ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.03.2010
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Campulung Moldovenesc
    ÎNSCRIS: 12.03.10
    STATUS: GOLD
    DATE SEJUR
    FEB-2010
    DURATA: 2 zile
    familie cu copii
    10 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    CAZARE [camere etc]:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    PLAJA şi MAREA:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    95.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 5 MIN

    Bukovel, super partii in Muntii Carpati (Nu la noi)

    Ilustrație video-muzicală

    TIPĂREȘTE

    In momentul in care incepi sa schiezi dupa 40 de ani, evident ca iti asumi anumite riscuri. Mai mari decat in tinerete. Dar odata ce ai deprins miscarile si-ti reusesc primele "cristiane " nimic nu se mai poate compara cu placerea de a aluneca pe zapada imaculata, pe partiile bine intretinute. Ai un sentiment de libertate totala, sa poti sa-ti alegi directia, viteza si bineinteles prietenii cu care skiezi.

    Austria este locul pe care-l recomand din toata inima celor care doresc sa invete acest sport. Cei care ai depasit acest stadiu stiu deja asta.

    Singurul inconvenient este distanta. Cu masina ai nevoie de cate o zi intreaga de condus in fiecare sens daca nu cumva si de cazari intermediare. Cu avionul putini isi permit datorita costurilor.

    Cel putin pentru noi cei din N-E extrem al tarii, aceasta problema doare tare de tot.

    Pana am descoperit Bukovel, o statiune noua in Ucraina cu peste 50 de kilometrii de partii pentru toate categoriile: incepatori, medii sau avansati in ale skiului.

    Am plecat in urma cu o luna, la mijlocul lui februarie 3 masini pentru a verifica daca merita destinatia: 10 persoane din Campulung Moldovenesc, pe traseul Carlibaba, Borsa, aproape de Cavnic (toate ca partii destul de cunoscute in zona) si am ajuns in vama la Sighet.

    Ne-am asezat la rand si eram pregatiti pentru control. Unii au pus in pasaport " traditia " cate 5 sau 10 lei. Fiind un supracontrol in vama cei ce incasau altadata fara sa clipeasca, ne-au spus sa scoatem banii din pasaport ca nu merge asa.

    Ne-au luat actele la control si era cat pe ce sa nu trecem din cauza ca imputernicirea de a iesii cu masina (care este pe firma) din tara nu era legalizata. Dupa indelungi parlamentari si timp pierdut am reusit sa ii induplec sa ne lase cu argumentul ca avem de cheltuit cate 200 de euro de persoana in week-end si daca nu merge la Bukovel, ne intoarcem si scapam de ei la noi in tara. Plus imaginea proasta pe care o vom avea despre Ucraina, plus potentialii clienti pe care ii indeparteaza procedand astfel.

    In a doua masina era o familie de avocati si au rezolvat aceeasi problema ceva mai usor dar le-a fost luata de doua ori "traditia".

    La a treia masina au gasit o neconcordanta in sensul ca pe un act aparea intr-o insiruire de cifre si litere intr-un loc litera B si in alt act cifra 8 si ghinionistii au facut cale intoarsa.

    Trecuti de proba cea mai grea, am pornit spre Bukovel dupa ce am baut o cafea fierbinte ieftina si foarte buna si am schimbat ceva bani in grivne (se pronunta hrivne dar noi le-am spus " grivei ").

    Drumurile nu erau grozave dar nici de speriat. Pana am ajuns in statiune. Aici, drumul arata ca dupa bombardament. Un noroi amestecat cu zapada umplea gropile imense de nu mai stiai cum sa te strecori. Localnicilor nu le prea pasa. La jeep-urile pe care le conduceau, Lexus sau alte alea, majoritatea cu "stecle " (geamuri) negre, nici nu e de mirare.

    Oameni in toata firea, bine imbracati si echipati cu skiuri relativ scumpe, incercau sa tina marginea drumului, mergand pe jos prin mocirla pana la glezne, ca de trotoare nu putea fi vorba. De ambele parti ale drumului insa, pana in varful dealurilor, puteai vadea parcari supra etajate, hoteluri, pensiuni si case de vacanta care mai de care mai cochete ornate inca cu ghirlande si instalatii luminoase, ramase propabil dupa sarbatorile de iarna.

