ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.09.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 16-20 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 10.08.18
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2023
DURATA: 8 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 17 MIN

Circuit de neuitat prin Europa Centrală

TIPĂREȘTE

Bună ziua! După un an de inactivitate, am revenit cu impresiile unei noi călătorii în care am fost alături de familia mea. În acest articol, o să vă port într-o plimbare prin Centrul Europei, respectiv prin: Ungaria, Slovacia, Austria și Polonia. Vom vizita castele și palate, clădiri foarte cunoscute din aceste orașe și vom descoperi, de asemenea, și locuri mai puțin faimoase care merită văzute.

Ziua I: Pitești-Hunedoara-Oradea 🇷🇴

Ce am vizitat?

În prima zi, am ales să vizităm câteva locuri din România, până la ieșirea din țară, așa că am plecat la ora 6 AM din Pitești, având prima oprire la Castelul Corvinilor în Județul Hunedoara. Am făcut 290 km și am ajuns în jurul orei 11 AM la castel. Biletele de intrare costă 40 de lei pentru adulți și 10 lei pentru elevi, deci noi am plătit 90 de lei.

Castelul Corvinilor este un simbol al domniei lui Alexandru Corvin, unul dintre cei mai cunoscuți domnitori ai României. Intrarea în curtea acestuia se face pe un pod ce trece deasupra unui rău, întocmai ca în filmele despre familii regale din perioada Medievală. Primul loc pe care l-am vizitat a fost Camera de Tortură, unde am văzut câteva dispozitive din epoca respectivă destinate chinuirii oamenilor. De asemenea, în curtea interioară erau două persoane care cântau muzică Medievală, iar atmosfera era amplificată de sunetul cimpoiului. Am vizitat și Camera Cavalerilor, a Dietei și încă o cameră care nu știu cum se numea, dar acolo se aflau trei jilțuri și o masă, de parcă ar fi fost un consiliu voievodal. Am urcat în câteva turnuri și am văzut o fântână foarte adâncă a cărei legendă spune că a fost construită de trei prizonieri ce aveau să fie eliberați după terminarea acesteia, însă voievodul a murit între timp, iar soția acestuia i-a încălcat promisiunea și i-a ucis pe cei trei.

Înainte de plecare, ni s-a zis să așteptăm pe pod, pentru că urma să vedem o reprezentație în care o sumedenie de oameni treceau îmbrăcați în costume din acea vreme, cu steaguri și muzică medievală. Am văzut voievozi„, zâne” , cavaleri, turci, cadâne etc. În curte, ne-a fost citit programul următoarelor zile (chiar de pe un pergament). Se părea că în acel weekend se desfășura Festivalul Medieval.

Mai există și un muzeu pe care îl puteți vizita ce intră în taxa de la Castelul Corvinilor. În principiu, exponatele abordează Epoca Metalelor. Mie nu mi-a plăcut, deoarece această perioadă a istoriei mi se pare foarte plictisitoare.

Am plecat aproximativ la ora 1 PM din Hunedoara și am mai făcut 200 km până la Oradea, unde ne-am oprit prima dată la cazare, Avalon Rooms. Din cauza faptului că am ajuns la ora 4:30-5 PM și afară erau treizeci și sașe de grade, am decis să ne mai odihnim până la 6:30 PM. Când am ieșit afară, în jurul orei șapte, încă mai erau peste treizeci de grade, iar străzile păreau pustii. Prima noastră oprire a fost Palatul Moskovits care se afla la 1.3 km depărtare de cazarea noastră și am făcut 17 minute pe jos. După mine, această clădire este cea mai frumoasă din oraș, fiind de un albastru țipător. Acest palat nu este un loc pe care să îl puteți vizita, dar, mai degrabă, un loc în care să vă faceți poze.

În cele din urmă, am plecat spre Black Eagle Palace care se află la 800 de metri de Moskovits. Ceea ce mi-a atras atenția la acel loc au fost detaliile lucitoare de un verde smarald. În acel așa zis “palat” există un gang unde sunt foarte multe baruri. Lângă Black Eagle, se ținea un concert din partea unui grup de tineri catolici și se servea limonadă gratis. Un lucru pe l-am observat în Oradea este faptul că oamenii sunt foarte credincioși. Pe lângă acest concert de tineri, am mai văzut și o fanfară tot din partea bisericii. Se împărțeau flyere cu mesaje credincioase și chiar există și o universitate catolică. Pe la 10 PM ne-am întors la hotel.

