ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.08.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
TIMP CITIRE: 4 MIN

Text sau imagini?

TIPĂREȘTE

In ultimul timp am observat (si nu numai eu) ca exista o tendinta vadita de comunicare interumana, din ce in ce mai lapidara, prin abrevieri sau redusa uneori chiar si numai la imagini sau omoticoane. Omenirea este obsedata de noile achizitii ale informaticii, care-ti monopolizeaza o mare parte din timpul liber dandu-ti impresia ca ai timpul necesar, in aceeasi "unitate de timp", sa faci mai multe lucruri, ceea ce nu era posibil in urma cu cativa ani sau decenii. Asa si este, "o imagine valoreaza cat o mie de cuvinte"! . Mai ales in turism. Cel mai adesea, la review-urile noastre sunt "citite" numai imaginile. Dar, orice (r) evolutie tehnico-stiintifica, are si partile ei negative. Azi, librariile se inchid, lumea nu mai prea deschide o carte, nu mai scrie un text ci preia si copiaza textul sau mai mult priveste imaginile oferite gratis si din abundenta de saiturile de informare sau socializare. L-am intrabat odata pe unul din baietii mei, care lucreaza in IT, care-i situatia? Mai ales in turism. Mi-a raspuns ca aceste saituri de socializare, in turism (si nu numai), iti urmaresc si exploateaza preferintele. Daca accesezi sau apreciezi de mai multe ori Thassos, Creta sau Zakynthos, saitul iti va trimite tot mai multe imagini si informatii despre Thassos, Creta sau Zakynthos. Apoi, vei primi oferte de calatorie despre (si inspre) cele trei insule. Unele de nerefuzat. Vei primi apoi oferte ce-ti permit sa te inscrii in "forumuri" ale acestor destinatii foarte populare printre romani. In fiecare zi, cand vei deschide computerul vei asista la o sumedenie de imagini minunate care te vor cuceri. Vei asista la discutii libere de-ale membrilor acestor "forum"-uri turistice. Daca te inscrii si tu in ele, vei putea posta imagini sau videoclipuri proprii sau pune intrebari. Vei primi in mod sigur si raspunsuri la ceea ce te framanta. Dar cel mai mare castig al tau se pare ca e acela, de a admira mereu imagini si filmulete cu locurile minunate pe unde ai haladuit chiar tu, in vacantele trecute. Si acest lucru te binedispune. Si, intr-un final, va incolti in mintea ta, ideea de a repeta o vacanta in acele locuri si vei incepe sa aduni bani si sa apelezi la agentii turistice. Si intr-un final, vei pleca! Poate tocmai datorita acelei sumedenii de poze frumos colorate! Vai, ce forta au niste imagini asupra oricarui om care, mai ales iarna numara zilele pana cand apare prima raza de soare a primverii si apoi, vacanta cea mare, mult visata. Cand admiri o imagine cu plaja Navagio din Zakynthos sau Marble Beach din Thassos sau laguna Balos din Creta, nu mai ai nevoie de nici un text. Imaginea in sine iti povesteste totul. Ba dimpotriva, daca nu gasesti cuvintele potrivite langa imagine, acestea pot chiar altera savoarea ei.

De ce scriem tot mai putin?

Si pe saitul nostru, se scrie tot mai putin, uneori nu surprindem nici macar esentialul. Iar fotografii? Adeseori, acestea lipsesc. Ma intreb daca n-ar fi bine ca sa creem si noi pe AFA niste (poluri) "nuclee turistice" de acest gen, pentru ca, dupa mai bine de un deceniu de existenta, eu sunt convins ca saitul nostru stie deja (statistic) care sunt destinatiile si preferintele turistilor din tara noastra. Adica locurile cele mai iubite si vizitate de romani. Eu sunt foarte curios sa stiu care sunt acestea. Am amintit de cele trei insule elene, dar aceste destinatii puteau fi oricare altele-Delta Dunarii, Maramuresul, Mamaia, Bulgaria, etc, etc.

