ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.10.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Prin Marea Nordului și Marea Baltică, dintr-o țară nordică în alta

TIPĂREȘTE URM de aici

Programul oferit de agenția cu care am călătorit prin țările scandinave în această vară, a inclus mai multe experiențe printre care și două croaziere, pentru mine o experiență în premieră, pentru care am avut emoții. Nu am termen de comparație pentru că nu am mai fost într-o croazieră, dar o să vă spun în câteva cuvinte cum a fost pentru mine această experiență dar și cu scopul de a-i ajuta pe cei care merg pe cont propriu în țările nordice și este important să știe că există în afară de avion, autocar, tren, etc și această posibilitatea de a ajunge dintr-o țară nordică în alta. Și nu în ultimul rând scriu pentru pozele pe care nu m-am îndurat să le las nevăzute, iar la alte articole despre această excursie nu le-am găsit locul.

În cadrul circuitului prin cele patru țări nordice am avut o crozieră care ne-a dus din Danemarca până în Norvegia (de la Copenhaga la Oslo) și cea de-a doua din Suedia până în Finlanda (de la Stockholm la Helsinki) . Pe ambele ne-am îmbarcat la aceeași oră, 16,30 și am acostat în portul de destinație dimineața la aceeași oră, 9,45 iar programul s-a desfășurat la indigo. Autocarul ne-a luat de la hotel, ne-a dus în port, în general pe distanțe foarte mici și ne-am îmbarcat pe vasele de croazieră destul de rapid. La destinație alt autocar ne-a preluat și împreună cu ghidul local făceam turul de oraș și abia apoi ajungeam la hotel. Amândouă au fost vase cu 12 punți cu mențiunea că al doilea a fost cu o clasă în plus din punctul meu de vedere, chiar dacă ele au fost catalogate la aceeași clasă, 4*. Nu au fost întârzieri de vreun fel, vasele au ridicat ancora și au ajuns la destinație exact la orele convenite și nu am avut incidente în afara unei furtuni pe Marea Nordului, care nu părea că a speriat pe altcineva în afară de mine. Vasele cu care am călătorit sunt vase folosite de turiști dar și pentru distracția nordicilor care fac excursii de o zi pentru a vizita dar și pentru a bea mai ieftin (pe vas fiind excluse taxele).

Cele două vase cu care am călătorit noi prin Marea Nordului, Marea Baltică dar și prin strâmtorile care le leagă, au fost

-DFDS Seaways catalogat la 4* așa după cum scria în programul agenției, care ne-a făcut legătura între Copenhaga și Oslo prin Marea Nordului și

-Silja Symphony, componentă alături de Silja Serenade a companiei Tallink & Silja Line, catalogată tot la 4*, care ne-a dus de la Stockholm la Helsinki prin Marea Baltică.

Habar nu aveam cum se procedează cu îmbarcarea pe un vas de croazieră, totul a fost nou pentru mine, dar am constatat că se întâmplă exact ca la aeroport, numai că intervalul de timp în care a trebuit să ne îmbarcăm a fost mai scurt, iar check-in-ul mai simplu.

După ce ne cazam în cabinele stabilite, ieșeam pe ultima punte pentru a admira plecarea din port și ieșirea din arhipelag, prin mulțimea de peninsule și insule cu floră și faună diversă, plaje mici, porturi cu ambarcațiuni, pontoane, case de vacanță, clădiri frumoase și/sau impunătoare, care mai de care, până ajungeam în mijlocul mărilor și tot ce vedeam de jur împrejur era numai apă. La fiecare croazieră am avut un pliant cu programul croazierei oră de oră, astfel încât puteam să urmărim pe unde trecem, dar și o descriere în câteva cuvinte a fiecărui obiectiv inclus în pliant, fortărețe, castele, natură, case importante, insule...

Și acum să vă spun câteva cuvinte despre fiecare din cele două croaziere.

