ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.02.2022
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
SEP-2021
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Nördlingen — sau burgul rotund din Bavaria

TIPĂREȘTE URM de aici

Mi-a fost recomandată vizita acestui oraș. Este locul pe care trebuie să-l vezi neapărat dacă te afli în zona Aalen. Este burgul perfect rotund cu străzi și obiective interesante în interior.

Pe scurt despre Nördlingen

Orașul măricel din Bavaria județ Donau-Ries cu o istorie care începe în anul 898 d. C. are vreo 20000 locuitori, dacă luăm în calcul și turiștii atunci mai mulți...

Locul în sine are o istorie foarte interesantă, Nördlingen este construit în suprafața craterului unui meteorit care a aterizat acum 15 milioane de ani chiar aici. Diametrul craterului este de aproximativ între 23-25 km. După mulți ani și după ce au plecat romanii atotputernici de pe aici în 1215 devine oraș regal aceste drepturi primise de la regele Friedrich II.

Din punct de vedere turistic pot scrie că Nördlingen este o bijuterie, orașul vechi care întocmai se află între zidurile rotunde nu este greu de parcurs pe jos, și într-o după amiază când am fost eu se pot vizita toate străduțele și se poate face o plimbare și pe zid, asta însemnând o plimbare de 360 de grade +n jurul orașului

Orașul nou care se întinde mult peste ziduri are și el câte ceva de arătat.

Acces

Din Aalen sînt 35 km pe cel mai scurt drum ex. L1080, în mod normal se folosesc drumurile naționale 19 și 29, eu am mai folosit și secundare din care chiar și în Germania sînt unele mai de proastă calitate.

Porți de acces în cetatea rotundă sînt 5 la număr: Berger Tor (pe aici am pătruns) Reimlinger Tor (dinspre Augsburg, München), Löpsinger Tor (dinspre Nürnberg), Baldinger Tor (dinspre Stuttgart) Deininger Tor (dinspre Wemding) Am găsit loc de parcare în buricul târgului (Weinmarkt-târgul vinului) fără plată (dacă găsești locuri în Nördlingen acestea de după amiază până a doua zi dimineața nu se plătesc, pt alte ore sînt automate de parcare)

Burgul Nördlingen și pe unde m-am plimbat

Păi... peste tot. Odată pătruns nu știam pe unde s-o apuc așa că am luat harta primită de la primul infochiosc turistic și le-am luat pe toate la rând. Pe hartă se vedeau niște săgeți care arată turistului cam pe unde s-o ia ca să cuprindă cele mai importante obiective.

Galeria de strajă

Dacă avem timp și o luăm sistematic putem să facem plimbarea de 360 de grade. Astfel o să trecem peste cele 5 turnuri de poartă enumerate mai sus Berger, Reimlinger, Deininger, Löpsinger, Baldinger. La unele porți trebuie coborât și trecută strada pe trecere. De pe galeria de strajă acoperită de altfel putem observa prin gurile de tragere orașul nou, sau peisajul din jur pe partea cealaltă. Pe drum vom întâlni diferite turnuri bastioane astfel pot enumera Bastionul Nou, Feilturm, Bastionul vechi în care este amenajat centrul cultural Ochsenzwinger, Reissturm, turnul de apă de jos (Untere Wasserturm) Spitzturm, niște turnulețe mai mici la care le spune Backofentürme vreo 4 buc. turnul de apă de sus (Oberer Wasserturm

Biserica St. Georgs

Biserica evanghelică-luterană se află în mijlocul burgului și este cea mai înaltă construcție. Construită în stil gotic-târziu între 1427-1505 are un turn de 90 m înălțime. Ultima restaurare a avut loc în 1977. La observator care se află la 70 m înălțime trebuie să urcăm nu mai puțin de 350 trepte.

Intrarea în Turnul Daniel –de fapt turnul bisericii St. Georgs costă 3,5 euro adult, 2,5 euro copii până la 16 ani. Vizita se poate face între 10.00-17.00 iarna și 10.00-18.00 vara. 0,5 ore înainte de închidere nu mai există nici un acces atât ne trebuie ca să ne deplasăm în turn.

Nava principală are o dimensiune de 93x30x20 m. Toate sint amenajate în stil baroc orga principală, orga secundară, amvonul altarul înalt.

Primăria veche

Primăria funcționează într-o clădire istorică din 1382. Și această clădire este ca o bijuterie are în dotare și un turn ca să ajungi în interior trebuie să urci multe trepte. Înăuntru program normal cu funcționarii. Bineînțeles că există și aici centru de informare turistică cu magazinul din dotare.