    Ridicandu-ti privirea mai sus incepea feeria: o multime de instalatii de cablu moderne cu scaune de 4 persoane, nocturna, animatie, partii care aratau de la bine spre foarte bine.

    Ne-a mai venit inima la loc: in fond pentru asta venisem, calitatea drumurilor conta mai putin. Probabil in viziunea lor intai construiesti toata statiunea si pe urma aranjezi drumurile.

    Am pornit in cautarea unui loc de cazare si am descoperit ca oferta era foarte variata. O camera dubla putea costa in functie de pretentii si posibilitati de la 36-40 pana la 100 de euro pe noapte, dar erau si vile de 5 stele pentru care ni sa cerut 1100 de euro pentru vila completa pe noapte ea avand 5-6 camera cu doua paturi.

    Am gasit ceva convenabil la Torba & K unde am platit 90 de euro pentru o camera de 5 si 100 de Euro pentru un apartament mai luxos cu o camera de zi si doua dormitoare.

    Camera de 5 ni s-a potrivit de minune. Am stat impreuna, am povestit, am mancat, am baut si ne-am simtit bine. Cei doi tati cu fii lor au avut cate un pat dublu, "rusesc " iar eu o canapea extensibila (tot de doua persoane).

    Camera mai era dotata cu frigider mare cu congelator. televizor LCD. doua fotolii mari toate cam in 40 de metrii patrati. Baia avea dimensiuni pe masura camerei si arata foarte bine. Termometrul in camera indica 24 de grade afara erau 1-2 numai bine pentru a ne face treaba asa ca ne-am echipat si am pornit spre partii. Cu masina evident pentru ca cei 1-2 kilometrii nu se puteau face pe jos in condiitiile descrise mai devreme.

    Ajunsi la casa ne-am luat carduri pentru nocturna cu 12 euro valabile pentru 10 urcari in intervalul 16, 30 - 20. Pentru zi cardul costa 24-25 euro dar daca il cumperi personal (nu poti lua mai multe pentru prieteni) pana la ora 8 beneficiezi de o reducere de aproape 5 euro. Evident totul se plateste in "grivei ", bani pe care-i obtii la Privatbank, langa casa de bilete.

    Atat seara in nocturna cat si a doua zi, s-a skiat in conditii foarte bune, partiile erau bine intretinute, in putine locuri era gheata, dar nu " suparator de deranjanta ".

    In diverse locuri unde se intalneau cate doua partii erau restaurante cu terase exterioare cu muzica si oferta convenabila ca pret la bauturi calde. Dac in Austria o cana de vin fiert n-o gasesti sub 3 euro, aici un vin la fel de bun nu ajunge la 1 euro.

    Cu mancarea a fost mai greu deoarece cu engleza localnicii nu stau prea bine, air meniurile sunt scrise de regula cu litere kirilice si daca nu ai avut nota buna la rusa in scoala, dialoghezi numai prin semne, de te dor mainile.

    Altfel oamenii sunt amabili si servirea este civilizata. Poti platii direct in euro sau dolari dar e bine sa intrebi de la inceput daca acest lucru este posibil. Nota de plata se rotunjeste cu maximum 10%. Se mananca bine si relativ ieftin. Atentie insa la salata: poate ajunge la acelasi pret cu friptura si nu are proportii care sa justifice pretul.

    Duminica nu am mai skiat - studentii trebuiau sa plece spre Iasi si stiam ca drumul dureaza cu tot cu vama mai bine de 6 ore. Sunt 300 de kilometrii dar drumul este mai spart pe varianta de intoarcere prin vama Siret, trece prin Cernauti dar se evita pasul Prislop care poate pune probleme in conditii de iarna (a nins in tara cat am fost la Bukovel), iar formalitatile vamale au fost de data asta " floare la ureche ".

