ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.01.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Valladolid
ÎNSCRIS: 27.05.11
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 1 nopți
single
1 ADULȚI
PREȚ SEJUR 25 euro ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ MD

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE REZULTATĂ
92.50%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 24 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

[fb]
TIMP CITIRE: 8 MIN

Hotel Orient. Hai la nuntă la Brăila!

TIPĂREȘTE

Hotel Orient Brăila 3 Stele & Restaurant
Adresa: Brăila, Bd. Dorobanților nr. 455
[...]

Mă așteptau prietenele mele să le însoțesc la nunta fratelui, respectiv fiului, la Brăila. Așadar, îmi trebuia o cameră de hotel ca să am unde trage în după amiaza aia, unde să-mi las valiza, unde să-mi pună prietena mea părul pe moațe, așa, rapid, și unde să dorm două ore înainte să plec spre capitală a doua zi, și apoi spre casă. Deci nu merita să caut un hotel de cinci stele (cu paralele corespunzătoare), ci unul mai modest, curățel și mai ieftinel. Nici măcar micul dejun nu mă interesa prea tare, pentru că eu, atunci când vin acasă, mă abonez la greu la covrigii cu mac și susan pe care nu-i găsesc aici, precum și la plăcintele cu mere și brânză cărora le duc dorul în timpul anului. Toate însoțite, bineînțeles, de o sticlă de Sana, pentru că spaniolii nici de-asta n-au;). Și uite așa am ajuns la Hotel Orient din Brăila, nume care mă ducea, nu’ș de ce, la perioada interbelică din Românica noastră... O super ofertă pe Booking, de 25 euro pe cameră (de fapt, cred că 24,80), cu mic dejun inclus și anulare gratuită până cu vreo două zile înainte.

În sâmbăta respectivă, am luat trenul dis de dimineață din gara Pitești. Mai să pic pe spate. Eram atât de curioasă să văd dacă trenurile din studenția mea erau aceleași... Ei bine, am dat de o gară nouă, am zis încântată „oau! ”, deși n-am înțeles prea bine de ce trebuie să urci la etajul unu ca să ai acces la peroane. Mi-a plăcut, oricum. Una din dorințele mele pentru concediul din vara trecută de acasă era pe punctul de a se îndeplini: să merg cu trenul prin țara mea după douăzeci de ani, ducând în poală o pungă enormă cu... ați ghicit: ditamai provizia de covrigi cu mac și susan, ștrudele cu mere și plăcinte cu brânză și dovleac.

M-am urcat în tren, nou și el, emoționată tare, și m-am așezat pe locul de pe bilet. Era undeva spre coada vagonului, lângă toaletă, iar pe jos era ud, nu știu de la ce, că de mirosit nu mirosea... A venit imediat doamna controlor (tot “nașă” îi zice?) și mi-a zis să mă duc mai în față, că lângă toaletă poate și miroase. „Păi ăsta este locul meu”, am răspuns, și s-a uitat la mine cam ciudat, îndemnându-mă din nou să mă mut. Asta am și făcut, și m-am dus câteva rânduri mai în față.

Vagonul nou, căldurică și... geamurile aproape toate sparte! De fapt crăpate, nu sparte, că nu intra frig. Mi-a plăcut să mă uit la lumea pestriță care urca la diverse stații, și oarecum am călătorit în timp. Anumite personaje nu dispar din peisaj nicicum. Ceva înjurături așa, dis de dimineață, mai ceva ca pe bulevard, pauză de cafea și țigară la Titu pentru mulți dintre pasageri, și emoția de a păși în Gara de Nord după tot atâția ani.

În fine, să nu mai bat câmpii. În loc să mă dau jos la Brăila, în dimineața respectivă îmi „lungisem” biletul până la Galați, la sfatul prietenei mele Cristina, care m-a așteptat cu al ei soț în gara din frumosul lor oraș, și unde am petrecut câteva ore taaare plăcute în compania lor. Mi-au arătat așa, pe fugă, ce-au putut ei mai bine, și apoi ne-am delectat cu o saramură de pește la restaurantul Pescăruș, cu vedere la Dunăre, vorbind despre călătorii și multe altele. Mulțumesc, Cristinica, sper să-mi întoarceți vizita într-o bună zi. Eu vă aștept cu mare drag.

