ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.03.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Brăila
ÎNSCRIS: 17.06.09
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
JAN-2023
DURATA: 1 nopți
Business
1 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 30 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 4 MIN

Cum am închis luna, anul și o zi obositoare -- Hotel Corso Buzău

TIPĂREȘTE

Locuiesc în Brăila și lucrez în Buzău. Fac naveta zilnic 1,5 - 2 ore pe sens, depinde de vreme și de cele trei bariere de pe traseu. Dacă avem noroc, prindem doar una, dacă nu, pe toate trei. Microbuzul este plătit de angajator să ne adune de prin Brăila și să ne aducă și în siguranță acasă.

Se mai întâmplă să rămânem și peste program, c-așa-i în tenis. Atunci ni se rezervă cameră la un hotel din apropiere. Important este să anunțăm noi din timp orele peste program. Cum nu avem voie decât maximum 3*, prea multe opțiuni nu avem.

Așa se face că în ianuarie, văzând că nu reușesc să termin închiderea de an și de lună, am anunțat că voi rămâne peste noapte.

Hotelul ales a fost CORSO, aflat la 0,8 km de centru, deci de clădirea unde lucrez. Da, lucrez în buricul Buzăului, peste drum de” Fabrica de Popi” adică Seminarul Teologic. Cel puțin așa mi s-a spus. Nu cunosc orașul, nu am când să ies la plimbare, așa că m-a ajutat ca hotelul să fie aproape, pentru ca a doua zi dimineață să ajung la birou în timp util.

Totuși m-am documentat puțin:” Hotel Corso se afla la km 0 al centrului istoric din Buzău, lângă Biserica Neguțători, la o distanță de 550 m de Primaria orașului si 350 m de Parcul Copiilor și Tribunalul Buzău. Hotel Corso se află într-o clădire construită in 1880 și complet renovată in 2008, bucurandu-se de standarde de 3 stele și având un stil medieval. Capacitatea de cazare a hotelului este de 21 de camere dispuse pe 2 nivele, împarțite în duble cu pat matrimonial, duble cu paturile separate si triple. Toate camerele sunt dotate cu: grup sanitar propriu, aer condiționat, televizor, frigider, birou de lucru si internet wireless.” -un site de turism.

Era ianuarie, o vreme rece și câinoasă, cu ploaie înghețată, deci nu aș fi avut nici timp, nici chef de explorări turistice.

După program, am plecat spre hotel. Cum spuneam, se afla la 5 minute de biroul meu, pe strada Cuza Vodă 43-45, Buzău 120038, telefon 0731 836 553 sau 0317.146.835.

Am trecut strada (în timpul programului, nu dați cu pietre!) la un magazin de ferma și mi-am cumpărat pâine, lapte și parizer. Pentru cină și mic dejun. Cafea luasem de la dozatorul biroului, și oricum aș fi băut și a doua zi dimineață. Hotelul nu asigură mic dejun și la ora la care am ajuns eu, nici restaurantul nu m-a tentat să-l găsesc.

Hotelul se află pe ceea ce buzoienii numesc Platou, o pietonală draguță, cu multe magazine mai mari sau mai mici, frumos luminată seara.

Am intrat la recepție. Încăperea semăna cu o casă boierească veche (1880, deh!), cam încărcată, dar primitoare (abia după ce am fotografiat, am constatat că obiectivul era aburit). Am primit camera 105, la etajul 1, dar nu” pe față” , ci oarecum lateral. Fără balcon și cu paturi twin. Camerele cu balcon sunt cele frontale, spre pietonală.

Camera nu era foarte mare, dar caldă și curată, cu răcitor, veioze funcționale la fiecare pat și prize. Un șifonier cu uși glisante, un birou, un televizor pe perete și un scaun comod completau mobilierul mimimalist dar absolute funcțional. Exista și AC, total inutil în ianuarie, dar bine de știut. Am stat în camera și mai mici, nu mă deranjează câtă vreme este curat și decent.

Baia cam micuță și înghesuită, dar curată, cu duș cu cabină, prosoape curate. Săpunul lichid mirosea fantastic de frumos.

La cât eram de obosită, abia așteptam să testez salteaua unuia dintre paturi. Lenjeria albă, curată, mirosea frumos și mă îmbia la somn. Și chiar a fost confortabilă. Sau eu prea obosită?

Am luat o cină târzie și frugală, am făcut un duș, am setat alarma și, după închiderea de lună și de an, am închis și eu o zi obositoare.

Hotelul este bunuț pentru tranzit, pentru rezolvarea problemelor urgente, fiind aproape de centru, cu 8.1 pe booking, preț 160 lei, din câte am aflat eu a doua zi. Nu am plătit eu, așa că nu garantez informația. Eu i-aș fi dat 2*+, sau cel puțin, camera mea nu era de 3*

L-aș recomanda pentru o noapte-două, sau pentru… închidere de lună!


despre SERVICII

Nu am interacționat cu doamna de la recepție decât când am luat cheia și a doua zi când am predat-o. Mi s-a părut ok.

