ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.07.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2018
DURATA: 1 zile
familie cu copii
PREȚ 15 lei ?
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
2 AD. + 1 COPII -- v: 8 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

City Tour / Hop on - Hop off Constanța

Hop on / hop off prin Constanța și prin Mamaia

TIPĂREȘTE

Vară, soare, vacanță... hai la mare! Cam așa a fost și la noi, nu mai intru acum în amănunte, cert este că am mers din nou pe litoral, de data aceasta având ca destinație stațiunea Mamaia. Însă, în primele două zile ale sejurului, soarele a fost cam zgârcit cu noi, ceea ce ne-a făcut să ne reorientăm repejor către alte posibilități de distracție. Ce am putea face la mare când vremea nu este tocmai ok pentru plajă? Am analizat opțiunile și am decis în unanimitate că în ziua următoare ne plimbăm prin orașul Constanța cu autobuzul turistic etajat. Îl mai văzusem trecând pe bulevardul Mamaia, așa că am căutat informații despre el. Unde? Pe site-ul RATC Constanța.

Prezentare generală - Am aflat astfel că acest autobuz circulă în perioada sezonului estival, adică între 16 iunie și 15 septembrie 2018. Această linie turistică poartă denumirea de City Tour, iar traseul te poartă prin apropierea a 100 de obiective turistice din Constanța și din Mamaia (atâtea or fi, nu le-am numărat). Pentru că această linie turistică este introdusă ca să faciliteze vizitarea principalelor obiective ale orașului, există posibilitatea de a cumpăra atât bilet valabil o singură călătorie (la prețul de 3 lei), cât și bilet valabil pentru o zi întreagă (5 lei). Biletul de 5 lei este foarte bun, întrucât poți călători toată ziua, fiind valabil pentru toate autobuzele de pe această linie. Cu alte cuvinte, cobori undeva, vizitezi ceea ce ți-ai propus și apoi aștepți următorul autobuz City Tour, biletul tău de călătorie fiind în continuare valabil (mod de a călători cunoscut mai ales sub denumirea de hop on/hop off).

Autobuzele City Tour circulă la aproximativ 25 de minute, iar programul de la 01 iulie până la 31 august 2018 este 09.00 – 22.00. În continuare, programul până la 15 septembrie se va restrânge în intervalul orar 09.00 – 18.00.

Un alt aspect important este faptul că bilete de călătorie pe această linie turistică se pot achiziționa direct de la șofer (așa am procedat și noi). O altă posibilitate ar fi să cumpărați bilete de la chioșcurile RATC din Constanța, însă în weekend acestea nu sunt deschise. Un astfel de chioșc am remarcat lângă intrarea la Delfinariu (pe aceeași parte a străzii).

Atenție la faptul că imediat după ce urci în autobuz trebuie validat biletul de călătorie! La un eventual control, chiar dacă ai bilet, dar nu l-ai validat, vei fi amendat (amendă în cuantum de 100 de lei, după cum este precizat pe site-ul RATC). Validarea biletelor presupune introducerea lor în dispozitivul aflat în autobuz, astfel încât pe ele să se imprime atât data călătoriei, cât și ora validării.

Plimbarea noastră cu autobuzul etajat a început pe la ora 11.00, din stația Perla (aflată la intrarea în stațiunea Mamaia). Am plecat în direcția Gară, urmând ca ulterior să vizităm și stațiunea Mamaia. Am avut noroc pentru faptul că autobuzul nu era foarte aglomerat, așa că am găsit cu ușurință locuri la etaj (căci acesta este tot farmecul unei astfel de călătorii). Băiatul nostru a fost extrem de încântat, dar nici părinților nu s-ar putea spune că le-a displăcut! :) Fapt pentru care ne-am hotărât să facem o cursă completă, urmând ca apoi să coborâm în funcție de ceea ce doream să vizităm mai pe îndelete.

Autobuzul a staționat cam 20 de minute la Gara Constanța, apoi a pornit către zona portului. De la gară au urcat mai multe persoane, iar sus locurile s-au ocupat complet. Traseul intră apoi în port și autobuzul trece pe lângă Silozurile Saligny, pe lângă clădirea Gării Maritime Constanța, dar și pe lângă Cuibul Reginei. Există stații în aceste puncte pentru a vizita obiectivele aflate în port, însă nu a coborât nimeni. Această parte a traseului propune totuși o experiență inedită, întrucât nu în fiecare zi ai ocazia de a admira din apropiere diferitele vapoare sau uriașele macarale aflate în zonă (poate doar dacă lucrezi cumva acolo)!