Tot ei m-au dus și la Hotel Orient din Brăila, că doar... Brăila și Galați sunt frați, că sunt convinsă că deja credeați că nu mai ajung la el. Ba daaa, am ajuns pe la patru după amiază. Interesant și drăguț fusese faptul că, doar cu vreo două sau trei zile înainte, primisem un e-mail de la hotel, în care eram amabil informată că în weekendul respectiv urma să fie nuntă la restaurantul hotelului, și deci și ceva gălăgie până la ore târzii în noapte. Asta în cazul în care doream să anulez rezervarea. Mi s-a părut drăguț și de bun simț acest lucru, dar le-am răspuns că nu-i bai, că și eu aveam nuntă în seara aceea, și că urma să mă întorc târziu.

Prima impresie a fost una bună, hotelul meritându-și din plin cele trei stele afișate pe firmament. Este situat destul de în centru, asta îmi spusese prietena mea brăileancă după ce îi menționasem Bulevardul Dorobanților. Iar eu am verificat acest lucru atunci când, duminică dimineață, am mers amândouă pe jos la gară, și n-am făcut mai mult de un sfert de oră, târșâind valiza după mine și oprindu-mă să-mi reîmprospătez proviziile de covrigi.

Pe site-ul lor scrie că hotelul a fost deschis în 2008 și renovat în totalitate în 2015. Mie mi s-a părut ok, confortabil și drăguț. Designul este modern, ba chiar și liftul e din ăla panoramic, din sticlă. Noroc că nu are prea multe etaje, că altfel mă cam ia cu amețeli.

Recepția este micuță (pe dreapta imediat cum intri în hotel), iar recepționistul care m-a întâmpinat a fost... corect. Mi-a lipsit un pic un zâmbet mai primitor, mai cald, dar nu mă pot plânge, pentru că am fost tratată corect, mai ales că am beneficiat și de serviciul de trezire, pentru că după o noapte de chef, taaare-mi era teamă că nu mă scol a doua zi și că pierd trenul. La fel și cu fetele de la bar, de a doua zi dimineață (micuțul bar se află pe stânga, la intrare, în fața recepției).

Din cele patruzeci de camere ale hotelului, mi s-a dat una la etajul doi, dublă. Oferta include și apartamente și camere triple din câte am văzut pe net. Am fost mulțumită de pat (saltea, lenjerie, perne), frigiderul nu l-am folosit, la televizor am dat drumul pentru că așa fac câteodată când sunt singură, și merge și el singur, ca televizorul... La fel și de semnalul wifi, gratis peste tot în hotel.

A venit și prietena mea, ca să ne gătim împreună, și am reușit să mă văd așa, pe fugă, și cu alți doi colegi, cărora le mulțumesc, pentru că au fost foarte atenți la orarul meu și au făcut o oprire de un sfert de oră la Hotel Orient, unde ne-am pupat și am schimbat câteva cuvinte. Mirela și Sebastian, mi-a făcut maaare plăcere!

Revenind la hotel, baia este destul de mare, curată, cu cabină de duș (mai înaltă decât nivelul solului) și dotată cu uscător și ceva consumabile (suficiente pentru nevoile mele).

Micul dejun tip bufet suedez l-am luat în restaurantul mare și elegant al hotelului, și a fost ok. Din câte îmi aduc aminte (și nici în poze nu văd) mi-a lipsit un fruct ceva, dar asta așa, ca să pun un băț în roată. Pentru că de fapt am mâncat bine: brânză, șuncă, salam, roșii, castraveți, măsline, erau și ceva cornuri, pe lângă cafea și suc. Totul ok și mulțumitor. Salonul mi s-a părut elegant, oricum.

Când am ajuns eu la hotel după nuntă, cheful era în toi, nuntașii petreceau la greu, și mi-a fost un pic teamă că cele două-trei ore de somn se vor duce și ele pe apa Dunării, că tot curge prin apropiere... Dar nu, eram prea obosită, și cred că și muzica a tăcut repede, pentru că n-am avut probleme, și am adormit fără probleme.

