ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.08.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 03.03.08
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2011
DURATA: 1 nopți
familie cu copii
PREȚ SEJUR 160 ?
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
4 AD. + :) COPII -- v: 23 / 27 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
CAZARE [camere etc]:
25.00%
Foarte nemulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
25.00%
Foarte nemulțumit

NOTA MEDIE REZULTATĂ
45.62%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Pensiunea Kallisto [Ranca]3

Cum am luat o ţeapă la Rânca...

TIPĂREȘTE

Povestea nu e foarte lungă - aveam nevoie de două camere unde să ne putem odihni peste noapte în drumul nostru peste Transalpina din week-end-ul ce tocmai a trecut. Miercuri dimineaţa am sunat la numărul găsit pe câteva saituri de profil, mi-a răspuns o voce "blondă", care m-a asigurat că pot rezerva două camere duble, cu vedere spre munte (nu spre stradă, adică). M-a întrebat chiar şi pe la ce oră credem că ajungem. Am estimat că în jurul prânzului, dar am precizat că e posibil să fiu întârziat de trafic, sau eventuale opriri la obiective turistice. Din fericire, acest lucru nu s-a întâmplat.

Din nefericire, nici ceea ce am discutat nu a rămas valabil. Am ajuns pe la 14:30 la pensiune, am intrat, cu fete şi bagaje şi... Surpriză! la 'recepţie' nu era nimeni. Doar un grup mărişor stăteau la masă în camera de zi de la parter. I-am salutat şi am aşteptat să apară cineva din partea pensiunii.

După vreo zece minute, apare o doamnă căreia îi spun că avem rezervate 2 camere, alea-alea (mă rog, cum vorbisem la telefon). Se uită la mine de parcă aş fi fost coborât dintr-o farfurie zburătoare direct în sufrageria lor! "Păi (zice)... n-avem!" La faza asta am simţit că îmi pică faţa! Cum naiba nene, una vorbim şi alta facem?!? De fapt, e drept, nu cu ea vorbisem, dar asta, din punctul meu de vedere, ca turist, chiar nu e problema mea!!! Mă aştept când mi se promite ceva, să se şi respecte promisiunea.

În sfârşit, după ce iniţial ar fi vrut să stam tuspatru într-una din camerele duble de la mansardă, până la urmă i s-a făcut milă şi a gonit alt cuplu cărora le promisese a doua cameră dublă de la mansardă şi ne-a dat-o nouă.

Deci mi s-a promis cameră cu balcon, vedere la munte şi am primit mansardă la cucurigu, fără balcon şi cu vedere spre... nori, prin minunatele ferestre VEKO, de mansardă... Să mai spun că pe saiturile de promovare spun că în aceste camere există frigider şi CD player? ei bine, era doar un frigideraş miculuţ într-una singură (unde au stat fetele). Aveau şi TV, ce-i drept, dar sincer m-aş fi lipsit (oricum nu m-am uitat la nimic).

Ce mai aveau: ambele camere sufereau de o acută scurgere de apă din cabina de duş. La fete, apa ajungea cam până sub paturi, de fiecare dată când cineva dădea drumul la apă la duş! Cea de la noi rămânea doar în baie. Apă caldă am avut abia pe la 22:00 (în camera noastră - la fete a ajuns ceva mai devreme; probabil pe partea lor a fost cineva cazat încă de vineri). Şi chiar am lăsat-o să curgă, nu doar am dat drumul la robinet şi am constatat că nu e caldă... nuuuu, a şiroit minute bune, de câteva ori! Mă rog...

Băile de la mansardă ar trebui denumite camere de tortură - sunt de fapt nişte compartimente doar puţin mai mari decât toaletele unui avion de linie - nu mult, doar cât să intre şi o cabină de duş!!! Uşa nu se poate deschide decât parţial, aceasta lovind în chiuvetă. Scaunul de toaletă e pus în partea unde e acoperişul mai coborât şi poţi avea surprize dacă uiţi de asta şi te ridici brusc de pe el, ca acasă...