După ce a părăsit portul, autobuzul a continuat către Portul turistic Tomis. Această zonă este bogată în obiective turistice, dintre care aș putea aminti Cazinoul Constanța, cândva emblema orașului, astăzi doar o umbră a ceea ce a fost odinioară!

După ce a tot șerpuit pe străduțele din centrul vechi, autobuzul a revenit pe bulevardul Mamaia. Am mers până la Tabăra Turist (în zona hotelurilor Caraiman sau Marea Neagră), loc unde este capătul de linie. În Mamaia au tot coborât călători, așa că autobuzul a devenit destul de liber. La Tabăra Turist am reușit chiar să prindem locuri sus în primele două rânduri de scaune, ceea ce a făcut ca experiența noastră să devină și mai interesantă. În primul rând pentru că vizibilitatea este maximă, în al doilea rând pentru că geamul te protejează de curent (care se simte destul de tare pe scaunele aflate mai în spate). Ca sfaturi pentru cei care veți încerca această experiență, ar fi indicat să alegeți o zi ceva mai înnorată sau să fiți îmbrăcați cu haine largi care să vă protejeze de soare! Nu uitați de pălării, de șepci, nici chiar de crema de plajă!

La Tabăra Turist (capătul de linie, locul unde autobuzul întoarce), am staționat vreo 15 minute, timp în care am coborât pentru a cumpăra câte ceva de la magazinele din apropiere (înghețate și sucuri). A fost și locul unde ne-am amintit de momentele din urmă cu mai bine de 15 ani, când mergeam acolo cu cortul și stăteam câte 5-6 nopți la mare cu bani puțini, alături de prieteni; iar distracția era întotdeauna garantată!

După ce autobuzul s-a pus iarăși în mișcare, am continuat să facem poze până ne-am apropiat din nou de centrul vechi. Am coborât și am luat-o la pas pe străduțe, până ce am ajuns în Piața Ovidiu, în fața clădirii care găzduiește Muzeul de Istorie Naturală și Arheologie Constanța. În jurul statuii lui Ovidiu erau instalate numeroase tonete cu înghețată care mai de care mai apetisantă, așa că am făcut din nou o mică pauză... înghețatei pur și simplu nu îi putem rezista!

Am coborât apoi pe strada Arhiepiscopiei, trecând pe lângă diferite obiective, cum ar fi Marea Moschee din Constanța (cunoscută și sub denumirea de Moscheea Carol). Această moschee a fost ridicată în perioada 1910 – 1912, din inițiativa regelui Carol I, în semn de omagiu pentru comunitatea musulmană din Constanța. Moscheea poate fi vizitată zilnic între orele 09.00 și 21.00, iar tarifele de intrare sunt: 5 lei/adult și 3 lei/copil.

Următorul obiectiv din zonă este Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel, cea mai mare biserică ortodoxă din oraș. Această catedrală a fost ridicată în perioada 1883-1885, după planurile arhitectului Ion Mincu. În vecinătatea catedralei se află un complex arheologic unde am văzut câteva ruine ale vechiului oraș Tomis.

Am trecut pe lângă Muzeul de Sculptură Ion Jalea, am traversat bulevardul și am ajuns pe faleza de la Cazinou. Acolo am făcut numeroase fotografii, am admirat marea, am deplâns starea jalnică în care se află Cazinoul și am observat mai multe statui.

Acvariul din Constanța este un alt obiectiv ce poate fi vizitat în zona respectivă; tarifele de vizitare erau afișate la intrare: 20 de lei/adult și 5 lei/copil peste 7 ani (cei mai mici beneficiază de intrare gratuită la Acvariu). Nu trebuie uitat nici vechiul Far Genovez, aflat în imediata vecinătate a falezei.

După ce am obosit tot plimbându-ne și fotografiind, ne-am îndreptat către stația City Tour din Portul Tomis și -în câteva minute- unul dintre autobuze avea să vină. Am urcat și am călătorit jos de data aceasta, fiind parcă prea obosiți să mai urcăm scara îngustă spre platforma descoperită.

Seara am profitat încă o dată de valabilitatea biletelor pe timpul întregii zile și am mers în zona centrală a stațiunii Mamaia. După aproximativ o oră de hoinăreală, ne-am întors la locul de cazare tot cu unul dintre autobuzele City Tour. Trebuie spus că seara era frig de-a binelea la etajul descoperit, dar plimbarea noastră nu a durat decât vreo 5-6 minute.