Plata am făcut-o la sosire, în lei, la cursul zilei. Evident că se poate plăti și cu cardul. Tarifele afișate pe site-ul hotelului sunt următoarele: camera single – 135 ron, camera double-twin – 155 ron, camera triplă – 200 ron, suite – 248 ron; camere deluxe (nefumători) (în camera în care am stat eu nu mirosea a fum, dar nu știu dacă era Deluxe sau nu): single – 165 ron, double-twin ă 185 ron, suite – 295 ron. Aceste prețuri includ micul dejun. Se poate opta și pentru varianta fără mic dejun, scăzându-se în jur de 15-30 ron pe cameră.

Dacă recomand acest hotel? Fără nicio îndoială. Este centric, curat, cu personal ok (poate data viitoare au și zâmbetul la ei;)), și raportul preț-calitate este unul excelent. Eu una am fost mulțumită. Bine, am stat puțintel, și eram și încântată de toate câte mi se întâmplau în weekendul ăla.

Dar chiar și-așa, cred că sunt obiectivă când spun că este un hotel ok, de luat în calcul în caz de nevoie, adică de drum prin orașul de pe Dunăre... unde va trebuie să revin, pentru că n-am avut timp decât de o plimbare prin Grădina Mare (acolo își fac pozele toți mirii din Brăila).


[fb]
---
Trimis de alinaro in 31.01.17 16:26:14
Validat / Publicat: 31.01.17 17:31:45
VIZUALIZĂRI: 1849INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRĂILA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alinaro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Hotel Orient
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 45200 PMA (din 50 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 24.80 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  14 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [31.01.17 17:30:28] »

  Mutat în rubrica "Orient Hotel, BRĂILA" (nou-creată pe sait)

  -

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  -

  @Alina: Nr de telefon şi adresele de mail nu le publicăm, în clar, cf Regulamentului. Aceste date se pot însă regăsi de cei interesaţi din pagina web a respectivelor unităţi, care este întotdeauan publicată (dacă există / ne este comunicată / oio putem determina noi)

  alinaro [31.01.17 17:39:54] »

  @webmasterX: Acolo ar trebui să fie. Cred că poza de pe satelit este mai veche, pentru că hotelul, așa cum se poate vedea în pozele cu aspectul exterior, acum are trei etaje și un lift panoramic pe exterior. Benzinăria tot acolo se află, dar nu mai rețin dacă erau linii de tramvai pe stradă. Și cum pe site-ul lor scrie că a fost construit în 2008 și renovat în totalitate în 2015, cred că apare aspectul de dinainte de renovare.

  Cât despre telefon și mail, scuze, eram sigură că nu e prima dată când le adaug la începutul articolului de cazare. O să țin minte să nu mai recidivez.

  elviramvio [31.01.17 18:57:00] »

  @alinaro:

  Ai fost tot intr-o fuga anul trecut in august dar a meritat se pare. Cum eu cunosc distanta Braila-Galati ca mi-am mancat ceva tinereti pe acolo, n-a fost rau sa lungesti drumul pentru prieteni buni. Nici in Bucuresti n-a fost rau deloc, doar prea scurt.

  alinaro [31.01.17 19:00:31] »

  @elviramvio: Așa este! Dar mai bine mai puțin decât deloc. Timpul este marele meu dușman, mai ales când vin acasă. A fost, însă, foarte-foarte bine! Eu trăiesc intens vacanța acasă. Vă mulțumesc tuturor celor care ați făcut parte din ea, fie și pe fugă.

  elviramvio [31.01.17 19:13:23] »

  @alinaro:

  Cu mare drag te-am intalnit atunci.

  adrianbogdan [31.01.17 19:33:42] »

  @alinaro: cu mare drag si la vara! Pupam!

  ANILU [31.01.17 19:43:04] »

  @alinaro: După 20 de ani cu trenul... ce frumos ne-ai povestit, aș putea spune prea frumos. La Gara din Pitești a lucrat și soțul meu, la partea de instalații pentru circulația trenurilor, iar noi (firma) speram să fie refăcută toată linia CF de la București la Pitești și chiar mai departe. Dar nu, proiectul a fost numai pentru clădirea gării, restul rămânând tot vechi.