    Concluzionand, pentru 2 zile de ski in week-end, destinatia este potrivita, iar costurile sunt de aproximativ 60% fata de Austria. Pentru cei din nordul tarii (dar nu numai) Bukovel este intr-adevar o alternativa. Chiar daca la aceasta data inca mai ninge asteptam totisi iarna viitoare pentru o noua iesire.

    Pana atunci, am pus skiurile in cui!


    [fb]
    ---
    Trimis de must-see* in 20.03.10 11:45:10
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 9252 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (must-see*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P13 Camera cu frigider , LCD , fotolii .... toata dotarea .
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5400 PMA (din 9 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    10 ecouri scrise, până acum

    Admin
    [20.03.10 12:32:05]
    »

    super fain! excelente recomandarile, excelenta prezentarea, bravo must-see

    must-see*AUTOR REVIEW
    [20.03.10 12:34:48]
    »

    multumesc , incerc si eu sa ma ridic la nivelul postarilor celor din top dar mai am inca mult de lucru

    Dragoș_MD
    [20.03.10 15:00:51]
    »

    ba nu mai ai decat sa spui mai departe povestile cu propriile-ti cuvinte; pana acum ti-a iesit de minune!

    un bravo si ceva PMA si de la mine!

    Andox
    [20.03.10 17:09:29]
    »

    Foarte util, interesant si frumos povestit.

    Felicitari!

    Dupa bulgari ne intrec si ucrainienii la turism montan. Bine ca noi avem minister cu strategii...

    Preturile la mancare cum sunt ?

    must-see*AUTOR REVIEW
    [20.03.10 22:24:17]
    »

    Preturile la mancare sunt foarte convenabile mananci o masa buna cu doua feluri plus ceva inainte si bere sau sucuri cu pana in echivalentul a cam 4 euro asta in restaurant ca asa poti sa iti iei un pui la rotisor cu paine si dai doi euro total si se satura doua persoane.

    Nu degeaba tot nordul tarii se aprovizioneaza cu mancare si in general cu o gramada de alte lucruri de la Cernauti. Am ajuns tara cu cele mai mari preturi la produse alimentare din Europa. Pana si faimoasa Coca Cola (cea adevarata nu facaturi) se cara de la Cernauti pentru ca acolo doi litri costa pana in echivalentul a doi lei in timp ce la noi e cam cinci lei asta doar ca un exemplu.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    lizuk
    [20.03.10 23:09:34]
    »

    M-ai dat gata cu pozele... aia cu palmierii e bestiala, dar si cea cu masina accidentata si pusa sus de tot, s-o vada lumea (stiu ca si la noi erau intr-o vreme, dar lasate undeva la marginea drumului, ca sa te atentioneze sa conduci atent, dar a fost considerata o masura prea "agresiva" si s-a renuntat la ea)

    Foarte faina descrierea ta!

    webmaster13
    [22.03.10 00:26:11]
    »

    must-see am atasat aceasta melodie, daca consideri ca este cazul putem schimba!

    letalica
    [22.08.10 11:00:41]
    »

    Scuze, nu reusesc sa identific pe harta locatia. Poti sa ma ajuti? Crezi ca ar fi placut pentru plimbari in octombrie? Cat de departe este de Cernauti?

    Multumesc.

    Admin
    [22.08.10 11:03:25]
    »

    letalica: daca vei consulta pagina principala a rubricii unde a fost postat review-ul, vei gasi unlink catre o harta interactiva cu localizarea (ba chiar sunt si niste coordonate GPS in acea pagina - sus de tot, in casuta cu datele tehnice) - il reproduc si aici: click aici

    Schimba "modul" din pagina hartii din "satelit" (sau "hybrid") in harta ("map"), apoi mareste/micsoreaza zoom-ul pentru o mai buna orientare.

    letalica
    [22.08.10 11:07:25]
    »

    Multumesc. Scuze ca nu am fost atenta. Zi frumoasa!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    letalica, lizuk, must-see*
    Alte impresii din această RUBRICĂLa ski în Bukovel:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06336498260498 sec
    ecranul dvs: 1 x 1