Prima croazieră am făcut-o cu vasul DFDS Seaways, cum spuneam, care cred că este un hibrid între ferryboat și vas de croazieră folosit pentru legătura între Copenhaga și Oslo și spun asta chiar dacă nu am termen de comparație, dar nu pot să cred că un vas adevărat de croazieră ar avea 2 punți și pentru mașini, așa cum avea acesta. Aici am fost cazați pe puntea 6 (din 12) unde era și zona de piscină, jacuzzi și loc de joacă pentru copii.

Cabina noastră a fost una cu două paturi, mică, fără geamuri, clasa a II-a probabil, sau nu știu câte categorii de cazare sunt pe aceste vase. Mică, dar suficientă pentru o noapte. Am avut loc unde să ne punem bagajele, două paturi suficiente, deasupra cărora era un perete tapetat cu un desen care mai distrăgea atenția de la sobrietatea locului, iar pe peretele alăturat acestuia erau două tablouri cu peisaje marine. Baia mică și ea, toate mici acolo, dar am putut să facem un duș, am avut un foehn care ne-a trebuit și ce mi-a plăcut că eram anunțați prin difuzor de diverse aspecte legate de program sau de traseul pe care îl parcurgeam. Pe puntea 7 erau magazinele, intercalate cu baruri și restaurant iar pe punțile exterioare de promenadă au fost spectacole live.

După ce ne-am lăsat bagajele am ieșit pe puntea 12 și am admirat ieșirea din arhipelagul danez la o bere și o cafea, pe care am dat exact ca și în Copenhaga, 50, respectiv 29 de DKK (adică 30, respectiv 18 lei). Eu am crezut că prețurile pe vasele de croazieră sunt mult mai mari, chiar dacă sunt scutite de taxe.

Vremea a fost foarte frumoasă câteva ore după ce am plecat din Copenhaga, până aproape de cina căpitanului, la 20,15. Cina căpitanului care a avut loc în restaurantul 7 Seas a presupus o ținută smart casual, a fost inclusă în prețul excursiei dar știam că a costat 40 de EUR de persoană și a constat într-un bufet unde s-au adunat toate bunătățile pământului, bazate în special pe pește și fructe de mare dar și bucătărie internațională.

Cam prin timpul mesei a început să se înnoreze, să bată vântul și să plouă destul de tare. În timp ce mâncam, de-acolo de sus, de la masa noastră de la etajul 7, așezată chiar pe latura cu geamurile, am aproximat valurile care se formau ca având 1,5-2 m. Tot atunci, în timpul mesei, am început să simțim o legănare lentă, foarte puțin perceptibilă. Ne-am prelungit masa până târziu, am avut o masă la geam și ne uitam afară dar nu a mai fost chip să mergem pe punte pentru că ploua și bătea vântul foarte tare. Pe la 12 noaptea ne-am retras în cabine să ne culcăm. La 1,30 eram cu ochii în tavan pentru că m-au trezit niște zgomote și o legănare mult mai puternică. Zgomotele ne-am dat seama că erau de la valurile care se spărgeau de vas și dacă la masă ni se păreau de 1,5-2 m și abia simțeam balansul, mă întrebam cât erau de mari atunci. Cred că spre dimineață s-a liniștit furtuna, iar eu am dormit așa amestecat, mai ațipeam, mă mai trezeam. Și cu toate astea nu m-am speriat așa cum mă așteptam, dar nici n-am mai dormit bine și voiam să vină dimineața. Sentimentul este cam ciudat în situații de genul ăsta. Cabina noastră nu avea geamuri și nici o legătură cu exteriorul iar pe punte nu aveam cum să ieșim pe așa o vreme. Singurul lucru pe care puteam să îl facem era să stăm și să așteptăm. Cam nasol. Am poftit la o croazieră citind pe AFA povești foarte frumoase, dar acum am amânat un pic. Experiența asta nu a fost tocmai pe gustul meu. Pe la 6 dimineața totul s-a liniștit, soarele era pe cer când am ieșit pe punte și am avut o intrarea spectaculoasă pe fiordul Oslo.