De ce scriem asadar review-uri tot mai "subtiri" si adeseori neinteresante? Oare din cauza imaginilor ce apar mereu pe acele forumuri de pe saiturile de socializare, care ne ofera totul pe tava si care ne dezarmeaza (si influenteaza)? Doar datorita acelor dreptunghiuri pline de culori superbe si fara prea mult text? Da, sunt imagini alese pe spranceana, (multe fotoshopizate), create de specialisti in domeniu! Ele sa fie de vina oare? Pozele? Care au ingropat definitiv textul? Habar n-am!

E-adevarat, ca "a scrie" mult si bine, necesita un efort de concentrare, de documentare si nu in ultimul rand, trebuie ca in acel moment, sa ai si dorinta, entuziasmul, placerea si predispozitia de a scrie. Pentru a posta o imagine e infinit mai simplu. O descarci de pe telefonul mobil. Scrii sub ea cateva cuvinte explicative, poate mai postezi si cateva fraze despre faptul ca vacanta ta a fost una mirobolanta sau dimpotriva ai dat peste un loc "mizerabil si oribil de scarbos si jegos" si... gata. Poate iese si-un review. Un text il scrii in doua ore, pozele le descarci in doua minute. Asadar, traiasca pozele! In meciul "poze contra text", deocamdata, la pauza, se pare ca pozele conduc cu 1-0. Dar meciul inca nu s-a terminat!

## end review sc

[fb]
---
Trimis de dorgo in 23.08.21 10:17:48
Validat / Publicat: 23.08.21 11:01:25

VIZUALIZĂRI: 591 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 29 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.

ECOURI la acest articol

18 ecouri scrise, până acum

dorgoAUTOR REVIEW
[23.08.21 10:32:58]
»

@Web, poze o sa pun ulterior, trebuie sa le caut din urma, din anii trecuti.

adso
[23.08.21 11:41:51]
»

@dorgo:

Un text il scrii in doua ore, pozele le descarci in doua minute.

Poate alții, eu scriu un text în 2-4 zile și am nevoie de mai bine de două ore numai ca să aleg pozele. ????

Trăim într-o perioadă bună din istorie - întrebarea e dacă nu cumva am depășit punctul de maxim. Procentual, numărul celor (cu adevărat) alfabetizați este în prezent pe un trend ușor descendent. Motivul: banul. Adică media și social-media funcționează pe principiul: dăm ce se cere, astfel încât să-i mulțumim pe cât mai mulți. Asta înseamnă o scădere a calității conținutului, care influențează negativ educația publicului, care duce la o nouă scădere a calității conținutului, pentru a îi satisface pe cei mulți, și tot așa, într-un cerc vicios. Apoi, zisa: cine se pricepe, face ceva; cine nu, îi învață pe alții. Și consecința: nu mai avem nevoie de profesori, că găsim tot ce ne trebuie pe Google. Și dă-i cu hate și cu salarizare proastă. Așa că tinerii buni - fraieri să fie să se facă profesori. Și intră în sistem te miri cine, apoi șezi și cugeți de ce oare avem tinetet needucat. Și pot continua ușor, în același registru, în legătură cu multe aspecte. Iar ce spun e valabil nu doar pentru România, se extinde la toate zonele unde se trăiește (prea) bine. Dorința de a fi profitabili are să ne piardă.

Dar, pentru că ieri mi-ați citat din Coșbuc, știu și eu: O luptă-i viața, deci te luptă!

romanianvoice.com/poezii/ ... luptavietii.php

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][15 voturi]
mprofeanu
[23.08.21 12:03:12]
»

@dorgo: La întrebarea din titlu răspund fără dubii și una și alta. Un articol fără poze explicative nu mi se pare sugestiv. Pozele doar întregesc conținutul review-ului.

Pentru a scrie un articol eu muncesc destul de mult, mă ajut și de notițele scrise la cald acolo la fața locului în călătorie dar caut și în alte surse...

