ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.10.2010
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: targoviste
ÎNSCRIS: 13.02.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
MAY-2009
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
CAZARE [camere etc]:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
80.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 140 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 7 MIN

    Scurt popas in laguna

    Ilustrație video-muzicală

    Rondo Veneziano-Regata Dei Dogi
    TIPĂREȘTE

    Cand spui Venetia spui de regula Piata San Marco, plimbare cu gondola pe canale, lipsa masinilor in zona lacustra, spui orasul care se scufunda in fiecare an cate putin. In acelasi timp, Venetia este una din destinatiile cele mai romantice ale lumii ce reușește sa atragă milioane de turiști din toata lumea cu carnavalul sau si nu numai…

    Am poposit la Venetia pentru 24 ore in mai 2009, in drumul ce-l aveam de facut spre Torino, cu masina, eu si sotul meu.

    Am intrat in laguna- Venetia turistica, unde insasi soseaua te conduce spre parcari unde esti obligat sa lasi masina, caci mai departe se circula numai pe jos, sau pe canale, cu ambarcatiuni. Astfel imi amintesc ca m-am trezit urcand masina la etajul 3 al unei parcari etajate, unde am lasat-o pentru 24 ore. Am platit 20 euro si am fost obligati sa lasam cheile pe bord, pentru a putea fi mutata de paznicii parcarii si a crea –la nevoie accesul altora. Am lasat in masina grosul bagajelor, luand cu noi strictul necesar pana a doua zi. Ne-am cazat repede intr-un imobil fara sa cautam prea mult printre pensiuni, caci era trecut de pranz si doream sa avem cat mai mult timp pentru a ne face macar o impresie asupra Venetiei.

    Apoi am luat-o la picior, fara a avea o harta, fascinati de tot ce cuprindeam cu privirea si dusi de valul de turisti intr-un sens, ce apoi am priceput ca era unic – Piata San Marco…. , caci de oriunde plecati in Venetia toate strazile duc spre Piazza San Marco.

    Citisem ca Piața San Marco poate fi considerată "centrul centrului" orașului, una dintre cele mai frumoase din lume.

    Aici se găsește Bazilica San Marco impresionanta prin arhitectura, Palatul Ducal- resedinta dogilor venetieni și Torre dell’Orologio (Turnul cu ceas), Biblioteca Nazionale Marciana, construita de Jacopo Sansovino, Procuratura (Procuratie), intr-una din aripile careia se gaseste acum Muzeul Correr, si Clopotnita San Marco, de unde puteti privi Venetia de la inaltime.

    Un alt simbol al orașului este Podul Rialto pe care se găsesc magazine.

    Alte importante monumente venețiene sunt: Arsenalul, Bazilica Santa Maria della Salute și Bazilica Santa Maria Gloriosa dei Frari.

    Orasul este strabatut de 2 canale importante, care sunt: Canal Grande și Canale della Giudecca. Primul împarte în două orașul trasând un S, al doilea separă centrul vechi de insula Giudecca.

    Puntea Suspinelor (Ponte dei Sospiri, in italiana), a fost construita la inceputul secolului XVII de Antonio Contino, din ordinul dogelui Marino Grimani, a carui stema o poarta. Aceasta constructie in stil baroc, din piatra de Istria urma sa faca legatura intre Inchisoarea Noua si Palatul Dogilor, unde cei inchisi erau dusi pentru a fi judecati.

    Pe Turnul cu ceas din Piața San Marco aflat în nordul pieței San Marco se află un ceas auriu și smălțuit cu albastru. Acesta arată zodiacul și fazele lunii și a fost conceput pentru navigatori. Există o legendă care spune că, cei care au făptuit ceasul au fost orbiți pentru a numai putea crea un alt ceas asemănător. Pe vîrful turnului se află două figuri din bronz care bat clopotele la ora exactă; acestea sunt cunoscute sub numele de Mori sau mauri. Ceasul mai atrage și prin faptul că dispune de un mecanism unic prin care, în timpul săptămînii Înălțării Domnului, cei trei magi ies pentru a se închina Fecioarei Maria și a Pruncului Isus aflați deasupra ceasului.

    Clopotnița din Piața San Marco sau Campanile în italiana, datează din anul 1912 (ziua Sf. Marco 25 aprilie) fiind reconstruit iar forma actuala datează din secolul al XVI-lea. Din turn se poate vedea laguna și orașul, pe acesta, în anul 1609, Galileo Galilei și-a testat telescopul. Primul turn construit în 1173 a fost un far, dar în Evul Mediu acesta a fost transformat într-un turn de susținere pentru o cușcă de tortura.