Și holul până la cameră era curat și frumos decorat.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Baia cam mică și înghesuită, dar suficientă pentru o persoană. Cu două... m-aș mai gândi.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

În centrul orașului. Camera fiind oarecum lateral, a fost liniște.


[fb]
---
Trimis de Zoazore in 14.03.23 19:49:17
Validat / Publicat: 14.03.23 21:09:19
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUZĂU. A mai fost în/la: În oraș, că aici lucrez

VIZUALIZĂRI: 908 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Zoazore); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Vedere frontala de pe Platou
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 54600 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 30.00 EUR pe cameră

 • ECOURI la acest review

  16 ecouri scrise, până acum

  webmaster
  [14.03.23 22:05:41]
  »

  Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

  — (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  celestePHONE
  [14.03.23 22:42:37]
  »

  Este de reținut!

  ZoazorePHONEAUTOR REVIEW
  [14.03.23 23:01:59]
  »

  @celeste: Mmmm... Corner e mai bun. Eu nu m-am stresat prea tare. Am vrut aproape de birou. Și pentru o noapte... a mers.

  Safta Radu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
  [15.03.23 13:11:51]
  »

  De-a lungul carierei mele profesionale, au fost situații când ne deplasam în alte localități din țară, peste noapte fiind obligați să ne cazăm la un hotel, doar că noi plăteam din buzunar și apoi ne decontau cheltuielile, mai greu, după câteva săptămâni, dar se rezolva... c-așa-i în tenis! Evident că nu ne cazam la hoteluri scumpe, mergea și unul de 2 sau 3 stele, după o zi de alergătură nu-ți mai doreai decât un duș fierbinte și un pat bun unde să dormi ca pruncul, cu gândul la dimineața următoare, cu cafeaua băută pe fugă și plecat nu să închei anul sau luna, ci... cazul.

  Pentru cei aflați în tranzit, pentru cei care rămân peste noapte datorită serviciului, ca în cazul tău, dar și pentru cei care doresc să viziteze Buzăul, Corso Hotel poate fi o variantă de luat în seamă, review-ul tău dedicat acestuia fiind binevenit.

  Gânduri bune!

  ZoazorePHONEAUTOR REVIEW
  [15.03.23 19:16:43]
  »

  @Safta Radu:

  nu-ți mai doreai decât un duș fierbinte și un pat bun unde să dormi ca pruncul, cu gândul la dimineața următoare, cu cafeaua băută pe fugă și plecat nu să închei anul sau luna, ci... cazul.

  Deci cam știi ce vreau să spun.

  Doar că în cazul nostru, noi alegem hotelul, dar plătesc ei.

  Normal că nici eu nu aș fi ales ceva scump, dar nici nu am avut timp sa caut altceva.

  După ce l-am postat, am văzut că și @ungureanica scrisese și a stat tot cam acolo. Așa am văzut cum arată camera tripla și cea cu pat matrimonial.

  Sincer, camera mea mi s-a părut mai drăguță.

  Mulțumesc pentru vizită, aprecieri și ecou.

  ZoazoreAUTOR REVIEW
  [15.03.23 20:05:06]
  »

  @webmaster: Multumesc, WEB!

  nicole33
  [19.03.23 15:48:45]
  »

  @Zoazore:

  Camera nu era foarte mare, dar caldă și curată, cu răcitor, veioze funcționale la fiecare pat și prize. Un șifonier cu uși glisante, un birou, un televizor pe perete și un scaun comod completau mobilierul mimimalist dar absolute funcțional.

  Pentru ce ai avut tu nevoie, un duş şi un pat confortabil în care să dormi câteva ore, hotelul ăsta a fost perfect.

  Am primit camera 105, la etajul 1, dar nu” pe față” , ci oarecum lateral. Fără balcon și cu paturi twin. Camerele cu balcon sunt cele frontale, spre pietonală.

  Camera ta nu pare o cameră de trei stele şi mă refer la mobilier şi dimensiuni, lăsând la o parte lipsa balconului. În locul tău ceream una din cele frontale şi cu balcon, posibil mai scumpe, mai ales că tot nu plăteai tu .

  Baia cam mică și înghesuită, dar suficientă pentru o persoană. Cu două... m-aș mai gândi.

  Baia nu e mare, dar nici mică. Pare înghesuită pentru că rămas puţin loc după ce au instalat ditamai cabina de duş, suficientă pentru două persoane

  Poziţionarea centrală constituie însă punctul forte al hotelului, iar aici nu am ce cârcoti. Pentru cei care ajung cu maşina şi parcarea gratuită este de interes, deşi nu am prea văzut unde este parcarea.

