ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.09.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Galati
ÎNSCRIS: 27.01.12
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 5 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 13

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
91.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIPĂREȘTE

Buna ziua!

Am fost la pensiunea "Insula Nada Apelor" in perioada 01. -06.09.2015 si pot sa spun ca in unele privinte sunt de acord cu Atena2008 vezi impresii.Intr-adevar in camera era un miros (eu zic ca de la canalizare) ce parea sa vina dinspre baie dar nu era intr-atat de puternic sa nu poti sta in camera. Usile sunt toate cu sistem antifurt... nu era una sa nu scartaie, dar in rest curat in camera, pe holul unde se geseste frigiderul (de fapt o veranda cu plase impotriva tantarilor unde se poate lua masa si sta la televizor.

O problema este cu adevarat masa. Pe site-ul pensiunii veti gasi urmatoarele :

''Specialitati culinare

Din propria experienta, din ce am „furat” de prin bucataria lipovenilor si haholilor Deltei si de pe unde am mai umblat si am mai vazut, am incercat sa adunam la un loc ce este specific si spectaculos (a se citi ”plin de savoare locala”) dintre bucatele Deltei si Dunarii. Multi spun ca am reusit. Asteptam si parerea dvs.

Incepem intotdeauna cu o GUSTARE care „sa mearga” la rachiul/tuica/vodca pe care musai sa o ai la indemana dupa ce te-ai intors din balta (stiti: apa trage!).

Regina incontestabila a acestor gustari este SALATA DE ICRE.

Bucatarie Pescareasca

CHILCA CU CEAPA

SCRUMBIE DE DUNARE LA CUPTOR SAU GRATAR

SARATURA – AFUMATA

BORS PESCARESC

MALASOLCA

CIORBA CU PERISOARE DE PESTE

OBLETI PRAJITI

PESTE PRAJIT

CHIFTELUTE DE PESTE

CRAP LA PROTAP

Bucatarie Romaneasca

Sunt si oameni carora nu le place pestele, sau neavand ocazia sa-l manance gatit asa cum trebuie zic ca nu le place (sunt destui care au crezut asta si apoi au plecat cu parerile schimbate). Oricum, pentru acestia si pentru cei care stau mai mult la noi, pentru diversificare, le putem pregati cate ceva din BUCATARIA TRADITIONALA ROMANEASCA. Functie de sezon va propunem urmatoarele:

Aperitive

icre de fasole/fasole batuta

zacusca/salata vinete

salata dobrogeana/bulgareasca

platou afumaturi+branzeturi+ceapa/rosii/castraveti

Ciorbe/Borsuri

fasole cu afumatura

ciolan afumat

purcel/vitel/berbecut/miel

pui/gaina/rata – cu taitei de casa

Gustari calde

bulz muntenesc

drob de miel/berbecut

carnaciori – ficatei de pasare

Fel de baza

tochitura moldoveneasca

tochitura vranceana – cu purcel

tochitura vranceana – cu pui

tochitura vranceana – cu carnaciori

pui la ceaun

preparate la gratar

pui/purcel/vitel/pastrama.''

Pe partea de bucatarie romaneasca ne-am bazat si noi (fiind din Galati din cand in cand mai mancam si noi cate un peste si am zis ca ceva peste vom manca dar baza va fi o tochitura, o ciorba de vitel/purcel/pui, un gratar dar ne-am inselat.

Nu exista tochituri (poate doar de peste... sunt putin rautacios), nu exista alte ciorbe decat cele de peste, nu exista bulz.

Masa e cam asa :

mic dejun - bufet suedez (poti manca pentru toata ziua... ai de unde alege chiar daca esti putin mofturos tot poti manca ceva:lapte, fulgi, branza, cascaval, salamuri, cremvursti, omlete, oua ochi, gemuri, ceai, legume, cafea... si surprinzator nimic din peste:) ) .

pranz - ciorba de/cu peste (bucati de peste, perisoare de peste, etc). Cinci pranzuri cinci ciorbe de/cu peste. Dintre toate variantele cea mai buna a fost storceagul. Felul doi obligatoriu ceva cu peste (peste prajit, chiftele de peste cu piure) sau ceva cu carne (ceafa de porc sau carne de pui (pipt, pulpe, aripi). Partea cu carnea o primesti doar daca anunti cu o seara inainte ce vrei la pranz altfel primesti... surpiza : PESTE.

