ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.06.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Iasi
ÎNSCRIS: 13.01.15
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
MAY-2015
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 31 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 8 MIN

Popasul Domnesc... un popas de nota 10!!!

TIPĂREȘTE

De câte ori merg în Bucovina, emoţiile mă copleşesc puternic. Nicăieri, dar absolut nicăieri... nu mă simt ca aici!!!

Frumuseţea locurilor... natura parcă neatinsă... presărată cu monumente ale unei culturi vechi de secole... oamenii primitori care câştigă prietenia veşnică a oaspeţilor... obiceiurile străvechi păstrate cu sfinţenie... liniştea... mă fac să mă simt parcă „într-o altă lume”.

De cum intri în Bucovina, nu poţi să nu observi frumuseţea caselor, gospodăriile mari şi bine îngrijite, curăţenia... păduri frumoase, ape cristaline... Şi oamenii... ah, oamenii aici sunt calzi, cu mult bun simţ şi frică de Dumnezeu.

Pentru puţine popoare se găseşte un ţinut relativ mic ca acesta în care să se cuprindă atâta frumuseţe, atâta bogăţie de astăzi şi amintiri din trecut aşa de îmbelşugate, de îndepărtate şi sfinte” - Nicolae Iorga.

Pentru că ne doream linişte, am ales să ne cazăm la pensiunea Popasul Domnesc din Voroneţ, remarcând această pensiune cu prilejul altor pelegrinări prin zonă.

Rezervarea am făcut-o direct prin telefon, cu două zile înainte de a pleca, ocazie cu care mi-am exprimat dorinţa pentru o cameră la etaj, cu balcon şi vedere spre Mănăstirea Voroneţ. Nu a fost nevoie de plata unui avans.

A sosit weekendul!!!

Vremea se anunţa excelentă, aşa că am aruncat câteva lucruşoare într-o geantă, ne-am pus bicicletele la portbagaj şi... la drum!!!

Distanţa de la Iaşi la Voroneţ am parcurs-o în aproximativ două ore.

După ce am ajuns în Gura Humorului, am trecut de centrul oraşului şi apoi, la un moment dat, văzând indicatorul, am făcut la stânga şi am mai parcurs aproximativ 4 km.

Drumul a fost bun, frumos, peisaje mirifice...

După ce am ajuns la Mănăstirea Voroneţ, am zărit imediat pensiunea, amplasată chiar în spatele mănăstirii, pe o colină.

Am parcat în curtea pensiunii şi am fost surprinşi să observăm că parcarea era deja plină. Am aflat ulterior că pensiunea este tot timpul ocupată, chiar şi în timpul săptămânii. Mai există o parcare, dar după ce ieşi din curte, tot în faţa pensiunii. În orice caz, paza se asigură non-stop aşă că nu-i o problemă dacă nu mai găsiţi locuri de parcare în curte.

Vreau să vă spun că locaţia este de vis!!! Am început să alerg ca un copil prin curte, să descopăr câte un locuşor... aici un foişor... aici un leagăn... aici un alt foişor... multe alei pietonale... multe, multe flori... Fiind amplasată pe o colină, aveam o privelişte superbă asupra împrejurimilor... La doar o aruncătură de băţ era Mănăstirea Voroneţ... dar, fiind aşa de multă verdeaţă şi copaci nu puteam vedea, aşa cum se spune, memorabila scenă a „Judecăţii de apoi”, zugrăvită pe peretele vestic al mănăstirii.

Am intrat la recepţie, unde am fost întâmpinaţi cu multă căldură de o tânără drăguţă. Ne-a luat datele din buletin şi apoi ne-a condus în cameră, fără să fie nevoie să achităm nimic. Acolo totul merge pe încredere. Frumos!

După ce am parcurs un hol lung şi frumos decorat rustic, am ajuns la camera noastră.

Wow!!!

Mult spaţiu, lumină, decorată cu mult bun gust, curăţenie desăvârşită... dar eu am alergat la balcon : uraaaa!!! era exact cum mi-am dorit! Vederea era spre Mănăstirea Voroneţ şi asupra întregii zone a Voroneţului. Aveam o măsuţă mică şi un şezlong şi... ce-mi puteam dori mai mult? Am o plăcere nebună, de câte ori merg la munte, să mă trezesc dimineaţa, să-mi iau o haină mai groasă pe mine pentru că dimineţile la munte sunt răcoroase şi să stau să-mi savurez cafeaua în balcon admirând cu nesaţ frumuseţea muntelui... negura care se ridică încet... încet... şi face loc măreţului soare...