Cazare: Noi am stat la Avalon Rooms în Oradea și am plătit 230 de lei pe noapte. Este aproape de centru, însă camera e destul de mică. Deși am luat cazare pentru trei persoane, am avut două paturi pentru o singură persoană. Problema era că nu aveam cum să le unim, iar eu și mama mea a trebuit să dormim în același pat unde nu prea aveam atât de mult loc. Erau numai două perne și prosoape, deci camera clar era destinată pentru doi oameni, deși pe booking scria cameră triplă. A fost curat și am avut aer condiționat.

Impresii: Castelul Corvinilor merită vizitat, având în vedere câte camere și turnuri puteți vedea, plus muzeul despre Epoca Metalelor. Din păcate, în ciuda numărului mare de turiști, orașul Hunedoara nu pare foarte dezvoltat. Oradea este un oraș unic în țară, fiind singurul Art Nouveau. Centrul este viu colorat și vibrant, însă în afara acestuia arată ca orice alt oraș comunist din România. Cazarea a fost curată, dar clar nu era destinată pentru trei persoane.

Ziua II: Oradea-Bratislava 🇸🇰

Ce am vizitat?

Ne-am trezit la ora 5:30 AM, pregătindu-ne de să mergem în spre Slovacia și am plecat la 6:30 AM de la cazare, apoi ne-am dus să cumpărăm vigneta pentru Ungaria. Am luat-o încă de pe teritoriul României de la benzinăria MOL și a costat 80 de lei pentru 10 zile. Vigneta pentru Slovacia am cumpărat-o cu o zi înainte de plecare de pe site-ul lor oficial (sk-vignette.com/ro/?gad=1 ... ASAAEgKcsfD_BwE) și a fost 12 euro care reprezintă aproximativ șaizeci de lei.

Slovacia și Ungaria sunt cu o oră înaintea noastră la programul de vară. Sunt 460 de kilometri din Oradea până în Bratislava. Noi am ajuns la 1 PM, ora locală. Ne-am cazat la Pension Vilo despre care o să vă vorbesc mai târziu. Ne-am pregătit rapid să ieșim în oraș, iar prima noastră oprire a fost Bratislava Castle care se afla la 1.5 kilometri depărtare de cazarea noastră. Am mers aproximativ 20 de minute pe jos. Castelul este foarte grandios, iar din curtea sa exterioară se vede tot orașul, împreună cu UFO Tower, clădirile moderne din centrul civic și cele vechi din Centrul Istoric. Am plătit 12 € pentru biletul de adult și 6 € pentru biletul de elev. Întrebarea este: se merită să plătești intrarea? Eu zic că da. În interior, nu doar că veți vedea camere grandioase cu detalii aurite și candelabre, dar veți găsi și expoziții de Artă Contemporană, de pictură pe ceramică și câteva tunele, cât și un turn în care puteți urca. Cred că expoziția care mi-a plăcut cel mai mult a fost cea despre Războiul din Ucraina. Erau multe fotografii, iar cea care mi-a rămas impregnată în minte a fost cea cu un bărbat care plângea pe o bancă lângă o femeie întinsă pe jos, moartă în urma unui bombardament. Rula și un filmuleț, dar nu cred că îl pot detalia aici, pentru că, probabil, mi se va da articolul jos. Am văzut și o expoziție interesantă, unde Nașterea Domnului era reprezentată din punct de vedere al fiecărei culturi.

În cele din urmă, am mers în centrul Orașului Vechi. Am făcut 900 de metri de la castel. Prima dată, am mers la o terasă de unde ne-am luat de mâncare. În general, o porție costă între 10 și 15 euro. Berea costă 3 euro și limonada aproximativ 5 euro.

Centrul Orașului este destul de animat. Mă făcea să mă gândesc puțin la Centrul Vechi al Bucureștiului, doar că fiecare clădire avea câte o culoare diferită. Am ajuns și într-un loc unde era un concert de muzică clasică închinat Războiului din Ucraina. Ne-am plimbat pe străzile pitorești, am făcut câteva fotografii și ne-am întors în jurul orei 8-9 PM la cazarea noastră.