Atrag atenţia asupra pozelor ce le voi ataşa: au fost făcute cu un obiectiv grandangular care prezintă obiectele puţin diferit faţă de realitate, în sensul că par mai mari decât sunt! Am verificat pozele de pe saiturile de promovare - sunt făcute cu obiectiv normal, deci măcar prezintă realitatea destul de corect. Doar că eu nu credeam că voi primi camerele la mansardă (nici măcar nu am fost avertizat în această privinţă, poate alegeam să trag la NT - măcar acolo ştiam că e ok d. p. d. v. al cazării).

Apreciez totuşi faptul că era curat, că doamna a venit şi s-a străduit să mai adune din balta fetelor de câteva ori, şi nu în ultimul rând, faptul că nu mi s-a luat acelaşi preţ ca pe o cameră dublă standard, ba chiar (spre marea mea uimire) am primit şi bon fiscal!

Pensiunea are potenţial, dar e relativ prost manageriată. Nu trebuie totuşi prea mult ca să fie un loc unde să te simţi în largul tău... Păcat.

Au o bucătărie mare, la dispoziţia turiştilor, dar noi n-am folosit-o. Nici grătarul de inox din spatele casei. (apropo, cam mult inox pentru gustul meu, da' asta-i altă istorie).

Încă vreo două vorbe: există un morman de papuci la uşă (da! chiar la intrare!), pentru turişti. Mie sincer nu mi s-a părut că ar fi fost necesar să ne descălţăm la intrare - nu aveam noroi pe tălpi, şi chiar aşa să fi fost, mai politicos este să pui omului la dispoziţie unelte de curăţat încălţămintea, de cât să-l pui s-o dea jos. Păi dacă mă descălţam io din adidaşi, cred că nu mai mânca nimeni dintre cei din grupul despre care vorbeam că erau acolo la masă... Frumos ar fi fost?!? hmmmm... (ca să nu mai vorbim că tot aşa - nicăieri nu ţi se spune asta - doar te trezeşti în faţa faptului!!!)...

Un ultim plus - ne-au primit şi cu căţeluşa din dotare, fără vreun comentariu. Aici recunosc, am avut oarece îndoieli, pentru că la momentul discuţiei iniţiale am uitat să menţionez că ne va însoţi şi ea, apoi n-am mai reuşit să prind pe cineva la telefon (am mai sunat de vreo 2 ori) pentru o confirmare şi am mers la risc, bazându-mă pe farmecul ei personal....

Pentru un sejur cu grupul de prieteni poate fi ok. Din păcate, pentru noi, n-a fost.


---
Trimis de Dragos in 23.08.11 22:20:02
Validat / Publicat: 24.08.11 09:39:05
VIZUALIZĂRI: 3231INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în RÂNCA / NOVACI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
30 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dragos); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Pensiunea Kallisto - vedere exterioară. Are maximum 6 locuri de parcare... eu aş spune mai degrabă 4!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22700 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

30 ecouri scrise, până acum

ascent [24.08.11 11:09:21] »

Din cate imi aduc aminte, ai avut o experienta si mai "nefericita" in legatura cu dimensiunea baii, parca la Tulcea... ) Nu pot uita poza baii de la acea pensiune unde ai spus ca puteai face trei lucruri in acelasi timp...

Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [24.08.11 12:23:29] »

sincer eu o uitasem deja! de ce mi-ai adus aminteeee??? (

ascent [24.08.11 12:29:49] »

Pentru ca nu am vazut niciodata o astfel de dispunere a mobilierului in baie... Poza aceea de la Melisa (asa se numea, nu?), cat si povestirea ta m-au amuzat teribil... )

Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [24.08.11 12:33:39] »

eu am văzut şi mai rău - dar e drept, la o cameră de cămin de nefamilişti pe vremea odiosului şi a sinistrei lui soţii. la bateria de la chiuvetă era legat şi furtunul de duş! cădiţă nu era, apa curgea direct pe jos şi cu puţin noroc se scurgea prin sifonul din pardoseală.

Chloe [24.08.11 13:13:26] »

@Dragos

Dotarea odioasa a chiuvetei si cu furtun de dus nu e o chestie chiar atit de depasita

Acum citiva ani am stat in 2 asemenea locatii: un hotel in Eforie Nord (cred ca ii zicea Cupidon) si la hotel Intim in Sinaia... e drept ca stiu ca ambele hoteluri au intrat in renovare intre timp...

Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [24.08.11 13:19:14] »

@Chloe, epitetul 'odios' din mesajul meu anterior se referea la tov. ceauşescu, nu la chiuvetă! ea săraca neavând vreo vină pentru directivele de partid...

Chloe [24.08.11 13:21:03] »

@Dragos,

mi-am dat seama

insa am fost in pana de adjective si ti-am furat tie substantivul

ionescunic [24.08.11 16:25:27] »

Cred ca sambata puteam sa o punem de-o intalnire AFA pe Transalpina, pacat ca nu am stiut!

Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [24.08.11 18:07:59] »

confirm; chiar ar fi fost plăcut... pfuai! ce rău îmi pare!

kmy [25.08.11 15:05:36] »

Și eu am ajuns in weekend la Ranca, dar spre deosebire de tine, noi n-am avut noroc sa gasim nimic liber. La Valea Mariei era full, am incercat în toată Rînca, dar în zadar...

Am incercat și la Horezu, dar nici pe acolo n-am gasit nici o pensiune, asa ca am innoptat la Hotel Horezu - doua stele. Am adormit cu bucuria ca am traversat Transalpina.

Daca ne vorbeam cred ca faceam gașcă mare in vîrful munților.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [25.08.11 15:16:39] »

Eram sigur ca nu voi gasi altceva la fata locului, altfel as fi plecat in secunda 2! Dar probabil pe asta se bazeaza si ei cand fac astfel de "inginerii". Ma rog, pentru o noapte a fost relativ suportabil, dar cu siguranta nu as fi rezistat nicio secunda mai mult. Asa cum am povestit la articolul cu Transalpina, am preferat sa intru in camera exclusiv pentru somn - restul timpului petrecandu-ni-l pe-afara sau la V. M.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Lumis66 [25.08.11 21:17:28] »

@dragos

Este foarte bine sa spunem astfel de lucruri sa stie turistul ce-l asteapta.

Noi am fost in luna iulie la Ranca la o pensiune unde la fel cand faceam dus se umplea toata baia cu apa. Am trecut peste asta ca am stat doar o noapte si sper ca-si vor rezolva problema.

Ce mi s-a parut mie foarte urat a fost ca in camera colegilor nostri fereastra se deschidea intr-un zid al unei vile alaturate, puteai sa-l atingi cu mana. Foarte uraaaat ca vila era tot a lui. Fara cuvinte.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
adryana [26.08.11 13:08:29] »

@Dragos, imi pare rau pt. cazarea voastra, e rau cand nu mai sunt impresii de acolo si mergi la nimereala.

Eu merg sambata acolo la Ranca, am gasit marti f. f. greu 2 camere la pensiunea Karla, am luat legatura tot telefonic cu o voce calda Diana.

Sa stii ca m-am cam speriat acum cand am citit rw tau. De ce? Pai marti am luat pensiunile la rand, in ordinea de pe internet, peste tot nu si nu mai sunt camere, pana la urma... am gasit. Azi, vineri am luat din nou legatura cu doamna Diana si totul e ok. Dar sper sa spun asa si cand plec de acolo, duminica dimineata. Numai bine.

Am auzit ceva de o intalnire AFA??? ERA SUPER!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [26.08.11 13:37:29] »

Bafta! Eu as fi avut o varianta de rezerva, dar numai daca nu eram cu fetele... Oricum, se poate ca pe viitor sa plec si eu cu cortul in portbagaj... uneori e de preferat camerelor ce le gasesti la fata locului.

iulianic [30.08.11 14:20:47] »

Mai, da' ce ma incurajati!

Dragos a patit-o rau la Kallisto, Adryana a cautat mult si a gasit ceea ce a gasit...

Eu am cautat de am capiat (internet, telefoane, e-mailuri)... si unde credeti ca am mai gasit? La Kallisto cea care-ti da papucii.

Ce ziceti, sa ma mai duc sau nu? Poate omul trai fara Transalpina sau nu prea? Noi nu suntem extrem de pretentiosi, dar nici sa-mi curga apa aiurea in baie si sa umblu cu papucii comunali.