Micul dejun a fost la fel de bogat ca cina de cu seară și după ce am mâncat am rămas până la debarcare numai pe punte pentru a admira intrarea în Fiordul Oslo cu peisaje de vis, insulițe mici, case de vacanță dar și locuri de pescuit. Încântător! Nu-mi venea să cred că asemenea peisaje sunt reale. Am acostat conform programului, la 9,45, pe o vreme superbă, de unde ne-a preluat autocarul și ghidul din Norvegia pentru care antamasem noi excursia asta.

A doua croazieră am făcut-o cu vasul Silja Symphony care împreună cu Solja Serenade aparține companiei Tallink & Silja Line, catalogată la 4* și ne-a dus de la Stockholm la Helsinki prin Marea Baltică.

Și asta a fost o croazieră de neuitat prin cel mai lung arhipelag cu peste 24.000 de insule, Arhipelagul Stockholm. Vasul Sijla Symfony a avut o plecare spectaculoasă prin arhipelagul suedez. Vreo 3 ore numai printre insule și insulițe pitorești din Marea Baltică, până aproape de țărmurile Finlandei... foarte, foarte frumos. După ora 21 am ieșit în larg, nu se mai vedea pământ în nici o parte. Vremea a fost și de datat această închisă dar a fost cald și mai ales nu a plouat ceea ce ne-a permis să stăm pe punte până târziu de tot, aproape de miezul nopții când s-a înserat bine.

Pe acest vas am avut o cabină cu 4 paturi, câte două suprapuse de o parte și de alta dar am stat câte 2 persoane. Si a fost altceva. Am avut în plus un hol mic, la intrare și tot spațiul a fost mai generos, ca pentru 4 persoane. Aici am avut și dulap cu o parte de umerașe și o parte cu polițe, o măsuță mică între paturi și un birou mic cu oglindă și scaun încadrat de un raft cu polițe pe care era și foehnul. Mochetă pe jos, lenjerie curată, a fost clar altă clasă aici față de prima croazieră. În plus peretele dintre paturi era cu draperii și în mijloc un peisaj marin, aveai senzația că acolo este un geam... foarte ingenios. Baie mică dar suficientă și chiar dacă a fost cam greu cu dușul, a fost vorba doar de o noapte și n-a fost un capăt de lume.

Sijla Symfony a avut tot 12 punți, ca și primul vas, dar mie mi-a plăcut mai mult. La puntea 6 era un dutty-free mult mai mare, cu prețuri foarte bune de unde am cumpărat și eu cosmetice finlandeze, după ce am aflat gama lor bună pentru creme și niște conserve din carne de elan care s-au dovedit foarte bune și ne-a părut rău că nu am luat mai multe. După cum am remarcat magazinele erau arhipline. În mijlocul Mării Baltice se face shopping fără taxe de la cele mai renumite branduri.

Pe puntea 7 era promenada cu magazine și restaurante și tot aici au fost spectacole de acrobație și muzică. Barurile Atlantis și New York, pline de lumini, care atrag atenția de departe, multe baruri și restaurante și aici, jocuri mecanice iar puntea 12, ultima a vasului, a fost cea de plimbare și promenadă de unde am avut priveliști magnifice și am putut admira cel mai bine peisajele, iar aici era și karaoke, discotecă și piscina cu jacuzzi.