Băiatul tău are dreptate, dacă te tentează ceva și cauți... imediat vei primi ceea ce vrei, dorești informații despre călătorii, asta vei primi, ... marketing la greu...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][11 voturi]
elenaadinaPHONE
[23.08.21 12:50:17]
»

Din păcate și mie îmi trebuie mult timp sa scriu un articol, dar mai mult din motive medicale (ochi și coloana). Ii admir pe cei care scriu articole complexe, eu dacă scriu mai mult de un sfert de ora mi se face rău și obligatoriu fac pauza.

dorgoAUTOR REVIEW
[23.08.21 17:05:26]
»

@gpopa: Mie mi s-a intamplat sa scriu un text reusit in doua ore, stii cand? Atunci cand veneam plin de incantare, euforic chiar, dintr-o destinatie turistica ce m-a incantat mult... Egipt, Zakynthos, Paros, Santorini, Skiathos, Roma, Paris. Cuvintele alese tasneau din mine usor, ca dintr-un izvor fermecat. Daca mai asteptam o vreme, ieseam de sub influenta fasta a vacantei si cuvintele potrivite, apareau mult mai greu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
dorgoAUTOR REVIEW
[23.08.21 17:15:33]
»

@mprofeanu: Da, asa este, conteaza si imaginea si textul, dar eu cred ca imaginea primeaza, e ca si-n cazul oamenilor, cand cauti ceva: prima impresie, cea vizuala, conteaza cel mai mult, si adeseori e suficienta. Daca vezi pe strada o femeie sau un barbat frumos ce ti-a picat cu tronc, esti tentat sa te intersezi cine e, cu ce se ocupa, etc, etc... deci dupa imagine, apare si textul. Cat despre marketingul turistic, imi dau seama ca e o stiinta... avalansa de imagini cu Grecia ce a aparut inca din primavara aceasta pe internet, a ramas stocata undeva in subconstient si, cand vine momentul vacantei, nu trebuie decat sa cautam detaliile plecarii...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
neimportantPHONE
[23.08.21 20:40:55]
»

@dorgo: aci, ca și-n alte părți ai grăit adevărat. Cunosc pe unu care numa' ce-a "gâdilat" cu mouse-ul un anume sait, și s-a trezit pețit, cu cerere. Sfidarea șansei i-a jucat un renghi, nu s-a lipit de pirostrii, dar datele i-or rămas în memoria saitului, urmând a fi exploatate cândva.

Textul sau poza? Ce vinde mai abitir, cum spunea și @gpopa. Meciul e pierdut pentru "textieri", scorul chiar dacă se echilibrează, e numai o amăgire, trendul e ăla cu poze, chiar dacă mie nu-mi place. D' aia nu prea pun emoticoane, lacrimi și sfinți... Mai scap câte-a "mânuță" să par și eu în trend, chiar dacă știu că-s cam expirat pentru aiaste vremuri, mon vieux...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][8 voturi]
dorgoAUTOR REVIEW
[24.08.21 11:20:33]
»

@zapacitu: Cred ca viitorul e-al imaginii (insotita poate, doar de cateva cuvinte). Eram intr-o toamna, in metroul parizian intre doua gari. In cateva statii, din mers, timp de cateva secunde, vad cate un banner gigant cu promotii pentru Thailanda. Imaginea e superba. Mi se intipareste in memorie. Un palmier ce-si inmuia pletele verzi intr-o mare de azur, deasupra unei plaje cu nisip alb. Ajung in aceeasi zi la Frankfurt/Main in aeroport. Acelasi banner era si pe-acolo. Vad coada mare la un ghiseu, cam asa cum era pe la noi inainte de ' 89 cand "se bagau banane". Il intreb pe amicul meu care e situatia "cu coada". "Pai, a venit toamna si pentru cateva zile sunt reduceri mari la sejururi in Thailanda, unde e inca vara". Ca sa vezi ce-ti poate face o imagine. Fara cuvinte!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
Alex_Macedo
[24.08.21 15:27:19]
»

Din nefericire...

Trăim și mergem pe o cale descendentă cu un ireversibil cert. Totul devine din ce în ce mai disipat. Toate se vor simplificate. La botul calului, este cea mai elocventă expresie pentru lingurița de argint cibernetică. Nu trebuie să mai facem nimic. Primim totul pe tavă și în acea linguriță pentru a deveni din ce în ce mai imbecili. Creierul să nu mai fie antrenat. Sprâncenele să nu mai reflecte, mirări sau semne de întrebare. Numai așa poate fi condusă populația planetei. Este un diabolism dus la extrem și foarte eficient. Ce nu știi, nu te doare. Nu mai ai dușmani vizibili. Tot mersul este gândit pentru a, acapara subliminalul.