    Palatul Dogilor este unul dintre simbolurile orașului Veneția și capodoperă al stilului gotic venețian Dogele era conducatorul politic al Venetiei-orasul stat. Se află poziționat în Piața San Marco între Piazzetta (piața mica) și dig. Acest palat a luat naștere în secolul IX cu rol de castel fortificat dar a fost distrus ulterior într-un incendiu. Clădirea palatului de acum a fost construită intre secolul XIV și XV.

    Am batut cu piciorul atat cat ne-a permis timpul pana sa cada inserarea, stradutele inguste dintre cladiri, deseori neavand loc sa intinzi bratele fara sa atingi zidurile, deseori nemaigasind iesirea din labirintul ce se inchidea de ape…. Ore intregi am mers, am vizitat, am facut poze, oboseala incepuse sa ne domine…Plecasem de dimineata din Viena si parcursesem distanta Viena – Venetia in aproximativ 5 ore.

    Odata cu caderea intunericului am descoperit ca turistii erau din ce in ce mai rari, si noi nu mai stiam drumul catre locuinta a carei cheie o detineam. Nu stiam pe unde ne aflam, nici macar un indiciu al casei in care ne cazasem. Refuzam sa credem, dar crudul adevar era ca ne ratacisem

    Cu intarziere am achizitionat si o harta, dar nu reuseam sa ne orientam catusi de putin sa depistam pe ea locuinta in care ne cazasem, pe care o parasisem fara sa ne luam puncte de reper, si pe care acum nu o putem localiza in niciun fel…

    Ne-am invartit inca vreo 2 ore cautand numarul trecut pe cheia noastra, trecand de cateva ori prin aceleasi locuri, cu ochii cautand in intuneric numere, pe zidurile cladirilor, eram obositi si tensionati, acuzandu-ne de neatentie si infantilism.

    Intr-un tarziu am regasit in casa, se innoptase déjà. Abia atunci ne-am relaxat si ne-am permis un moment de respiro in fata a cate unui pahar cu bere (6 euro) si a unei singure portii de bruschette (5 euro). La plecare: SURPRIZA!!! Pentru ceea ce v-am spus am platit 22 Euro, incluzand si locul la masa.

    Mai tarziu aveam sa aflu de la un italian, ca Venetia este scumpa si pentru italeni. Veneţia este renumită pentru preţurile sale mari, preţurile chiar tind să crească în timpul anumitor luni ale anului sau când diverse evenimente faimoase în toată lumea au loc în Veneţia (precum Carnavalul de la Veneţia)

    Ne-am potolit apoi foamea pe la ora 23 cu o pizza in apropierea locuintei si ne-am dus la culcare in camera pentru care platisem (in extrasezon fiind, luna mai) 80 euro. Ma asezasem in patul ce facea parte dintr-un mobilier vechi si cu gandul la cele traite peste zi mi-am pironit privirea spre un plafon ciudat, de caramida (netencuita) Plutea in aer un miros de vechi, umed, mucegai…Insa timpul scurt ce-l avusesm nu ne-am permis sa cautam prea mult, poate am fi gasit ceva mai bun la acelasi prêt, ce a inclus si micul dejun la cafeneaua proprietarului, aflata cam la 15 minute distanta- Rambla Caffe

    Dimineata ne-am trezit intr-un alt fel de liniste…. Fara zgomot de masini, motoare, claxoane, zumzetul strazilor cu care suntem obisnuiti …

    Cei care au fost in Venetia spun ca nu ai cum sa ajungi in Venetia si sa ratezi o plimbare cu gondola, simbol al romantismului suprem, insa doua persoane, pentru 40 de minute cu gondola, vor plati intre 80 si 100 €, ceea ce nu e chiar o promisiune imbietoare pentru portofel.

    Despre istoria aparitiei acestui tip de barca aveam sa aflu ca din cauza ca laguna Venetiana a avut mereu ape putin adanci, localnicii au cautat dintotdeauna barci cu fundul plat, care, pe drumul lor serpuit pe canalele superficiale sau mai in largul marii, peste bancuri ascunse de nisip, sa nu le produca cine stie ce surprize neplacute. Plecand de la acest principiu, un proiectant ramas anonim, a construit una dintre cele mai cunoscute barci din lume, gondola. Vehiculul simbol al Venetiei, a fost construita astfel incat gratie formei ei zvelte, se poate strecura pe canalele inguste, pana la usile caselor care, de multe ori, dau de-a dreptul in “strada”, adica in apa.