Cazare: Penzion Vilo este aproape de centrul orașului. Această cazare a costat 373 de lei. Este o casă, iar în curte vă puteți parca mașina, deși spațiul este mic, iar mai mult de două sau trei mașini nu cred că intră. În rest, pe stradă, parcarea este cu plată. Curtea este puțin cam murdară, dar camera este spațioasă și curată.

Impresii: Bratislava este un oraș foarte frumos și deși nu pare foarte cunoscut, veți vedea mulți turiști. Recomand vizitarea Castelului și poate cei care au mai mult timp decât noi să urce și în UFO Tower de unde se poate vedea tot orașul.

Ziua III: Bratislava-Viena 🇦🇹

Ce am vizitat?

Am plecat la ora 9 AM din Bratislava către Viena. În drum spre următoarea noastră destinație, am oprit la OMV încă din Slovacia și am cumpărat vignetă pentru Austria care a costat 9.90€. Până la Viena, am făcut aproximativ 80 de kilometri. Prima noastră oprire a fost Palatul Schonbrunn, una dintre cele mai cunoscute atracții din oraș. Am parcat mașina în subteran la 650 de metri de palat și pentru aproximativ patru ore, cât am stat la castel, am plătit 12.80€.

Palatul este foarte mare, iar grădinile sale sunt chiar mai mari. Veți vedea statui, labirinte, fântâni și diverse flori ce alcătuiesc un peisaj regal. Se poate urca pe un deal din curtea palatului, unde este și un restaurant și puteți vedea tot orașul. Este extrem de mult de vizitat doar prin grădini, iar prețurile pentru intrarea în palat sunt destul de ridicate. Am vizitat doar partea din mijloc a acestuia care costă 20€ intrarea pentru adulți și 13€ intrarea pentru copii. Primiți și un audioghid sau un ghid printat pentru a înțelege istoria din spatele locului. Eu am optat pentru un ghid printat în limba franceză, dar găsiți și în română. Veți putea intra în 4 camere, una dintre ele fiind sala balului. Acolo veți admira oglinzi încleștate de aur și picturi pe tavan cu zei, cât și oameni, candelabre strălucitoare și piese rare aduse din diverse țări, căci Maria Theresa, cea căreia îi este închinat palatul, era o mare iubitoare de elemente Asiatice și Orientale. Am aflat că în sala balului din Schonbrunn a venit la o întâlnire diplomatică chiar și președintele Statelor Unite ale Americii, John F. Kennedy. Nu știu dacă se merită să plătiți douăzeci de euro ca să vedeți doar atât, dar, intr-adevăr, în interior totul este amenajat într-un stil foarte regal ce emană bogăția de altădată a Imperiului Habsburgic.

La ora 15 PM am plecat spre cazare, Pension Stadtpark și am parcat undeva în apropiere, la 500 de metri. Am plătit 8 euro pentru 24h. Am stat la hotel până la ora 6 PM, apoi am ieșit în centrul orașului care se afla la 1.5 km de centru. Am văzut catedrala cea mare din centru, unde am și intrat. La ora 8 PM cânta cineva la orgă și se aude foarte frumos. Ne-am mai plimbat în oraș. Am văzut foarte multe palate și am intrat în curtea unui festival de film.

La ora 9 PM ne-am întors la hotel. Am mers și la un magazin în gară de unde am achiziționat ciocolată Mozart, tipic austriacă.

Cazare: Noi ne-am cazat la Pension Stadtpark care se află la 1.5 km de Centrul Vechi al Orașului. Este la etajul al doilea al unei clădiri și a costat 605 lei pentru 3 persoane cu mic dejun. Camera este destul de spațioasă, avea tavanul înalt, o masă mare în centru, iar televizorul are YouTube. Acea cazare pare ideală dacă vreți să faceți o excursie în Austria de Crăciun. Micul dejun este cam sărăcăcios.

Impresii: Viena este un oraș care îmbină modernul cu eleganța regalității, merită vizitat și stat mai multe zile decât am făcut-o noi. De asemenea, prețurile sunt mult mai ridicate decât în România.

Ziua IV: Viena-Varșovia🇵🇱

Ce am vizitat?

