ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.12.2012
DE MCM
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.02.12
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
MAY-2011
DURATA: 1 zile
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Milllennium Park si Art Institute of Chicago

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Sau cum poti „cheltui” o zi intre miscare si arta.

Una din zilele pe care le-am stat la Chicago, am alocat-o vizitarii Millennium Park si Art Institute of Chicago. Pentru ca sunt „aproape” unul de celalalt. Si acum sa va spun un pont. Trebuie sa va resetati aprecierea unitatii de masura a distantelor cat vizitati Chicago. Ceea ce pare o distanta relativ mica spre medie pe harta, in realitate, mananci o paine pana o strabati.

Asadar...

Venind pe jos din Chestnut Street, unde eram cazata la Sofitel, in cca 30 de minute ajungi in parc, mergand tot inainte, odata ajunsi pe Michigan Avenue. Impropriu zis 30 de minute, pentru ca te opresti sa faci milionul de poze pe care il ai in target, inca de la plecarea de acasa. Asadar, recalculand timpul pentru a fi cat mai aproape de realitate, faci cam o ora.

Ajungi in parc cu inima batand de emotie pentru ca urmeaza sa te intalnesti cu EA. Cum care ea? Picatura, picatura de mercur, cu numele de scena, Cloud Gate. Cea pe care ai admirat-o in poze cand citeai tot ce gaseai despre obiectivele de vizitat in Chicago.

Dar haideti s-o luam pe rand.

Millennium Park nu este un parc oarecare. Se intampla lucruri interesante acolo si are multe zone de vazut. Am incarcat o harta a lui:

- Wrigley Square si Millennium Park Monument - sunt un omagiu adus celor doua corporatii/fundatii care au ajutat la construirea si intretinerea parcului.

- Cloud Gate – sau picatura de mercur- care se afla in AT&T Plaza. Este o sculptura a unui arhitect englez, Anish Kapoor (nu Raj Kapoor :)) ), din otel lustruit oglinda. Aici poti petrece 30 de minute lejer, pentru sedinta foto dorita. Ma rog, cine-o doreste. Cine nu, poate merge mai departe.

- Boeing Gallery – un dar de la compania Boeing – este locul unde sunt expuse periodic lucrari de arta contemporana.

- Crown Fountain – de data aceasta a venit randul unui artist spaniol (barcelonez) sa se remarce. Jaume Plensa a proiectat o piscina de granit negru, cu 2 blocuri inalte de cca 20 m, la cele doua capete ale ei. Blocurile sunt construite din caramizi de sticla pe care sunt proiectate imagini cu fetele locuitorilor din Chicago, astfel incat gura lor sa fie in dreptul unui orificiu prin care iese apa. Imaginile sunt proiectate intreg anul, pe cand apa tasneste, din ce orificii sunt pe acolo, doar de la jumatatea primaverii, pana la jumatatea toamnei.

- Lurie Garden - luriegarden.org - proiectata de cativa israelieni, care au dorit sa sublinieze motto-ul orasului: „City in a garden”. Gradina este impartita in 2 zone: una cu placi deschise la culoare, iar cealalta cu placi inchise la culoare. Aceste zone sunt delimitate de un pod de lemn.

- Jay Pritzker Pavilion si Great Pawn– au fost proiectate de Frank Gehry (a castigat si un premiu pentru acest proiect). Aici este locul unde au loc foarte multe concerte si festivaluri de muzica.

- BP Bridge – un pod pietonal din placi de otel si podea de lemn, care pleaca din „coasta” Great Pawn si traverseaza Columbus Drive. A fost proiectat de acelasi Frank Gehry. Are functionalitate dubla. Pe de-o parte ingaduie pietonilor/biciclistitor sa traverseze, iar pe de alta parte actioneaza ca un scut de protectie, in timpul concertelor, impotriva zgomotului traficului de pe Columbus Drive.

Vis a vis de intrarea in Millennium Park de la Wrigley Square este un centru de informare turistica, de unde puteti lua harti si informatii.

Si uite asa, din aproape in aproape, au trecut 3 ore.

Restul zilei ni-l petrecem in:

The Art Institute of Chicago

Am ajuns acolo exact cand incepea sa ploua. Parca cineva, a asteptat sa vedem noi parcul ca mai apoi sa ne dea semnalul de intrare.

Informatii despre orar, bilete, preturi, gasiti aici http://www.artic. edu/

Am intalnit la casa de bilete, un american care stia ceva romaneste. Avea prieteni in Romania si isi propusese sa viziteze anul care vine tara noastra. O fi fost anul asta? I-o fi placut? Promit ca merg la anu' sa-l intreb.

Muzeul este un spatiu foarte mare (asta este din "putul gandirii"), unde cu greu am reusit sa ne orientam, chiar si cu harta sub nas. Da, stiu domnilor ce ganditi!

Pentru a putea vedea, cat de cat ceva, si pentru a va face o idee, cred ca este nevoie sa alocati vizitarii muzeului, cel putin 2 zile. Dar din pacate, noi am avut la dispozitie doar putin peste o jumatate de zi. Asa ca, din toate colectiile muzeului, care nu sunt putine (africane, americane, bizantine, indiene, moderne, de fotografie, de textile, de desene, de camere in miniatura) am ales colectia de picturi europene din perioada impresionismului si post-impresionismului, si ce s-a mai gasit pe langa.

Nu vreau sa va sufoc cu informatii despre picturi, sculpturi si ce mai era pe acolo. O sa va las sa va uitati pe fotografii, unde am sa spun cateva vorbe. Acolo unde o sa stiu. Sau unde o sa gasesc informatii pe net.

See you!

Rog atasati http://www.youtube.com/watch?v=RL25A1KwfsQ. Multumesc

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de MCM in 29.12.12 13:07:29
Validat / Publicat: 29.12.12 18:09:30
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2875 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (MCM); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Ne apropiem de Millennium Park. O zi innorata, din pacate.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24500 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmaster
[29.12.12 15:25:58]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Chicago și împrejurimile:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048339128494263 sec
    ecranul dvs: 1 x 1