Pe acest vas nu am avut cina căpitanului achitată din țară, a fost opțională, tot 40 EUR/persoană dar n-am luat-o o dată cu pachetul. Numai că toată lumea din grup a avut-o plătită și atunci am optat și noi pentru ea, rezervarea fiind intermediată tot de agenția din București. Însă de data aceasta am luat plasă. Pe primul vas nu erau prea multe restaurante și am avut impresia că a fost bine că am ales cina căpitanului. Aici etajul 7 era plin de terase și restaurante care mai de care, cu feluri de mâncare care arătau apetisant la sfert de preț față de cât am dat noi pe cina căpitanului. Și dacă pe primul vas am fost în seria a 3-a, ultima, și ne-am lungit la masă cât am vrut, ne-am uitat pe geam până târziu pentru că am avut o masă poziționată foarte bine, pe acest vas am fost în prima serie și chiar dacă au fost la fel de multe bunătăți de nu știai ce să alegi, într-o oră a trebuit să eliberăm ringul pentru că urma seria cealalată. Asta nu mi-a plăcut deloc. În afară de faptul că mănânc încet iar soțul meu și mai încet mi-a displăcut profund să dau 80 de EUR pe o cină, să mănânc la foc automat și să fiu nevoită să părăsesc sala după o oră. De fapt nu te dădea nimeni afară dar fix după o oră au început să se strângă toate de pe acolo pentru că urma să aranjeze restaurantul pentru seria cealaltă, la fel de frumos cum l-am găsit și noi. Dacă știam nu mai plăteam nici o opțională și ne alegeam o terasă unde am fi putut să stăm cât doream într-un cadru foarte frumos. Așa că pe acest vas vă recomand să nu optați pentru cina căpitanului pentru că aveți ce mânca, Slavă Domnului, la prețuri mult, mult mai mici.

Am dormit neîntorși pe al doilea vas de croazieră iar a doua zi după micul dejun, la fel de bun, am urcat din nou pe punte pentru a admira intrarea în Helsinki prin arhipelagul finalandez iar la 10 eram deja în autocarul care ne aștepta cu ghidul local de aici, pentru turul de oraș și ultima parte a minunatei vacanțe.

Și aici am simțit un pic de balans, dar nici pe departe ca pe primul vas. Cum spuneam însă, croaziera de pe lista mea a mai pierdut câteva locuri, dar vă recomand aceste două vase de croazieră dacă aveți în plan țările nordice pe cont propriu.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Aurici in 18.10.16 18:24:42
Validat / Publicat: 18.10.16 19:26:35
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în #CROAZIERE.

VIZUALIZĂRI: 4388 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Și mai aproape de Oslo.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 80500 PMA (din 65 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

mishu
[18.10.16 19:39:42]
»

@ Aurici - Nu puteam sa ma uit la poze pana nu scriam un ecou, nici nu stii cat de mult ador croazierele, e un vis inca neimplinit si atunci sorb orice despre croaziere. O sa spui ca daca imi propun cu adevarat se poate, stiu insa mai sunt si altele in spate si atunci mai astept. Acum scriu de pe tableta si nu vad nici o poza asa incat astept precum un copil cadoul de Craciun sa deschid pozele.

Te felicit inca o data pentru excursia facuta, a meritat din plin totul. Ma bucur ca am prins si primul vot si acum merg la poze.

PS. - Am apucat sa vad si pozele, superbe iar preferatele mele cele cu apusul si rasaritul precum si P45. Felicitari

AuriciAUTOR REVIEW
[18.10.16 20:40:20]
»

@mishu: Hai că nu mai zic că dacă îți propui cu adevărat se poate. Dar știm și tu, și eu, și noi toți cât de imprevizibilă este viața, așa că ajungem tot pe-acolo. Acum 3 ani nici eu nu visam la asta.

Mulțumesc pentru ecou, și pentru vot, și pentru că ai văzut pozele.

krisstinna
[18.10.16 20:45:07]
»

@Aurici: Zâmbesc, mustăcesc... M-am gàndit la fața ta când citeam articolul acesta interesant. Pot spune așa: aici ai avut două într-unul, adică două cazări într-un review. Ai reușit și mi-ai distras atenția de la descrierea camerelor pentru că le-ai combinat cu povestea despre cină si despre valuri. Sunt în metrou, normal, că doar eu nu-s normală, abia acum am plecat de la birou.

ANILU
[18.10.16 21:58:43]
»

@Aurici: Superb!!!!

Am citit tot pe unde v-ati plimbat, dar asta cu croazierele a fost wow, cel puțin pentru mine.

Eu după prima plimbare cu un vas pe mare în 2009 i-am spus soțului că dacă vreodată vrea croazieră să nu mă ia și pe mine. Dar... Am înțeles că pe vasele de croazieră nu simți leganatul mării ca pe vasele mai mici.