  Eu aştept şi un articol despre cum ai descoperit tu Buzăul ca turist. Nu acum, dar cândva

  ZoazorePHONEAUTOR REVIEW
  [19.03.23 16:24:34]
  »

  @nicole33:

  Camera ta nu pare o cameră de trei stele şi mă refer la mobilier şi dimensiuni, lăsând la o parte lipsa balconului. În locul tău ceream una din cele frontale şi cu balcon, posibil mai scumpe, mai ales că tot nu plăteai tu

  Măi, și eu am zis că este de două stele, dar dacă pe fruntea lui zice că trei, cine-s eu să contrazic emblema? Mărimea camerei... da, nu este... mare. Dar mobilierul părea aproape nou, cât am reușit eu sa văd la cat de chioară de somn eram.

  Baia nu e mare, dar nici mică. Pare înghesuită pentru că rămas puţin loc după ce au instalat ditamai cabina de duş, suficientă pentru două persoane

  Și asta este drept. O cabină simplă ar fi fost ok. Dar e de 3*, nu?

  De ce nu am cerut cu balcon? Naiba știe ce-a fost în mintea mea confuză atunci?

  Cât despre parcare... NU ESTE. Dar se poate parca pe una dintre străduțele alăturate.

  Eu aştept şi un articol despre cum ai descoperit tu Buzăul ca turist. Nu acum, dar cândva

  ???????????? Mda! Poate când ne vor muta ăștia la Ploiesti! Cine știe? Eu sunt imprevizibilă. ???????????? Vom vedea!

  Mulțumesc pentru vizită, aprecieri și ecou!

  nicole33
  [19.03.23 16:53:10]
  »

  @Zoazore:

  Măi, și eu am zis că este de două stele, dar dacă pe fruntea lui zice că trei, cine-s eu să contrazic emblema? Mărimea camerei... da, nu este... mare. Dar mobilierul părea aproape nou, cât am reușit eu sa văd la cat de chioară de somn eram.

  Vezi tu, adevărul este mereu la mijloc . Aşa şi cu Corso ăsta al tău. Hotelul a fost ani de zile de două stele şi doar de puţin timp a fost "promovat" la trei stele.

  Ştiind acest amănunt, mă aşteptam să văd în fotografiile tale ceva motive pentru reclasificare, însă, în opinia mea, poate doar baia să se apropie de trei stele şi asta pentru că mie mi-a plăcut cabina aia spaţioasă de duş şi faianţa modernă. Dimensiunea camerelor este greu de modificat şi atunci trebuia să-şi justifice steluţa în plus printr-un plus de confort.

  Cât despre parcare... NU ESTE. Dar se poate parca pe una dintre străduțele alăturate.

  Înseamnă că totuşi am văzut bine

  Poate când ne vor muta ăștia la Ploiesti! Cine știe?

  Păi atunci vei povesti cum ai redescoperit tu Ploieştiul, nu Buzăul

  ZoazoreAUTOR REVIEW
  [19.03.23 17:01:26]
  »

  @nicole33:

  Păi atunci vei povesti cum ai redescoperit tu Ploieştiul, nu Buzăul

  "Sa fii in pas cu moda inseamna sa fii un pas in urma ei", spunea Coco Chanel.

  Asa si eu. Voi scrie despre Buzau cand nu voi mai lucra acolo si voi avea timp fizic sa-l vizitez ca turist. Doar nu-ti imaginezi ca in concediu ma urc in microbuz si merg sa vizitez Buzaul. Desi mi-ar place.

  Dar cum voi, majoritatea, ma stiti Zbanghie... va puteti astepta la orice de la mine!

  nicole33
  [19.03.23 17:28:37]
  »

  @Zoazore:

  Voi scrie despre Buzau cand nu voi mai lucra acolo si voi avea timp fizic sa-l vizitez ca turist.

  Aha. Eu mă gândeam că ai putea rămâne peste weekend în Buzău, dar doar de plăcere şi nu din cauza obligaţiilor legate de serviciu. Te-ai fi cazat la Corso, că tot ţi-a plăcut, este central şi aproape de sediul firmei, sau la orice alt hotel şi sigur ai fi găsit ce să faci două zile pe acolo.

  Doar nu-ti imaginezi ca in concediu ma urc in microbuz si merg sa vizitez Buzaul. Desi mi-ar place.

  Dar cum voi, majoritatea, ma stiti Zbanghie... va puteti astepta la orice de la mine!

  Într-adevăr, din partea ta mă pot aştepta la orice

  Ai venit tu la Bucureşti, nu acum în februarie când a fost altă situaţie, medicală, ci anul trecut în aprilie, ştii bine, şi ai preferat să "vizitezi" Otopeni-ul punându-ţi prietenii pe drumuri. Nu o lua ca reproş. M-am bucurat foarte mult să te revăd, însă o cazare atât de departe de oraş, exceptând preţul mai accesibil, nu a fost nici în avantajul tău şi nici al prietenilor tăi.