Biserica Salvator

Salvatorkirche este o biserică-spital construită în 1381. Funcționează ca mânăstire-spital până în 1825 după care devine biserică parohială romano-catolică. Adăugiri au avut loc în 1505. Ultima renovare are loc în 2001. Orga a fost construită în 1889 ultimele piese de mobilier, altarul și statuetele-statuile sînt achiziționate destul de recent în 1954.

Brot und Tanzhaus

Clădirea fotogenică care se află în piața centrală (Marktplatz) a fost construită în secolul XV și se folosea drept sală de festivități de acolo denumirea de Tanzhaus asta se întâmpla la etaj iar la parter brutarii își vindeau bunătățile proaspete de acolo denumirea de Brothaus. se poate arunca o privire există un program de la 8.00-12.00 și de la 14.00-16.00 în zile de lucru.

Spitalkirche

Există și o altă biserică-spital în Nördlingen, cea luterană se află în partea opusă cu Salvatorkirche-ambele în apropierea zidurilor. aceasta este mai veche din secolul XIII. În interior există câteva obiecte foarte vechi de exemplu altarul este din 1587, o cruce din lemn din 1450, o pictură din secolul XIV.

Ries-Kratermuseum und Stadtmuseum

În apropiere de Spitalkirche interesații vor putea vizita 2 muzee, primul are legătura cu craterul format acum 15 milioane de ani (povestit la începutul articolului) și al doilea este muzeul orașului. Programul este scurt (Ma-Du 10.00-12.00/13.30-16.30) costul este 5 euro/adult 2 euro copii. studenți. Asta pentru muyeul craterului.

În muzeul orașului programul este și mai scurt ma-du 13.30-16.30. Costul este de 4,5 euro/adult 1,5/copii 2,5/studenți 3,5/pensionari. Muzeul este înființat în 1867 iar vizitând acesta ne putem face o idee despre ideea orașului. Exponate sînt numeroase începând de la imagini, picturi, obiecte, arme.

În afară de cele enumerate mai sus trebuie să mai menționez clădirile istorice Gerberhăuser construite în 1591-1593, Neumühle (moara nouă din secolul XIV) monetăria din Nördlingen (Münzhaus) 1534-1571, Klosterle (funcționează ca hotel) turnurile de apă (untere (1675) und obere (1469) Wasserturm. Acestea luau apă din Canalul Eger cu apa din acesta umpleau și șanțurile din afara zidurilor în scopuri defensive.

Ar mai fi multe de descris absolut fiecare casă are istorie proprie. Spre deosebire de alte locuri mai puțin cunoscute aici era destul de animat și totuși nu era înghesuială. Se poate circula cu mașinile peste tot dar nu am văzut ambuteiaje, am văzut parcări libere deasemenea și multe subterane. Terasele erau destul de animate, magazinele la fel, există locuri de cazare.

Linkuri utile puteți găsi aici :

Dacă vă aflați în apropierea acestui oraș și aveți câteva ore libere la dispoziție vizitați Nördlingen.

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 10.02.22 09:54:18
Validat / Publicat: 10.02.22 13:36:20
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.

VIZUALIZĂRI: 430 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P12 Interior St.Georgs
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38900 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

tata123 🔱
[10.02.22 14:14:43]
»

@AZE: Fermecător acest oraș bavarez și oarecum inedit prin forma rotundă a burgului medieval. Am privit fotografiile, am mai iscodit pe hartă și pot spune că sunt drăguțe străzile înguste cu clădiri aliniate una lângă alta, arhitectura specifică, piațetele cu fântâni pavate cu piatră cubică, bisericile vechi. Interesantă și plimbarea pe ziduri, pe drumul de strajă, mai ales faptul că s-a păstrat integral - ar fi vorba de 2,7 km.

Am citit că există în oraș, în afara zidurilor, un muzeu al căilor ferate bavareze: Bavarian Railway Museum (bayerisches-eisenbahnmuse ... dex.php?lang=en). În luna mai 2022 se anunță un festival al locomotivelor cu abur!!!

Felicitări! Mulțumim pentru prezentare!

P. S. Acest orășel rotund îmi aduce aminte de localitatea românească cu aceeași formă din Banat: Charlottenburg (vezi impresii).

AZEPHONEAUTOR REVIEW
[10.02.22 14:41:04]
»

@tata123 ????: Da, Nordlingen mi-a placut cel mai mult

Era pe lista dar nu era chiar prio. Din fericire mi-au atras atentia cei de acolo. Au spus ca daca altceva nu Nordlingenul trebuie neaparat vizitat

elenaadinaPHONE
[13.02.22 20:16:52]
»

Super, super! ????????

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, elenaadina, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Aalen:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.070894956588745 sec
  ecranul dvs: 1 x 1