  Covrigi cu mac și cu susan!!! Buni mai ales dimineața.

  Să înțeleg că a doua zi după nuntă ai venit în București și ai ajuns și la întâlnirea cu, colegii AFA.

  O întreagă aventură!

  Felicitări.

  Toate cele bune.

  Zoazore [31.01.17 21:03:45] »

  @alinaro: Iar mie-mi vine să-mi trag palme, fiindcă tocmai eu lipseam din peisajul danubian! Bine că măcar ne-am văzut la București!

  Sper să m-anunți și tu mai din vreme când vii! Să fiu și eu prin Brăila!

  Da, sunt linii de tramvai, dar, din păcate, tramvaiul NU mai circulă, fiindcă nu mai suportă substructura (sub bulevard sunt vechile hrube turcești și canalul colector).

  Trebuie, din păcate, să te contrazic: nu prea-i central! Da, e aproape de gară, dar e la hăăăt distanță față de unde-a fost nunta! Și față de centru!

  Pentru webi: da amplasarea e corectă.

  alinaro [01.02.17 10:35:44] »

  @elviramvio, @adrianbogdan: Și eu la fel. Pe fugă, dar frumos și chiar emoționant pentru mine. Vă pup și pe curând.

  alinaro [01.02.17 10:38:51] »

  @ANILU: Chiar aventură. A fost un weekend plin, foarte plin și foarte intens. Așa trebuie trăite multe lucruri.

  Pentru mine a fost o surpriză foarte mare gara și o parte din trenuri. Schimbările astea îmi plac și-mi dau speranță, și acasă tot cu drag mă întorc mereu. Mulțumesc, zi frumoasă!

  P. S. Poate se continuă proiectul în viitorul apropiat.

  alinaro [01.02.17 10:45:57] »

  @Zoazore: Păi te-am anunțat devreme, dar nu m-am exprimat bine și ai crezut că e în primul weekend. Lasă, că ai făcut pe ăla-n patru și ai venit, chiar dacă pe ultima sută, tu ești o drăguță și-o sufletistă. Îți mulțumesc și mi-a făcut mare plăcere.

  Mulțumesc și pentru completările aduse cu liniile de tramvai și situarea hotelului. Mie prietena mea, brăileancă (dar plecată de mult de acolo, poate nu mai calculează bine distanțele), așa-mi zisese. Ai dreptate, și la biserică, și la Grădină..., am fost cu taxiul... Numai la gară pe jos (nu știu de ce am crezut eu că gara e mai în centru). Săru'mâna și zi frumoasă!

  Zoazore [01.02.17 11:40:33] »

  @alinaro: Eu ma bucur ca ti-a placut in orasul meu. As fi facut eu in patru orice ca sa te vad! Mi-ar fi placut s-o fac si pe ghidul, dar... poate mai vii si rezolvam!

  Yersinia Pestis [23.02.17 10:18:52] »

  Pe vremuri, dacă votam sl cincizecilea, eram considerat o mică zână, mă rog, zân, din cauză de ZB!

  Acuma sunt doar un idiot care abia a citit acest review, deși a fost postat long time ago, mai că trebuie să-mi fac mea culpa!

  În apărare pot invoca faptul că în ultima perioadă n-am mai orbecăit pe acest site, motive secretoase, nu poci să le spui ,deși le știu cu ochii-nchiși!

  Dar, deh, până și orbul poate nimeri Brăila!

  alinaro [01.03.17 18:39:28] »

  @Yersinia pestis: Hai măi zânule, lasă superbonusurile și scuzele, că nu suntem omniprezenți... Mă simt onoreișon, oricum, că m-ai vizitat. Ba, câteodată, vizitele astea mai târzii, îți provoacă parcă și mai mare bucurie.

  Haidi... pi curând!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  adrianbogdan, alinaro, ANILU, elviramvio, Yersinia Pestis, Zoazore

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.0839540958405 sec
  ecranul dvs: 1 x 1