  Aştept să mă surprinzi data viitoare

  ZoazorePHONEAUTOR REVIEW
  [19.03.23 17:38:49]
  »

  @nicole33:

  Aha. Eu mă gândeam că ai putea rămâne peste weekend în Buzău, dar doar de plăcere şi nu din cauza obligaţiilor legate de serviciu. Te-ai fi cazat la Corso, că tot ţi-a plăcut, este central şi aproape de sediul firmei, sau la orice alt hotel şi sigur ai fi găsit ce să faci două zile pe acolo.

  Sună tentant ce spui tu, dar pentru asta am nevoie de bani și de picioare bune. Deocamdată nu am nimic din astea două. Dar, cum ziceam, de la mine va puteți aștepta la orice. Mintea mea este așa de încâlcită, că nici eu nu mi-o înțeleg. ????????????

  mishu
  [01.05.23 19:46:56]
  »

  @Zoazore: Cred ca singura data cand am facut o rezervare in scurt, a fost atunci cand am avut intalnirea la Alba Iulia si a fost ploaia inghetata, si dupa o plecare ratata, a doua zi a fost semiratata, am ajuns prea tarziu la Munchen ca sa mai prind trenul spre casa asa ca in cele 40 de minute dintre aeroport si gara, mi-am cautat cazare in zona garii, sa pot lua si micul dejun in fuga inainte de a lua trenul si am avut noroc. A doua zi de dimineata mi-am impachetat repede ceva de mic dejun si am mancat in tren .

  Ma gandeam insa la tine ca aceasta decizie de a ramane la Buzau a avut si partea ei buna, ai scapat de acel drum .

  Si cam ai dreptate, sunt 3* cam prafuite, dar ai avut unde sa pui capul peste noapte.

  Sa iti fie de bine, votat cu mare drag.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
  ZoazoreAUTOR REVIEW
  [02.05.23 09:45:53]
  »

  @mishu:

  Cred ca singura data cand am facut o rezervare in scurt, a fost atunci cand am avut intalnirea la Alba Iulia si a fost ploaia inghetata

  Da, imi amintesc acea ploaie! Si tot drumul spre casa.

  La mine nu a fost "din scurt" rezervarea. Am anuntat cu o zi inainte ca am nevoie de cazare.

  Ma gandeam insa la tine ca aceasta decizie de a ramane la Buzau a avut si partea ei buna, ai scapat de acel drum

  A fost bine ca am scapat de acel drum, dar mi-au lipsit cam multe din confortul meu de acasa.

  Si cam ai dreptate, sunt 3* cam prafuite, dar ai avut unde sa pui capul peste noapte

  La cat eram de stresata, m-a interesat sa fie decent si curat!

  Mulțumesc pentru vizită, aprecieri și ecou!

  Yersinia Pestis
  [28.05.23 19:19:17]
  »

  @Zoazore: Mă foarte bucur să constat că soarta-ți este legată de Moldova, deși buzoienii nu recunosc că-s moldoveni. Așa e, încă sunt în probe pentru a primi această denumire!

  Altcumva, constat că stressul cotidian colcăie și prin viața-ți, ceea ce e bine, ai o ocupație! De fapt, întinerești pe zi ce trece la locul de sclav..., ăsta, de muncă: te țin la muncă până la vârsta cînd dai în mintea copiilor! Trebuie să plătim pentru că, atunci când eram copii voiam să creștem mari!

  Sărut mâna, îmi place să văz că combați, încă! De-aia o să mai bântui și io pe-aici, bo-hoo-hooo!

  ZoazoreAUTOR REVIEW
  [28.05.23 19:55:27]
  »

  @Yersinia Pestis: Asta da surpriza placuta!

  Bantuie, ca mai am de combatut trei articole, dar fiindca e furtuna la mine (discoteca curata: stroboscop, bubuituri de bas, fasait de ploaie), muzul meu s-a speriat si a fugit in patru zari.

  Promit ca-l gasesc si-l aduc de urechi acasa. Sa puie osu' la treaba!

  Stii ce fac acum? Lucrez pentru maine. Am de predat o situatie pe care, daca n-o fac azi, maine nu voi avea timp. Si uite-asa nici nu mai am timp sa simt ca-s singura. Stresul cotidian ESTE viata mea.

  Te mai astept prin ograda mea, ca de zis oi mai avea eu ce zice!

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  celeste, mishu, Safta Radu, Yersinia Pestis, Zoazore
  Alte impresii din această RUBRICĂCorso Hotel:

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

   
  [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.060462951660156 sec
  ecranul dvs: 1 x 1