Am mers la micul dejun la ora 07:30 și am plecat spre Varșovia în jurul orei 8:30. Noi am ales să nu trecem prin Cehia pentru a nu mai achiziționa vignetă. Am făcut aproximativ 700 de kilometri și am ajuns la ora 8 PM. O informație foarte importantă despre Varșovia este faptul că parcarea se plătește peste tot, iar cu cât stai mai multe ore cu atât crește prețul. De pildă, prima oră va fi 4 PLN, iar a doua va costa 5 PLN. Există și zone în care poate costa mai mult. De asemenea, când alegi cât de mult vrei să stai, nu ai opțiunea de o oră-două-trei sau o zi. Trebuie să bifezi în funcție de numărul de minute. Polonezii fac acest lucru pentru a încuraja oamenii să folosească mijloace de transport în comun și să mute mașinile pe cât posibil din zona centrală. Când am ajuns noi, nu mai trebuia să plătim parcarea, pentru că se terminase programul de plată care era între 8 AM și 8 PM. Acest lucru nu este valabil în toate zonele. În unele trebuie să plătești de la 6 AM până la 11 PM sau chiar 24/7. Un PLN costă aproximativ 1.11 lei, dar dacă plătiți cu cardul, spre exemplu cel de la BCR, cu tot cu întreg comision, un PLN va fi 1.21 lei.

Deoarece, era foarte târziu, am ieșit doar în centrul orașului vechi care se afla la 700 de metri de cazarea noastră. Centrul istoric am putea spune că este o combinație între Brașov și Sighișoara, clădirile combinând arhitectura celor două orașe.

Ne-am întors la cazare la 10 PM.

Ziua V-Varșovia 🇵🇱

Ce am vizitat?

Ziua următoare, din nefericire, a plouat, dar asta nu ne-a împiedicat din a vizita. Am mers la un hipermarket în speranța că ploaia se va opri, dar după ce am văzut că tot nu se oprea, am hotărât să ne ducem în parcul Lazienski, unde am admirat palatele. Am vrut să intrăm în The Old Orangery, pentru că văzusem pe Tik Tok că era gratis, doar că m-am păcălit. Trebuia să achiziționăm bilet. Ne-am făcut poze cu statuile în curte, ne-am plimbat pe aleile înconjurate de pomi și am văzut o mulțime de păuni și o lebădă. Am parcat în apropierea parcului, unde, din nou, a trebuit să plătim.

În cele din urmă, am mers la Palatul Culturii și al Științei. Acolo iar am plătit parcarea. Palatul Culturii și al Științei este, de altfel, o emblemă a orașului Varșovia. Are 33 de etaje și seamănă, din punctul meu de vedere, cu Empire State Building. Noi am luat parcarea pentru o singură oră, așa că am avut îndeajuns timp în așa fel încât să urcăm la etajul 30 al clădirii. Am plătit 25 PLN pentru adulți și 20 PLN pentru copii. Am urcat cu liftul și de acolo se vedea tot orașul. Așa-zisele ochiuri prin care se vede Varșovia sunt acoperite cu sârmă. Din fiecare viewpoint veți putea admira o latură diferită a orașului, Varșovia fiind deopotrivă modern, cât și un centru istoric.

Seara, am ieșit, din nou, în centrul istoric al orașului. În Varșovia nu sunt atât de mulți turiști. Pare mai mult a fi un hidden gem al Europei Centrale.

Cazare: Noi am stat la Cozy Apartaments la 700 de metri de centrul istoric al Varșoviei. A costat 660 de lei pentru 2 nopți. Aveam un pat dublu și o canapea. Era chiar și o bucătărie. A fost foarte curat, iar numele de cozy chiar i se potrivește. Priveliștea de pe balcon este foarte frumoasă, la fel și cea de pe geamul din colț, de unde se văd clădirile moderne.

Impresii: Varșovia este un oraș modern, dar și istoric. Din nefericire, nu sunt atât de mulți turiști și pentru unele persoane, poate părea neanimat.

Ziua VI-Varșovia-Cracovia-Auschwitz 🇵🇱

Ce am vizitat?

