ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.04.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Alba Iulia
ÎNSCRIS: 17.06.13
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 1 zile
prieteni
PREȚ 18 euro/persoana ?
cu transport AUTOCAR
"ECHIPA" A INCLUS:
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE REZULTATĂ
95.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Excursii opţionale din regiunea Antalya

Turkish Bath KATRE SPA Belek... NO EXTRA :)

TIPĂREȘTE URM de aici

După o zi obositoare și plină de adrenalină la rafting, am zis că merităm puțină relaxare și răsfăț.

Așa că am rezervat o jumătate de zi la baia turcească tradițională. Prima dată au fost băieții și noi fetele am stat cu kinderii urmând ca a doua zi să facem schimb. Băieții au plecat de dimineață și așteptam cu nerăbdare să se întoarcă pentru a-i trage de limbă. Pe la ora 2 au ajuns înapoi și au încercat să ne sperie, să nu mai mergem că ne frământă ăia toate oasele.

Al meu soț Călin (îl cunoașteți ce limbut e) mi s-a plâns că l-au dat cu un nămol pe față de mirosea a balegă :), iar alt prieten că a trebuit să plătească extra 60 de euro pentru că i-au descoperit niște inele deplasate la coloana vertebrală și i-au făcut un masaj special. Nu avea bani la el așa că a venit o asistentă cu el la hotel să îi dea banii :). La toți le-a spus că au probleme și necesită un masaj terapeutic extra care era la o superofertă de la 60 de euro în sus :) Al meu a avut noroc că nu prea înțelege engleză și nu știa ce îi tot turuie ăla așa că nu a făcut nici un extra cost.

Din acel moment am prelucrat-o pe cumnată-mea (care nu știe engleză neam), i-am spus: orice te-ar întreba mâine ăia, le spui doar: NO EXTRA :)

Băieții ne-au mai spus că i-a dus cu o dubă care se dezmembra toată de ruginită ce era, în fine, poveșți de groază spuse să ne facă să ne răzgândim. Dar noi nu și nu, lasă că noi rezistăm mai bine decât voi și a doua zi la ora 9 eram prezente în fața hotelului pentru excursia la băile turceșți. Și vine o limuzină în fața hotelului, tapițată toată în piele și cu un bar de lemn la bord cu șampanie. Unde e duba aia ruginită Căline? Îl boscorodesc în gând pe al meu soț și la drum. După aproximativ 20 de minute ajungem în capătul Belek-ului, la KATRE Spa.

Am rămas surprinsă în mod plăcut de eleganța locului. Peste tot coloane de marmură, fântâni arteziene si candelabre uriașe. La recepție erau 2 domnișoare, una prelua turișții ruși (era plin de ei) și alta pe cei vorbitori de engleză. După ce ne-a studiat voucherul, ne-a spus că în pachet avem salină, saună uscată, saună umedă, hammam și un masaj de 20 de minute de relaxare.

Ne-a mai sugerat să ne facem o pedichiură cu peșțișorii din acvariu și nu știu ce împachetări pentru slăbit (auzi, oare eram grase???). NO EXTRA zic eu, doar ce avem pe voucher aia facem... S-a cam dezumflat gagica și normal, ei încercau să ne vândă cât mai multe. Așa că ne pune o brățărica verde pe mână, ne dă niște prosoape să ne înfășuram în ele și întrăm la salină.

Salina asta era de fapt o cameră cu scaune de plastic de jur împrejur și sare pe jos, inițial am crezut că sunt pietricele de decor din acelea albe, dar de fapt era sare. Pereții erau tapetați cu lespezi de sare și cam asta era tot. Stăteai cuminte pe scaunele alea de plastic și tot morfoleau cu picioarele pietricelele de sare, mai o bârfă mică, mai studiai rusoaicele din jur, asta preț de 15-20 de minute. După care o altă tipă vine și ne invită la sauna uscată.

