozele, ce bine era dacă erau mai multe... dar și așa poți admira frumusețea locului!... Superb totul!

mishu
[29.09.18 22:48:25]
»

@mecut: Superb! Feicitari, votat cu mare drag.

krisstinna
[30.09.18 08:47:41]
»

@mecut: Ce culori! Dar ce poveste!

Superb ai descris totul, ai pictat cu cuvinte, felicitări!

“Doar pentru unii” La fel și in cazul meu, “alții” nu gustă lumea modei, nu vor, nu le place

Felicitări!

mihaelavoicu
[30.09.18 09:21:00]
»

După câte văd, Dubrovnic este un oraș-muzeu.

Și mult prea frumos l-ai prezentat.

Și pentru asta meriți un vot!

Costi
[30.09.18 10:50:58]
»

@mihaelavoicu:

Da, așa este, Dubrovnik este un loc special (l-am revăzut acum, la început de septembrie), numai că în acest review este vorba de Marrakech!

Cred că, de fapt, ecoul era adresat colegei noastre, Aurici!

Se mai întâmplă, mai ales când citești în paralel mai multe review-uri ...

Costi
[30.09.18 10:57:51]
»

@mecut:

Ultima zi, ultimele obiective...

Păi și restul?

Povestește-ne de-a fir-a-păr!

Cum ai ajuns, pe unde te-ai plimbat, ce ai văzut...

Păi ce, crezi că scapi doar cu finalul? Sau credeai că n-o să băgăm de seamă?

mihaelavoicu
[30.09.18 16:11:41]
»

@mihaelavoicu: Scuze, am încurcat borcanele!

Eu nu am văzut niciunul din aceste orașe, în schimb am citit mai multe reviewuri și am rămas cu Duvrovnik în minte, care mi-a plăcut în mod deosebit.

Mulțumesc pentru corectură!

Michi
[01.10.18 07:30:33]
»

Amfostacolo într-o excursie de 10 zile în Maroc, cu ani în urmă. Mulţumesc că prin reviewul tău atât de frumos mi-ai adus aminte de Grădina Majorelle

mecutAUTOR REVIEW
[18.12.18 11:57:14]
»

@MCM: Te imbratisez Carmen, multumesc pentru ecou!

mecutAUTOR REVIEW
[18.12.18 11:59:59]
»

@webmaster:

Multumesc.

mecutAUTOR REVIEW
[18.12.18 12:03:25]
»

@mireille:

Hey, sunt excursii de Anul Nou in Maroc…... Asa ca nu merge "scuza"! Te pup si iti multumesc pentru vizita.

mecutAUTOR REVIEW
[18.12.18 12:05:51]
»

@ioan marinescu: Multumesc.

mecutAUTOR REVIEW
[18.12.18 12:11:47]
»

@mprofeanu: Multumesc. Cred ca este o destinatie care v-ar placea si de aceea va indemn sa o luati "in calcul".

mecutAUTOR REVIEW
[18.12.18 12:17:39]
»

@mishu: Danke schon!

mecutAUTOR REVIEW
[18.12.18 12:21:37]
»

@krisstinna: Multumesc. Toate cele bune!

mecutAUTOR REVIEW
[18.12.18 14:58:32]
»

@Costi: Multumesc pentru lectura, ecou si vot!

Am ajuns in Maroc, in urma lecturii celor cateva impresii postate de dumneavoastra…. care m-au lasat " cu gura cascata ".

Am fost impresionata de excursia pe cont propriu pe care ati facut-o in Maroc.

Asa ca, plini de curaj am ales variant unei excursii organizate, tip circuit. Am bifat asadar majoritarea punctelor de interes si am descoperit cu stupoare, ca mie personal, mi-a placut foarte, foarte mult.

Abia astep sa am ocazia de a reveni.

Sincer, da, ma gandeam ca scap cu finalul si nu bagati de seama…. !!! Acum ca m-ati prins, ce sa fac... aveti in vedere, va rog, o pedeapsa agreabila...

mecutAUTOR REVIEW
[18.12.18 15:39:17]
»

@Michi:

Ma bucur mult, daca lectura v-a facut placere!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ioan marinescu, MCM, mecut, Michi, mihaelavoicu, mishu, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Marrakesh:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.099416017532349 sec
    ecranul dvs: 1 x 1