Ziua următoare am plecat la ora 8-9 AM și am făcut 291 km. Am ajuns la ora 12 PM în Cracovia. Nu ne-am putut caza atunci, așa că am plecat în explorare. Am lăsat mașina în parcarea de lângă hotel și a costat aproximativ 6 PLN/ h. Se plătea între 10 AM și 6 PM, dar în unele zone se poate plăti și până la 10 PM.

Am mers să vedem Wawel Cathedral. Între hotelul unde am fost cazați și această catedrală sunt 1.5 km pe care îi puteți face pe jos, iar între acest loc și centru 900 de metri. Nu am vizitat-o înăuntru, dar curtea interioară este gratuit de văzut. Este un loc cu o alură medievală care sigur vă va plăcea dacă sunteți pasionați de acest tip de arhitectură. În cele din urmă, am mers în centrul istoric al orașului numit Rynek Główny care este mult mai animat decât centrul Varșoviei. Acolo sunt foarte multe persoane care caută donații pentru Ucraina. Au chiar și POS. Odată încolțiți de ei, nu mai aveți cum să scăpați. Eu am donat 10 PLN. În cele din urmă, am mers la hotel până unde am făcut 550 de metri.

La ora 16:30 am plecat spre Auschwitz. Poate că acest loc a fost cel mai așteptat din toată excursia, pentru mine, personal. Nu aș fi vrut să trec prin Polonia și să nu vizitez lagărul de exterminare de la Auschwitz-Bierkenau. Între Cracovia și Auschwitz sunt aproximativ 70 de kilometri pe care ar trebui să îi faceți într-o oră. Parcarea, indiferent de cât de mult stați, costă 40 PLN. Noi am mers la Auschwitz Bierkenau, nu la memorial. Biletele le puteți achiziționa de pe site-ul visit.auschwitz.org/?lang=en. După ora 17, veți găsi tururi gratis fără ghid. Noi am fost la turul de la 18:45, deși nu ne-a controlat nimeni biletele și am intrat de la 18. Ne-am plimbat două ore prin lagăr. Am intrat în barăcile, unde obișnuiau să stea prizonierii, iar ghidul nu este necesar, pentru că există plăcuțe cu informații peste tot. În capătul lagărului veți vedea și camerele de gazare bombardate. Îmi pare rău că nu am mers și la memorial, unde aș fi văzut obiectele evreilor și panoul cu: „Munca te eliberează” .

Ne-am întors în Cracovia la 10 PM. Deși voiam să ieșim în oraș, eram foarte obosiți.

Cazare: Am stat la Hotel Alexander și am plătit 507 lei. Am avut mic dejun inclus. Camera este curată, iar micul dejun este foarte bogat. Este foarte aproape de Market Square, la doar 700 de metri, deci prețul raportat la calitate este foarte bun.

Impresii: Cracovia este un oraș foarte frumos, poate chiar mai vizitat și mai bine meritat de explorat decât Varșovia. Cu siguranță o să ne mai întoarcem acolo.

Ziua VII: Cracovia-Budapesta 🇭🇺

Ce am vizitat?

Când ne-am gândit să vizităm Budapesta, a fost ceva spontan. Am luat cazarea cu o zi înainte când am ajuns în Cracovia. Am plecat la 9AM-10AM din Krakow, așa cum i se mai zice localității și în poloneză. Sunt 398 de kilometri până la Budapesta. Noi am ajuns în jurul 6 PM la cazare și am plecat în explorare la ora 7 PM. O informație foarte importantă este faptul că în Ungaria nu puteți plăti parcarea folosind cardul de credit la automate, ci doar printr-o aplicație. Noi a trebuit să scoatem bani Cash, iar o oră costă în centru a costat 600 HUF care înseamnă 7.8 lei (‼️).

După ce am parcat, se făcuse ora 8 PM. De asemenea, în weekend, parcarea nu se plătește la unguri. Am urcat la Buda CASTLE care este gratuit de vizitat (nu e ca și cum a-ți vedea ceva prin interior, ci doar pe exterior). Semăna cu ceea ce văzusem deja în Austria, dar mai puțin grandios. În cele din urmă, am făcut câteva poze la Fisherman' s Bastion care se află în apropiere și ne-am întors la mașină. După atâtea zile de vizitat încontinuu, era foarte obosiți, așa că ne-am dus la cazare.