Dragos, cat a costat cazarea pe camera pentru o noapte?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [30.08.11 15:01:57] »

Omul poate trai fara multe. Dar orice iti aduce o cat de mica mangaiere sufletului e bine sa nu fie ocolit. Transalpina si imprejurimile sale fiind unul dintre aceste lucruri.

@iulianic, am spus ca am dat 160 pentru 2 camere la mansarda => la un calcul simplu, acele "camere" sunt la 80 de lei pe noapte. Fara mic dejun. Restul se inchiriaza cu 100/noapte. Daca le spui din start ca sub nicio forma NU vrei sa stai la cucurigu si nici catre strada (Atentie! camerele dinspre vale, din spate adica, au paturile separate), ca sa nu se supere ca le refuzi cazarea in cazul ca nu respecta vreuna din aceste conditii, poate fi o varianta relativ ok, pentru o singura noapte.

Iar in ceea ce priveste apa scursa de la dusurile pensiunilor din Ranca, se pare ca au fost puse de unul si acelasi instalator peste tot, ca majoritatea sufera de beleaua asta!

Asadar, daca pana la urma te duci la ei, sa-ti iei papa in traista (ai unde o prepara si stoca) - ei nu ofera nimic!

iulianic [30.08.11 15:15:18] »

Multumesc, Dragos, pentru amabilitate si rabdare.

KALLISTO [30.08.11 18:20:32] »

Buna ziua tuturor.

In primul rand tin sa ii multumesc domnului Dragos pentru rabdarea de a scrie 950 de cuvinte (fara titlu si commenturi) evident rau-intentionate la adresa pensiunii noastre.

Dumneavoastra nu aveti nici un drept de a jigni persoana cu care ati vorbit la telefon deoarece acea persoana v-a informat de la bun inceput ca daca nu ajungeti pana la ora 12:00, maxim ora 14:00 rezervarea se anuleaza, avand in vedere ca dumneavoastra nu ati platit nici un fel de avans. Conform notiunilor timpului ora 14:30 este dupa 14:00, nu inainte. Probabil ca vocea a fost intr-adevar "blonda" ca a avut totusi amabilitatea sa va ofere alte camere. Daca acele camere oferite nu s-au ridicat la inaltimea asteptarilor dumneavoastra nu inteleg de ce ati ramas la pensiunea noastra?!... nu va obliga nimeni sa faceti asta.

In ceea ce priveste comentariul dumneavoastra despre dimensiunea bailor si amenajarea acestora tin sa va amintesc faptul ca pensiunea noastra are o clasificare de 3 stele si respecta toate prevederile necesare detinerii acestei clasificari. Daca standardele dumneavoastra pentru spatiu si amenajari erau la nivelul celor de la Mariott, Ritz, sau Radisson, de ce ati ales sa va "torturati" la o amarata de pensiune de 3 stele cu baia "cat a unui avion de linie" cu un pret de 80 Lei camera dubla/noapte. Ne cerem scuze ca nu oferim trei mese pe zi si eventual servicii de SPA incluse in acest tarif.

Despre papucii de la intrare dorim sa precizam ca nu v-a obligat nimeni sa va descaltati, ba mai mult, nici macar nu s-a adus vorba despre asa ceva. Acei papuci se afla langa receptie, nu chiar la intrare cum ati mentionat dumneavoastra, pentru cine vrea sa-i foloseasca.

Intr-adevar au fost ceva probleme la dusuri in ceea ce priveste unele scurgeri, dar este exagerat sa credem ca acestea au ajuns pana la paturi. In orice caz pentru acest lucru ne cerem scuze, ca si pentru inesteticitatea usii de acces catre acoperis pe care dumneavoastra ati fotografiat-o (sa stiti ca pensiunea Kallisto se afla la cota 1450m iar vremea nu este intotdeauna tocmai calma iar reparatiile la acoperis sunt frecvente). Oricum va multumim pentru poze deoarece nu se vede nimic in neregula cu pensiunea noastra. Iar balustradele daca nu erau din inox probabil ca nu era bine, ca era prea mult lemn sau fier pentru gustul dumneavoastra, sau daca gratarul era din fier nu era bine deoarece era prea ruginit si era inpropriu de utilizat.