Merg pe ideea că fiecare dintre noi trebuie să ducă o luptă pentru a-și ține creierul alert. Cu cât vom reuși în acest demers, cu atât vom avea mintea limpede și vom putea face diferența dintre fals și real, chir dacă sună anevoios.

Ca idee - și aici ader sub același stindard, ca, colegul @gpopa - un text scris îmi poate lua de la 2 săptămâni, la 2 luni... plus că-l mai pun la dospit înca 2 luni dacă ceva nu-mi sună cum trebuie... și nu că ar dispare inspirația. Ține de documentare, de idei rapide la cald care le transpui la rece mai târziu. Sunt nevoit a face asta, pentru a avea o anumită concordanță și mai ales, de a mă face înțeles prin a reda sentimentele fiecarui moment... teamă, mirare, intrigare, plăcere, dispreț. Acestea nu se pot vedea în fotografii la modul natural. Dacă vrei se pot transpune dar atunci cazi într-un teatral vodevilant.

Ceea ce era cu decenii în urmă, la mare modă, a ajuns azi să intre în catalogul cu ciudățenii. Cine se mai duce azi la operă? ... operetă? . Bilete vândute pentru cvartet cu, coarde? . Până și orchestrele simfonice nu mai au în repertoriu Händel sau Brahms. Acum, pentru a pune o pâine pe masă, transpun muzica de film, în viu. Coloane sonore ca, Pirații din Caraibe... Războiul stelelor... Rocky... și mai ales... Game of Thrones.

Cine mai citește azi, Bel Ami de Maupassant? ... sau Lungul drum al zilei către noapte, al lui Eugene O' Neill ? . Cine mai citește Bâtranul și marea de Hemingway? . Cine mai citește On the road de Jack Kerouac? . Cine mai admiră, SINCER, Coloana infinitului, unde, țăranii de la acea vreme, își legau catârii de ea, numind-o, S**a lui Tătărăscu, pe atunci primar.

Nu... poporul nostru preferă bilete... ehm... jadorate, la concerte sau prestații de doi-lei- cuie, la care se jadorează și complac ca la un tablou de Remrandt van Rijn.

În timp dreptatea va fi de partea lor. Sunt mulți. Analfabetismul este Magna Carta prezentului. Nu contează că te sprijini în creion, când te semnezi. Important este ca ai poartă de fier forjat la casă de 3000 de euro și știi cum să pronunți, Făra număr! . Noi ceilalți... mergem pe panta pierzaniei. Suntem ciudați și daca ne spunem părerea sau vorbim. Am devenit extratereștri pe propria planetă.

Păstrați creierul ALERT!!! ,

altfel vom pierde definitiv cerebral... și de acolo în tot ce inseamnă umanitate... Aici suntem...

Din nefericire...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][7 voturi]
msnd
[26.08.21 18:45:22]
»

@Alex_Macedo:

În timp dreptatea va fi de partea lor. Sunt mulți. Analfabetismul este Magna Carta prezentului.

Mi-ai adus aminte de o întâmplare din urmă cu câțva ani.

Într-o oarecare conjunctură, eram într-un grup de tineri, ce discutau între ei. De câteva ori s-a auzit expresia „nu se merită” . Doina, nu are ce face, și se bagă in vorbă: Domnișoară! Nu este corect. A merita, în limba română, nu este un verb reflexiv” .

Ce a urmat? Dumnezeule!

Ce știi dumneata, doamnă! Limba evoluează! Nu mai este ca pe vremea matale! au fost cele mai nevinovate expresii venite din partea întregului grup.

În aceste condiții, cât timp se mai merită să scriem?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][7 voturi]
neimportantPHONE
[26.08.21 19:02:01]
»

@msnd: până când ăla, Alzhaimer se "va muta cu chirie" la "mansardă", am să încerc să scriu, apoi nu mai contează dacă se mai merită sau ba...