Cam așa am petrecut noi o zi de vacanță, bazându-ne pe prietenele noastre de nădejde din acea zi, autobuzele etajate de pe linia turistică City Tour din Constanța. Dacă recomandăm autobuzele City Tour din Constanța? În mod cert DA, pentru că autobuzele descoperite îți oferă o altă perspectivă asupra orașului, asupra obiectivelor din această zonă a litoralului. Nu în ultimul rând, noi ne-am distrat pe cinste și am transformat o zi cu vreme nu tocmai bună de plajă într-o zi de concediu extrem de reușită!

Vacanțe frumoase! Toate cele bune!

Citește și CONTINUAREA aici
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo

---
Trimis de Crazy_Mouse in 03.07.18 13:24:29
Validat / Publicat: 03.07.18 16:08:09
VIZUALIZĂRI: 1820INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CONSTANȚA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Crazy_Mouse); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 54650 PMA (din 59 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  9 ecouri scrise, până acum

  ungureanica [03.07.18 19:25:57] »

  Fain că e și la Constanța acest mod de vizitare al orașului. Iar prețul este mai mult decât bun. Util articol și interesant. O zi faină vă doresc!

  Crazy_Mouse CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [03.07.18 19:39:38] »

  @ungureanica: Și nouă ne-a plăcut plimbarea, dar și prețul! Spre deosebire de tarifele de la alte servicii de prin Constanța și Mamaia, la autobuzele etajate prețul este excelent. Iar plimbarea este chiar faină, mai ales că traseul trece prin vecinătatea principalelor obiective ale orașului. Noi nu mai fusesem de câțiva ani în zona Portului turistic Tomis și a Cazinoului, așa că a fost o ocazie excelentă să revedem aceste locuri.

  Mulțumesc pentru lectură și ecou! Numai bine!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  webmaster [03.07.18 20:24:14] »

  Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

  cristina47 [03.07.18 23:34:09] »

  Excelent articol! L-am citit cu mare placere si cu multa bucurie de-a "revedea" Constanta!

  Carmen Ion [04.07.18 08:54:27] »

  @Crazy_Mouse: Mulțumesc pentru pont, nu știam de existența acestui bus turistic.

  Nu are ghidaj sau măcar ții se dă o hartă a traseului?

  ANILU [04.07.18 09:26:49] »

  @Crazy_Mouse: Ce plimbare plăcută am refăcut... citind articolul tău.

  În 2016 am stat în Constanța, în zona Casei de Cultură și mergeam la plajă în Mamaia. Dimineața nu circulau aceste autobuze... era prea devreme... dar la întoarcere veneam cu aceste autobuze... o plăcere... pentru noi adulții... nu numai pentru copii... așa cum ai precizat și tu!

  Orașul l-am străbătut la pas... am scris atunci impresiile mele despre locurile văzute/vizitate.

  Într-o zi mai noroasă, fără plajă... este un mod plăcut de ați petrece ziua și de a vedea totul de sus!

  Felicitări.

  Toate cele bune.

  Crazy_Mouse CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [04.07.18 12:27:44] »

  @ANILU: Mulțumesc frumos! Așa cum ai spus și tu, orașul merită străbătut la pas, însă se vede frumos și din autobuzul etajat.

  @Carmen Ion: Nu are ghidaj și nici nu primești o hartă a traseului. Cu toate acestea, în centrul vechi se află multe dintre obiectivele turistice de pe traseu. Iar aceste obiective au plăcuțe informative unde se prezintă un scurt istoric; așa că ne-am descurcat.

  În plus, pe site-ul RATC am studiat înainte o hartă virtuală a traseului.

  Mulțumesc pentru lectură și ecou! Numai bine!

  mishu [08.07.18 16:28:00] »

  @Crazy_Mouse:

  Ca sfaturi pentru cei care veți încerca această experiență, ar fi indicat să alegeți o zi ceva mai înnorată sau să fiți îmbrăcați cu haine largi care să vă protejeze de soare! Nu uitați de pălării, de șepci, nici chiar de crema de plajă!

  corect! Am o astfel de experienta si pe care o sa o povestesc la un moment dat, dar nu stiu cand va fi asta, cand desi era doar mai, soarele batea rau de tot.

  Imi plac astfel de calatorii, si am facut una chiar si in Bucuresti, si pot spune ca m-a incantat deoarece mi-am vazut orasul prin ochii turistului.

  Felicitari, votat cu mare drag.

  webmaster26 [21.08.18 09:46:25] »

  Mutat în rubrica "City Tour / Hop on- Hop off Constanța, CONSTANȚA" (nou-creată pe sait)

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  ANILU, mishu, ungureanica
  Alte impresii din această RUBRICĂ:

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.112580060959 sec
  ecranul dvs: 1 x 1