Cazare: Am stat la Pension Villa Carmen și a costat 217 lei pe noapte. Aveam două paturi duble. Nu era tocmai cel mai curat loc. Parchetul din fața băii era distrus, iar praful părea că nu a mai fost șters de doi ani, dar având în vedere că stăteam doar o noapte și că totul a fost foarte spontan, era acceptabil. De altfel, este la 4 kilometri de centru, însă vă puteți deplasa cu mașina.

Impresii: Deși am mai fost în Budapesta încă odată, când aveam cinci ani, acum vreo 12 ani, mi s-a părut ca fiind prima dată când am vizitat acest oraș. Ca un punct de reper pe care l-aș folosi precum o comparație pentru Budapesta este Bucureștiul. Cu siguranță, capitala Ungariei este mult mai grandioasă în termeni arhitecturali decât capitala noastră, raportându-ne la centrul orașului. Sunt și foarte mulți turiști, iar seara sunt organizate croaziere pe Dunăre, chiar și petreceri pe barcă.

Ziua VIII: Budapesta-Timișoara-Pitești 🇷🇴

Ce am vizitat?

În ultima zi, ne-am abătut puțin de la drum și am trecut prin Timișoara. Între Budapesta și acest oraș sunt 316 kilometri pe care ar trebui să îi parcurgeți în aproximativ 3h și 30 min. Când ajungeți în România, trebuie să opriți la vamă. Puteți să vă uitați pe acest site politiadefrontiera.ro/ro/traficonline ca să vedeți cât de aglomerate sunt punctele de frontieră.

Orașul Timișoara, după mine, nu este atât de frumos pe cât foarte mulți spun. Comparativ cu orașele precum București, Cluj, Iași sau Oradea, nu mi se pare nimic special la el. Este doar părerea mea personală, dar nici nu veți găsi prea multe terase, precum în Centrul Vechi al Bucureștiului și nici foarte mulți turiști. Nu am zăbovit prea mult prin Timișoara, pentru că în acea zi trebuia să ajungem și la Pitești, așa că la ora 3 PM am plecat spre casă, pe drumul ce trecea prin Craiova. Am ajuns la Pitești la ora 11 PM.

Impresii despre întreaga călătorie: Acest traseu merită făcut cu siguranță. De-a lungul acestei călătorii am putut vedea istoria Imperiului Habsburgic din anii 1600-1700, cât și istoria mai recentă a celui de-Al Doilea Război Mondial. Am observat arhitectură modernă în Varșovia, dar și cea Art Nouveau în Oradea. Poate că aș fi făcut puțin diferit acest traseu, vizitând orașul Gdansk din Polonia sau Praga din Cehia, dar a fost o experiență unică și de neuitat. Recomand acest traseu persoanelor aventuriere și nu celor care doresc să se relaxeze. Am avut nevoie de 175 de litri de motorină pentru a completa acest traseu la un consum de 5% la suta de kilometri. De asemenea, mă găsiți și pe Instagram (@sclemby06) unde postez din vacanțe și alte evenimente. În final, voi face și un rank al orașelor vizitate de la cel mai frumos la cel ce merită cel mai puțin vizitat:

1. Viena

2. Cracovia/Auschwitz

3. Varșovia

4. Bratislava

5. Budapesta

6. Oradea

7. Timișoara


[fb]
---
Trimis de Sclemby in 04.09.23 18:37:49
Validat / Publicat: 04.09.23 19:23:29
VIZUALIZĂRI: 692INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în CIRCUITE MULTI-ȚARĂ
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Vă recomand tot pe lângă Sighișoara să vizitați Domeniul Dracula și să vă rezervați un loc la un spectacol de echitație. Acum patru ani, la o întâlnire de tip team building, am mers la o reprezentație și o degustare de vinuri.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Sclemby); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Buda Castle-Budapesta
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13500 PMA (din 15 voturi)

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

webmasterX [04.09.23 19:01:03] »

Bun revenit pe site, cu impresii

-

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Cu mașina prin Europa - circuite diverse, EUROPA - CIRCUITE DIVERSE" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

ghisor [04.09.23 20:51:16] »

@Sclemby: Foarte interesant circuitul. Asta e genul de vacanta care-mi place si mie.