Aici stăm cam 30 de minute, era foarte cald, cine nu rezista mai ieșea, făcea un duș rapid și iar intra. M-a surprins să văd femei cu copii mici aici, măi sunteți inconștiente, ce naiba să caute copii de 4-5 ani în saună în căldură aia? O altă era graviduță în vreo 6-7 luni după cum îi arăta burtica, când am văzut-o am scos-o noi afară, că nu e indicată sauna în starea ei. S-a sesizat și hostessa abia apoi și a scos și copii afară din saună... Iar o bârfă mică, apoi ne încolonam cuminți către sauna umedă.

Aici boierie, mie îmi place maxim sauna umedă, aș fi stat 2 ore, muzică ambientală în surdină, superb :). Dar ne lasă doar vreo 20 de minute și gata!

A apărut din nou hostessa rusoaică care ne-a dus la hammam. Aici erau vreo 6 turci vânjoși să nu zic burtoși, care ne-au luat la frământat din cap pînă în picioare. Ne-au pus să ne întindem pe placa fierbinte din mijloc, și ne-au împachetat frumușel în spumă. Apoi ne-au făcut un peeling de toată frumusețea cu mănușile speciale și ne-au frământat ca pe pită. A fost așa de bine, de la masajul la tălpi până la masajul la scalp, superbissim. Ce tot comentau bărbații noștri că i-a durut, că le-au nenorocit oasele, cred că a fost doar la derută să ne convingă să nu mergem :) A fost perfect, puțină clăteală cu vasele de aramă și gata, ce-i frumos se termină repede!

Ieșim de la hammam și hostessa ne arată un colț de unde să ne servim cu ceai fierbinte de plante sau cu apă. Ne răcorim bine și întrăm într-o altă sală unde erau paturi de relaxare și o muzică ambientală plăcută. Aici a venit o rusoaică blondă care ne-a pus o mască de nămol astringentă pe față. Nu mirosea chiar a Chanell dar nici a bălegar cum a zis bărbatu-meu. Aici ne-am distrat maxim până ne-a pensulit pe toate 3 și apoi am făcut o ședința de photo shooting pentru eternitate, să nu uităm cât de mândre arătam :)

Așteptam cu nerabdare cireașa de pe tort și anume masajul de relaxare de 20 de minute cu uleiuri aromate. NO EXTRA îi reamintesc eu cumnata-mii și bine fac, veți vedea de ce...

O altă hostessă cu trăsături asiatice ne preia și ne duce la etaj, unde erau cabinetele de masaj. Ne predă pe fiecare unui maseur și dispare. Eu nimeresc la un nene de vreo 50 de ani care nu vorbea boabă engleză, era pe principiul ori turcă ori nimic :) Îmi dă să îmi aleg un ulei aromat, îmi aleg unul cu aromă de portocale și începe să mă maseze de la glezne în sus. Relexare totală. Ajunge la umeri și începe să mormăie ceva în barbă: hait că nu-i a bună îmi zic. Se oprește, dispare 1 minut și reapare însoțit de un coleg, vorbitor de engleză. Începe distracția, să te ții, abia așteptam :)

Cel nou sosit, bun vorbitor de engleză începe:

- Colegul meu care este terapeut îmi spune că aveți o problema la umărul drept

- Știu, îi răspund sec...

- Noi vă putem rezolva problema într-o singură ședința de masaj de 1 oră și e foarte ieftin, maxim 60 de euro, eu... NO EXTRA, știu de problema mea la umăr și doctorul meu știe și mă tratează acasă în România când ajung.

- Aveți o meserie care presupune muncă de birou și stați mult pe scaun?

- Da, îi răspund.

- Cu ce va ocupați?

- Sunt agent la... (o mare firma internațională de turism)

Imediat schimbă foaia, devine foarte amabil și încearcă să o dreagă:

- Șțiți, ar fi păcat dacă tot sunteți aici să nu vă facă terapeutul nostru masaj, e expert, într-o singură ședință rezolvă problemele pentru care ar trebui să faceți 6 ședințe de terapie normală, și e gratis... (acum era gratis :)?)

- Mulțumesc frumos pentru ofertă dar eu am venit aici pentru masaj de relaxare, masaj terapeutic voi face când mă întorc în România cu doctorul meu

- Ok, cum doriți...