Sa nu va inchipuiti ca seara se vine cu un meniu si sunteti intrebati ce doriti din acesta... nu, nu, nu... vine doamna de la bucatarie cu carnetelul si va intreaba ce doriti sa mancati a doua zi la pranz, adica : felul intai ciorba de peste (asta nu sunteti intrebati, asta mancati) si apoi aveti de ales intre caras prajit si aripi de pui cu cartofi prajiti. Acesta este un exemplu, in loc de caras poate fi crap si in loc de aripi pot fi pulpe, nu este acesta neaparat meniul, dar astea sunt variantele : ori un fel de peste ori un fel cu carne. Nu ai doua variante cu carne, desi e foarte posibil sa ai doua variante cu peste (n-am incercat). Si sa nu va asteptati la salate... nu sunt.

cina - incepe cu un aperitiv din peste (icre, crochete, placinta, etc.) si continua cu ceea ce ai cerut la pranz (cand a venit iar doamna de la bucatarie si a intrebat de alegem dintre cele doua feluri de mancare: unul cu peste si unul cu carne. Cateodata este doar varianta cu peste... varianta cu alesul dintre doua feluri cu carne nu exista. Si apoi desert (pentru care nu trebuie sa va faceti griji... nu e cu peste.

Apa de la pensiune nu este potabila (am fost avertizati de catre doamna Carmen inca de la sosire) dar pe terasa la restaurant este dozator de apa in permanenta si nu am vazut sa lipseasca apa vreodata (desi erau destui copii care aveau o placere deosebita de a bea apa de la dozator). Cafea nu beau dar am vazut ca cine dorea isi luat tot de pe terasa si iarasi nu am observat sa fi fost cineva suparat ca nu este.

Curtea este foarte mare si bine aranjata permitand familiilor cu copii mai mici sa stea linistite (in privinta copiilor) iar celor care vor sa stea linistiti le ofera destule posibilitati de a nu fi "deranjati" de cei mici.

Piscinele (una pentru copii, una pentru toata lumea, un mic jacuzzi) ofera posibilitatea de relaxare in aer liber, precum si posibilitatea de a folosi hidrobiciletele, caiacele sau barcile (care nu sunt stricate ca pe la altii) pentru plimbare pe iazul pensiunii. Iar pentru amatorii de pescuit iazul pensiunii ofera capturi frumoase (catch&release).

In concluzie: recomand aceasta pensiune celor care sunt mancatori de peste timp de mai multe zile (si pot spune ca tot ce am mancat din peste a fost foarte bun... dupa gustul meu... nu ocoliti storceagul!!!) precum si celor care vor sa se odihneasca si sa se relaxeze cateva zile in Delta (si accepta aceasta varianta de masa).

Eu pot spune ca dupa o zi de pescuit (am fost dus pe canalul Sontea la pescuit stationar) o baie la piscina este extraordinara.

Problemele semnalate de Atena (cele administrative) cred ca se datoreaza si personalului putin de care dispune pensiunea si a spatiuliui mare ce trebuie intretinut (bucatarie, camere, curte, excursii cu barca, transportul pescarilor la locurile de pescuit :) ) de acesta.

Repet : cea mai mare problema este legata de masa (daca nu ar fi acea postare pe siteul pensiunii cazare-delta.ro care iti creaza iluzia ca meniul este mai variat decat in realitate) daca nu esti mare consumator de peste, in rest o usa care scartaie si ramele de la geam care sunt din lemn si nu din termopan nu cred ca sunt probleme atat de mari sa nu poti trece peste ele.


[fb]
---
Trimis de buddy_cool74 in 18.09.15 20:01:03
Validat / Publicat: 18.09.15 20:49:52
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MALIUC.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1986 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (buddy_cool74); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Dunarea Veche (canalul Ocolitor) 5 - face legatura intre bratul Sulina si canalul Sontea si trece prin spatele pensiunii. Din el se poate intra pe canalul Cranjala ce duce in lacul Furtuna.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4500 PMA (din 7 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    3 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [18.09.15 20:49:20]
    »

    @buddy_cool74 - Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs invitației de a scrie propriul set de impresii din această vacanță.

    ===

    Câteva fotografii realizate de voi acolo ar ilustra perfect textul, fiind mai mult decât binevenite. Sunt întotdeauna căutate şi apreciate de cititorii interesaţi în această destinaţie...
    Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew.php?id=16334

    janinatr
    [15.06.16 14:06:55]
    »

    Buna ziua

    Imi puteti da ceva detalii referitoare la drumul pana la Maliuc?

    Noi vrem o evadare de un week-end

    Venim din Constanta, stiu ca trecem cu bacul la Nufaru, insa mai departe... cum e drumul pentru o masina cu garda la sol normala?

    Multumesc frumos

    janina

    buddy_cool74AUTOR REVIEW
    [16.06.16 16:47:19]
    »

    @janinatr - Se poate ajunge cu masina pana vis-a-vis de Maliuc (pe celalalt mal) si trebuie sa treci Dunarea cu barca pentru a ajunge la pensiune. Anul trecut cand am fost am avut vecin de camera pe cineva de la Bucuresti care venise cu masina (nu a lui si mi-a zis ca drumul este foarte rau (Tulcea-Maliuc) si n-ar veni cu masina lui pana acolo. Drumul duce pana la Gorgova (aval de Maliuc). Daca va incumetati nu pot decat sa va doresc un sejur placut la pensiune.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    buddy_cool74, janinatr
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Insula Nada Apelor:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.041979074478149 sec
    ecranul dvs: 1 x 1