P.S. - înregistrarea de pe Youtube (cea pe care ați postat-o în 2016, de la Cinciș) e aur de 24 de k - iată o altă abordare a "duelului" Imagini vs Text, într-o cheie a curgerii timpului ...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][5 voturi]
Dana2008PHONE
[27.08.21 12:21:12]
»

@Alex_Macedo: Bună ziua! Sunt de acord cu afirmațiile dumneavoastră:

"Creierul să nu mai fie antrenat. Sprâncenele să nu mai reflecte, mirări sau semne de întrebare. Numai așa poate fi condusă populația planetei. Este un diabolism dus la extrem și foarte eficient. Ce nu știi, nu te doare. Nu mai ai dușmani vizibili. Tot mersul este gândit pentru a, acapara subliminalul. "

Pentru ca oamenii să realizeze ce se întâmplă, manipularea și eforturile pentru îndobitocirea consecventă a populației, ar trebui să iasă din vâltoarea cotidiană, să privească grotescul realității ca un spectator și să renunțe a mai juca în această piesă decadentă.

Referitor la text vs imagine, de ceva timp, filmulețele din excursii par să fie mai atractive.

Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
dorgoAUTOR REVIEW
[28.08.21 09:46:43]
»

@Dana2008: Ziceai ca: "Referitor la text vs imagine, de ceva timp, filmulețele din excursii par să fie mai atractive. " Da! Asa este, se pare ca nici textul, nici imaginile statice, nici macar filmultelele de 1-2 minute, nu mai prea au succes ci serialele de filme mai lungi si explicative, de pe youtube, ce prezinta o destinatie anume.

Un exemplu! Caut Thassos Island si gasesc peste 100 de filmulete despre tot ceea ce e mai interesant pe insula. Gasesc chiar si un serial in 12 episoade despre 12 zone super-turistice ale insulei, imagini filmate cu drone, subacvale, si comentate in engleza (dar tradus comentariul in limba romana).

Cand am vazut acest serial realizat cu ultimele tehnici ale stiintei video si fonice, eu, cu review-urile mele primitive despre Thassos, (tex + imagini facute c-un biet telefon mobil) m-am simtit ca un scolar in fata unui savant sau poate, ca o furnica in fata unui elefant.

Dupa ce urmareai acel serial cu 12 episoade, erai superinformat, in limba ta, despre tot ceea ce poti vizita in Thassos. Va trimit episodul 1- youtube si episodul 2. - youtube

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
dorgoAUTOR REVIEW
[28.08.21 11:29:47]
»

@dorgo: Mersi (!!) @Web pentru expunerea celor doua filmulete din Thassos de pe "youtube", primele din seria celor 12, eu nu ma mai satur privindu-le, mai ales ca am trecut prin mai toate acele locuri. Am asa o senzatie, ca acesta este viitorul informatiei complete despre o destinatie turistica - un film sau o serie de filmulete, ce cuprinde o combinatie de mai multe imagini luate din aer, de la sol sau de sub apa, insotite de un text tradus in limba ta, totul pe un fond muzical placut.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
adsoPHONE
[28.08.21 12:25:15]
»

@dorgo: pai nu prea are legatura cu ce spuneati in postarea initiala. Acolo sustineati intaietatea unei poze descarcate de pe telefon, pixelata si rau cadrata, in fata unui text elaborat.

Filmele din comentariu sunt cu totul altceva. Ele inglobeaza muuult text: atat cel vorbit/titrat, cat si scenariul pe care regizorul si l-a scris, pentru a asigura coerenta firelor pe care le urmareste. Pe care noi nu il vedem, dar el exista. Se munceste multe zile, se filmeaza multe cadre pentru a obtine un film de calitate de 3-4 minute.

Evident ca imaginea e mai atractiva si are impact mai mare decat textul, nimeni nu poate contesta asta. Dar textul precede totul si nu are cum sa moara niciodata. De altfel, doar in Romania se inchid librarii si biblioteci, in afara se deschid permanent altele noi. Productia de carte in Germania este ×50 fata de cea de la noi, pe cap de locuitor zic.