Dar să vă spun mai multe despre această pensiune, unde eu m-am simţit cu adevărat răsfăţată, ca la un popas domnesc!

Este o pensiune de 3 stele, situată lângă pădure, deasupra Mănăstirii Voroneţ. Se oferă servicii de cazare în 11 camere: 8 camere duble, 2 camere triple şi un apartament.

Camera dublă este compusă dintr-un pat matrimonial mare, foarte confortabil, lenjerie fină, de cea mai bună calitate, perne moi şi pufoase. Mobilierul este din lemn masiv. Mai avem în cameră două noptiere cu sertare şi câte o veioză, dispuse de o parte şi de alta a patului, un fotoliu în acelaşi ton cu draperiile, o măsuţă fantezie cochetă, cu două scăunele mici.

Dulapul pentru haine este mare şi cu suficient de multe umeraşe; există de asemenea loc pentru bagaje, un cuier şi un minibar, mascat într-un corp de mobilier. În dulap am mai găsit şi o pătură dublă, mare, pufoasă, nou-nouţă.

Pe măsuţa fantezie am găsit o cană electrică şi pliculeţe de ceai şi zahăr.

Pe peretele din faţa patului este amplasat televizorul LCD, precum şi două aplice elegante, de-o parte şi de alta a televizorului.

Baia nu este foarte mare, dar este dotată cu absolut tot ce trebuie: cabina de duş şi duşul sunt funcţionale iar apa nu se infiltrează; consumabile de foarte bună calitate; uscător de păr; prosoape de un alb imaculat care au fost schimbate zilnic; apă fierbinte la orice oră.

Pe jos este parchet, un covoraş drăguţ şi... culmea... parchetul nu scârţâie!!!

Camera este bine antifonată, cât am stat acolo nu am auzit nici un zgomoţel... de la vecini, de pe hol... nimic... nimic!

Balconul, după cum v-am mai spus, intim, fără să ne vedem cu vecinii, este dotat cu o măsuţă şi un şezlong, cu balustradă din lemn masiv şi a fost locul meu preferat cât timp nu eram plecaţi... mai ales dimineaţa!

Fiecare cameră este dotată cu acces gratuit la Wi-Fi.

Pensiunea dispune de un restaurant de 50 de locuri, care are şi o terasă suspendată cu o panoramă minunată asupra zonei Voroneţului. Cea mai bună ciorbă de fasole în pâine am mâncat-o aici... ! Vă recomand şi mâncarea de hribi... tochitura moldovenească... ciorba rădăuţeană... sărmăluţe în cuib cu costiţă afumată... păstrăvi în cetină de brad... papanaşii cu smântână... yami, yami... ce mai... totul este la superlativ! Au un maestru bucătar renumit aici, câştigător al trofeului culinar „Barabula de aur” – Gura Humorului, 2010 şi 2013. Servirea este promptă, rapidă, băieţii simpatici şi cu simţul umorului. Porţiile mari, generoase... preţurile la fel! Dar măcar merită! Mâncarea este proaspătă, deosebit de gustoasă şi asta vă spune un om care găteşte des şi care este pretenţios la mâncare.

Ah, uitam să vă spun: neaparat trebuie să gustaţi afinata lor! Demenţială... !!!

Tot în pensiune mai găsim şi o cramă, situată la demisol, cu o capacitate de 30 de locuri.

Şi acum, să ieşim afară: o adevărată seră de flori multicolore! Noi am fost la sfârşitul lui mai, luna florilor, dar eu cred că cei de acolo se îngrijesc tot timpul să aibă flori. În curtea generoasă, găsim o parcare, două foişoare, a câte 25 de locuri fiecare, din care unul cu grătar, plită, proţap, cuptor. Foişoarele erau foarte frumos decorate şi utilate cu toate cele necesare gătitului.

Ce mi-a plăcut cât am stat aici a fost că am întâlnit oameni de calitate, cu bun simţ... nu tu muzică dată tare... nu tu manele... Toţi se distrau, se simţeau bine dar în limita bunului simţ.

În curtea pensiunii mai găsim şi un loc de joacă pentru copii, dotat cu leagăne mari şi frumoase, topogane, căsuţă, etc.

Dar piesa de rezistenţă a pensiunii, este noul şi modernul centru spa şi de agrement!

