GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Un loc cu adevarat deosebit
Am fost pentru prima data in aceasta foarte frumoasa zona in vara lui 2010, cand, din nefericire, am avut nenorocul de a prinde o vreme incredibila pentru luna august (ploaie cvasi-continua si temperaturi de 14 grade Celsius). De aceasta data am prins o vreme super (tot in august, dar 2011), deasemeni locuri frumoase si oameni primitori.
Traseu
Am venit dinspre Apuseni, mai exact Vidra, de langa Campeni. Am mers pe DN 74A intre Campeni-Abrud, apoi pe DN 74 pe traseul Abrud-Brad – starea drumului fiind relativ buna. De aici am intrat pe E79, pe care am mers relativ bine pana in Deva, de unde am inceput sa avem de a face cu mai multe sectoare de drum pe care se desfasurau lucrari, asa incat la iesirea din Deva am facut dreapta spre Hunedoara pe DJ 68, mergand pana in Hateg (cred ca am evitat asa o gramada de semafoare).
De la Hateg am intrat din nou pe E79, pe care am mers pana la Petrosani (multe semafoare in 2011, dar poate intre timp lucrarile au fost finalizate). La iesirea din Petrosani exista un sens giratoriu pe care se face la dreapta pe DN66A, dupa care se traverseaza pe rand: Vulcan, Lupeni, Uricani, Valea cu Brazi, Campu lui Neag.
Dupa ce am parcurs aproape intreaga localitate (Campu lui Neag), pe partea dreapta a drumului este un indicator pe care te indruma spre complexul Cheile Butii – urmeaza un drum neasfaltat de aprox. 100m (in prima parte este destul de prost, dupa care devine practicabil) si in final ajungi la Cheile Butii, un complex turistic plasat intr-un fel de caldare in munti si care este format din corpul principal (unde se afla si un restaurant), doua sau trei anexe de 2 si 3 stele si un restaurant mai mic, care nu este tot timpul deschis (cred ca este deschis doar la evenimente mai deosebite).
Cazare
Complexul este compus din mai multe corpuri de cladire (3) si are 2 restaurante amenajate in stil rustic – unul mai mare, care are si o terasa unde vara se poate servi masa, si unul mai mic, care se deschide doar pentru grupuri organizate.
Noi am stat intr-o camera de 3 paturi si de 3 stele, mare, luminoasa si curata – avea un televizor care prindea vreo 4-5 posturi – in proximitatea complexului erau cateva antene parabolice demontate (sau care urmau sa fie montate) – din cate am inteles problema urma sa fie remediata, dar din ce am vazut pe site, li s-a mai intamplat si altora.
Curatenie: am stat 4 nopti, interval in care nu s-a facut curatenie, – dar pana la urma nu a fost prea deranjant – in fata corpului de cladire era un tomberon de gunoi, deci ne-am dus singuri gunoiul – personalul hotelului era destul de amabil, asa incat daca am fi solicitat curatenie sau schimburi, probabil ca s-ar fi rezolvat.
Masa
Meniul este foarte variat, mancarea este de buna calitate, proaspata – portii mai mult decat generoase iar preturile sunt acceptabile –recomand calduros papanasii. Deasemenea, micul dejun (inclus in pretul cazarii) este extrem de bun (cantitativ si calitativ). Nici bautura nu e deloc rea - palinca si afinata sunt la loc de cinste In zona oricum nu sunt prea multe variante, iar asta este de departe cea mai buna.
Divertisment
Exista un teren de tenis de camp (pe asfalt). Altfel, distractia principala este reprezentata din drumetii mai scurte sau mai lungi, dupa puterile fiecaruia. Altfel, cat am stat acolo – am asistat „fortat” la team-building-ul organizat pentru angajatii unei firme din Bucuresti – deci oamenii se pot ocupa si cu astfel de lucruri.
Impresii generale
O locatie nemaipomenita, pe care o recomand calduros – gazde primitoare, camere luminoase, mancare buna, liniste (relativ), peisaje mirifice.
Trimis de immitis in 22.02.12 21:09:41
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (immitis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.30361100 N, 22.98294783 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ati fost si cu cel mic pana la cabana Buta? Cat dureaza drumul pana acolo? Multumesc mult!
@Cristian_h: Nici pomeneala: am mers cam o ora prin padure, urcand pieptis, pana am ajuns pe un platou numit "La Fanate" unde am intersectat drumul forestier care merge la cabana Buta - de acolo cred ca mai erau cam 2 ore de mers pana la cabana (conform hartii, de la complex la Cabana Buta se fac 2 ore 30 min)
@immitis: multumim pentru informatii, foarte utile, negresit voi merge cu familia
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2012 Un colt de Rai — scris în 03.05.12 de yanachis din ALEXANDRIA - RECOMANDĂ
- Jun.2011 Superb — scris în 30.06.11 de ariana32 din PLOIESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2010 Cheile Butii – Pensiunea Cuibul cu Dor + rafting si canyoning — scris în 28.09.10 de Delight din TIMISOARA (DE ADOPTIE) - RECOMANDĂ