(Intr-un drum cu trenul in Germania, 80% din calatori citesc, unii chiar chestii serioase. Cu masca pe fata, ca nu ii deranjeaza la lectura. In Romania, procetul ala il reprezinta cei care mananca chestii mirositoare, asculta manele cu sonorul la maxim, urla in telefon chestii personale, pe care le afla tot vagonul etc. Evident ca fara masca.)

De fapt, discutia este: materiale de prezentare a unei destinatii turistice facute superficial, in doua minute si fara o pregatire prealabila, dar cu suport vineo, sau ceva bine gandit de catre oameni scoliti, profesionisti, chiar pe suport mai traditional? In postare spuneti ca a) va castiga. Nu cred, desi e adevarat ca toate civilizatiile s-au prabusit la un moment dat. Insa mereu au inflorit altele, superioare. Deci, pe termen lung, e b).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][5 voturi]
dorgoAUTOR REVIEW
[28.08.21 14:44:14]
»

@gpopa: "Panta rhei"- afirmau grecii, adica "totul curge" si e in plina transformare. Ceea ce a fost valabil acum o saptamana (cand am scris filozofia), nu mai e valabil azi decat partial, poate. Acest review cu "textul si imaginea", e inca in plina elaborare si definitivare, poate nu va fi niciodata in stadiu de finalizare. De ce? Pentru ca el se poate schimba in functie de comentarii (@Dana2008-"Referitor la text vs imagine, de ceva timp, filmulețele din excursii par să fie mai atractive". Dupa acest comentariu, foarte adevarat si "tot mai actual", am inceput sa verific afirmatia. Am cerut internetului, mai precis lui Mr. Youtube, (ce detine un sait de filmulete) sa-mi dea detalii despre o destinatie truistica oarecare (Thassos)... Pai, am obtinut peste 100 de filmulete create de entitati turistice sau simpli turisti. Acel serial de 12 filmulete (Thassos Island), fiecare de aprox 3-12 minute, a fost creat, "fara doar si poate", de o echipa formata din cineasti, scenaristi, specialisti in turism, in arheologie, istorie, etc. Serialul e asisderea poeziei eminesciene "Luceafarul" (care daca ar ramane doar ea singura din toata creatia sa poetica, ar fi suficienta pentru a etala valoarea poetului), asa e si cu acest serial reusit, daca am sterge toate celelalte filmulete despre Thassos, lumea tot si-ar forma o imagine destul de completa despre insula. E corect ceea ce afirmi, dar noi, cu "armele noastre" (cuvintele si-un telefon mobil), convingem mult mai greu publicul, care nu mai are rabdare sa citeasca kilometri de text ci poate doar cele 21 de imagini (adeseori, neprofesioniste) Publicul prefera un film de cateva zeci de minute cu sute, mii de imagini luate din aer, de la nivelul solului sau de sub apa si un text rezumativ dar mereu la obiect (obiectiv turistic). Asadar, raman la ideea (putin schimbata pe parcurs, ce-i drept) ca viitorul informatiei turistice, va apartine acestor filme (greu de realizat dat usor de urmarit).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][4 voturi]
neimportantPHONE
[28.08.21 15:10:00]
»

@dorgo: eu parcă am mai multă încredere în filmulețele făcute cu telefonul, prezentate în starea lor brută, necoafate și fără "duble" trase, așa cum sunt cele profesioniste. Mi-au plăcut cele 2 clipușoare despre Thassos, dar le-am apreciat d. p. d. v. artistico-documentaristic, gen teleenciclopedia... Filmulețele trase de noi prin concedii au o altfel de valoare, intrinsecă. E ca atunci când cauți o fructă în piață. Aia frumoasă și mare nu are gust, aia mai mică și mai zbârcită, are savoare și dă senzația de curcubeu pe cerul gurii, vorba unei doamne vânzătoare din piața centrală.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][7 voturi]
Qvadratvus
[04.09.21 22:28:54]
»

Da, cred și eu că viitorul va aparține filmelor de prezentare, chit că eu nu am răbdare să urmăresc un astfel de film și prefer "explorarea".

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alex_Macedo, dorgo, elenaadina, mprofeanu, msnd, neimportant, Qvadratvus
Alte articole din această RUBRICĂFilozofări de suflet (mai puţin turistice):


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062565088272095 sec
    ecranul dvs: 1 x 1