Nu mai insistă, îl lasă pe maseur să își termine treaba și ne părăsește.

Terminăm sesiunea, îi mulțumesc prin semne alui meu și mă grăbesc să cobor la recepție să mă întâlnesc cu fetele să schimbăm impresii.

O găsesc doar pe cumnată-mea care îmi povestește ceva de m-am tăvălit pe jos de râs: același tip vorbitor de engleză a venit și la ea să îi zică ceva de masaj pentru drenaj limfatic (cel puțin ea așa a înțeles), dar ea a dat una și bună cu NO EXTRA... Ăla iar încerca să o convingă, a mea NO EXTRA... Cică a ieșit ăla roșu la față de furie val vârtej și zicând multe probabil, norocul ei că nu a înțeles ce...

Cealaltă prietenă încă nu ieșise așa că ne-am luat câte un ceai și am ieșit afară la piscină să o așteptăm. Aveau afară o zonă tare frumoasă cu căsuțe pe apă și o piscină superbă. Din motive de lene evidentă nu am făcut baie nu știam cât mai durează cu prietena noastră. A apărut și ea într-un târziu după mai bine de o oră, spunându-ne că și-a făcut un masaj anticelulitic la superpreț... 60 de euro

La care îi zic: bine măi, nu ți-am zis eu că NO EXTRA? La care ea: dacă bărbatu-meu și-a făcut ieri, eu de ce să nu-mi fac, așa suntem chit :) Meritam și eu 60 de euro... Bravo ei!

Înapoi spre hotel nu am mai venit cu aceeași limuzină, ne-a dus un microbuz, pe noi și încă vreo 10 persoane.

Ai noștri soți abia așteptau să ajungem să ne plângem de cât ne-au chinuit ăia acolo :)

Nu ne-au crezut că am mers cu limuzina nu cu duba aia ruginită, că ne-a plăcut la hammam, nu ne-a durut și că în general am venit super încântate.

Dacă aș repeta experiența? Oricând, noi ne-am distrat maxim, e o experiență pe care o recomand cu drag tuturor, dar țineți minte: NO EXTRA :)


---
Trimis de ioana74 in 04.04.18 14:11:36
Validat / Publicat: 04.04.18 17:06:17
VIZUALIZĂRI: 2656INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ioana74); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39800 PMA (din 43 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest articol

  15 ecouri scrise, până acum

  krisstinna [04.04.18 17:18:06] »

  Bravo Ioana!

  Excelentă experiență, excelent descris

  Sunt in tramvai și râd de una singură, se uită și oamenii la mine

  Și eu m-am distrat la hammam in Turcia, e drept că nu am fost satisfacută, am scris despre întâmplare la momentul acela.

  Felicitări!

  ioana74 [04.04.18 17:55:49] »

  @krisstinna: multumesc draga mea. Articoul tau a fost o adevarata inspiratie, de fapt acel articol m-a facut sa merg si eu la baile turcesti din Antalya 😁. O experienta de milioane. Ne mandream la intoarcere cu pielea fina ca popoul de bebelus 😂

  ghisor [04.04.18 18:40:14] »

  @ioana74: M-am amuzat foarte tare .

  Eu cred ca daca mai negociai putin iti dadea nenea ala 60 de euro ca sa faci masajul .

  ioana74 [04.04.18 18:46:42] »

  @ghisor: Mai stii? Mii ciuda acum ca nu mi-a venit atunci ideea asta 😂. Ii faceam si eu o oferta speciala si veneam cu bani de la spa 😅. Mersi de ecou!

  Andox CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [04.04.18 18:53:40] »

  Trebuie sa fac si eu un masaj de-ala ca ma doare umarul de o luna de nu mai pot. Si zi asa, daca ii zic ca-s agent de turism, ma face gratis??

  irinad CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [04.04.18 18:57:41] »

  @ioana74: Super, m-a amuzat copios experienţa voastră!

  ioana74 [04.04.18 19:19:40] »

  @Andox: Eu zic ca merita sa incerci. Si apoi ii faci tu o superoferta. Sa iti maseze toata familia 😂

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [04.04.18 19:37:50] »

  @ioana74:

  Super experienţă şi super articol!