Este o clădire separată, amplasată chiar în spatele pensiunii şi este construită din fonduri europene. Preţul pentru cei cazaţi în pensiune este de 30 de lei, 3 ore. La intrare este o recepţie modernă, unde primeşti prosoapele şi papucii. Intri apoi în zona vestiarelor, unde găsim dulăpioare cu cheiţă, duşuri moderne, baie. Urmează piscina unde ne întâmpină o clădură plăcută şi o muzică în surdină. Când am intrat acolo, am exclamat, bineînţeles: wow!!! O piscină mare, jacuzzi, spaţii de relaxare, jocuri pentru copii, duşuri, sală pentru masaj, saună, lumini, culoare... Super!!! În timp ce ne bălăceam, vedeam prin geamuri munţii atât de aproape de noi... !!!

În aceeaşi clădire mai găsim şi o sală de sport modern echipată, masă de tenis, o sală de conferinţe şi o terasă cu vedere asupra zonei.

Dacă poposiţi pe meleaguri bucovinene, vă recomand din suflet această pensiune, care pe mine una m-a cucerit definitiv.

Tradiţiile populare sunt păstrate încă vii la Voroneţ iar în zilele de sărbătoare oamenii locului se îmbracă în frumosul port popular bucovinean.

Şi dacă o să ajungeţi în zonă, hai să vă spun ce se poate vizita în Voroneţ şi împrejurimi:

- Mănăstirea Voroneţ

- Mănăstirea Humor

- Mănăstirea Moldoviţa

- Ştrandul şi Parcul Ariniş

- Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina

- Muzeul Ciprian Porumbescu

- Salina Cacica

Vechile tradiţii autentice sunt dezvăluite aici mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă, unde eu mi-am propus să ajung anul acesta.

Vă doresc tuturor vacanţe minunate!


[fb]
---
Trimis de gettyy in 12.06.15 17:16:16
Validat / Publicat: 12.06.15 19:38:43
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5107 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (gettyy); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Vedere din balconul pensiunii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 72850 PMA (din 59 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 31.00 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  11 ecouri scrise, până acum

  Dan&Ema
  [12.06.15 19:48:32]
  »

  Mereu e o placere sa ma intorc in Bucovina in realitate sau pe urmele unui articol. Timpul curge altfel aici. Oamenii sunt oameni. Peisajele sunt mirifice.

  Mai poti considera in apropiere si Mn. Arbore si muzeul Oualor din Vama...

  traian.leuca † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
  [12.06.15 19:58:10]
  »

  Un review la fel ca popasul din titlu, adicătelea de nota 10!

  gettyyAUTOR REVIEW
  [12.06.15 20:01:39]
  »

  @traian. leuca:

  Mulțumesc mult!

  Aprecierea dvs. mă onorează.

  danamandache
  [12.06.15 21:18:08]
  »

  Felicitări pentru articol!

  gettyyAUTOR REVIEW
  [12.06.15 21:20:41]
  »

  @danamandache: Mulțumesc!

  crismis
  [12.06.15 22:46:01]
  »

  @gettyy: O posibila locatie pt Craciunul 2015!... Daca n-o fi deja antamata...

  gettyyAUTOR REVIEW
  [12.06.15 22:52:56]
  »

  Nu cred, ce Dumnezeu, abia suntem la începutul verii!!!

  mugur007
  [22.06.15 22:28:33]
  »

  Articolul dvs. mi-a mers la suflet. Acum stiu unde o sa stau cand merg in Bucovina. Multumesc!

  gettyyAUTOR REVIEW
  [23.06.15 13:45:20]
  »

  @mugur007 - Mulţumesc pentru apreciere.

  Vreau să mai fac o precizare: costul camerei este de 120 lei/noapte; eu am plătit 240 lei pentru două nopţi - asta ca să nu se înţeleagă greşit.

  Dacă o să aveţi ocazia să mergeţi la Popasul Domnesc, sigur o să mă pomeniţi!

  Dacă toată lumea şi-ar face treaba cum şi-o fac cei de la Popasul Domnesc, turismul românesc ar avea numai de câştigat.

  Vă urez vacanţei minunate!

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
  purcelul*
  [09.10.15 20:19:02]
  »

  Un popas de nota 10... un review de nota 10... și un vot nr. 50!

  gettyyAUTOR REVIEW
  [09.10.15 21:47:04]
  »

  @purcelul: Mulțumesc mult!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  crismis, Dan&Ema, danamandache, gettyy, mugur007, purcelul*
  Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Popasul Domnesc:


   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

   
  [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.069767951965332 sec
  ecranul dvs: 1 x 1