Asadar speram ca toti turistii care vor citi acest articol sa traga cea mai obiectiva concluzie despre Pensiunea KALLISTO, iar noi ii invitam sa se convinga daca ceea ce spune domnul Dragos este adevarat, dar numai cu conditia sa fie constienti ca vin intr-o statiune montana, si nu la Dubai, iar clasificarea pensiunii este de 3 stele, nu 7 stele ca la Burj Al Arab. Dar probabil ca nici pretul nu este la fel. De asemenea va multumim domnule Dragos ca ati precizat ca ati venit cu cainele, lucru pe care ati uitat sa-l mentionati vocei "blonde" cu care ati vorbit pentru rezervare, la fel cum ati uitat sa precizati ca ati deranjat toti turistii cazati la pensiune cu zgomotele acelui caine.

Va multumim.

Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [30.08.11 21:07:36] »

Sărut mâna. Şi eu ţin să mulţumesc pentru răbdarea de a număra fiecare cuvinţel ce l-am scris... Ar fi fost mai bine să vă străduiţi să le înţelegeţi...

Nu mi-am imaginat că dacă spui despre o voce că este 'blondă', e o jignire. Pentru mine nu înseamnă decât că era o voce tânără, drăguţă (aşa cum este de obicei o tipă blondă). Dacă pt. Dv. are alt înţeles, sincer îmi cer scuze.

Aşa... să continuăm. Promit ca de acum încolo să înregistrez orice convorbire am cu cei cărora le solicit rezervări, pentru a avea dovada discuţiei avute. Acum, dacă eu spun că nu mi s-a spus că se anulează rezervarea la ora 14, evident voi fi făcut mincinos. Şi tot evident, nu am cu ce dovedi că nu e aşa. Decât recursul eventual la logică - dacă ziua hotelieră se încheie la ora 12:00, cum s-ar putea aştepta cineva să înceapă mai devreme de 14:00? oare nu trebuie ceva timp pentru curăţenie? în sfârşit... Despre avans nu a fost vorba. Mi-era foarte simplu să fac un ordin de plată prin internet-banking şi a doua zi (sau instantaneu, dacă aveţi cont la aceeaşi bancă) să fi avut banii în cont. Şi atunci chiar aş fi vrut să vad pe unde se scoteau cămăşile... Pentru că oamenii ce erau acolo, cu siguranţă nu erau veniţi doar de o jumătate de oră!!! (adică între 14:00 când "teoretic" îmi expirase mie rezervarea şi ~14:30 când am ajuns acolo). Am sperat doar că persoana care mi-a spus că pot găsi camere la Dv. este o garanţie suficientă şi asupra bonităţii noastre.

De ce am rămas? simplu - şi am spus-o deja mai sus: pentru că era sâmbătă la prânz şi ştiam sigur că nu găsesc nimic în altă parte. Iar scopul plimbării noastre era traversarea peste transalpina. Dacă am fi continuat drumul, nu mai era nicio plăcere, şi nici timp suficient să parcurgem pe îndelete, pe lumină, traseul până la Sebeş sau Sibiu.

Despre băi... ce să mai vorbim? sper că pozele sunt suficient de elocvente. cât de mare poate fi o baie a cărei uşă se deschide doar vreo 30... 40 de grade, nu mai mult, pentru că se izbeşte de chiuvetă?!? Dacă ar vrea o persoană mai rotunjoară să intre, nici nu ar avea cum! din fericire, niciunul dintre noi nu este în situaţia asta. Apa care a ajuns sub paturi la fete, am pozat-o; din păcate, pe gresia aceea, contrastul apei care o acoperă nu este suficient pentru a fi clar vizibilă în poze (care în plus, sunt micşorate pentru a fi publicate pe A. F. A.) şi am ales să nu le "urc" şi pe acestea. Dar asta nu înseamnă că nu există.