  Am leşinat de râs.

  După atâţia ani prin Turcia, îţi dai seama că m-am plictisit ascultând aceleaşi texte şi poveşti iar şi iar, de obicei din partea celor de la centrele spa ale hotelurilor la care eram cazată şi care bântuiau non stop pe plajă pentru racolarea de clienţi. Evident cu superoferte la preţuri de cinci stele şi toate "only for me"

  Ne-a mai sugerat să ne facem o pedichiură cu peșțișorii din acvariu și nu știu ce împachetări pentru slăbit (auzi, oare eram grase???).

  Te-au şi găsit

  Culmea este că mie nu mi-au propus niciodată împachetări din astea, deşi sigur mi-ar fi folosit

  Exfolierile este indicat să le faci la începutul sejurului, chiar în prima zi dacă se poate. Avantajul este că te vei alege cu un bronz superb şi foarte uniform.

  fredutza [04.04.18 19:43:06] »

  No extra Arăți super în poza 3. Eu am cerut ulei de trandafiri ca dacă luam de portocale pățeam ca tine. Sărbători fericite!

  nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA [04.04.18 19:46:48] »

  @Andox:

  Trebuie sa fac si eu un masaj de-ala ca ma doare umarul de o luna de nu mai pot.

  Încearcă nişte şedinţe de fizioterapie şi poate rezolvi problema.

  Prin Turcia au şi maseuri profi pentru masaje terapeutice, dar nimeni nu te face ca nou dintr-o singură şedinţă. Preţurile sunt totuşi ridicate.

  Si zi asa, daca ii zic ca-s agent de turism, ma face gratis??

  E o idee. Încearcă, oricum nu ai nimic de pierdut

  nrs [04.04.18 20:18:14] »

  excelenta povestirea! la vara o sa o trimit si eu pe nevasta-mea la KATRE SPA, eu urasc masajul asa ca nici o sansa sa ma prinda pe acolo, in plus pretul este excelent (anul trecut a platit 20 euro la masaj la hotel in Kusadasi unde oricum nu sunt preturi de Antalya)

  bonus este SB

  elviramvio [05.04.18 07:16:23] »

  @ioana74:

  Aș propune un extra la votul meu F. U. dar nu vrea sistemul, asta e! Distractiv articolul tău, pozele superbe, în special P03, grasă rău de tot 😁 că de mască, ce să zic. m-am înverzit de ciudă! Mi-ai amintit de o comedie cu de Funes.

  Chestia cu descoperitul bolilor și reparatul pe loc e de groază, de obicei sunt destule "victime".

  Vacanțe frumoase și anul ăsta!

  ioana74 [05.04.18 08:27:14] »

  @nicole33: Amuzanta experienta am avut, eu una m-am distrat copios, tot asteptam sa vad ce super-mega oferta imi face nenea ala . Only for me... ai dreptate.

  Stiu ca e indicat sa iti incepi sejurul cu un peeling, dar deh, asa s-au aliniat astrele si l-am facut la mijlocul sejurului .

  Abia astept sa repet experienta anul asta, in Egipt, chiar, oare ei au bai turcesti?

  ioana74 [05.04.18 08:32:29] »

  @elviramvio: Am tot stat pe ganduri daca sa pun poza 03 sau nu, imi era frica ca va fac pe toate invidioase si va inverziti de ciuda. Dar mi-am zis, la naiba, prea arat bine in ea sa nu o impartasesc si prietenilor de pe AFA. Cand au vazut copii mei poza au zis ca e mazga extraterestra

  Dar asa pielicica fina mi-a facut ca 2 zile nu am mai avut nevoie de creme de fata! Mersi de ecou, te pup cu drag si Sarbatori Fericite!

  ioan marinescu [05.04.18 17:32:40] »

  @ioana74: Rewiew de milioane, nu de... 60E. Votat cu drag!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  elviramvio, fredutza, ghisor, ioan marinescu, ioana74, irinad, nrs
  Alte impresii din această RUBRICĂ:


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0667440891266 sec
  ecranul dvs: 1 x 1