Te-am urmărit cu mare plăcere în tot sejurul din țările nordice.

Mi-a plăcut foarte mult tot ce ne-ai povestit și nouă.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dianamea CONS. ONORIFIC AFA / #CROAZIERE
[18.10.16 22:48:43]
»

Felicitari pentru ca ati scris aceste impresii utile.

Aceste vase sunt de fapt niste feriboturi de dimensiunile unor vase de croaziera si cu dotari asemanatoare. Am mers cu astfel de vase ale firmei Minoan Lines cand am fost in Creta. Exista totusi unele deosebiri fata de vasele de croaziera.

Am vazut in pozele pe care le-ati afisat ca spectacolele se desfasurau in spatiul central si spectatorii stateau in picioare. La vasele de croaziera spectacolele se desfasoara in general in sali de teatru si unele spectacole au decoruri, costume si punere in scena de amploare.

Cabinele interioare sunt mai putin amenajate decat la vasele de croaziera, in sensul ca nu au televizor, minibar, fotolii sau canapea, seif. Poate exista si cabine mai luxoase, dar eu am stat in cabine interioare pe feriboturile de la Minoan Lines. Baile sunt la fel de mici, dar spatiul este suficient.

Apoi, cred eu, timpul petrecut pe aceste feriboturi este destul de scurt si din acest motiv nu permite relaxarea si distractia de pe un vas de croaziera.

Asa ca va sfatuiesc sa mergeti si intr-o croaziera mai lunga. Nu va speriati de leganarea vasului, pentru ca vasele de croaziera au stabilizator, care contrabalanseaza miscarea vasului datorata valurilor. Ca sa simtiti mai putin tangajul, este bine sa alegeti o cabina situata la mijlocul vasului, la un etaj cat mai sus.

AuriciAUTOR REVIEW
[19.10.16 00:00:22]
»

@krisstinna: Am ajuns acasă cu doar 10 minute înainte de mesajul tău, așa că sunt mai mulți anormali pe drumuri. I-am răspuns dragei de @Mishu ca să fiu și eu măcar o dată promptă, iar mesajul tău l-am văzut la ușă și nu m-am mai întors. Mi-am luat bocceluța și am plecat să-mi fac kilometrii pe azi. M-am întors, am făcut hârtii, citesc pe aici puțin, mai am administrative, e ora care e... Ce ziceai de normal/anormal?

Și nu mai sta cu ochii pe mine ca pe butelie cu cazările astea, că am scris un articol de călătorie, nu de cazare. Am vrut să împărtășesc din experiența pe care am avut-o și am făcut un amestec acolo. Dacă mai spărgeam și croazierele astea în două nu se mai termină excursia asta.

@ANILU: Toate cele bune și ție! Știu că ai urmărit excursia mea pentru că ne-am mai conversat și îți mulțumesc mult. Ce să zic cu croaziera? Până la furtuna aceea din Marea Nordului care a fost destul de violentă, am fost super încântată. Apoi m-am pleoștit un pic pentru că am avut ceva emoții. Dar pe al doilea vas nu a mai fost nici o problemă, am înviat iar. Și vezi ce zice @dianamea! Dacă pe ea n-o credem apăi pe cine?

Eu n-am tăiat o croazieră adevărată de pe listă, doar am amânat un pic, ceea ce-ți doresc și ție.

@dianamea: Am avut și emoții când am văzut cine îmi scrie un ecou. Tot ce știu despre croaziere, știu din articolele tale, de acolo a încolțit și pofta de una. Acuma, pentru că acestea două au venit la pachet cu excursia și n-a existat o documentare pe zona asta, mă gândeam că cine știe ce prostii am zis.

E clar că vasele au fost un hibrid între ferry și vas de croazieră, așa cum am spus și eu, dar a fost o experiență și mi-am format o idee. Sper să-i vină rândul și unei croaziere adevărate, să-mi mai treacă puțin. Și când va fi, ești primul om pe care o să-l stresez cu întrebări.