În ceea ce priveşte câinele - am recunoscut că nu am spus despre el iniţial, dar şi faptul că am mai sunat de vreo 2 ori în încercarea de a lămuri şi acest aspect. Cum nu a mai răspuns nimeni la telefon şi nici nu am fost sunat înapoi, am mers la risc. Şi am recunoscut şi asta. Oare dacă aş fi sunat să anulez rezervarea, tot eu aş fi fost vinovat că nu am anunţat (nu că ar fi contat asta prea mult, după cum am văzut) ? Şi ca să ştie toată lumea despre ce fiară este vorba - avem un caniş, care nu a fost lăsată liberă prin pensiune (de fapt, a fost dusă în braţe până la cameră sau când am ieşit afară; am făcut doar o tentativă s-o punem să urce pe scară, dar era prea îngrozită). Gălăgie? zău că nu îmi amintesc să fi făcut; n-a lătrat, n-a scheunat, n-a alergat, n-a ţopăit... cu ce i-o fi deranjat pe vecini? Sincer, nu ştiu. Dar dacă a făcut-o, îmi cer şi pentru asta scuze. Şi sunt dispus, dacă îmi spuneţi un număr de cont, să le achit contravaloarea sejurului ruinat de potăica noastră. Chiar nu sunt omul care să aibă plăcere în a-şi face de cap fără să-i pese de cei din jur.

Şi pentru că chiar m-am enervat, mi-am amintit că în momentul când am primit vestea că NU SE ŞTIA NIMIC despre vreo rezervare pe numele meu (nu că ar fi fost anulată pe motiv că am depăşit ora 14:00), am pus mâna şi am sunat pe numărul pe care făcusem şi rezervarea, ca să cer o lămurire. Evident - nici atunci n-a răspuns nimeni. Dar s-a înregistrat în memoria de apeluri a telefonului ora acelui apel. Vreţi să ştiţi care este? că tocmai mă uitai: 13:59:13, din 20.08.2011... Fără alte comentarii. Pot eventual face o fotografie display-ului şi ataşa şi această poză, pentru conformitate. Oricum, pentru mine e dovada că adevărul nu e chiar de partea 'cealaltă'.

La fel cum, prin pozele pentru care îmi mulţumiţi, se vede clar şi ceea ce NU e în regulă la pensiunea ce cu onoare dar fără suficient profesionalism o conduceţi: nu există în toate camerele frigider şi nici radio, nici CD-player aşa cum scrie pe saiturile de promovare. Nu le-am simţit lipsa, altfel poate că le-aş fi solicitat. dar nu sunt omul care să cer lucruri de care nu am nevoie, doar de dragul de a le avea în preajmă. Asta nu înseamnă totuşi că mi s-ar părea la fel de corect să ascund asta unor viitori posibili clienţi. A, şi nici terasă nu e la toate camerele, aşa cum scrie în reclame... La mansardă lipseşte cu desăvârşire.

Ceea ce m-a deranjat pe mine cel mai tare a fost lipsa de seriozitate în relaţia cu clienţii. Şi asta am dorit să scot cel mai mult în evidenţă în articolul ce l-am scris. Am recunoscut şi lucrurile pozitive, şi potenţialul, şi faptul că poate fi o alegere potrivită pentru alţi clienţi. Din păcate, repet, nu şi pentru noi. Şi chiar îmi pare rău.

Şi dacă la sosire am fi fost întâmpinaţi (nu cu absenţa recepţiei 24/24 cum e lăudată pe saituri, ci) cu un zâmbet şi cu o frază de genul: "Bine aţi venit, vă aşteptam, vă rugăm să urcaţi la camerele Dv.", poate că nu am fi remarcat micile scăpări care pot exista poate şi la hoteluri de 5 stele (aici recunosc - speculez, pentru că n-am fost niciodată într-un astfel de loc).

Opinia mea este că ar fi mai productiv să încercaţi măcar a rezolva problemele care există şi abia apoi să criticaţi turiştii ce vă calcă pragul şi le remarcă.

Cu respect,

clipa [06.09.11 15:45:49] »

@Dragos

Daca vrei o baie spatioasa in Ranca ti-o pot recomanda cu toata caldura...

Pensiunea Valea Mariei cam nr. 10 )))

Am si poze postate la review-ul scris de mine despre VM.

Acum serios vorbind, imi pare rau ca ai bafta de bai mici, cum am tot citit pe aici.