    Gondolele sunt destul de scumpe si trebuie sa fiti atenti la pret inainte de a va arunca in una din ele. Cel mai bine e sa intrebati gondolierul inca de la inceput care e pretul exact si, daca veti reusi sa negociati si o reducere, cu atat mai bine. Preturile sunt, de obicei, per gondola, si nu per pasager, si difera in functie de momentul zilei, seara fiind ceva mai mari. Daca sunteti intr-un grup de pana la 6 persoane, costul gondolei se va imparti multumitor.

    Pe toate drumurile care strabat Venetia, in diverse forme si marimi, la diverse preturi, cam pentru orice capriciu si orice buzunar gasiti mastile care sunt si cele mai reprezentative suveniruri venetiene la pretri de 1-3 euro. În mod tradiţional, măştile erau folosite de mai toti locuitorii, caci orasul este mic si oamenii se puteau recunoaste usor, ceea ce a condus la un gen de secretomanie prin purtarea de masti sub care isi puteau ascunde identitatea. Masca avea atunci rolul de a înlătura diferenţele sociale între cetăţeni prin anonimat. Ca un rezultat al tainuirii identitatii fizice, oamenii au inceput sa profite de situatie si societatea devenise din ce in ce mai decadenta ducand la o atmosfera incarcata de promiscuitate si libertinaj. În cele din urma portul mastilor în viata de zi cu zi a fost interzisa si a fost limitata numai pe o anumita perioada a anului. În zilele noastre Carnavalul a fost readus la viaţă în anii 1980. Anual, o săptămână înainte de Postul Paştelui Catolic, Veneţia se transformă: măşti, costume, muzică, dans, culoare şi multă voie bună.

    .

    E adevarat, cateva ore nu sunt suficiente pentru a cunoaste Venetia… Orasul nu poate fi savurat cu adevarat decat daca te aventurezi prin multimea de stradute laturalnice, alei, canale si piete, insa daca porniti sa explorati Venetia la picior, nu uitati de harta!!!


    [fb]
    ---
    Trimis de mirelaviolet in 24.10.10 23:06:15
    INFO ADIȚIONALE
    • A fost prima sa vizită/vacanță în ITALIA
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 2009 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mirelaviolet); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 [fără descriere]
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 2000 PMA (din 0 vot)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 140.40 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    16 ecouri scrise, până acum

    Cris
    [25.10.10 09:30:57]
    »

    Foarte frumos ai descris. Felicitări.

    valimi
    [25.10.10 09:33:09]
    »

    Un review de salvat in documentele personale, sa-l avem la indemana in cazul in care avem de gand sa ratacim cu gondola pe canalele Venetiei.

    Felicitari!

    webmaster13
    [25.10.10 13:28:44]
    »

    Iata si un fond sonor care sa insoteasca aceste randuri !

    mirelavioletAUTOR REVIEW
    [25.10.10 14:46:00]
    »

    Multumesc pentru apreciere!

    mirelavioletAUTOR REVIEW
    [25.10.10 14:57:45]
    »

    Recunosc, mi-ai smuls un zambet de placere cu ecoul tau, dar in opinia mea nu cred ca am avut de oferit multe informatii dupa numai 24 ore in Venetia... Oricum, multumesc!

    anadragusin
    [25.10.10 16:27:33]
    »

    Da, Venetia, este intrunul dintre planurile-concediu pt. anii urmatori. Frumos descris si sper sa-ti calc pe urme fie si numai pt 24h.

    georgiana
    [25.10.10 17:12:20]
    »

    Excelent review!

    Multumesc, am mai invatat, din nou cate ceva, cand voi reveni in Venetia o sa ma uit mai atenta la tot, dar in primul rand la ceasul acela astrologic din Turn, care indica fazele lunii si zodiacul pentru navigatori, din Piata San Marco.

    Marturisesc ca nu stiam aceste amanunte, cu toate ca am fost de mai multe ori acolo, in 2007, chiar de 2 ori.

    creivean
    [25.10.10 22:41:46]
    »

    Un review exemplar, un adevarat ghid al Venetiei. Te felicit.