Ai povestit foarte frumos, ai structurat foarte bine datele, cu preturi si informatii de ultima ora pentru cei interesati.

Cu un singur lucru nu-s de acord si n-as vrea sa te superi pe mine . Cu domnitorul ala... Alexandru Corvin.

Felicitari pentru articol. Chiar mi-a placut.

mprofeanuscris / TELEFON [04.09.23 21:46:30] »

@Sclemby: Intens circuit ai realizat în această vară, un adevărat tur de forță! Ai scris foarte bine și la obiect tot ce ai văzut cu informații utile despre fiecare țară parcursă, rovinietă, prețuri parcare, obiective turistice... Să vizitezi 4 capitale într-un timp atât de scurt este ceva nemaipomenit!

Mă bucur că ai văzut Varșovia și Cracovia, sunt două orașe deosebite. Chiar dacă nu ai scris explicații la poze am recunoscut mai multe. Am văzut în poza P18 că ai fost la Auschwitz II, am recunoscutul peronul fără întoarcere. Și P12 este din Varșovia, Centrul Vechi sau P13 este cu parcul Lazienski....

Felicitări pentru articol dragă tânără concitadină! 😆

Yoda [05.09.23 08:38:28] »

@Sclemby: Foarte frumos si detaliat scris. Poate ar fi fost bine de adaugat si explicatii la poze, ceva de genul: "Palatul Schonbrunn, Viena". Se pot adauga si acum, dupa publicarea review-ului.

adrianaglogoscris / TELEFON [06.09.23 11:47:39] »

@Sclemby: Bine ai revenit! Frumos scris. Bravo tie ca impartasesti si altors aceasta experienta minunata.

In ce clasa ai ajuns? Cumva a 12-a? Stiu ca mi-ai spus ca intrasesi la liceu, nu mai stiu anul.

Cand devii majora, te invintamin grupul de AFA-isti pitesteni, noi ne mai intalnimuneori la o bere.

Sclemby [09.09.23 10:23:31] »

@adrianaglogo: Bună ziua! Mulțumesc mult și mă bucur că v-a plăcut articolul. Deocamdată abia am trecut în clasa a unsprezecea, dar în aprilie devin majoră. Mi-ar plăcea mult să fac parte din grupul AFA-iștilor din Pitesti să împărțim impresii și fizic, nu doar în scris. 🥰

adrianaglogoscris / TELEFON [09.09.23 11:02:59] »

@Sclemby: Sa stii ca la prima intalnire te anuntam! Acum nu stiu daca o sa fie pe gustul tau compania noastra. Suntem de varste diferite, multi ti-ar putea fi parinti iar altii, asa ca mine, chiar bunici!

Dar facem o proba! Succes la scoala!

Nasshu [09.09.23 11:37:32] »

@adrianaglogo:

Cand devii majora, te invintamin grupul de AFA-isti pitesteni, noi ne mai intalnimuneori la o bere.

De ce sa astepti majoratul?! O poti invita/adauga in grup si acum - important e sa vrea ea sa ni se alature avand in vedere virsta noastra.

Si cand ne-om intalni, daca e inca minora, noi bem bere si ea suc, sau facem ca americanii: ii cumpara cineva si ei o bere

adrianaglogoscris / TELEFON [09.09.23 11:55:26] »

@Nasshu: Ai dreptate, Nasshule!!

adrianaglogoscris / TELEFON [09.09.23 11:58:20] »

@Sclemby: Cum bine a zis Nasshu (care o fata mai mare decat tine), te pot adauga la grupul nostru AFA Pitesti, pe wats app.

Daca vrei, trimite-mi nr de telefon prin mesaj privat.

Sclembyscris / TELEFON [09.09.23 20:38:08] »

@adrianaglogo: V-am trimis numărul meu în privat. Mulțumesc mult! Mie oricum îmi place compania adulților. Am de învățat multe lucruri din experiența lor. Aștept sa ne vedem cu cea mai mare plăcere!

adrianaglogoscris / TELEFON [09.09.23 23:46:16] »

@Sclemby: Atunci avem un motiv sa ne adunam, ca s-or termina si concediile.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, ghisor, mprofeanu, Sclemby, Yoda
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.063285112380981 sec
ecranul dvs: 1 x 1