Vă mulțumesc la toate pentru ecou, noapte bună!

mireille
[19.10.16 08:31:35]
»

Super croaziera... tu te legeni in vapor, eu dansez pe ponton salutand in Travemunde un vas de croaziera plin ce pleca spre Marea Baltica... ce sincronizare... tot in august.

dianamea CONS. ONORIFIC AFA / #CROAZIERE
[19.10.16 10:30:36]
»

@Aurici: Pare foarte interesanta excursia dvs. Ar fi frumos sa povestiti cum a fost toata excursia, ce traseu ati urmat, ce ati vizitat, cat a durat, ce v-a placut, cat a costat. In ceea ce priveste disconfortul creat de valuri, nu va faceti griji. Ganditi-va cum va simtiti in avion cand treceti prin turbulente, si vi se va parea ca o mica furtuna pe mare e mai putin de speriat. Am avut si eu parte de ceva asemanator o singura data, cand stateam in cabina cu geam la etajul 3 si valurile se izbeau de geam, dar cei de la etajele superioare nici nu au simtit ca sunt valuri. Pot fi si furtuni mai mari, dar in ocean, nu in Mediterana si Marea Nordului, insa toate vasele de croaziera trec oceanul de doua ori pe an cu bine.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AuriciAUTOR REVIEW
[19.10.16 13:43:25]
»

@mireille: Păi dacă pe lângă Pitești nu putem să ne facem cu mâna, poate prin lumea asta mare ne-om (mai) intersecta vreodata!

AuriciAUTOR REVIEW
[19.10.16 13:53:33]
»

@dianamea:

Pare foarte interesanta excursia dvs. Ar fi frumos sa povestiti cum a fost toata excursia, ce traseu ati urmat, ce ati vizitat, cat a durat, ce v-a placut, cat a costat

Am scris despre toate astea, sunt aproape de final, mai am Finlanda. Tot povestesc de vreo lună, iar articolul de început Nopți albe în Scandinavia, este chiar un rezumat al excursiei, cum am ales-o, care a fost traseul, ce am vizitat, prețuri...

Așa este, mi se pare mai complicat cu avionul decât pe mare, pentru că știu să înot. Și chiar dacă nu contează îmi creează un altfel de comfort.

O să aleg o croazieră cât de curând. Astea două au fost o testare și pentru soțul meu care se știa cu rău de mare din copilărie/adolescență, dar n-a avut nici un stres acum. Și a dormit de a rupt în timpul furtunii.

Mulțumesc pentru toate completările. Știi că o să te deranjez când va fi să fie!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Michi
[19.10.16 21:08:19]
»

N-am mai aşteptat să se facă al 50- lea vot dar i-am pus o piatră cu al 49-lea. Fă tot posibilul să faceţi o croazieră de 7 zile. Te vei simţi în altă lume, aşa cum vedem în serialele cu oameni bogaţi. Mi-am adus aminte de splendida croazieră pe care am făcut-o cu M. S. C. Splendida în 2013 în care am fost ghidată de Andox. A fost nemaipomenită vezi impresii

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
marius gaudi*
[19.10.16 21:36:39]
»

Un zuperbonus pentru o zuperpovestitoare!

AuriciAUTOR REVIEW
[20.10.16 11:31:30]
»

@Michi: În 2013 nu existam pe AFA decât ocazional, când căutam câte ceva. De când am început să citesc mai intens, despre croaziere am reținut articolele colegei @dianamea. M-am dus acum la cel scris de dvs și mi-a lăsat gura apă. Da, cred că o să mă gândesc serios la o croazieră, să văd cum pot s-o strecor. Pentru că în afară de sentimentul de vacanță și mie îmi place să trăiesc, măcar temporar, în altă lume...

Saru' mâna pentru ecou și ponturi. Și pentru votul 49.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
AuriciAUTOR REVIEW
[20.10.16 11:35:02]
»

@marius gaudi: Eiii, mulțumesc mult, numai bine.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, Aurici, dianamea, marius gaudi*, Michi, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂLumea Croazierelor, de la A la Z:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06809401512146 sec
    ecranul dvs: 1 x 1