    Alina Morar
    [25.10.10 23:04:52]
    »

    Si eu m-am ratacit prin Venetia. In 2008, cand mergeam la mare, in Bellaria, am vizitat Venetia seara. Mai fusesem o data, in 2006, dar am vizitat foarte putin, eram in drum spre Spania, asa ca in 2008 am revenit.

    Eu eram gravida in luna a 6 a, pe jos am mers pana in Piata San Marco, incolo a fost simplu, eram si cu harta in mana, dar mergeau foarte multi turisti inspre piata, toata lumea se indrepta spre San Marco, au batut si clopotele, am vazut si eu figurile acelea din bronz, la inceput am crezut ca sunt reale, am asistat la un spectacol al unei formatii, pe o terasa, iar la intoarcere ne-am ratacit. Toti turistii parca au disparut, pe stradutele acelea inguste, doar cate un negru mai aparea... la un moment dat ne era frica... sotul ma tot intreba daca mai pot... el nu mai putea umbla, eu n-aveam nimic, picioarele imi erau umflate... eram prea fascinata de ce vedeam, ca sa mai simt oboseala. Am simtit-o a doua zi.

    Atunci se construia in pod mare la intrare. Dupa mine acel pod, desi e foarte modern, strica aspectul Veneziei.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    mirelavioletAUTOR REVIEW
    [26.10.10 19:38:00]
    »

    Iti pot marturisi si eu acum ca sentimentul de frica l-am trait si eu atunci, cand intr-adevar descopeream ca odata cu lasarea intunericului, pe stradutele inguste disparusera turistii si se instalau negri ce practicau un comert stradal cu genti si alte obiecte...

    mirelavioletAUTOR REVIEW
    [26.10.10 19:46:54]
    »

    Multumiri!

    mirelavioletAUTOR REVIEW
    [26.10.10 19:58:40]
    »

    anadragusin, iti doresc din toata inima sa ajungi!

    mirelavioletAUTOR REVIEW
    [26.10.10 20:38:31]
    »

    Pentru georgiana

    In opinia mea, cand calatoresti, bucuria ca te afli intr-un anume loc te face sa traiesti intens clipele si poate nu poti fi atent la tot ce te inconjoara...

    Sunt carti pe care le recitesti cu placere, filme vazute/revazute si poate de fiecare data descoperi in ele ceva nou peste care ai trecut prea repede...

    Dar cand sub privire se deschide o lume noua? !... Mai poti fi atent la tot si la toate?

    Mii de multumiri pentru apreciere!

    mirelavioletAUTOR REVIEW
    [24.12.10 00:42:11]
    »

    Poate ma coate cineva din ceata...

    La impreiile despre Venetia

    , apare in dreptul ACTIVITATII PE SIT:

    SCRIS: 24.10.10 23:06

    LA: Hotel Al Campanile

    VENEZIA -- ITALIA

    A FOST IN: MAY-2009

    SATISFACTIE: 80.00%

    APRECIERI (VOTURI): 0 PMA

    SCRIS: 24.10.10 23:06

    LA: Hotel Al Campanile

    VENEZIA -- ITALIA

    A FOST IN: MAY-2009

    SATISFACTIE: 80.00%

    APRECIERI (VOTURI): 0 PMA

    iar la review-ul postat scrie:

    ,,PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1 & 2000 PMA (din 0 voturi) nota2

    NOTA: Datorita numarului de voturi primit, acestui review i-a fost alocat automat un SUPERBONUS in valoare de 2000 PMA".

    Imi scapa mie ceva??? ! PMA -ul nu coincide...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmaster13
    [24.12.10 08:46:49]
    »

    @mirelaviolet este vorba de data la care a cazut serverul, si admin a trebuit sa restaureze punctele manual, daca te vei uita toate impresiile scrise in acea perioada au aceeasi problema, s-a scris despre acest lucru pe site, probabil nu ai observat.

    Craciun Fericit!

    mirelavioletAUTOR REVIEW
    [24.12.10 12:03:54]
    »

    @ webmaster13,

    Intradevar nu am observat... Mea culpa!

    Un Craciun frumos alaturi de cei dragi!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Alina Morar, anadragusin, Cris, georgiana, mirelaviolet, valimi
    Alte impresii din această RUBRICĂAl Campanile:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062246084213257 sec
    ecranul dvs: 1 x 1