La Kallisto am avut baie spatioasa dotata (mai rar) cu bideu, camera luminoasa, curata, cu TV, e adevarat nu LCD, Cd player, frigider, pe care l-am folosit doar pt apa.

Eu am fost f multumita de primire, asa cum ti-am mai spus in alt ecou, am anuntat ca intarziem, iar cand am ajuns (ora 17) nici nu a trebuit sa ma prezint.

Iar pt cei 90 ron platiti pt o noapte de vineri am fost super incantata, sunt multi care nici macar nu ofera cazare pt o singura noapte.

Dupa ce timp de 2 ore ne-am bucurat de priveliste, band o cafea, in balcoul insorit, am intrebat unde putem manca, ni s-a indicat VM, i-am spus pas, ne-au indrumat spre Craiul Muntilor, unde pe terasa aferenta restaurantului am mancat o tochitura fierbinte cu o mamaliga bine fiarta, am baut un vin bun Beciul Domnesc si am admirat un apus de soare magnific...

Toate bune si sejururi cu bai spatioase

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
webmaster [06.09.11 15:59:17] »

@clipa, asteptam impresiile tale de acolo scrise ca review nou. Procedand astfel, ai ocazia ca prin notele si evaluarile proprii sa contribui la o medie mai reprezentativa a acestei destinatii. Daca doresti, copiaza textul de mai sus si impreuna cu alte completari il poti reincarca folosind linkul ADAUGA IMPRESII NOI (vezi imediat mai jos)

clipa [06.09.11 16:10:20] »

@webmaster

Ecoul de mai sus l-am scris ca un raspuns pt dragos!

Abia ieri m-am intors din concediu si urmeaza ca in limita timpului disponibil sa scriu mai multe review-uri.

Merci pt indrumari!

sandrutza21 [26.10.11 09:25:38] »

Vai, se pare ca ati avut o experienta groaznica. Oricum, daca alegem Ranca sigur nu vom alege aceasta pesniune!! Multumim pentru informatii!!

Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [26.10.11 09:49:03] »

@sandrutza21: in cazul meu a fost clar o eroare de comunicare (ce a persistat din pacate si ulterior, in cadrul replicii primite mai sus). dar acolo poti fi si foarte multumita, daca ti se ofera exact ceea ce ai cerut si ti s-a promis. (vezi in acest sens si articolul scris de iulianic, dar si observatiile mele asupra restului camerelor si a locatiei propriu-zise).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
iulianic [26.10.11 10:06:26] »

@sandrutza21: Da, m-am dus la Ranca putin speriata si obosita de cautari zadarnice, dar dupa noaptea petrecuta acolo, am plecat multumita de pensiune.

Nu spun nimanui sa se duca neaparat acolo, nici sa nu se duca. Fiecare trebuie sa hotarasca singur. Cum Ranca este o statiune cam aglomerata, uneori nu prea ai de unde alege. De aceea si norocul este un factor important.

adri-nico [13.11.11 11:42:56] »

@Dragos,

Am ris la inceput cind am terminat de citit reviewul tau, dar m-am apucat sa clantan din dinti cind am vazut ca persoana de la pensiune ti-a numarat fiecare cuvintel. Te-ai apucat sa verifici daca sint 950 de cuvinte?

Mai baiete, (stai sa vad citi ani ai, daca nu, schimb apelativul)... Draga domnule Dragos, v-ar fi placut sa aveti rezervare la o camera cu baia de 5/3m, cu amenajari mai ceva ca la Ritz, si sa fiti intimpinati cu topoare? Cred ca nu.

Dar iti dau dreptate (revin la persoana intii) cind spui ca trebuie sa stii dinainte la ce sa te astepti ca sa nu ai pretentii dupa aceea.

Mi-am cam muscat limba cind am tot exersat cum se pronunta obiectivul aparatului tau de fotografiat. La ce e bun asta daca tot deformeaza realitatea celpr pozate? e bun pentru fotografiat nervurile fluturilor?

Ma duc sa citesc si alte reviewuri unde n-ai avut confort la baie.

Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
Dragos CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [13.11.11 17:32:30] »

@adri-nico: obiectivul grandangular (care are un unghi de cuprindere foarte mare) este utilizat îndeobşte pentru a putea cuprinde o suprafaţă cât mai mare în cadru, mai ales acolo unde spaţiul este o problemă. E foarte folosit de către fotografii profesionişti care fac poze pentru pensiuni/hoteluri, care, afişate apoi pe paginile lor de prezentare creează impresia de spaţialitate acolo unde în realitate te umpli de vânătăi pe picioare încercând să treci pe lângă pat spre balcon (sau alte trasee turistice din camera aia). Dacă aş fi folosit un aparat cu obiectiv cu focala echivalentă unuia de 50mm, nici nu ar fi fost vizibilă mai mult de jumate de cameră odată...

De altfel, am spus în articol despre asta, ca să nu creadă lumea că ar fi mai mărişoare camerele de la mansardă.

PS în cazul meu eu ştiam la ce să mă aştept (vezi impresiile colegei care a fost după mine acolo şi a avut parte exact de ceea ce i s-a promis - şi mi se promisese şi mie), dar am primit altceva şi, ce-i chiar mai grav, în opinia mea - a fost cât p-aici să nu primesc nimic...

Poate era mai bine pentru proprietari în cazul acesta, pentru că "felicitarea" pe care aş fi scris-o în acel caz, s-ar fi publicat fără note...

mijadan [11.12.11 16:36:54] »

@Dragos:

nu te enerva ca nu are rost despre comentariile pensiunii, doar nu te asteptai sa isi ceara scuze, doar traim in Romania. Oricum din pozele tale reiese ca ai stat la 4 stele fata de ce am gasit eu la CABANA ASPEN, crede-ma pe cuvant

geanina-f [09.04.12 17:15:58] »

Am innoptat si eu la Kallisto in august 2011, ce e drept, doar pentru o seara. Dupa ce am intrebat din-usa-in-usa prin toata statiunea, am gasit o camera aici. Precizez ca nu intentionam sa ramanem peste noapte in Ranca si de aceea nu aveam rezervare. Am ajuns la Kallisto pe la 9 seara si mai aveau o camera libera deoarece nu venisera inca unii care aveau rezervare. Dupa ce am asteptat in holul de la receptie, pe canapea, o jumatate de ora ca sa se ia legatura cu respectivii, ni s-a dat cheia camerei. O camera la primul etaj.

Si acum impresii: camera normala, nu foarte spatioasa dar curata, cu frigider si chiar flori, cu vedere la strada.

Baia normala, fara bideu (ca s-a scris mai sus), curata, dar cu incuietoarea de la usa stricata si imposibil de tinut inchisa decat cu un obiect greu proptit in usa pe interior.

Scara cu balustrada de inox frumoasa, de efect, dar cam incomoda, trebuie sa recunoastem.

Mie mi-a placut balconul, chiar daca era tot la strada, cel pe care l-am vazut eu.

Confirm prezenta papucilor. Nu te obliga nimeni sa-i incalti, dar erau acolo. Si nu la receptie cum zice domnul/doamna proprietar ci chiar la intrare.

Pensiunea nu are restaurant. Are o bucatarie destul de mare care poate fi folosita de cei cazati acolo. Si da, gazda te indruma spre Valea Mariei pentru a lua masa.

Eu am dormit bine la ei, cred ca asta conteaza pana la urma, nu?!

webmaster0 [09.04.12 20:59:18] »

@geanina-f: asteptam impresiile tale de acolo scrise ca review nou. Procedand astfel, ai ocazia ca prin notele si evaluarile proprii sa contribui la o medie mai reprezentativa a acestei destinatii. Daca doresti, copiaza textul de mai sus si reincarca-l folosind linkul ADAUGA IMPRESII NOI (vezi imediat mai jos)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
13 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, adryana, ascent, Chloe, clipa, commandorsteel*, geanina-f, iulianic, KALLISTO, kmy, Lumis66, mijadan, sandrutza21
Alte impresii din această RUBRICĂ:
NOTĂ: Recomandările evidențiate (pe fond galben) aparțin unor autori cu statut membru GOLD sau superior


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.0844600200653 sec
ecranul dvs: 1 x 1